ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΤΗΝ ΟΚΡΑΝΙΑ ΜΕ 2-0

Ποδαρικό με το δεξί για την Εθνική Νέων

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2015 8:10

 

 

Με τον καλύτερο τρόπο άρχισε η Εθνική Νέων τις υποχρεώσεις της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων 2015, καθώς στην πρεμιέρα της στον 1ο όμιλο επικράτησε στο Δημ. Στ. Βέροιας 2-0 της Ουκρανίας. Τα γκολ της ελληνικής ομάδας πέτυχαν οι Ορφανίδης (20΄) και Καραχάλιος (76΄).

Ο αγώνας άρχισε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν την ελληνική ομάδα, δημιουργώντας, μάλιστα, μια καλή ευκαιρία με τον Μπόριατσουκ στο 13΄ (σουτ μόλις άουτ). Γρήγορα, όμως, οι Έλληνες διεθνείς ξεπέρασαν το αρχικό μούδιασμα από το άγχος της πρεμιέρας και στο 20ό λεπτό πήραν το προβάδισμα χάρη στο σουτ του Ορφανίδη, ύστερα από ασίστ του Κουλούρη. Το γκολ αυτό έδωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Γιάννη Γκούμα, οι οποίοι χωρίς προβλήματα διαχειρίστηκαν το υπόλοιπο μέρος του αγώνα έως το ημίχρονο.

Στο δεύτερο 45άλεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεση για την ισοφάριση και έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία στο 57΄, με τον Κοβαλένκο να μην μπορεί να νικήσει από πλεονεκτική θέση τον Κότσαρη, όπως και ο Μπεσέντιν, στην ίδια φάση. Η Εθνική, έχοντας εξαιρετική αμυντική λειτουργία, υπομονή στο παιχνίδι της και ξεκάθαρο πλάνο, έδειξε τις αρετές της και στον επιθετικό τομέα στο 76ο λεπτό, όταν ο Καραχάλιος έστειλε την μπάλα με σουτ στα δίχτυα, αξιοποιώντας την ασίστ του Ορφανίδη. Κυριαρχώντας, πλέον, πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κράτησε έως το τέλος με άνεση την πολύτιμη νίκη με το «καθαρό» σκορ, θέτοντας τις βάσεις για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το ζεστό χειροκρότημα στο τέλος των 3.500 φίλων της Εθνικής που παρευβρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου ήταν η καλύτερη επιβράβευση των νεαρών παικτών για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Άντονι Τέιλορ (Αγγλία).

ΕΛΛΑΔΑ(Γιάννης Γκούμας): Κότσαρης, Σάλιακας, Τσελεπίδης, Κυριακόπουλος, Ρούσσος, Καραχάλιος, Στάικος, Ορφανίδης, Πόζογλου (46΄ Μαρκοπουλιώτης), Κουλούρης (89΄ Βέργος), Κυνηγόπουλος (46΄ Τσιμίκας)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ(Ολεξάντρ Χολόβκο): Σολντατένκο, Ματβιένκο, Κιριουχάντσεφ, Λούτσκεβιτς (70΄ Τσιγκάνκοφ), Λούκιαντσουκ, Ζιντσένκο, Μιχαϊλιτσένκο, Κοβαλένκο, Κλοτς (70΄ Ζούμπκοφ), Μπόριατσουκ (46΄ Αρένταρουκ), Μπεσέντιν

*Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν τον αγώνα ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης, ο Νίκος Νταμπίζας και ο Πάμπλο Γκαρσία.

ΓΚΟΥΜΑΣ: «Κρατάμε χαμηλούς τόνους»

Την ικανοποίησή του για τη νίκη της Εθνικής Νέων στην πρεμιέρα του EURO U-19 2015 εξέφρασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Γκούμας από τον Αμπελώνα, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη η ομάδα να παραμείνει προσγειωμένη ενόψει της συνέχειας.

«Πετύχαμε μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο. Οι Ουκρανοί μάς δυσκόλεψαν αρκετά μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είχαν την κατοχή στην αρχή του ματς, όμως εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε στην πρώτη καλή μας στιγμή. Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές που κάναμε, καταφέραμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι και στο τέλος να πάρουμε μια σπουδαία νίκη, με καλό σκορ. Οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για τη συνέχεια και να έχουμε καθαρό μυαλό, καθώς δεν κρίθηκε τίποτα ακόμα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την ψυχή και το πάθος τους στον αγώνα», ήταν το σχόλιο του κ. Γκούμα.

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η Εθνική Νέων της Γαλλίας νίκησε με 1-0 την Αυστρία στο δημοτικό στάδιο της Κατερίνης, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική στον 1ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που ξεκίνησε χθες στην Ελλάδα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Μπλιν στο 34ο λεπτό, από ασίστ του Κορνέ.

Ο Βούλγαρος διαιτητής Γκεόργκι Καμπάκοφ απέβαλε (δύο κίτρινες) τον Γκλουχάκοβιτς στο 77ο λεπτό, ενώ παρατήρησε με κάρτες τους Ντιαλό και Κομάν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Χέρμαν Στάντλερ): Αλ. Σλάγκερ, Πέριτς, Γκλουχάκοβιτς, Ντομέι, Χάας, Χόρβατ, Χ. Σλάγκερ, Πρόκοπ (74΄ Γκρμπιτς), Κβάσινα, Μάλιτσεκ, Ρίπιτς (65΄ Πελεγκρίνι)

ΓΑΛΛΙΑ (Πατρίκ Γκοναλόν): Εσκαλέ, Φουλτζινί, Ντιακαμπί, Ντιαλό, Λ. Ερνάντες, Κίλιτς (69΄ Ντεμπελέ), Μπλιν, Τουσάρ, Κορνέ (90΄+ Τιράμ), Γκιρασί, Κομάν

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα-Ουκρανία 2-0

Αυστρία-Γαλλία     1-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ελλάδα        2-0     3

Γαλλία         1-0     3

Αυστρία       0-1     0

Ουκρανία    0-2     0

ΠΕΜΠΤΗ(9/7)

19:00 Ουκρανία-Γαλλία AEL FC Arena/Λάρισα

21:45 Ελλάδα-Αυστρία AEL FC Arena/Λάρισα

ΚΥΡΙΑΚΗ 12/7

21:00 Γαλλία-Ελλάδα Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

21:00 Ουκρανία-Αυστρία Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΣΗΜΕΡΑ

18:30 Ολλανδία-Ρωσία AEL FC Arena/Λάρισα

21:45 Γερμανία-Ισπανία AEL FC Arena/Λάρισα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7

19:00 Ισπανία-Ρωσία Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

21:00 Γερμανία-Ολλανδία Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7

21:00 Ρωσία-Γερμανία Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

21:00 Ισπανία-Ολλανδία Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

ΠΕΜΠΤΗ 16/7

21:45 Α΄ ημιτελικός Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

19:00 Β΄ ημιτελικός AEL FC Arena/Λάρισα

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/7

21:00 Τελικός Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ανακοινώνεται πως τίθεται προς δωρεάν διάθεση περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες που θα διεξαχθούν στο AEL FC ARENA στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων.

Η διάθεση θα γίνει σήμερα και από ώρες 11:00 έως 13:00 στον ισόγειο χώρο του κτηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (πλατεία Νομαρχίας) μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για τον αγώνα της Πέμπτης ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδος και την Αυστρία, παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση τα εισιτήρια και αναμένεται μεγάλος αριθμός φιλάθλων να βρεθεί στο AEL FC ARENA και να στηρίξει την προσπάθεια των νεαρών διεθνών, που θα επιδιώξουν να πετύχουν την δυευρη νίκη, στο EURO U-19 2015.

ΛΕΖΑΝΤΑ

Το AEL FC ARENA που άλλαξε όψη μετά τις εργασίες που έγιναν και είναι σε θαυμάσια κατάσταση. Σήμερα θα φιλοξενήσει δυο αγώνες και την Πέμπτη το παιχνίδι της Εθνικής με την Αυστρία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass