ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΛ

Μου ξανάρχονται ένα-ένα

* Την ερχόμενη Δευτέρα (21.00) στην Κεντρική πλατεία από τον Δήμο Λαρισαίων και τους παλαιμάχους * Μνημείο για τους πεσόντες της ομάδας

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Μαϊ 2018 20:50

Του Σωτ. Κέλλα
Μου ξανάρχονται ένα-ένα... το αγαπημένο τραγούδι της στιχουργού Σώτιας Τσώτσου σε μουσική Σταύρου Κουγιουμτζή ταιριάζει στην επετειακή εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος που διοργανώνουν την ερχόμενη Δευτέρα στην Κεντρική πλατεία (21.00) ο Δήμος Λαρισαίων και ο Σύλλογος Παλαιμάχων της ΑΕΛ. Μια εκδήλωση που θα έχει εκπλήξεις με πρόσωπα που σημάδεψαν την ιστορία της ομάδας από το 1964 μέχρι την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.


Γιατί αποφάσισαν οι παλαίμαχοι να αναλάβουν την εκδήλωση για τα τριάντα χρόνια από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος; Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο παλαίμαχος Γιάννης Αλεξούλης είπε απλά: « Γιατί τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες, μιας και στις άλλες επετείους αναλάμβαναν κάποιοι άλλοι».
Οι παλαίμαχοι με χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην οποία παρευρέθηκαν οι: Τάκης Παραφέστας, Γιάννης Αλεξούλης, Νίκος Βλαχούλης, Θανάσης Τσιτσιλής, Ηλίας Σελιώνης, Μπάμπης Ντόσας και Γιώργος Παπαντωνίου, ανέλυσαν την πρωτοβουλία τους, ενώ εξαγγέλθηκε και η κατασκευή μνημείου για τους πεσόντες της ομάδας.
Ο Τάκης Παραφέστας, πρόεδρος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, είπε ότι η εκδήλωση αυτή θέλει να δείξει ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία στη μεγάλη ΑΕΛ αλλά όλα ξεκίνησαν μεθοδικά από τη μέρα της ίδρυσης της μέχρι να φθάσει στην κατάκτηση του μοναδικού τίτλου πρωταθλήματος περιφερειακής ομάδας.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ήταν προϊόν μιας σοβαρής και μεθοδευμένης δουλειάς από τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές και τον φίλαθλο κόσμο που ήταν κοντά στην ομάδα. Θα είναι μια αναφορά στο παρελθόν με τις μαρτυρίες πρωταγωνιστών για το πώς η ΑΕΛ κατάφερε να φθάσει στον απόγειο της δόξας».
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Μπάμπης Ντόσας είπε ότι η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε ένα πρωτάθλημα που δεν σημάδεψε μόνο τον ελληνικό χώρο και ότι ήταν κάτι το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς τριάντα χρόνια μετά. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Γιάννης Αλεξούλης που με την ιδιότητα του συμβούλου αθλητισμού του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη είπε ότι ο δήμαρχος χάρηκε ιδιαίτερα για τη διοργάνωση της εκδήλωσης γιατί οι παλαίμαχοι αποτελούν το παράδειγμα προς μίμηση για τη νέα γενιά.
Για την εκδήλωση είπε ότι οι παλαίμαχοι αισθάνονται την ανάγκη να πούνε τι ήταν η ΑΕΛ, ποιο ρόλο έπαιξε στην κοινωνία και πώς αντιδρούσε στην ψυχολογία της πόλης, γιατί αποτέλεσε μοντέλο ομάδας για όλη την Ελλάδα, για τον ρόλο των ανθρώπων της, τον τρόπο παιχνιδιού και την καθαρότητα της ομάδας, τη στήριξη του κόσμου που ήταν και ο βασικός παράγοντας της επιτυχίας, τη δυναμική που απέκτησε η πόλη από το ποδόσφαιρο, το περήφανο άλογο που το θαύμαζες και το μισούσες λόγω ζήλειας.
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο γραμματέας του Συλλόγου Παλαιμάχων της ΑΕΛ Ηλίας Σελιώνης που είπε ότι στόχος μετά την εκδήλωση είναι να στηθεί ένα μνημείο για τους πεσόντες της ομάδας, ώστε να θυμίζει τους ανθρώπους που αποτέλεσαν τα «λιθαράκια» στην όλη πορεία της ΑΕΛ.

* Σαν σήμερα 17 Μαΐου, πριν από 54 χρόνια ιδρύθηκε η ΑΕΛ...
Μια ημερομηνία που σημάδεψε τη λαρισινή κοινωνία...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass