Εφιαλτικό απόγευμα για τον Απόλλωνα

-ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΟΓΛΙΔΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ ΜΕ 5-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 60' ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2018 22:08

Ό,τι προσπαθούσαν να «χτίσουν» επιθετικά οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας, τα «γκρέμισε» ο Κουτογλίδης. Ο τερματοφύλακας των «κυανόλευκων» βρέθηκε σε κακή ημέρα και με τα τραγικά λάθη στα οποία υπέπεσε οδήγησε τον Απόλλωνα σε ένα εφιαλτικό απόγευμα.

Η ομάδα της Λάρισας ηττήθηκε χθες στον Βόλο με το βαρύ 5-1 από τον ΝΠΣ Βόλο, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος, σ' ένα παιχνίδι που δεν έδειχνε -τουλάχιστον μέχρι το 60'- ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πανωλεθρία για τους «κυανόλευκους». Δυστυχώς όμως οι λάθος ενέργειες του τερματοφύλακα Κουτογλίδη, όχι μόνο δεν επέτρεψαν στον Απόλλωνα να φτάσει στην ανατροπή, αλλά έδωσαν εύκολα τη νίκη στους γηπεδούχους, αδικώντας την εν γένει αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν οι «κυανόλευκοι» στη χθεσινή αναμέτρηση.

Είναι άξιο αναφορά ό,τι ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας βλέποντας πώς εξελίχθηκε το ματς και τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε η ομάδα του, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και δεν κατέστη δυνατή η παρουσία του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των δύο τεχνικών (τον αντικατέστησε ο Μπάμπης Μπακαρός).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Απόλλωνας Λάρισας ξεκίνησε το παιχνίδι με 4-2-3-1 με τον Μαρσέλο Τροΐζι να τοποθετεί κάτω από τα δοκάρια τον Κουτογλίδη, στην άμυνα τους Σκούπρα, Σουλιώτη, Κοντοέ, και Κουρτεσιώτη, ως ανασταλτικούς μέσους τους Χατζή και Λούκας, στα άκρα τους Λίταινα και Τασιούλη, ως επιτελικό μέσο τον Μαρκολίνο και την κορυφή της επίθεσης τον Λουκάο.

Με την ίδια τακτική αγωνίστηκαν και οι γηπεδούχοι που είχαν τον Καραγκιολίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Ντεντάκη, Γκαλίτσιο, Ρούσσο και Ουνγιαλίδη στην άμυνα, τους Καμπαγιέρο και Γκαρσία ως αμυντικά χαφ, στα άκρα τους Κότο και Ηλιόπουλο, επιθετικό μέσο τον Πέντα και «φουνταριστό» τον Μάντζη.

Ο ΝΠΣ Βόλος είχε ένα πιεστικά πρώτο 15λεπτο με τον Κουτογλίδη να κάνει τη μεγάλη απόκρουση στο 4' στο πλασέ του Μάντζη από το ύψος της μικρής περιοχής. Δυστυχώς όμως στις επόμενες κρίσιμες φάσεις οι ενέργειες του τερματοφύλακα του Απόλλωνα δεν ήταν ανάλογες.

Ο Απόλλωνας προσπάθησε να απαντήσει στο 18' με τον Μαρκολίνο, όμως τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ όταν ο Κουτογλίδης επιχείρησε άστοχη έξοδο στην προσπάθειά του να ανακόψει τον Μάντζη με αποτέλεσμα ο επιθετικός των γηπεδούχων να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Σαν να μην έφτανε αυτό η ατυχία του Απόλλωνα δεν επέτρεψε τον Μαρκολίνο να φέρει στο 38' το παιχνίδι στα ίσια όταν σε τετ α τετ που είχε έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Μ' αυτά και μ‘ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με τον Απόλλωνα να έχει ανεβάσει την απόδοσή του και να δείχνει ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Κι αυτό φάνηκε στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης στα οποία οι «κυανόλευκοι» κυριάρχησαν.

Η αρχή έγινε στο 47' με το γκολ της ισοφάρισης από τον Λίταινα, ενώ στο 60' και πάλι ο Μαρκολίνο πλάσαρε τον Καραγκιολίδη αλλά ο Γκαλίτσιος αποσόβησε το γκολ πάνω στη γραμμή.

Κι ενώ ο Απόλλωνας προσπαθούσε για την ανατροπή, ο ΝΠΣ Βολος κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 61' έκανε το 2-1 όταν ο Κότο από πλάγια θέση και προς τα δεξιά επιχείρησε σέντρα σουτ, ο Κουτογλίδης βρέθηκε εκτός θέσης στο πρώτο δοκάρι, δεν μπόρεσε να ελέγξει την πορεία της μπάλας η οποία κατέληξε στα δίχτυα.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 63' η άστοχη έξοδος του Κουτογλίδη στη σέντρα του Ντεντάκη, έδωσε τη δυνατότητα στον Πέντα να χριστεί σκορ γράφοντας το 3-1.

Το παιχνίδι κάπου εκεί είχε κριθεί, καθώς οι παίκτες του Απόλλωνα έδειχναν να μην έχουν ψυχολογία. Έτσι στο 69' ο Μάντζης με ψηλοκρεμαστό πλασέ έγραψε το 4-1, ενώ στο 82' ο Γκαρσία με φάουλ και αφού η μπάλα πέρασε απ' όλους διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ

4': Σέντρα του Ουνγιαλίδη από αριστερά, ο Μάντζης ξεμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής πλασάρει πάνω στην κίνηση, αλλά ο Κουτογλίδης με εξαιρετική επέμβαση διώχνει σε κόρνερ.

14': Ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Μαρκολίνο να κλέβει την μπάλα από τον Ρούσσο, να πασάρει στον Λούκας κι αυτός στον Λουάκο, ο οποίος σε πολύ καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή κάνει κακό κοντρόλ και χάνει τον έλεγχο της μπάλας.

18': Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Μαρκολίνο να γίνεται κάτοχος της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί περνά ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

21' (1-0): Μπαλιά του Ηλιόπουλου στον κενό χώρο, ο Μάντζης ξεφεύγει από την επιτήρηση του Κοντοέ, ο Κουτογλίδης επιχειρεί έξοδο αλλά κάνει λάθος εκτίμηση και δεν απομακρύνει τον κίνδυνο και ο Μάντζης, υπό την πίεση του Κοντοέ, με πλασέ στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

30': Μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων για δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, ο Γκαλίτσιος μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής με πλασέ στέλνει την μπάλα άουτ.

38‘: Ο Απόλλωνας αγγίζει την ισοφάριση, με τον Τασιούλη να βγάζει τετ α τετ τον Μαρκολίνο που πλασάρει τον Καραγκιολίδη, αλλά η μπάλα χτυπάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

39': Σουτ του Λούκας από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Καραγκιολίδης αποκρούει.

40': Σέντρα του Πέντα από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει στον Μάντζη μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος ελίσσεται πολύ ωραία, πλασάρει, αλλά η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.

47' (1-1): Βαθιά μπαλιά του Κουρτεσιώτη, ο Ουνγιαλίδης δεν μπορεί να απομακρύνει και ο Λίταινας μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά με ωραίο σουτ ισοφαρίζει το σκορ.

60': Μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα, όταν ο Τασιούλης, τροφοδοτεί τον Μαρκολίνο, αυτός μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, πλασάρει τον Καραγκιολίδη που επιχειρεί έξοδο, αλλά ο Γκαλίτσιος αποτρέπει το 1-2 απομακρύνοντας την μπάλα πάνω στη γραμμή.

61' (2-1): Αντεπίθεση των γηπεδούχων από τα δεξιά με τον Κότο που επιχειρεί σέντρα σουτ, ο Κουτογλίδης δεν μπορεί να ελέγξει την πορεία της μπάλας η οποία καταλήγει στα δίχτυα.

63': Κοντινή κεφαλιά του Σουλιώτη μετά από φάουλ του Κουρτεσιώτη και η μπάλα καταλήγει ελάχιστα άουτ.

65' (3-1): Σέντρα του Ντεντάκη από τα δεξιά, ο Κουτογλίδης κάνει για μία ακόμα φορά άστοχη έξοδο και ο Πέντα με προβολή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

69' (4-1): Ο Γκαρσία τροφοδοτεί τον Μάντζη που βγαίνει στον κενό χώρο και με ψηλοκρεμαστό πλασέ σκοράρει.

71': Σουτ του Πέντα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

75': Ο Μάντζης στο πρώτο δοκάρι επιχειρεί να πλασάρει αλλά ο Κουτογλίδης αποκρούει σε κόρνερ.

82' (5-1): Ο Γκαρσία εκτελεί φάουλ, η μπάλα περνά απ' όλους και καταλήγει στα δίχτυα.

87': Σέντρα του Λούκας από τα δεξιά, κεφαλιά του Λουκάο και η μπάλα καταλήγει άουτ.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Λάμπρου Μπεκιάρη (ΕΠΣ Καρδίτσας) και των βοηθών του κ. Βογιατζή (ΕΠΣ Καρδίτσας) και Καλύβα (ΕΠΣ Φθιώτιδας). Χρέη 4ου διαιτητή εκτέλεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας). Κίτρινες κάρτες Κοντοές (21'), Ηλιόπουλος (31'), Λίταινας (35'), Ντεντάκης(63'), Ρούσσος (72'), Λουκάο (72'), Σουλιώτης (80').

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ν.Π.Σ. ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Ρούσσος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο, Γκαρσία (83' Κορέλας), Κότο, Πέντα, Ηλιόπουλος (58' Δόρης), Μάντζης (75' Πίσπας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κουτογλίδης, Σκούπρας, Σουλιώτης, Κοντοές, Κουρτεσιώτης, Χατζής Λούκας, Λίταινας, Μαρκολίνο (85‘ Κοντοθανάσης), Τασιούλης (78' Καμπέρης), Λουκάο.

 

 

Επιμέλεια Άρης Γκουτρουμάνης

Π. ΜΑΝΤΖΑΝΑΣ:

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την εικόνα μας

Προβληματισμένος από το χθεσινό αποτέλεσμα του Απόλλωνα ήταν ο ισχυρός άνδρας της «κυανόλευκης» ΠΑΕ, Παναγιώτης Μαντζανάς, που δήλωσε τα εξής:

«Η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν έχει καμία σχέση με το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μας αδικεί. Τα γκολ δυστυχώς ήρθαν από λάθη και τα πληρώσαμε ακριβά. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Θα διορθώσουμε τα όποια λάθη με στόχο να γίνουμε καλύτεροι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass