Ξεκίνημα με σύμμαχο τον δροσερό καιρό

* ΓΙΑ ΤΟΝ «2ο ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ» ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2018 16:50

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η πρωτότυπη ποδηλατική διοργάνωση με την επωνυμία «2ος Δρόμος της Δάφνης» από την «Cycling Hellas» σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Αθλητικό Σύλλογο Πηνειό, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Τεμπών, τον Δήμο Δελφών, τον Δήμο Λαμιέων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και συνδυάζει τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, στην ιστορία και την αρχαιότητα.

Η ποδηλατική εκδήλωση αφορά στην ιστορία της χώρας μας και απευθύνεται στους λάτρες μεγάλων αποστάσεων. Ο 2ος Δρόμος Δάφνης πραγματοποιείται με ποδήλατα δρόμου καλύπτοντας τη διαδρομή 230 χιλιομέτρων. Οι ποδηλάτες με σύμμαχο τον δροσερό καιρό που επικράτησε, ξεκίνησαν από την Κοιλάδα των Τεμπών και θα τερματίσουν στο Μαντείο των Δελφών, βασιζόμενοι στον μύθο του θεού Απόλλωνα και της κόρης του Πηνειού Δάφνης.

Πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης νεαρές κοπέλες ντυμένες με αρχαιοελληνική φορεσιά κρατώντας στα χέρια τους πανέρια, έραναν τον δρόμο με φύλλα δάφνης και προσέφεραν από ένα κλαδί δάφνης στον κάθε ποδηλάτη για να το μεταφέρει, σύμφωνα με τον μύθο, στον τελικό προορισμό τους Δελφούς, τον Ομφαλό της γης στην αρχαιότητα.

Το πρώτο κλαδί δάφνης παρέδωσε στον ποδηλάτη Κώστα Δαλαβίκα ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και έδωσε το σήμα για την εκκίνηση του αγώνα.

Σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Μια ακόμη μεγάλη συνεργασία είναι γεγονός, είμαστε σήμερα εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην έναρξη μιας άλλη επιτυχημένης εκδήλωσης, του 2ου Δρόμου Δάφνης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές καθώς και τους αθλητές που συμμετέχουν από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Η διοργάνωση όπως έχω δηλώσει στοχεύει στο να συνδυάσει τις αξίες του αθλητισμού με τον πολιτισμό, την ιστορία και την αρχαιολογία . Σήμερα από την Κοιλάδα των Τεμπών, καλούμαστε να αναβιώσουμε την αδελφική πομπή .

Ακόμη στόχος μας ως δημοτική αρχή είναι η ανάπλαση της Κοιλάδας, με την κατασκευή ενός ενιαίου πολυθεματικού-πολυσυλλεκτικού πάρκου που ο επισκέπτης θα εμπλακεί σε δραστηριότητες με:

• Πεζοπορία στα δύο μονοπάτια (Το παραπήνειο στις όχθες του ποταμού Πηνειού και το κλέφτικο στην κορυφογραμμή της Κοιλάδας από την πλευρά του Ολύμπου)

• Βόλτα με τις δρεζίνες, το ποδήλατο και το ποταμόπλοιο

• Αναψυχή στις πηγές της Δάφνης και της Αφροδίτης οι οποίες προβλέπεται να επανενεργοποιηθούν

• Περίπατοι με αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον

• Θρησκευτικός Τουρισμός

• Αναρρίχηση

• Εκπαιδευτικές επισκέψεις

• Πολιτιστικές εκδηλώσεις (προβλέπονται η δημιουργία σιδηροδρομικού μουσείου, χώρος προβολών για το φυσικό περιβάλλον, η οργάνωση υπαίθριων φεστιβάλ)

• Ράφτινγκ και καγιάκ-καθώς εκδηλώσεις όπως είναι και η σημερινή.

Να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά όλους τους φορείς και όσους εργάστηκαν για να γίνει σήμερα αυτή η όμορφη εκδήλωση καθώς και να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές μας».

*Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαΐτης, Βασίλης Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ευθύμιος Μπουζέκης, Κώστας Νταφούλης, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Λάμπρος Ζάρρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass