Νικηφόρες εμφανίσεις για τις Μικτές ΕΠΣΛ

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΜΕ 3-1 (Κ-14) ΚΑΙ 1-0 (Κ-16) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 22:10

Με νίκες συνέχισαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα Πανελλήνια πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών ομάδων που διοργανώνει η ΕΠΟ οι Μικτές ομάδες της ΕΠΣΛ.

Συγκεκριμένα, στις χθεσινές αναμετρήσεις στο στάδιο Αλκαζάρ με τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου, η Κ-14 επιβλήθηκε με 3-1 μετά από ανατροπή και μοιράζεται την πρώτη θέση του ομίλου με την Καρδίτσα, ενώ η Κ-16 πήρε τη νίκη με 1-0 και αύξησε τη διαφορά της στο +3 στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

 

Αναλυτικά:

Αν και βρέθηκε σχετικά νωρίς πίσω στο σκορ, η Μικτή Κ-14 της ΕΠΣΛ, αντέδρασε γρήγορα, πήρε τα ηνία του αγώνα και ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση, φτάνοντας δίκαια στο θετικό αποτέλεσμα με 3-1. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του νομού μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι, κινήθηκε επιθετικά και απείλησε τον αντίπαλό του, με κυριότερη φάση αυτή του 8ου λεπτού, όταν ο Αρσενίδης έφυγε στην κόντρα επίθεση, μπήκε στη μεγάλη περιοχή, πλάσαρε υπό πίεση στέλνοντας την μπάλα στο εξωτερικό των δικτύων.

Μία πολύ ωραία ατομική ενέργεια του Γερεντέ στο 16' (μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε) έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (0-1) παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του τερματοφύλακα Αντωνόπουλου που απέκρουσε την μπάλα (η οποία ωστόσο κατέληξε στη συνέχεια στα δίχτυα).

Η λαρισινή ομάδα άρχισε να κερδίζει έδαφος και στο 23' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ με τον Μπακαβέλο, το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά οι προσπάθειες των γηπεδούχων απέδωσαν καρπούς στο 27' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Αρσενίδη, ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε ασθενώς, η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Γκίτσας από κοντά έγραψε το 1-1.

Στο 33' ένα καλό σουτ του Πρεκατέ εξουδετέρωσε με ωραία ενέργεια ο Αντωνόπουλος, για να φτάσουμε στο 34' όταν ο Μπαλαμώτης διεκδίκησε μία μπροστινή μπαλιά, έκλεψε την μπάλα από τον Αγγέλη και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 2-1.

Στο 42' ένα καλό σουτ του Ρούτσι, μπλόκαρε ο Αντωνόπουλος, ενώ στο 54' ο Μπαλαμώτης βρέθηκε πολύ κοντά σ' ένα ακόμα γκολ, όταν το απευθείας διαγώνιο σουτ- κι ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης- πέρασε λίγο άουτ.

Τελικά στο 58' η ομάδα της ΕΠΣΛ βρήκε εκ νέου τον δρόμο προς τα δίχτυα, σφραγίζοντας τη νίκη της με τον Αρσενίδη (προβολή) μετά από σέντρα του Ασίκολγου, να διαμορφώνει το 3-1.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Νικόπουλου και των βοηθών του κ. Σακκά και Σαμαρά (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ν. Φώλλας): Αντωνόπουλος, Γκίτσας, Μπόρος, Λάζος, Αρσένης, Φώλιας, Μπαλαμώτης, Μπακαβέλος (36' Γαρυφάλλου), Πινακάς (48' Νινίκας), Χατζής (48' Ασίκογλου), Αρσενίδης (60' λ.τ. Κυρμιτσής).

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Χρ. Μόρφος): Πατρίκαλος (63' Πολυγένης), Γραμματικός, Αγγέλης, Παπαδημητρίου, Γαλάνης (63' Τσιούνης), Παπαγεωργίου, Κατράνας (36' Στρωματάς), Τσάτσος, Γερεντές, Ρούτσι, Πρεκατές (63' Γαϊτανάς).

Η ΜΙΚΤΗ Κ-16

Πιο δύσκολη ήταν η επικράτηση για την Κ-16 της ΕΠΣΛ, η οποία ωστόσο έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσει πιο άνετα στη νίκη.

Στο 23' με τον Ζησούλη και στο 40' με τον Μπάγκα (έμμεσο φάουλ εντός μεγάλης περιοχής, το οποίο έδιωξε με το σώμα αμυνόμενος των Τρικάλων) ήταν οι δύο καλύτερες στιγμές για τους Λαρισαίους στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ήταν πιο πλούσιο στην επανάληψη με την ΕΠΣΛ να εντείνει τις προσπάθειές της, αλλά να μην μπορεί να αξιοποιήσει τις επιθετικές της ενέργειες, όπως στο 42' με τον Καρέλα, καθώς επίσης στο 46' και στο 51' σε δύο κλασικές περιπτώσεις με τον Ζησούλη (από πολύ κοντά).

Η ομάδα των Τρικάλων έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 65' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατευθύνθηκε στην εστία της ομάδας της Λάρισας, ο Πατέτσος απέκρουσε με δυσκολία, στη συνέχεια ο Τάμπος επιχείρησε απευθείας κοντινό σουτ για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Λάρισας, κάνοντας την επέμβαση του αγώνα.

Τελικά τον γόρδιο δεσμό για την ομάδα της ΕΠΣΛ έλυσε στο 66' ο Ζαμπέτας (είχε μπει στο 52' ως αλλαγή) με κοντινό πλασέ, μετά από πάσα του Γκαλμπογκίνη αλλά και την πολύ ωραία ενέργεια του Γκαντούνα (δημιουργός της φάσης).

Στο 71' οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπαλτά, αλλά ο Πατέτσος αποσόβησε τον κίνδυνο, ενώ στο 79' χάθηκε η τελευταία καλή στιγμή για την ΕΠΣΛ, όταν ο Βλησαρούλης βγήκε τετ α τετ, μετά την κεφαλιά πάσα του Τσιγγάνη, αλλά δεν βρήκε δίχτυα.

Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το έλος χαρίζοντας μία σημαντική νίκη στην Κ-16 της ΕΠΣΛ που μετρά δύο επιτυχίες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τασιόπουλου και των βοηθών του κ. Σακκά και Σαμαρά (ΕΠΣ Θεσσαλίας).

ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ. Τσέτσιλας): Πατέτσος, Καραγκιόζης, Γκαντούνας, Γκατζιούρας, Μπάγκας, Θεοχάρης, Μπενεχούτσος (59' Πράπας), Μπουλασίκης (52' Ζαμπέτας), Καρέλας (52' Βλησαρούλης), Γκαλμπογκίνης (72' Τσιγγάνης), Ζησούλης (72' Ζάρας).

ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Χρ. Μόρφος): Σφυρλίδας, Καμέας (76' Αναστασόπουλος), Βραχνός (62' Σακαρίκος), Σκρέτας, Ξανθός, Μπαμπατσιάς (76' Παπαδογεώργιος), Κατόπης, Μπαλτάς, Βασιλείου (41' Καρακώστας), Τάμπος (76' Κωστόπουλος), Σιμιτσής.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λάρισα-Τρίκαλα       3-1 (Κ-14)     1-0 (Κ-16)

Γρεβενά-Καρδίτσα   1-5 (Κ-14)     1-3 (Κ-16)

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

Κ-14

Καρδίτσα      5-1     4

Λάρισα         3-1     4

Τρίκαλα        5-3     3

Γρεβενά        1-9     0

Κ-16

Λάρισα         2-0     6

Καρδίτσα      3-2     3

Τρίκαλα        0-1     2

Γρεβενά        1-3     1

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12/12)

ΕΠΣ Καρδίτσας-ΕΠΣ Τρικάλων

ΕΠΣ Γρεβενών-ΕΠΣ Λάρισας

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass