ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΕΑΣ:

«Οι πρόεδροι ΟΣΦΠ και Βέροιας κανόνισαν το ματς» (!)

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 9:35

Αίσθηση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο Νίκος Γεωργέας στην εκδίκαση από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ της υπόθεσης για το περιβόητο ματς του ΟΣΦΠ με την Βέροια που έληξε 3-0 στις 06/01/2013.

Ο πρώην άσος της ομάδας της Ημαθίας υποστήριξε πως και οι έντεκα παίκτες της Βέροιας ενημερώθηκαν από τον τότε γενικό αρχηγό της ομάδας, Γ.Λαναρή στα αποδυτήρια πως έπρεπε να χάσουν με 3-0 και όποιος δεν ήθελε μπορούσε να ζητήσει αλλαγή.

Ο Γεωργέας υπογράμμισε επίσης πως θεωρεί πως υπήρξε συνεννόηση από τους προέδρους Ολυμπιακού και Βέροιας για το τελικό αποτέλεσμα στην συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αρχικά ρωτήθηκε από τον πρόεδρο για ποιο λόγο κατήγγειλε δυόμιση χρόνια μετά ότι ο αγώνας είχε στηθεί. Ο βετεράνος αμυντικός απάντησε: «Πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Εγώ δεν κατήγγειλα τίποτα. Ο ανακριτής με φώναξε και μου είπε πως γνωρίζει ότι στο συγκεκριμένο ματς έγινε αυτό και αυτό και πως έχει αναφερθεί το όνομά μου σε κατάθεση. Μου ζήτησε να του πω ακριβώς τι έγινε και του είπα. Εγώ από μόνος μου μπορεί να μην το έλεγα και ποτέ για να μην κάνω κακό στην ομάδα. Φοβήθηκα και χίλια δυο πράγματα. Είχα και την οικογένειά μου στη Βέροια».

Ο Νίκος Γεωργέας περιέγραψε όλα όσα φέρεται να έζησε στο εν λόγω ματς: «Στα αποδυτήρια ήταν ο προπονητής και μας έδινε οδηγίες. Μετά μπήκε ο Λαναρής και λέει θέλω να σας πω κάτι. Πρέπει να έρθει 3-0 το ματς. Σίγουρα το άκουσαν και οι 11. Όποιος δεν θέλει –λέει- μπορεί να βγει αλλαγή. Εγώ ζήτησα αλλαγή από τον Καλαϊτζίδη. Του είπα “σε αυτό το ματς δεν παίζω. Αν δεν με βγάλεις θα φάω κόκκινη”.

Και ο Καφές ήθελε να βγει αλλαγή. Εκεί ήταν το μασάζ, δεν είναι σε άλλο δωματιάκι. Δεν παίρνω όρκο για το αν είχε τραυματιστεί. Εγώ πιστεύω ότι δεν είχε τραυματιστεί».

Στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση με τον πρώην μεγαλομέτοχο της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη που απευθύνθηκε στον Γεωργέα και του είπε: «Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Ό,τι θέλεις θυμάσαι»!

Ο Νίκος Γεωργέας πρόσθεσε: «Καθυστερήσαμε να βγούμε στον αγωνιστικό χώρο 3-4 λεπτά. Ο Ολυμπιακός είχε ήδη βγει. Οι παίκτες που έπαιζαν, ήξεραν, πιστεύω ήξεραν και τα παιδιά που μπήκαν αλλαγή, αλλά δεν παίρνω όρκο. Η βασική εντεκάδα ήταν μπροστά στην ομιλία. Δεν έχει σημασία πώς ήρθε το αποτέλεσμα και αν μπήκε το γκολ στο 91’. Σημασία έχει ότι ήρθε το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο χαλαρώσανε οι παίκτες. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπήρχε κανένα πέναλτι. Πιστεύω δεν ήθελε να διώξει τη μπάλα ο αμυντικός στο άλλο γκολ. Στον πάγκο γελάγαμε.

Στα αποδυτήρια ρώτησαν και οι ξένοι παίκτες και τους εξήγησαν. Και τους είπαν όποιος δεν θέλει να βγει αλλαγή.

Δεν ξέρω γιατί άλλαξε τον Καφέ στο 67’. Ίσως να παίζει θέατρο ότι τραυματίστηκε όταν γίνεται αλλαγή, για να μην καρφωθεί στον κόσμο.

Είναι ψέματα αυτό που λέει ο Τυφλίδης ότι πόναγα στο γόνατό μου. Και ψέματα λένε όλοι όσοι έχουν καταθέσει ότι είχα τραυματιστεί. Στον πάγκο το συζήτησα με όλους το θέμα. Πρώτη φορά μου τύχαινε».

-Στη συνέχεια ο Νίκος Γεωργέας ρωτήθηκε από την Επιτροπή με ποιους παίκτες του Ολυμπιακού μίλησε και κατάλαβε ότι το γνώριζαν και ποιοι πιστεύει ότι έστησαν το ματς.

Ο πρώην παίκτης της Βέροιας απάντησε: «Πρέπει να πω ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν; Δεν θυμάμαι ποιοι ήταν. Ας ανοίξουν τα τηλέφωνά μου. Μίλησα μετά με φίλους μου και τους το είπα. Ένας μου έκανε και πλάκα. Μου είπε “γιατί δεν το έλεγες να το παίξω;”.

Εγώ πιστεύω ότι το κανόνισαν και οι δύο ομάδες το ματς. Και πιστεύω ότι το κανόνισαν οι πρόεδροι».

Ο Νίκος Γεωργέας ρωτήθηκε, εξάλλου, για την κατάθεση του Δ. Μελισσανίδη στον ανακριτή: «Δεν το είχα συζητήσει το θέμα με τον Μελισσανίδη. Με κάλεσε ο ανακριτής και μου είπε ότι αναφέρθηκε σε μένα ο Καλαϊτζίδης. Μετά την κατάθεσή μου μίλησα μόνο με τον δικηγόρο της ομάδας. Ποτέ με τον Μελισσανίδη. Ούτε μου είπε ο ανακριτής ότι έχει καταθέσει ο Μελισσανίδης. Δεν το ήξερα.

Ο ανακριτής μου είπε “να σας διαβάσω τι έχει πει ο Καλαϊτζίδης”. Και του είπα “δεν χρειάζεται να μου διαβάσετε τίποτα. Θα σας πω εγώ τι έγινε απ’ ευθείας”».

Στην εκδίκαση της υπόθεσης έδωσαν το «παρών» για να απολογηθούν οι οι Κοταρίδης, Αμαραντίδης, Βούλγαρης, Παυλίδης, Μάνος, Ιωάννου, Τυφλίδης, Τζημογιάννης-Κυριακίδης, Λαναρής, Αρβανιτίδης.

Απόντες ήταν οι Καφές, Καλαϊτζίδης, Καλογέρης (που έστειλαν υπόμνημα), Παναγόπουλος (δεν βρέθηκε), Καλτσάς και Σκαθαρούδης (παρέστη ο δικηγόρος του).

Ο πρώην τερματοφύλακας της Βέροιας κα νυν προπονητής τερματοφυλάκων, Δημήτρης Κοτταρίδης κατέθεσε: «Ήμουν στον αγωνιστικό χώρο στην ανάπαυλα του αγώνα και δεν γνωρίζω κάτι. Δεν άκουσα τίποτα. Δεν πιστεύω ότι ειπώθηκαν αυτά τα πράγματα και ότι μπορεί να έγινε αυτό το πράγμα. Δεν μπορούσα να δω ποιος μπήκε στα αποδυτήρια. Δεν κάναμε πολύ παρέα με τον Γεωργέα, μόνο τα τυπικά. Ο Νίκος είναι ένας ευχάριστος άνθρωπος και δεν μπορώ να πω αν λέει ψέματα. Δεν μπορώ να ξέρω αν τα δημιούργησε με τη φαντασία του, αλλά είναι ένας νορμάλ άνθρωπος. Το τι λέει ο Γεωργέας είναι δικό του θέμα. Και εγώ μπορεί να πω ότι είμαι αστροναύτης.

Στον αγώνα δεχτήκαμε πίεση από τον Ολυμπιακό και παίξαμε για το αποτέλεσμα και αν ήμασταν πιο τυχεροί θα το παίρναμε. Θεωρώ ότι ήταν καθαρό το παιχνίδι. Πρώτη φορά ακούω ότι στήθηκε το παιχνίδι και ότι στήνονται παιχνίδια. Μου έχει μείνει η εικόνα ότι το πέναλτι που δόθηκε, ήταν ανύπαρκτο. Ο προπονητής Καλαϊτζίδης ήταν ένας περίεργος άνθρωπος. Απότομος και απρόσιτος».

Διέψευσε τον Γεωργέα ο Δημήτρης Αμαραντίδης: «Ήταν ο Λαναρής στα αποδυτήρια στο ημίχρονο αλλά εγώ δεν άκουσα να μας λέει κάτι. Γι’ αυτό το θέμα ο Γεωργέας νομίζω ότι λέει ψέματα, δεν άκουσα κάτι από τον Λαναρή. Αν έλεγε κάτι θα το ακούγαμε, μπροστά ήμασταν. Δεν ξέρω τι λέει ο Γεωργέας. Εγώ λέω αυτά που ξέρω. Δεν υπέπεσε κάτι στην αντίληψή μου. Αν συνέβαινε κάτι, θα αντιδρούσαμε. Και ο Καφές απ’ όσο θυμάμαι, μέσα στα αποδυτήρια ήταν. Δεν είδα χαλαρότητα, παίξαμε το παιχνίδι μας αλλά ήταν μεγάλη η πίεση. Το αποτέλεσμα είναι φυσιολογικό. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλά γκολ. Το πέναλτι ήταν λάθος, δεν υπήρχε. Το γεγονός ότι στα τρία γκολ φαίνεται παθητική η άμυνα και αμύνονται ισάριθμοι με τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, το θεωρώ φυσιολογικό, συμβαίνουν αυτά», είπε ο Αμαραντίδης.

Παυλίδης: Δεν έγινε τίποτα

Ο Χαράλαμπος Παυλίδης διέψευσε κα αυτός με την σειρά του τα λεγόμενα του Γεωργέα:

«Δεν έγινε τίποτα από όλα αυτά, σε καμία περίπτωση. Ο Λαναρής ήταν στα αποδυτήρια για να μας εμψυχώσει και μας είπε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα βαθμό. Ο Καφές είχε πρόβλημα στο πόδι και νομίζω γι’ αυτό αντικαταστάθηκε. Ζήτησε αλλαγή και βγήκε. Δεν ξέρω γιατί τα λένε αυτά οι Γεωργέας, Καλαϊτζίδης και Καλογέρης. Εγώ δεν άκουσα τίποτα, ούτε πριν, ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε μετά το τέλος του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη υπεροχή, μας πίεσε πολύ. Στη σέντρα του Πίνο υπήρξε μια ασυνεννοησία στην άμυνα. Ποδόσφαιρο είναι, συμβαίνουν συνέχεια αυτά. Ο προπονητής Καλαϊτζίδης δεν είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν πολύ ειρωνικός προς τους παίκτες. Ο Γεωργέας είναι καλό παιδί, χαλαρός, έκανε πλάκα με την παρέα, αλλά σε αυτή την περίπτωση ψεύδεται. Εννοείται πως λέει ψέματα και ο Καλογέρης».

Από την πλευρά του ο φροντιστής της ομάδας, Βούλγαρης, είπε: «Λαναρής και Καλαϊτζίδης ήταν όλη την ώρα της ανάπαυλας μέσα στα αποδυτήρια. Έδιναν οδηγίες στους παίκτες. Δεν θυμάμαι τίποτε άλλο».

Πηγή: soccerplus.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass