Αγώνας με διπλό μήνυμα

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2018 16:02
Μέλη του Τοπικού Ομίλου της UNESCO Ν. Λάρισας μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ Μέλη του Τοπικού Ομίλου της UNESCO Ν. Λάρισας μαζί με τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλία Καφφέ

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον Δήμο Λαρισαίων, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, τη Διοίκηση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας,

τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική, τον ΑΣ Πελασγό, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, τον Σύλλογο Ιδιωτικών Γυμναστηρίων Λάρισας (Σ.Ι.ΓΥ.ΛΑ) , τον Ηρακλή Χάλκης BC και τον σύλλογο «Νίκαια 2012», Αγώνα Δρόμου 7.000μ Ανδρών - Γυναικών (14 ετών και άνω) και Αγώνα Δρόμου 800μ Παίδων - Κορασίδων(11-13 ετών) και 800 για ΑμεΑ (ανεξαρτήτως ηλικίας).
Σκοπός του αγώνα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα των Χρόνιων Παθήσεων, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα».
Επίσης, η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτισμού 2018, με σκοπό την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του ιστορικού κέντρου της Λάρισας, καθώς η εκκίνηση και ο τερματισμός των δρομέων θα είναι το Αρχαίο Θέατρο (οδός Βενιζέλου). Οι συμμετέχοντες θα διατρέξουν τα αρχαία και οθωμανικά τείχη της Λάρισας, έχοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ιστορία της πόλης.
Ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO Νομού Λάρισας φιλοδοξεί να καθιερώσει τη διοργάνωση αυτή, θεσμό στα δρώμενα της πόλης μας, που θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για θέματα που αφορούν :
*Τις επιπτώσεις των χρονίων παθήσεων στην κοινωνικότητα και στην κοινωνική εικόνα των παιδιών-μαθητών λόγω των περιορισμών τους στην κινητικότητα και αυτοεξυπηρέτηση.
*Την επιβάρυνση της συναισθηματικής λειτουργίας των παιδιών.
*Τις επιπτώσεις στην ακαδημαϊκή πορεία λόγω αδυναμίας συμμετοχής στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.
*Τις επιπτώσεις στη γενικότερη καθημερινότητα, στην πρακτική λειτουργία, στη δυναμική της οικογένειας, στις μεταξύ τους σχέσεις και στις σχέσεις με τους άλλους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην ενημέρωση του μαθητικού κοινού για τα χρόνια νοσήματα.
*Οι δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις κατηγορίες συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα, την προκήρυξη και την αίτηση συμμετοχής, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας(Segas-thessalias.gr).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass