ΕΠΗΛΘΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΟΜΑΔΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Συμφωνία για μείωση των ομάδων σε Α’ και Α1 ΕΠΣΛ

*Αναδιάρθρωση σε Δ.Σ. και Επιτροπές *Νέος πρόεδρος στην Επιτροπή Διαιτησίας ο Δημ. Μπουχλαριώτης, υπεύθυνος για θέματα ανάπτυξης ο Αντ. Ζήλος

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2015 8:05

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Σε συμφωνία για μείωση των ομάδων της Α’ Ερασιτεχνικής, από 18 σε 16, την αγωνιστική περίοδο 2016-17 και της Α1 Ερασιτεχνικές επίσης από 18 σε 16 μία χρονιά αργότερα δηλαδή της περίοδο 2017-18 κατέληξαν η διοίκηση της ΕΠΣΛ με τους εκπροσώπους των σωματείων των δύο μεγάλων τοπικών κατηγοριών που παρέστησαν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση. Παράλληλα για την Α’ κατηγορία συμφωνήθηκε η καθιέρωση αγώνων play off και play out για την περίοδο 2016-17 χωρίς ωστόσο να αναλυθούν οι λεπτομέρειες για το πώς θα διεξαχθούν οι συγκεκριμένοι αγώνες και το καθεστώς που θα ισχύσει κάτι που θα γίνει αργότερα αφού το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Τέλος σε ό,τι αφορά στη Β’ Ερασιτεχνική η δομή της κατηγορίας θα διατηρηθεί η ίδια δηλαδή το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 42 ομάδες χωρισμένες σε 3 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι δεν έγινε καμία αναφορά ως προς το σενάριο της δημιουργίας δύο ομίλων στην Α1 κατηγορία, καθώς όπως επισήμαναν παράγοντες της ΕΠΣΛ, η συγκεκριμένη πρόταση είχε απορριφθεί στην πρώτη συγκέντρωση που είχε γίνει με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 κατηγορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προτάσεων που ελέχθησαν από εκπροσώπους των σωματείων κατά το διάλογο με τη διοίκηση της ΕΠΣΛ, σχετικά με το πώς θα γίνει η μείωση από 18 σε 16 των ομάδων της Α’ κατηγορίας, ήταν να μην αυξηθεί ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων της Α’ κατηγορίας στο νέο πρωτάθλημα αλλά να μειωθεί ο αριθμός των προβιβαζόμενων ομάδων από την Α1 στην Α’ κατηγορία.

Η ουσία είναι ότι συμφωνήθηκε να εφαρμοστεί το πλάνο της διοίκησης της ΕΠΣΛ, η οποία και θα αποφασίσει, μαζί με την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, για όλα τα διαδικαστικά που θα αναφερθούν στην καινούργια προκήρυξη των πρωταθλημάτων και θα υλοποιούν την πρόθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σύμφωνα με τα παραπάνω δηλαδή με το ότι το 2016-17 θα μειωθούν σε 16 οι ομάδες της Α’ ΕΠΣΛ, ενώ την επόμενη σεζόν 2017-18 το ίδιο θα συμβεί και στην Α1 ΕΠΣΛ, γίνεται κατανοητό ότι η Α1 κατηγορία θα δεχθεί μεγάλες πιέσεις για δύο χρόνια. Αυτό εξηγείται από το ότι αν για παράδειγμα στο νέο πρωτάθλημα (2015-16) αυξηθεί κατά δύο ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων στην Α’ ΕΠΣΛ, το ίδιο θα ισχύσει και για την Α1. Μ’ άλλα λόγια στο νέο πρωτάθλημα (2015-16) θα υποβιβασθούν έξι ομάδες από την Α1 συν όσες υποβιβασθούν από την Γ’ Εθνική. Το ίδιο θα ισχύσει στην Α1 και την περίοδο 2016-17, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των ομάδων από 18 σε 16 για την περίοδο 2017-18. Επομένως και με δεδομένο το ότι από την Α1 ανέρχονται στην Α’ κατηγορία 3 τουλάχιστον ομάδες γίνεται αντιληπτό ότι τα επόμενα δύο χρόνια η Α1 κατηγορία θα δεχθεί μεγάλους κραδασμούς αφού επί της ουσίας οι μισές (ίσως και παραπάνω) ομάδες θα αλλάζουν.

Φυσικά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν η ΕΠΣΛ προχωρούσε στο σενάριο των δύο ομίλων στην Α1 κατηγορία κάτι που απερρίφθη, ή εάν υπάρξουν στη νέα προκήρυξη τροποποιήσεις ως προς τον υποβιβασμό από την Α1 στην Β’ και την άνοδο από την Β’ στην Α1 αντίστοιχα.

ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μικρή πάντως ήταν η συμμετοχή συνολικά των ομάδων στη συγκέντρωση με τη διοίκηση της ΕΠΣΛ καθώς από τα 78 συνολικά σωματεία των Α’, Α1 και Β’ κατηγοριών παρέστησαν τα 30 κι αυτό οφείλεται στο ότι από τα 42 σωματεία της Β’ Ερασιτεχνικής το «παρών» έδωσαν μόνο τα πέντε. Αναλογικά μεγάλη ήταν η συμμετοχή των ομάδων της Α’ (14 από τις 18) και λίγο μικρότερη της Α1 κατηγορίας (11 από τις 18).

Συγκεκριμένα το «παρών» έδωσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων Αστραπή Ν. Π., Αχιλλέας Φ., Χάλκη, Μακρυχώρι, Σμόλικας, Βλαχογιάννι, Ηρακλής Λάρ., Γλαύκη, Δήμητρα Γιάνν., Αγ. Αναργύροι, Δαμασιακός, ΠΑΟΛ Αβέρωφ, Καλοχώρι, Αμυγδαλέα (Α’ κατηγορίας), Παναγροτικός, Ανάβρα, Π.Ο. Ελασσόνας, Πλατυκάμπος, Ραχούλα, Κίσσαβος, Δολιχιακός, Χειμάδι, Βούναινα, Γόννοι, Ελευθεραί (Α1 Κατηγορίας), Βαμβακού, Πελασγιώτιδα, Βρυσιά, Κιλελέρ, Καλαρρύτες (Β΄ κατηγορίας).

Από την πλευρά της ΕΠΣΛ παρέστησαν οι κ. Γρηγορίου Μπουχλαριώτης, Σκάρλος, Βλάγκας, Μητροδήμος, Πουλαράκης και Γρηγοριάδης.

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΕ Δ.Σ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Εκτός από τις αλλαγές στα πρωταθλήματα το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προχώρησε, μετά από πρόταση του προέδρου κ. Γρηγορίου σε αναδιάρθρωση της σύνθεσής του αλλά και των επιτροπών. Έτσι η νέα σύνθεση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζήσης Γρηγορίου

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Σταύρος Πουλαράκης

Α’ Αντιπρόεδρος: Γιάννης Βλάγκας

Β’ Αντιπρόεδρος: Κλεάνθης Συρακούλης

Γενικός Γραμματέας: Βασίλης Μητροδήμος

Αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας: Χρήστος Σκάρλος

Ταμίας: Νίκος Δημεράς

Αναπληρωτής Ταμίας: Δημήτρης Λεωνιδάκης

Μέλη: Τέλης Γκούμας, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Δημήτρης Μπουχλαριώτης, Γιώργος Κοσμίδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Κώστας Κορακίδης, Βάιος Κυριτσάκας

*Σε ότι αφορά στις επιτροπές και ιδιαίτερα στις τρεις νευραλγικές ήτοι Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, Διαιατησίας και Πειθαρχική οι αλλαγές έχουν ως εξής:

Επιτροπή Διαιτησίας: Δημήτρης Μπουχλαριώτης (πρόεδρος), Στέλιος Νίτσας (αναπληρωτής πρόεδρος), Αντώνης Ζήλος (υπεύθυνος ανάπτυξης), Σπύρος Τσιλίκης και Γιάννης Κωστής (μέλη)

Πειθαρχική Επιτροπή: Οι δικηγόροι Μάριος Σπυράτος, Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης και Δήμητρα Φροξυλιά

Επιτροπή Πρωταθλημάτων – Κυπέλλου: Νίκος Δημεράς (πρόεδρος), Παύλος Ψαθάς (αντιπρόεδρος), Βασίλης Μητροδήμος, Χρήστος Φτάρας, Νίκος Γκουτζουρέλας (μέλη).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΚΤΩΝ

Εν τω μεταξύ όπως αποφασίσθηκε, όσοι προπονητές ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις Μικτές ομάδες Παίδων και Νέων της ΕΠΣΛ για την περίοδο 2015 - 2016, θα πρέπει από την προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου και μέχρι την επόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, να υποβάλλουν στη Γραμματεία της Ένωσης σχετική αίτηση μαζί με βιογραφικό και αντίγραφο του πτυχίου τους.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλος και σε ό,τι αφορά στα χρηματικά παράβολα που θα πληρώσουν οι ομάδες για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής τους στα πρωταθλήματα και το Κύπελλο της νέας περιόδου δεν θα διαφοροποιηθούν και θα είναι τα ίδια με τα περσινά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής δηλαδή θα είναι οι ίδιες όπως πέρσι ήτοι για τις Α’ και Α1 κατηγορίες μέχρι τις 3 Αυγούστου, για τις Β’ και Γ’ μέχρι τις 21 Αυγούστου και για το κύπελλο μέχρι τις 21 Αυγούστου αντίστοιχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass