Μυρίζει περιπέτειες για την ΑΕΛ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 2-0

Δημοσίευση: 25 Νοε 2018 15:00

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Μυρίζει όχι... Χριστούγεννα για την ΑΕΛ αλλά περιπέτειες (και πιθανότατα μέσα στις γιορτές) παραμονής μετά τη χθεσινή ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα με 2-0 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League. Η ΑΕΛ θα παραμείνει στη 11η θέση με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής αλλά οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από αυτή βαθμολογικά, θα πλησιάσουν αισθητά αφού κάποιες παίζουν μεταξύ τους.
Η ουσία είναι ότι το πρόγραμμα δεν ευνοεί την ΑΕΛ αφού μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο ακολουθούν τρία διαδοχικά, δύσκολα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό ενώ αυτό που προβλημάτισε έντονα ήταν η χθεσινή άσχημη εμφάνιση.


Η ΑΕΛ έχασε στην Τρίπολη χωρίς να κάνει ούτε μία ευκαιρία. Αυτή τη φορά δεν έφταιγε ο Παπαπέτρου αλλά η ανυπαρξία της ομάδας που δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μία φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.
Δυστυχώς ο Αστέρας πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα πολύ εύκολα απέναντι σε μια ΑΕΛ, που πρέπει να αρχίζει να δέχεται πίεση για να «ξυπνήσουν» μερικοί παίκτες και να καταλάβουν ότι υπάρχει κίνδυνος στο τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα να βρεθεί στη ζώνη του υποβιβασμού. Μοναδικό άλλοθι είναι η διαιτησία του Λάμπρου στον αγώνα Ξάνθη-ΑΕΛ που είχε αποδεκατίσει την ΑΕΛ βαθμολογικά και αγωνιστικά.
Από δω και πέρα δεν ξέρουμε τι ενέργειες μπορούν να γίνουν, αλλά η ομάδα αν δεν βρει ρυθμό θα μπει σε τροχιά υποβιβασμού, κάτι που αδικεί το υλικό που έχει αλλά αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο δεν είναι η ποιότητα των παικτών αλλά πόσες φορές στέλνει την μπάλα στα δίχτυα των αντιπάλων. Όταν έχει την τρίτη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά...

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Κρίστινσον, στην άμυνα τους Γρομητσάρη (δεξιά), Γκόλια, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Χοτζάλι (δεξιά), Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά), Φατιόν (αμυντικό χαφ) πιο μπροστά τον Πίτι σε ρόλο επιτελικού χαφ και στην επίθεση τους Ντέλετιτς και Νούνιτς.
Από την άλλη, ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Παράσχος αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο, στην άμυνα τους Κώτσιρα(δεξιά), Τριανταφυλλόπουλο, Ματρικάρντι (σέντερ μπακ), Κυριακόπουλο(αριστερά), αμυντικά χαφ τους Βαλιέντε, Μουνάφο, στη μεσαία γραμμή τους Καλτσά (δεξιά), Ρόλε (αριστερά), Τόνσο (κέντρο) και στην επίθεση τον Μανιά.
Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν του Ζίζιτς, αλλά από εκεί και πέρα ο Αστέρας Τρίπολης επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και εδικά από την αριστερή πλευρά της ΑΕΛ ο Κώτσιρας έκανε πάρτι. Αλλά η μεγάλη ευκαιρία δεν έγινε από τους γηπεδούχους...
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ πάλι απείλησε πρώτη με τον Ντέλετιτς αλλά στο 55’ ο Κώτσιρας έκανε υπέροχη σέντρα στον Καλτσά που έκανε το 1-0.
Στο σημείο αυτό όλοι περίμεναν την αντίδραση της ΑΕΛ αλλά δεν υπήρξε τίποτα. Οι αλλαγές του Φέστα αποδείχθηκαν χωρίς ουσία και μάλιστα ήρθε και το 2-0 στο 89’ με τον Μανιά. Ο Μανιάς έπιασε τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ στην κορυφή των σκόρερ του Αστέρα σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, φτάνοντας τα 29. Θέλει ένα ακόμη, και γίνεται ο αρχισκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στη Super League, κάτι θα μπορούσε να πετύχει στο 92’, αν δεν τον νικούσε σε τετ - α - τετ ο Κρίστινσον.
Το τελικό 2-0 υπέρ του Αστέρα Τρίπολης απόλυτα δίκαιο.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Μακρινό σουτ του Ζίζιτς, η μπάλα καταλήγει άουτ.
16’: Ο Κώτσιρας κάνει σέντρα από δεξιά και ο Ρόλε σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
23’: Σέντρα του Κυριακόπουλου από αριστερά, η μπάλα βρίσκει το πόδι του Μανιά, ακολούθως αυτό του Καλτσά παίρνει περίεργη τροχιά και καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κρίστινσον.
38’: Σουτ του Κυριακόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Κρίστινσον.
40’: Ο Τόνσο κάνει ωραίο πλασέ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κρίστινσον.
45’: Σουτ του Κυριακόπουλου λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον Γκόλια και καταλήγει κόρνερ.
46’: Μακρινό σουτ του Ντέλετιτς, μπλοκάρει εύκολα ο Παπαδόπουλος.
53’: Σουτ του Φατιάν έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.
60’: Από δεξιά κάνει σέντρα ο Κώτσιρας και ο Καλτσάς με ωραία κεφαλιά κάνει το 1-0.
70’: Σουτ του Τόνσο από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ ενώ βρίσκει και το εξωτερικό μέρος του δοκαριού.
80’: Σουτ του Μπαργκάν έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Παπαδόπουλος μπλοκάρει σταθερά.
81’: Σουτ του Τσιλιανίδη μέσα από τη μικρή περιοχή, αποκρούει ο Γκόλιας σε κόρνερ.
89’: Σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά και ο Μανιάς με ωραίο σουτ κάνει το 2-0.
90’+2: Ο Μανιάς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Κρίστινσον, σουτάρει αλλά αποκρούει ο Κρίστινσον.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ μόνο ο Ζίζιτς διασώθηκε. Ο Κρίστινσον δεν ευθύνεται για τα γκολ ενώ από αριστερά Χούμπτσεφ και Μιλοσάβλιεβιτς δεν τα πήγαν καλά. Ο Γκόλιας πάλεψε όσο μπορούσε ενώ και ο Γρομητσάρης ήταν φιλότιμος. Ο Πίτι λίγα πράγματα, ενώ ο Ντέλετιτς ήταν καλός κατά διαστήματα. Δεν πήγαν καθόλου καλά οι Χοτζάλι, Νούνιτς, Κούνιτς, Σαχίτι και Μπαργκάν.
Από τον Αστέρα Τρίπολης καλύτεροι ήταν οι Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Ρόλε, Τόνσο και Μουνάφο.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών) δεν διαμόρφωσε το αποτέλεσμα αλλά πάλι ήταν εχθρικός με την ΑΕΛ. Κίτρινες κάρτες έδειξε στους Τριανταφυλλόπουλο, Μουνάφο, Φατιόν.
Οι βοηθοί του Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας) και Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας) πήγαν πολύ καλά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ματρικάρντι, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Μουνάφο, Καλτσάς (84’ Άνχελ Μαρτίνεθ), Ρόλε (62’ Τσιλιανίδης), Τόνσο, Μανιάς (90+3’ Μαρκ Φερνάντεθ).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γρομητσάρης, Χοτζάλι (72’ Μπαργκάν), Χούμπτσεφ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν, Πίτι (67’ Σαχίτι), Ντέλετιτς, Νούνιτς (84’ Κούνιτς).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ: Μια άσχημη μέρα
«Ήταν μια άσχημη μέρα για τον προπονητή και τους παίκτες». Αυτό ήταν το λακωνικό σχόλιο του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια στην «Ε» μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ 2-0.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ: Είμαστε αισιόδοξοι...
Ο Γιώργος Παράσχος στην πρεμιέρα του στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης είδε την ομάδα του να κερδίζει με 2-0. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στην εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης, την οποία χαρακτήρισε ως μονόλογο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της ψυχολογίας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Μπορέσαμε να βγάλουμε από πάνω μας αυτό το άγχος που φαινόταν ακόμα και στην προπόνηση. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα και καλύτερο ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε και να είμαστε αισιόδοξοι για το ότι θα ανέβουμε πιο ψηλά. Σήμερα ήταν ένας μονόλογος το παιχνίδι. Αυτό που μας έλειπε πάλι στο πρώτο ημίχρονο ήταν το γκολ. Νομίζω πως μπήκαμε με μεγάλη διάθεση. Πρεσάραμε σε όλα τα σημεία του γηπέδου γι’ αυτό και η ΑΕΛ δεν μας απείλησε. Νομίζω πως αυτό που μπορούμε να διορθώσουμε είναι η διατήρηση της μπάλας ιδιαίτερα σε οργανωμένες άμυνες και τις κινήσεις χωρίς την μπάλα, στοιχεία που πιστεύω ότι μπορούν να διορθωθούν μέσα από την προπόνηση. Έχω μια αισιοδοξία ότι από ‘δώ και πέρα μιας και παίζουμε με αντιπάλους πάνω κάτω της ίδιας δυναμικότητας με εμάς θα πάμε αρκετά καλά».
* Για το άγχος και αν η νίκη θα κάνει καλό στην ψυχολογία της ομάδας:
«Ήταν εμφανέστατο το άγχος και δεν σας κρύβω ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της προπόνησης είχαμε πρόβλημα στο να πετύχουμε γκολ. Αυτό σίγουρα μας προβληματίζει και γι’ αυτό ψάχναμε εναγωνίως μια νίκη, όπως η σημερινή, για να μπορέσουμε να αποβάλουμε το άγχος. Από ‘δώ και στο εξής είμαι σίγουρα αισιόδοξος ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα, ότι θα λυθούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας και θα παίζουμε ακόμα καλύτερα από ό,τι παίξαμε σήμερα».

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ: Κακό παιχνίδι
Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα για τη χθεσινή αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης δήλωσε: «Δίκαια κέρδισαν γιατί εμείς δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Δεν κρατήσαμε την μπάλα με τον σωστό τρόπο. Είχαμε ένα κακό παιχνίδι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass