Φριούι: Με την ΑΕΛ στο Europa League

ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2018 22:03

Του Σωτ. Κέλλα

Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το πρωί, συνοδευόμενος από δύο μάνατζερ και τον δικηγόρο του, ο Σαμί Φριούι τον οποίο παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο τεχνικός διευθυντής Βασίλης Βάνης.


Ο 26χρονος Αλγερινός παίκτης πέρασε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις χθες, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΠΑΕ ΑΕΛ.
Μάλιστα έδειξε ενθουσιασμένος από την πρώτη του επαφή με την πόλη λέγοντας στην «Ε», που τον συνάντησε χθες το βράδυ, τα εξής: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα στη Λάρισα γιατί είναι μία ήρεμη πόλη, οι άνθρωποί της είναι πολύ φιλικοί και πιστεύω αυτό θα με βοηθήσει να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ».
* Τι γνώριζες για την ομάδα της ΑΕΛ;
«Έκανα μία πρώτη έρευνα για την ομάδα της Λάρισας όταν μου ήρθε η πρόταση. Έμαθα ότι έχει κατακτήσει τρόπαια και ότι είναι η μοναδική επαρχιακή ομάδα της Ελλάδας που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην ΑΕΛ. Από κει και πέρα γνωρίζω ότι είναι μία ομάδα που έχει απαιτήσεις και πάντα βάζει στόχους κι αυτό με ικανοποιεί».
* Πώς αισθάνεσαι που έρχεσαι στην Ευρώπη και θα αγωνιστείς σ’ ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα;
«Είναι μεγάλο το πρωτάθλημα της Ελλάδας. Είναι ένα πρωτάθλημα σεβαστό και θέλω να αξιοποιήσω αυτήν την ευκαιρία που μου δίνεται, να έρθω στην Ευρώπη μέσω της ΑΕΛ και να κάνω μία καλή πορεία. Θέλω να δείξω τις πραγματικές μου δυνατότητες και φυσικά να βοηθήσω την ΑΕΛ να πετύχει τους στόχους της».
* Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι; Πιστεύεις ότι ταυτίζονται με τους στόχους της ΑΕΛ;
«Ήρθα με σκοπό να δώσω στην ομάδα αυτό που χρειάζεται για να φτάσει εκεί που θέλει. Εγώ από την πλευρά μου θέλω να σκοράρω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και δεν σας κρύβω ότι επιθυμία μου είναι να παίξω στο Europa League με την ομάδα της ΑΕΛ».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Φριούι ήταν τρίτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Αλγερίας, 15 γκολ πίσω από τον Νταρφαλού και τον Αμπίντ που πέτυχαν 18 και 16 γκολ. Γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1991 στο Κουμπά, έχει ύψος 1.80 και ξεκίνησε επαγγελματικά την καριέρα του στην USM Alger και στη συνέχεια πήγε στην Μπεζάια, ενώ το 2016 μεταγράφηκε στην Μπλιντά όπου τη βοήθησε σημαντικά να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία της Αλγερίας. Τη σεζόν που τελείωσε αγωνίσθηκε σε 29 παιχνίδια από τα τριάντα που έδωσε η ομάδα του με σύνολο λεπτών συμμετοχής 2.590. Στα δύο έγινε αλλαγή ενώ δέχθηκε έξι κίτρινες κάρτες. Πρωταθλητής Αλγερίας την περίοδο 2013-2014 (έπαιξε έξι παιχνίδια) αλλά και κυπελλούχος την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Και τα δύο τρόπαια τα κατέκτησε τη με USM Alger.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΥΟ ΣΤΟΠΕΡ
Επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΛ είναι δύο στόπερ, ο ένας είναι 23 χρονών και παίζει σε ομάδα που υποβιβάστηκε στο πρωτάθλημα της χώρας του ενώ ο άλλος 21 χρονών και αγωνίζεται σε πρωταθλήτρια ομάδα. Και οι δύο παίκτες αγωνίζονταν σε πρωταθλήματα Βαλκανικών χωρών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass