Ο Λιούις Χάμιλτον την pole position

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ (7:45 π.μ.)

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2018 15:34

Την 80η pole position της καριέρας του πήρε ο Λιούις Χάμιλτον στα χθεσινά επίσημα δοκιμαστικά για το ιαπωνικό γκραν πρι, που είναι ο 17ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα.

Οι άνθρωποι της Mercedes «διάβασαν» σωστά τις καιρικές συνθήκες στην πίστα της Σουζούκα, με αποτέλεσμα οι δύο οδηγοί τους να κάνουν τους καλύτερους γύρους τους στο τρίτο και τελευταίο μέρος των δοκιμαστικών πριν αρχίσει να βρέχει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο «ασημένια βέλη» να «κλειδώσουν» την πρώτη σειρά της εκκίνησης, με τον Χάμιλτον να εκκινεί σήμερα (07:45 π.μ. COSMOTE SPORT 5 HD) από την πρώτη θέση, έχοντας δίπλα του τον «ομόσταυλό» του, Βάλτερι Μπότας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βροχή στο Q3 δεν... ευνόησε τη Ferrari και τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος περιορίστηκε στην ένατη θέση. Υπενθυμίζεται ότι ο Χάμιλτον προηγείται στην κατάταξη των οδηγών, έχοντας προβάδισμα 50 βαθμών έναντι του Φέτελ.

Τρίτος στα επίσημα δοκιμαστικά κατετάγη ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull, αφήνοντας τέταρτο τον Κίμι Ραϊκόνεν με την άλλη Ferrari. Πολύ καλή εμφάνιση στη διαδικασία πραγματοποίησαν οι οδηγοί της Toro Rosso, καθώς ο Μπρέντον Χάρτλεϊ κατετάγη έκτος (σ.σ. η καλύτερη θέση στην καριέρα του) και ο Πιέρ Γκασλι έβδομος. Ο δεύτερος οδηγός της Red Bull, ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο, αποχώρησε από το Q2 με πρόβλημα στη μονάδα ισχύος.

Η πρώτη δεκάδα των επίσημων δοκιμαστικών για το ιαπωνικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα έχει ως εξής:

1. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes)       1:27.760

2. Βάλτερι Μπότας (Φινλανδία/Mercedes)         1:28.059

3. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull)  1:29.057

4. Κίμι Ραϊκόνεν (Φινλανδία/Ferrari)         1:29.521

5. Ρομέν Γκροζάν (Γαλλία/Haas)   1:29.761

6. Μπρέντον Χάρτλεϊ (Νέα Ζηλανδία/Toro Rosso)        1:30.023

7. Πιέρ Γκασλί (Γαλλία/Toro Rosso)        1:30.093

8. Σεμπάστιαν Φέτελ (Γερμανία/Ferrari)  1:32.192

9. Σέρχιο Πέρες (Μεξικό/Force India)      1:37.229

10. Σαρλ Λεκλέρκ

ΠΟΙΝΗ ΣΤΟΝ ΟΚΟΝ, ΟΓΔΟΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ Ο ΦΕΤΕΛ

Από την όγδοη θέση θα εκκινήσει ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο σημερινό γκραν πρι της Ιαπωνίας μετά την ποινή που επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Εστεμπάν Οκόν. Ο οδηγός της Force India δέχθηκε ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση, επειδή δεν επιβράδυνε αρκετά, όταν βγήκε κόκκινη σημαία στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών μετά το ατύχημα του Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είχε... συνάντηση με τις μπαριέρες. Ο Οκόν είχε καταταγεί όγδοος στα επίσημα δοκιμαστικά, ωστόσο, μετά την ποινή που του επιβλήθηκε, θα εκκινήσει από την ενδέκατη θέση.

Η συγκεκριμένη τιμωρία έχει ως αποτέλεσμα ο Φέτελ, ο οποίος κατετάγη ένατος, να εκκινήσει από την όγδοη θέση, ενώ μια θέση στην εκκίνηση «κέρδισαν» και οι Σέρχιο Πέρες και Σαρλ Λεκλέρκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Φέτελ βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης των οδηγών, 50 βαθμούς πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα εκκινήσει σήμερα από την "pole position".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass