ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτά είναι τα σχέδια του Αλέξη Κούγια

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 8:14

 

 

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Αθηναίος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας έχει συμφωνήσει με τη La Farm για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ και το μόνο που απομένει είναι η τυπική διαδικασία της μεταβίβασης που θα γίνει στον κ. Κούγια ως πληρεξούσιο δικηγόρο εταιρίας που θα συσταθεί εντός της εβδομάδας και που θα πάρει τις μετοχές αφού δεν έχει δικαίωμα να τις αποκτήσει ως φυσικό πρόσωπο αφού υπάρχει εμπλοκή με την Παναχαϊκή. Οι διαδικασίες αναμένεται λοιπόν να ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή έστω και με κλειστές τράπεζες.

Πάντως τα τυπικά δεν δείχνουν να συγκρατούν τον Αλέξη Κούγια στην προσπάθεια που κάνει για να μπει στον κοινωνικό ιστό της πόλης αλλά να κάνει και μια ομάδα ανταγωνιστική στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας που στόχο θα έχει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.

Το πρώτο που έκανε το Σαββατοκύριακο που βρέθηκε στη Λάρισα ήταν να συναντηθεί με επιχειρηματίες όπως ο Αποστόλης Φωτάκης, ο Ζήσης Ντελόπουλος και ο Παναγιώτης Κιούσσης, ενώ θα επιχειρήσει να κάνει ραντεβού και με την οικογένεια Καντώνια.

Είναι αποφασισμένος εφόσον βρεθούν άνθρωποι που θέλουν να συμπορευτούν μαζί του να έχουν διοικητικά πόστα ενώ θα είναι μάλλον ο ίδιος πρόεδρος αν δεν βρεθεί άτομο κοινής αποδοχής. Πάντως αυτό που διαπίστωσε είναι ότι φοβούνται αρκετοί να πάρουν την ευθύνη του προέδρου γιατί η καρέκλα σε κάθε ομάδα της Λάρισας αποδείχθηκε ηλεκτρική. Ο ίδιος δείχνει να τους καταλαβαίνει γιατί παρόμοιο άγχος είχαν και ο Μουτζουρούλιας με τον Μακρή όταν ανέλαβαν την Παναχαϊκή που είχαν προβλήματα με χρέη που δημιουργήθηκαν.

Αυτά όσον αφορά το διοικητικό σχήμα.

Το πρώτο μέλημα είναι να βρει έναν γενικό αρχηγό που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ παικτών, προπονητών και διοίκησης . Το πρόσωπο του Θωμά Κυπαρίσση δείχνει να είναι αυτό που εμπνέει μεγαλύτερη σιγουριά και ο Αλέξης Κούγιας είχε συνάντηση μαζί του για δυο ώρες περίπου στην πλατεία Χαραυγής. Η συζήτηση των δυο έγινε σε καλό κλίμα και διαφαίνεται θετική μια προοπτική συνεργασίας.

Στη συνέχεια θέλει έναν οικονομικό υπεύθυνο και «κλείδωσε» το πρόσωπο του οικονομολόγου Θάνου Αδαμόπουλου γιο του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ Διαμαντή Αδαμόπουλου ενώ θέλει να προσλάβει και μια γραμματέα.

Επίσης θέλει και έναν υπεύθυνο επικοινωνίας για τον οποίο μάλλον θα κάνει... δημοψήφισμα ανάμεσα σε Λαρισαίους αθλητικούς συντάκτες ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ-ΠΑΙΚΤΕΣ

Ο κ.Κούγιας κινείται για να προσλάβει προπονητή και όπως δήλωσε ο ίδιος συζητάει με τρεις νεαρούς που δούλεψαν στη Σούπερ Λίγκα για αρκετά χρόνια. Θέλει προπονητή που να προέρχεται από τη μεγάλη κατηγορία γιατί πιστεύει ότι θα δώσει πνοή στην ομάδα.

Σχετικά με τους παίκτες που θα αποκτηθούν θα πάρει δυο τερματοφύλακες (θα μείνει ο Πατσογεώργος), δυο στόπερ, ένα αμυντικό χαφ που θα είναι από το... πάνω ράφι , ένα δεκάρι και δυο σέντερ φορ.

Από κει και πέρα θα υπάρχει μετάγγιση παικτών από την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ καθώς θα μετεγγραφούν στη λαρισινή ομάδα δώδεκα τον αριθμό και είναι οι:

Μαρκ Ασίγκμπα 24 ετών αμυντικός

Χρήστος Κοντοχρήστος 21 ετών αμυντικός

Γιάννης Μασούρας 17 ετών επιθετικός

Γιάννης Κάργας 20 ετών αμυντικός

Μιχάλης Καρβουνιάρης 21 ετών αμυντικός

Νίκος Τρίγκας 18 ετών μέσος

Νίκος Αναστασόπουλος 21 ετών μέσος

Λυμπέρης Στεργίδης 27 ετών μέσος

Γιώργος Μπουντόπουλος 24 ετών μέσος

Γκέρτιν Χοτσάλι 17 ετών επιθετικός

Ουσμάν Πάτο 24 ετών επιθετικός

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος 21 ετών μέσος

ΠΕΡΙ ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑ

Στο μεταξύ ιδιάζουσα περίπτωση χαρακτηρίζει ο Αλέξης Κούγιας τον ποδοσφαιριστή Κώστα Νεμπεγλέρα με τον οποίο θα έχει συνάντηση ενώ μάλιστα βρέθηκε χθες το πρωί στο μαγαζί του χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει (το πληροφορήθηκε αργότερα) λίγο πριν το ραντεβού με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστόλη Καλογιάννη.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΗ ΚΑΙ ΕΡΑΣ. ΑΕΛ

Ο κ.Κούγιας συναντήθηκε στο περιθώριο της προχθεσινοβραδινής εκδήλωσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό αλλά και τον παριστάμενο πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη.

Επίσης μίλησε με τον δήμαρχο Αποστόλη Καλογιάννη και η συνάντηση αφορούσε κυρίως για το Ael Fc Arena ενώ στη συνάντηση με την ερασιτεχνική ΑΕΛ πρότεινε να αναλάβουν τις ακαδημίες και την ομάδα νέων.

Ο κ. Κούγιας ενθουσιάστηκε στη συνάντηση με τους ανθρώπους της ερασιτεχνικής ΑΕΛ λέγοντας ότι δεν περίμενε να βρει τέτοιους ανθρώπους με πνεύμα συνεργασίας και αν είχε τέτοια συνεργασία με τους ανθρώπους της αντίστοιχης ερασιτεχνικής της Παναχαϊκής θα είχε πολύ επιτυχημένο έργο.

Είπε χαρακτηριστικά: «Είδα ανθρώπους να ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας και να θέλουν να συνεργασθούν γι’ αυτό. Βρήκα μεγάλη ανταπόκριση».

Τέλος ένα ακόμα ραντεβού είναι να κάνει με τον ιδιοκτήτη της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» Κωστή Πηλαδάκη που είναι άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί καθώς ο κ. Πηλαδάκης από χθες βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για επαγγελματικές ασχολίες.

Το ραντεβού τους μάλλον θα γίνει προς το τέλος της εβδομάδας.

ΞΑΝΑ ΑΥΡΙΟ

Αύριο θα βρεθεί εκ νέου στη Λάρισα ο Αλέξης Κούγιας για να υπογράψει τη συμβολαιογραφική μεταβίβαση των μετοχών της ομάδας από τον κ. Πλεξίδα (ο τελευταίος έδειχνε πολύ χαλαρός στη Λεπτοκαρυά που τον είδαν φίλοι της ομάδας) και να κάνει εκ νέου συναντήσεις με άλλους Λαρισαίους επιχειρηματίες και άτομα που μπορούν να τον βοηθήσουν στην προσπάθεια που αρχίζει στην ΑΕΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass