ΜορAλες και ΒαγιEχο στην προπoνηση της ΑΕΛ

Μια έκπληξη από το παρελθόν

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2018 22:08
Ο Βαγιέχο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με όλη την ομάδα Ο Βαγιέχο σε μια αναμνηστική φωτογραφία με όλη την ομάδα

Hταν το 1972 όταν ήρθαν οι πρώτοι ξένοι στην ΑΕΛ και ανάμεσα σ’ αυτούς ο Οράσιο Μορέλες και ο Τζόρτζιο Βαγιέχο που αγωνίζονταν στην Ατλάντα Αργεντινής (οι άλλοι δύο ήταν ο Καβόλι και ο αδικοχαμένος Ντάους) με τον πρώτο να τον κερδίζει η Λάρισα και να γίνεται μόνιμος κάτοικος αυτής ενώ ο δεύτερος με τους δεσμούς που δημιούργησε έρχεται τακτικά από τη Βαρκελόνη όπου ζει.


Χθες ο Βαγιέχο ήρθε στη Λάρισα και μαζί με τον Οράσιο Μοράλες (υπάρχει μια φιλία μεταξύ τους μισού αιώνα περίπου) πήγαν στις εγκαταστάσεις των Δένδρων για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα.
Τους υποδέχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος Ζήσης Ντελόπουλος μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Βάνη ενώ η χαρά του τεχνικού τιμ Αντωνίου-Προβίδα ήταν τόσο μεγάλη που πηδώντας κάθε κάγκελο του γηπέδου πήγαν να φωτογραφηθούν μαζί με τον Οράσιο Μοράλες χαρακτηρίζοντάς τον δάσκαλο.
Ως προπονητής είχε ποδοσφαιριστή τον Αντωνίου στον Απόλλωνα Λάρισας (αλλά και τον Ζήση Ντελόπουλο) καθώς και τον Προβίδα στην ΑΕΛ και είχε εισηγηθεί γνωρίζοντάς τον ως παίκτη από τον Δευκαλίωνα Κρανιάς.
Οι δύο παλαίμαχοι της ΑΕΛ συνομίλησαν με παίκτες με λατινικές ρίζες, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Λεοζίνιο που θέλησε να μάθει πολλά για το παρελθόν τους.
Λίγο αργότερα ο Βαγιέχο ευχήθηκε στους παίκτες να έχουν καλή χρονιά και τους είπε ότι αν αγαπήσουν τη Λάρισα θα τους αγαπήσει και η πόλη με την αμφίδρομη σχέση που δημιουργείται αναφέροντας τους δεσμούς που έχει διατηρήσει εδώ και 40 χρόνια με πολλούς ανθρώπους της Λάρισας.
Παράλληλα μιλώντας στον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Βάνη είπε ότι είναι στη διάθεση της ομάδας να βοηθήσει με κάθε πληροφορία για μεταγραφή παίκτη από Ισπανία καθώς είναι γνωστοί οι δεσμοί του με την ομάδα της Μπαρτσελόνα και πριν λίγα χρόνια είχε φέρει στη Λάρισα την ομάδα νέων για φιλικό με την ΑΕΛ. Ο Βαγιέχο εργάζεται σε νομικό γραφείο της Βαρκελόνης. Ο Βαγιέχο αγωνίσθηκε στην ΑΕΛ για τρία χρόνια πανηγυρίζοντας και άνοδο στην Α’ εθνική κατηγορία μαζί της (53 αγώνες, 7 τέρματα) ενώ ο Μοράλες έπαιξε για δύο χρόνια αλλά υπήρξε για πολλά χρόνια στέλεχος της τεχνικής ηγεσίας. Ποιος ξεχνάει ότι ήταν αυτός που κοουτσάρισε την ομάδα στο τελευταίο παιχνίδι της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά το διαζύγιο με τον Γκμόχ.
Ο Αντωνίου ευχαρίστησε και τους δύο λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή που ήρθαν να δουν την προπόνηση της ομάδας ενώ χάρηκε που έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεσή του για κάθε μεταγραφική πληροφορία στο μέλλον.ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΞΑΝΘΗ
Στη συνέχεια έγινε προπόνηση και ο Αντωνίου έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών ενώ μετά το τέλος της σημερινής προπόνησης θα ανακοινώσει τη δεκαοκτάδα που θα ταξιδέψει στην Ξάνθη για το αυριανό φιλικό με τη φερώνυμη ομάδα.
Ο μόνος παίκτης που δεν θα αγωνισθεί θα είναι ο Μόρας για προληπτικούς λόγους.

Στα φαβορί του  υποβιβασμού...
Οι στοιχηματικές εταιρείες έδωσαν τα ποσοστά για την κατάκτηση του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος που αρχίζει στις 25 Αυγούστου με τον ΠΑΟΚ να θεωρείται φαβορί και να ακολουθεί η ΑΕΚ.
Για τον υποβιβασμό θεωρούν πιθανές τη Λαμία, τον Λεβαδειακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ λίγο πιο παραπάνω τοποθετούν την ΑΕΛ. Ουσιαστικά η πρόβλεψη είναι να κατακτήσει η ΑΕΛ τη 13η θέση.

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass