Νέοι, άθληση και υγεία…

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΡΜΗ»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2018 22:00

Μια πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα για τον αθλητισμό και την ψυχική – σωματική υγεία των παιδιών ήταν αυτή που διοργανώθηκε από τον Γυμναστικό Σύλλογο της Αγιάς «Ερμής» και έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα «Αλέξανδρος Αλεξούλης» του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά.

Σ’ αυτή, ο ειδικός καρδιολόγος Δημηνίκος Ηλίας μίλησε για τη σημασία του προληπτικού – προαθλητικού ελέγχου στα παιδιά, ο ενδοκρινολόγος – διαβητολόγος Φιλιππακόπουλος Γεώργιος για τα διατροφικά συμπληρώματα σε παιδιά και εφήβους, η διατροφολόγος – διαιτολόγος Μαυρογιάννη Γεωργία για τη διατροφή εφήβων και παιδιών στην άθληση, το μέλος ΕΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ Πατσιαούρας Αστέριος για τους ρόλους και τα όρια προπονητή και γονέων στον παιδικό αθλητισμό, η καθηγήτρια Αθλητικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τζατζάκη Θεοδώρα για τη διαχείριση του προαγωνιστικού άγχους και ο ορθοπαιδικός χειρουργός Βαβλιάκης Κωνσταντίνος για τις αθλητικές κακώσεις σε παιδιά και εφήβους.

Τους ομιλητές προλόγισε ο αντιπρόεδρος του «Ερμή» κ. Γαζέπης Νικόλαος, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά για τη συμμετοχή τους, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε επίσης στον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καλυψώ», Βασίλη Βαλάρη, και στον Δήμο Αγιάς, για την παραχώρηση του χώρου της εκδήλωσης, αλλά και στη διαφημιστική εταιρεία phoenix digital marketing agency και στην εταιρεία Medical Cen-ter Ευθυμίου Ιατρικά – Ορθοπαιδικά για την υποστήριξη.

Ο κ. Γαζέπης έκανε ξεχωριστή αναφορά στον παρόντα κ. Στέλιο Δημότσιο που όπως τόνισε «από το πόστο του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προωθεί ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών της Αγιάς», ενώ μιλώντας για το θέμα της ημερίδας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, πως μέσα από αυτή οι γονείς εισπράττουν τις κατευθυντήριες εκείνες γραμμές για τον σωστό τρόπο άθλησης, διατροφής και συμπεριφοράς, ώστε να διασφαλιστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο η σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών μέσα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Το «παρών» στην ημερίδα έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Δημοτικών Ενοτήτων Αγιάς και Μελιβοίας, Βασίλης Σμυρλής και Βασίλης Λέτσιος αντίστοιχα, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Κούκας και Θωμάς Σιμούλης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, ο πρώην δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Μαυρογιάννης και πρόεδροι τοπικών συλλόγων.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass