Ο νόμος του Μαρκολίνο

Ο ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ ΣΤΟ 87’ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ «ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ» ΜΕ 4-3 ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 22:14

Ο φετινός Απόλλωνας βάλθηκε να τους τρελάνει όλους. Τι κι αν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο α’ ημίχρονο μέσα στο «Καυταντζόγλειο», βλέποντας τον αντίπαλό του να προηγείται με 3-1.

Μ’ ένα εντυπωσιακό «come back» στην επανάληψη και με τον Μαρκολίνο να «ζωγραφίζει» στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνοντας δύο εντυπωσιακά γκολ, η λαρισινή ομάδα έφτασε σε μία απίστευτη ανατροπή, κερδίζοντας 4-3 τον Ηρακλή και επέστρεψε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Football League, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο επί συνόλου 5 αγωνιστικών.
Ο τεχνικός Μαρσέλο Τροΐζι εφαρμόζοντας τις δικές του... «αλχημείες» στη σκακιέρα της τακτικής, άλλαξε το 4-2-3-1 του πρώτου μέρους σε 4-4-2 στο β’ ημίχρονο (έβαλε τον Μαρκολίνο δίπλα στον Λουκάο στην επίθεση και τράβηξε αριστερά στα χαφ τον Πολέτο), αποσυντόνισε τον αντίπαλό του και αξιοποιώντας τις επιθετικές αρετές των παικτών του, οδήγησε τη λαρισινή ομάδα σε μία ακόμα πολύ σημαντική επιτυχία, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι ο Απόλλωνας θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή Football League.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Με την έναρξη του αγώνα ο Ηρακλής έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να είναι απειλητικός. Παρ’ όλα αυτά μόλις στο 10ο λεπτό ο Περόνε δέχθηκε την μπάλα από τον Καλτσά και με ωραίο πλασέ έγραψε το 1-0.
Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και στο 17’ ο Μαρκολίνο προχώρησε από τον χώρο της μεσαίας γραμμής, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με εντυπωσιακό βολέ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ηρακλής κυριάρχησε επιθετικά, πέτυχε δύο γκολ, ενώ είδε σε τρεις περιπτώσεις την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.
Συγκεκριμένα στο 25’ ο Ντούνης σημάδεψε το δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Κοντοέ, το οποίο εκτέλεσε ο Περόνε για να αποκρούσει ο Μαντζάρης, ωστόσο ο Κλέιτον πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό πλασέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ηρακλή (2-1).
Στο 31’ ο Μενδρινός έστειλε εκ νέου την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ένα τραγικό λάθος των αμυντικών του Απόλλωνα -μπερδεύτηκαν στην εκτέλεση έμμεσου φάουλ που καταλογίστηκε σε υπόδειξη οφσάιντ- έδωσε τη δυνατότητα στους παίκτες του Ηρακλή να κλέψουν την μπάλα και με Καλτσά να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ σε 3-1.
Στο 44’ ο Ηρακλής έφτασε πολύ κοντά σε ένα ακόμα γκολ, όταν ο Ντούνης από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ξανά στο δοκάρι.

 

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Το σκηνικό του αγώνα άλλαξε στην επανάληψη με τον Απόλλωνα να ανεβάζει στροφές στην προσπάθειά του να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Η λαρισινή ομάδα έκανε γρήγορα φανερές τις προθέσεις της με τον Πολέτο να μειώνει σε 3-2 στο 51’ με ωραίο διαγώνιο ψηλοκρεμαστό πλασέ πάνω στην κίνηση μετά από σέντρα του Λουκάο.
Σαν να μην έφτανε αυτό στο 58’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πολέτο από τα δεξιά, ο Κοντοές με κεφαλιά ισοφάρισε σε 3-3, περνώντας το μήνυμα ότι ο Απόλλωνας δεν είχε σκοπό να φύγει με άδεια χέρια από το «Καυταντζόγλειο».
Ο Ηρακλής δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει, κάποια μακρινά σουτ ήταν οι μοναδικές επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων, οι οποίες δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μαντζάρη, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα που απείλησε με τους Κουρτεσιώτη (72’) και Λούκα Ράμος (79’) για να φτάσουμε στο 87’ όταν ο νεοεισελθών Καμπέρης έβγαλε πολύ ωραία τον Μαρκολίνο στην πλάτη της άμυνας, ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε δύο φορές τον τερματοφύλακα Βοσνιάδη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 3-4 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων βλέποντας την εξέλιξη του παιχνιδιού και το βατερλό της ομάδας τους αποδοκίμαζαν στα τελευταία λεπτά έντονα τους παίκτες του Γηραιού. «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από δω» φώναζε χαρακτηριστικά ο κόσμος του Ηρακλή.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Ζαμπαλά (Ηπείρου) και των βοηθών του κ. Θανασιά (Ηπείρου) και Γκιόση (Θράκης), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Τσοπουλίδης (Ξάνθης). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Λούκας Ράμος (19’), Μενδρινός (21’), Σκούπρας (30’), Καλτσάς (33’), Κουρτεσιώτης (53’), Περόνε (55’), Κλέιτον (61’), Κοντοές (73’), Πολέτο (79’) και Κουκόλης (81’).

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ (Δ. Ελευθερόπουλος): Βοσνιάδης, Κουτρομάνος, Χιντζίδης, Κούσας, Στάμου, Καλτσάς (76’ Παναγιωτούδης), Μενδρινός, Ντούνης, Χασομέρης, Κλέιτον (62’ Ρόβας), Περόνε (55’ Πασάς).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σουλιώτης, Κοντοές, Χατζής, Μαρκολίνο (88’ Μπιμάι), Λούκας Ράμος, Τασιούλης (58’ Λίταινας), Πολέτο (85’ Καμπέρης), Λουκάο.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(5η αγωνιστική)
Σπάρτη-Τρίκαλα    2-0
ΝΠΣ Βόλος -Εργοτέλης    1-1
Αήττητος Σπάτων-Παναχαϊκή    1-1
Πλατανιάς-Κισσαμικός    0-0
ΑΕ Καραϊσκάκης-Αιγινιακός    4-0
Ηρόδοτος-Απόλλων Πόντου    0-1
Κέρκυρα-Δόξα Δράμας    3-0
Ηρακλής-Απόλλων Λάρισας    3-4

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Απόλλων Λάρ.    12-4    13
. Εργοτέλης    10-2    13
3. Πλατανιάς    4-1    11
4. ΝΠΣ Βόλος    13-4    10
5. Ηρόδοτος    6-4    9
6. Παναχαϊκή    5-4    8
7. Κέρκυρα    4-3    7
. Δόξα Δράμας    7-9    7
9. Απόλλων Πόντου    2-5    6
. ΑΕ Καραϊσκάκης    5-10    6
11. Αήττητος Σπάτων    4-5    5
. Σπάρτη    4-5    5
13. Ηρακλής    5-7    4
14. Τρίκαλα    4-9    3
15. Κισσαμικός    3-7    2
. Αιγινιακός    4-13    2

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Football League και οι διαιτητές που ορίστηκαν έχουν ως εξής:

Σάββατο (24/11)
ΑΟΧ-Κισσαμικός – Ηρόδοτος: Αντωνίου, Γουρνιας (Ανατολικής Αττικής), Παγουρτζής (Πειραιά), 4ος: Μπακογιάννης (Αθηνών), παρ. Τριανταφυλλίδης (Δυτ. Αττικής)

Κυριακή (25/11)
Ηρακλής – Σπάρτη: Δραγάτης, Καλλης (Ανατολικής Αττικής), Δελής (Βοιωτίας), 4ος: Πανυτσίδης (Κοζάνης), Ουζουνίδης (Έβρου)
Τρίκαλα – ΝΠΣ Βόλος: Βεργέτης (Αρκαδίας), Μπουρτζοβίτης, Τριαντάφυλλος (Κορίνθου), 4ος: Μπεκιάρης (Καρδίτσας), Πετρόπουλος (Μακεδονίας)
Απόλλων Λάρισας – Αήττητος Σπάτων: Τσοπουλίδης (Ξάνθης), Μανάσης (Τρικάλων), Φραγκούλης (Πρέβεζας-Λευκάδας), 4ος: Βουρνέλης (Μακεδονίας), Κουλιας (Κέρκυρας)
Εργοτέλης – Πλατανιάς: Καραντώνης, Γιάντσης (Ημαθίας), Νταβέλας (Μακεδονίας), 4ος: Σωτηριάδης (Λασιθίου), Κυρίου (Αρκαδίας).
Παναχαϊκή – Α.Ε. Καραϊσκάκης: Γκάμαρης (Αθηνών), Παγουρας (Βοιωτίας), Νικολάου, 4ος: Κατοικος (Αθηνών), παρ. Μάνθος (Ηλείας)
Αιγινιακός – Δόξα Δράμας: Θεοδωρόπουλος (Φλώρινας), Τζιουβάρας (Κοζάνης), Κηλικιώτης (Ξάνθης), 4ος: Μαλουτας (Ημαθίας), Καρακελίδης (Πέλλας)
Απόλλων Πόντου – Κέρκυρα: Κουκουλάς (Λέσβου), Μαλανδρής (Χαλκιδικής), Ψύλλος (Λέσβου), 4ος: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Κωτούλας (Κιλκίς).

 

 

Μαρκολίνο σε Τροΐζι: Σ’ ευχαριστώ κόουτς

Η διαίσθηση του προπονητή του Απόλλωνα Λάρισας Μαρσέλο Τροΐζι επαληθεύτηκε. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός, όπως αποκάλυψε στην «Ε», είχε πει πριν τον αγώνα στον Μαρκολίνο «σήμερα θα βάλεις δύο γκολ. Παίξε δυνατά και θα δεις». Ο Μαρσέλο Τροΐζι επαληθεύθηκε. Ο Μαρκολίνο σκόραρε στο 17’ και στο 87’ και γεμάτος συγκίνηση ο Βραζιλιάνος επιθετικός είπε στον προπονητή του κατ’ ιδίαν στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα: «Σ’ ευχαριστώ κόουτς που σκέφτηκες έτσι για μένα. Μου έδωσες θετική ενέργεια».

 

 

Μ. Τροΐζι: Γιατί να μην πάμε στην Α’ Εθνική;

Απόλυτα ικανοποιημένος ο τεχνικός του Απόλλωνα Μαρσέλο Τροΐζι από τη μεγάλη νίκη της ομάδας του και την απόδοση των παικτών του, ο οποίος μιλώντας μετά το παιχνίδι τόνισε τα εξής:
 «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η νίκη για μας, γιατί από το 3-1 δεν είναι εύκολο να πας στο 3-4. Στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες μου ότι μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση. Το πίστευα. Στο β’ ημίχρονο αλλάξαμε την τακτική μας σε 4-4-2, τα παιδιά κατάλαβαν τις οδηγίες που τους έδωσα, έπαιξαν δυνατά και κέρδισαν. Σήμερα αξίζει να είμαστε χαρούμενοι αλλά από αύριο θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι που ακολουθεί.
Πάντα όταν παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα λέω ότι έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, γιατί νομίζουν ότι εμείς δεν είμαστε μεγάλη ομάδα. Έχω πει ότι πιστεύω πάρα πολύ σ’ αυτή τη νέα ομάδα με τους νέους παίκτες. Αν μας αφήσουν να παίξουμε, γιατί όχι και να μην πάμε στην Α’ Εθνική; Ωστόσο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία».

 

 

Τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ πανηγύριζε

Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Αγιώτης ο οποίος, κατά τους πανηγυρισμούς στο γκολ του Κοντοέ με το οποίο έγινε το 3-3, τραυματίστηκε. Ο παίκτης του Απόλλωνα, που βρισκόταν στον πάγκο, μόλις μπήκε το γκολ σηκώθηκε απότομα για να πανηγυρίσει και χτύπησε στο κεφάλι. Γι’ αυτό χρειάστηκε να του γίνουν ράμματα.

 

Επιμέλεια Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass