Ένα τουρνουά 4.000 χλμ. μακριά...

*Η ομάδα του Δήμου Λαρισαίων έπαιξε μπάλα στην Ανάπα της Ρωσίας για ιερό σκοπό *Αθ. Τσώτσος: «Αξέχαστη εμπειρία, άψογη φιλοξενία από ανθρώπους που είναι τρεις φορές Ελληνες...»

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2018 22:49

«Ζήσαμε ένα όνειρο, ένα μαγευτικό ταξίδι, όπου η αγάπη των ανθρώπων της Ανάπας μας έκανε να ξεχάσουμε την κούραση και να απολαύσουμε τις ομορφιές της αδελφοποιημένης πόλης μας». Τα λόγια του τεχνικού της ομάδας ποδοσφαίρου του Δήμου Λαρισαίων Θανάση Τσώτσου, δείχνουν πως ένα όμορφο ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων(10/9-22/9), εξελίχθηκε σε μια εκδρομή, όπου οι συμμετέχοντες θα την θυμούνται για πολλά χρόνια.

«Παίξαμε σε ένα τουρνουά 11 ομάδων, που διεξήχθη στη μνήμη του Αλεξέεφ, ενός 22χρονου παλικαριού, αξιωματικού του ρωσικού στρατού από την Ανάπα, ο οποίος έσωσε με αυτοθυσία 40 παιδιά και εν συνεχεία έχασε τη ζωή του στον πόλεμο με τους Τσετσένους», τόνισε ο κ. Τσώτσος και συνέχισε την αφήγησή του: «Το τουρνουά, έγινε για πρώτη φορά και επιθυμία των διοργανωτών είναι να διεξάγεται κάθε χρόνο, με ομάδες από γειτονικές πόλεις, μια ομάδα από τη Μόσχα και μια από την Ελλάδα, η οποία φέτος ήταν από τη Λάρισα. Ήταν ιδιαίτερα τιμητική για εμάς η πρόσκληση. Οι ομάδες αγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα και εμείς παρότι φτάσαμε ξημερώματα στις 5 το πρωί, στις 3 το απόγευμα παίξαμε αγώνα και παρά το γεγονός πως τα παιδιά είναι μεγάλα σε ηλικία, ανάμεσα σε 11 ομάδες ανταποκρίθηκαν σε όλα τα παιχνίδια και ήταν καλή η συγκομιδή, καθώς τερματίσαμε στην 4η θέση. Σημασία σε τέτοιες διοργανώσεις έχει η συμμετοχή, καθώς τιμήσαμε έναν άνθρωπο για τη γενναία πράξη του.

Το πολύ καλό κλίμα και η διάθεση από όλους μας, είχαν ως αποτέλεσμα να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια παρουσιάστηκαν κατά τη διαδρομή, καθώς ενεργούσαμε ως μια καλή οικογένεια».

ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...

«Όταν φτάσαμε στην Ανάπα, νιώσαμε πως βρισκόμασταν στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στον πρόεδρο της ελληνικής κοινότητας του Κράσνονταρ Ανδρέα Παπαδόπουλο και στον κ.Κυριάκο Ασλανίδη (σ.σ. ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας στο τζούντο, ο οποίος και ως αθλητής, κατέκτησε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς τίτλους), που έκαναν τα πάντα για να νιώσουμε άνετα και τους ευχαριστούμε. Έδειξαν πως είναι τρεις φορές Έλληνες με τη συμπεριφορά τους. Η φιλοξενία ήταν άψογη σε όλη τη διάρκεια που ήμασταν στην Ανάπα, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε μας προσκάλεσαν έστω και για μια ώρα να επισκεφτούμε τις περιοχές τους, όμως αυτό ήταν φύσει αδύνατον, γιατί φοβηθήκαμε και την κούραση», τόνισε ο προπονητής της λαρισινής ομάδας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΡΩΣΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο κ. Τσώτσος παραχώρησε συνεντεύξεις στα τοπικά κανάλια της Ανάπας, αλλά και στο κανάλι της Μόσχας, όπου απάντησε και σε ερωτήσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη το περασμένο καλοκαίρι στη Ρωσία και αναφέρθηκε στις ακαδημίες και σε προγράμματα που μπορούν εφόσον εφαρμοστούν, να βοηθήσουν γενικά το ποδόσφαιρο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

«Για πρώτη φορά διοργανώθηκε φεστιβάλ ποντιακών χορών για μικρές ηλικίες , το πρόγραμμα ήταν υπέροχο και ο κόσμος ενθουσιάστηκε , όπως και η αποστολή της λαρισινής ομάδας, σε μια βραδιά που θα μας μείνει αξέχαστη», τόνισε ο γκολκίπερ Κώστας Δάλλας.

ΟΙ 14 ΟΜΑΔΕΣ

Μια ομάδα αγωνίστηκε από την Ελλάδα στο συγκεκριμένο τουρνουά, αυτή του Δήμου Λαρισαίων, ενώ οι άλλες δέκα που συμμετείχαν ήταν από τις γύρω περιοχές και τη Μόσχα. Οι έντεκα συνολικά ομάδες ήταν: Ανάπα, Βίτιαζεβο, Γελενζίκ, Μόσχα, Δημοκρατία Κριμαίας, Κρίμσκ, Εσεντουκστού, Μινεράνλιε, Νόβορισκ, Μπελορέτσεσκ και Λάρισας, που κατέλαβε την 4η θέση.

MVP O ΣΑΠΟΥΝΑΣ

Η ομάδα του Δήμου Λαρισαίων μπορεί να κατέλαβε την 4η θέση, όμως επέστρεψε και με μια πρωτιά του ποδοσφαιριστή της Νίκου Σαπουνά, ο οποίος με την εξαιρετική του παρουσία αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης και του απονεμήθηκε κύπελλο για τη διάκρισή του.

ΔΩΡΟ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΒΑΡΑ

Οι διοργανωτές του τουρνουά πρόσφεραν ως δώρα μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, όπως επίσης και λάβαρα, με την ομάδα του Δήμου να εκφράζει τις ευχαριστίες της, προσκαλώντας τους ανθρώπους της Ανάπας, να ανταποδώσουν τη φιλοξενία στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

Αρχηγός αποστολής της ομάδας του Δήμου Λαρισαίων ήταν ο Γιώργος Ρόπουλος, προπονητής ο Θανάσης Τσώτσος και την αποτελούσαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Γιάννης Οικονόμου, Νίκος Σαπουνάς, Τάσος Μασούρας, Κώστας Δάλλας, Απόστολος Λιατίφης, Ηλίας Πνευματικός, Ευάγγελος Σέντζας, Γιώργος Κόντης, Γιάννης Ευθυμιάδης, Βασίλειος Κατσιφής, Άκης Καλαμάς, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου, Δημήτρης Γκάνας, Γιώργος Δαούλας, Γιώργος Πλιάκας, Βαγγέλης Κουρούκας και Δημήτρης Κουκούλης, από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου.

Όλοι τους ευχαριστούν τον δήμαρχο Λαρισαίων κ.Αποστόλη Καλογιάννη για τη δυνατότητα που τους έδωσε να πραγματοποιήσουν αυτή τη μακρινή εκδρομή, καθώς από τέτοια ταξίδια οι εμπειρίες που αποκτούν όσοι συμμετέχουν είναι σημαντικές και οι στιγμές που απολαμβάνουν, αξέχαστες.

Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί και ο ακούραστος οδηγός του λεωφορείου Χρήστος Χριστώνης, ο οποίος φρόντισε ένα κουραστικό ταξίδι πολλών χιλιομέτρων, να γίνει με ασφάλεια και να κυλήσει ευχάριστα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΑ

Η πόλη της Λάρισας ως γνωστόν και η Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προχώρησαν σε αδελφοποίηση μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Λαρισαίων.

Λουτρόπολη της περιοχής του Κράσνονταρ η Ανάπα, αποτελεί έδρα της επαρχίας Ανάπσκι στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας και έχει πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκους. Συνδέεται με τη νεότερη, αλλά και την αρχαία ελληνική ιστορία και ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο βασιλιάς Γόργιππος ίδρυσε στον τόπο αυτό ελληνική αποικία με το όνομα Γοργιππία.

Στην πόλη της Ανάπα, δραστηριοποιείται ελληνική κοινότητα που αριθμεί περίπου 3.500 Έλληνες. Η κοινότητα είναι ιδιαίτερα δραστήρια ενδιαφέρεται για τη διατήρηση των παραδόσεων και την ισχυροποίηση των δεσμών με την Ελλάδα.

Διαθέτει το ελληνικό λαϊκό θέατρο «Ελευθερία», μοναδικό θέατρο στη Ρωσία στην ελληνική γλώσσα, το λαϊκό συγκρότημα ποντιακού ελληνικού χορού «Γοργιππία», το λαϊκό συγκρότημα ελληνικού χορού «Γκελειός» και την ποδοσφαιρική ομάδα «Πόντος».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass