Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ –ΑΥΣΤΡΙΑΣ 0-0

Εθνική γιορτή στο Ael FC Arena

* Ίσως στις 16 Ιουλίου (7 μ.μ.) επαναληφθεί το ίδιο σκηνικό

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2015 11:00

 

Του Σωτ. Κέλλα

Προχθές 14000 Λαρισαίοι στο Ael FC Arena δημιούργησαν ατμόσφαιρα εθνικής γιορτής στην αναμέτρηση των εθνικών ομάδων Ελλάδας- Αυστρίας 0-0 στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων ποδοσφαίρου 2015 και απέδειξαν ότι ο αθλητισμός είναι υπεράνω της πολιτικής αν αναλογισθούμε ότι τόσο κόσμο δεν είχαν οι δυο συγκεντρώσεις για το ναι και το όχι στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

Το πιο μαζικό κίνημα στην Ελλάδα αλλά και στη Λάρισα είναι ο αθλητισμός που όχι απλά δημιουργεί δυναμική αλλά τονώνει και το αίσθημα υπερηφάνειας. Μικροί, μεγάλοι γέμισαν το γήπεδο, πολλά παιδιά βαμμένα στα εθνικά χρώματα, γυναίκες έχοντας τυλιγμένες τις ελληνικές σημαίες γύρω από την πλάτη τους προσπαθούσαν να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Αμπελωνίτη τεχνικού της εθνικής Γιάννη Γκούμα να φθάσουν στη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση γνωρίζοντας ότι στο προηγούμενο παιχνίδι η Γαλλία κέρδισε την Ουκρανία με 3-1.

Γκολ δεν είδαν, το θέαμα καλό, ίσως οι Αυστριακοί και λίγο αδικημένοι από το τελικό αποτέλεσμα αφού ο Χόρβατ δεν μπορούσε να ανακοπεί αλλά στο τέλος το χειροκρότημα ήταν για τους διεθνείς μας που πλέον χρειάζονται έναν μόλις βαθμό στο παιχνίδι που θα δώσουν την Κυριακή κόντρα στη Γαλλία για να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Την ικανοποίησή του για την απόδοση των παικτών εξέφρασε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με την Αυστρία ο προπονητής της Εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας, κάνοντας ειδική αναφορά στη βοήθεια των φιλάθλων και την παρουσία τους στα δύο ματς που έχει δώσει έως τώρα η ελληνική ομάδα για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2015.

Ο κ. Γκούμας τόνισε ότι η ελληνική ομάδα έχει, πλέον, το προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Είπε χαρακτηριστικά:

«Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών στο ματς. Στόχος μας ήταν η νίκη που θα μας εξασφάλιζε την πρόκριση στα ημιτελικά. Όσο, όμως, κυλούσε το παιχνίδι ισόπαλο δεν ρισκάραμε περισσότερο, γιατί και η ισοπαλία ήταν θετική για μας. Πλέον, έχουμε το πάνω χέρι για την πρόκριση.

Είμαι χαρούμενος από την προσέλευση και τη συμπαράσταση των φιλάθλων και στα δύο ματς που έχουμε δώσει έως τώρα και μπορώ να πω ότι ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης της ομάδας. Ελπίζω να γεμίσει την Κυριακή και η Κατερίνη και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση.

Σε όλα τα ματς παίζουμε για τη νίκη, το ίδιο θα κάνουμε και με τη Γαλλία, αν και μπορούμε με την ισοπαλία να πετύχουμε τον στόχο μας».

ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ

Δεν αποκλείεται στις 16 Ιουλίου να είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με περισσότερο ίσως κόσμο (στον προχθεσινό αγώνα σχεδόν ισοφαρίστηκε η προσέλευση της αναμέτρησης δυο αγώνων που έγιναν στη ίδια εγκατάσταση και ήταν αυτοί της ΑΕΛ με τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό Βόλου) αλλά αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η παρουσία αρκετών ξένων που εμφανίσθηκαν με πιο σημαντικό τον τεχνικό διευθυντή της Μπάγερν Μονάχου Μίκαελ Ρέσκε που πριν λίγες μέρες στη Χιλή διαπραγματευόταν τη μεταγραφή του Ντι Μαρία στην Μπάγερν! Ήταν ίσως η κορυφαία προσωπικότητα που υπήρχε στο Ael FC Arena αν και τα φώτα της δημοσιότητας τα τράβηξε ο κάτοχος των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας. Προφανώς ο Ρέσκε δεν έχει τόσο μεγάλη αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα όσο στη Γερμανία.

Στο Ael FC Arena ορίσθηκε να γίνει ο ένας εκ των δυο ημιτελικών χωρίς όμως να ορίσει η διοργανώτρια ποιος θα είναι και με ποιούς αντιπάλους . Το πιθανότερος είναι να γίνει το παιχνίδι της εθνικής Ελλάδας εφόσον περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το καλοκαίρι θα υπάρχει μια όαση αθλητικής δροσιάς για τους Λαρισαίους που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass