ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΨΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αυλές... μίνι αθλητικά κέντρα

*Κ. Αγοραστός: «Θέλουμε σχολεία αθλητικά και φιλικά προς τον μαθητή»

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2018 22:12

Στην εποχή που υπάρχει σημαντική μείωση του εξωσχολικού χρόνου των παιδιών λόγω των πολλών δραστηριοτήτων όπως εκμάθηση ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, μουσικής, φροντιστηριακής υποστήριξης των μαθημάτων του σχολείου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη και προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αποφάσισε να δημιουργήσει σχολικές αθλητικές αυλές που θα θυμίζουν μίνι αθλητικά συγκροτήματα με στόχο να δώσει βαρύτητα στην άθληση για την οποία έχει ελάχιστο χρόνο στην ημερήσια δραστηριότητα ο μαθητής.

Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε σε δεκαεπτά σχολικά συγκροτήματα του νομού Λάρισας (1ο Δημοτικό Αγιάς, 2ο Δημοτικό Αγιάς, Γυμνάσιο - Λύκειο Αγιάς, 1ο Δημοτικό Φαρσάλων, Σταυρός Φαρσάλων, Βαμβακού Φαρσάλων, Δομένικο Ελασσόνας, Ευαγγελισμός Ελασσόνας, Βερδικούσια Ελασσόνας, Βλαχογιάννι Ελασσόνας, Γυμνάσιο - Λύκειο Ελασσόνας, 1ο Δημοτικό Γλαύκης, Νέου Περιβολίου, Γυμνάσιο - Λύκειο Μακρυχωρίου, Γυμνάσιο - Λύκειο Πυργετού, Αργυροπουλίου, Αμπελώνα) να κατασκευάσει γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ με ελαστικό δάπεδο, να τα προμηθεύσει με μπασκέτες και σετ βόλεϊ, παγκάκια παράλληλα με εξωτερικούς χρωματισμούς και περιφράξεις.

Τα οφέλη από τη δράση αυτή με τον ορθολογικό σχεδιασμό και την ανάπλαση των σχολικών αυλών είναι πολλαπλά. Δημιουργούνται καλαίσθητοι χώροι αλλά κυρίως ένα περιβάλλον, με σύγχρονες αθλητικές υποδομές, τις οποίες να έχουν τη δυνατότητα οι νέοι να χρησιμοποιούν οργανωμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Οι προβλεπόμενες εργασίες που αφορούν στην αντικατάσταση όλων των δαπέδων των αύλειων χώρων από νέα χυτά ελαστικά συνθετικά δάπεδα ασφαλείας, πληρούν τις απαιτήσεις της Γ.Γ.Α. όπως και η αντικατάσταση των μπασκετών, διχτύων του βόλεϊ.

Για τον αθλητική αναμόρφωση των σχολικών αυλών ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Ο αθλητισμός για εμάς είναι κοινωνικό αγαθό που δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, φιλοσοφία και δημιουργεί συνεργασίες, ομαδικότητα, συλλογικότητα, ομοιογένεια και διαπλάθει ισχυρούς χαρακτήρες, ιδιαίτερα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, την οποία περνά η χώρα μας. Για τον λόγο αυτό επειδή η αθλητική παιδεία ξεκινάει από μικρή ηλικία θέλουμε σχολικές αυλές με αθλητικό στίγμα και φιλικές προς το μαθητή ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να μην τις χρησιμοποιούν μόνο τις ώρες του σχολείου αλλά και εκτός αυτού του ωραρίου. Να γίνονται πυρήνες άθλησης σε κάθε περιοχή ενώ μέσα στη σχολική εγκατάσταση βοηθάει και στην καλύτερη επαφή του παιδιού με το σχολείο».

Άλλωστε η συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές δραστηριότητες αποτελεί μια σημαντική ασπίδα προστασίας εναντίον της μάστιγας των ναρκωτικών, του καπνίσματος και άλλων κακών συνηθειών που επίσης απειλούν τους νέους και που μπορούν να επικρατήσουν σε όσους είναι αδιάφοροι για τον αθλητισμό.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass