Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στηρίζει το ποδοβόλεϊ

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2018 20:52

Στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας διοργάνωσε τουρνουά ποδοβόλεϊ (SEPAK) TAKRAW για τους φοιτητές του κάνοντας πράξη τη στήριξη όλων των αθλημάτων που είναι στη φιλοσοφία του πρώτου εκλεγμένου πρύτανη του ΤΕΛ Θεσσαλίας Ξενοφώντα Σπηλιώτη.


Το ποδοβόλεϊ τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατάφερε να γίνει θεσμός για τους φοιτητές και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές (ποδοσφαιριστές) ανακαλύπτουν ότι με αυτό το άθλημα γίνονται καλύτεροι και αποκτούν μεγαλύτερη τεχνική κατάρτιση!
Στο τουρνουά που διεξήχθη οι περισσότεροι αγώνες ήταν αμφίρροποι ενώ το θέαμα που προσέφεραν οι συμμετέχουσες ομάδες στους φιλάθλους που παρακολούθησαν το τουρνουά ήταν ιδιαίτερα υψηλό.
Την πρώτη θέση κατέκτησε μετά από συναρπαστικό αγώνα η ομάδα της Ηλεκτρολογίας επικρατώντας της ομάδος της Νοσηλευτικής με 2-1 σετ.
Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Διοίκησης νικώντας την Πληροφορική 3- 2 στα σετ.
Στους νικητές απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια.
Τέλος, σημειώνεται ότι η εν λόγω διοργάνωση ήταν μία μόνο από τις πολλές αθλητικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδος.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΒΟΛΕΪ
Ένα νέο είδος αθλητισμού και πολύ εντυπωσιακό...
Το Sepak takraw ή ποδοβόλεϊ αν προτιμάτε, μοιάζει αρκετά με το συνηθισμένο volleyball, με μια πολύ σημαντική διαφορά. Στο ποδοβόλεϊ (Sepaktakraw) απαγορεύεται να ακουμπήσεις την μπάλα με το χέρι σου..
Αυτό που επιτρέπεται στους παίχτες είναι ακουμπούν την ειδικά διαμορφωμένη μπάλα (rattanball) μόνο με τα πόδια, τα γόνατα, το κεφάλι αλλά και το στήθος.
Όπως και στο βόλεϊ χρησιμοποιείται δίχτυ (Σε πιο μικρή απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το δίχτυ του βόλεϊ) και το παιχνίδι είναι μοιρασμένο σε σετ. Το παιχνίδι κρίνεται στα δύο νικηφόρα σετ των 21 πόντων (το tiebreak κρίνεται στους 15 πόντους).
Το συγκεκριμένο άθλημα είναι διαδεδομένο και παίζεται σε ολόκληρο τον πλανήτη με διαφορετικές ονομασίες ανά χώρα.
Μάλιστα σε αρκετές ασιατικές χώρες διοργανώνεται και πρωτάθλημα με κάθε επισημότητα!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass