ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΗΡΑΚΛΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟ (3-3) Σ’ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΧΙΤΣΚΟΚΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ

Ισοπαλία θρίλερ στο Ελευθεραί

• Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90’+1’ με πέναλτι το οποίο αμφισβητήθηκε από τους «κυανόλευκους» • Διαφήμιση του ποδοσφαίρου στο α’ ημίχρονο με 5 συνολικά τέρματα • Ισοπαλία 1-1 στη Φαλάνη • Βήμα παραμονής στην Α1 ΕΠΣΛ για Αγ. Αναργύρους και Νεάπολη

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 22:14

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης κατάφερε να αποφύγει την ήττα στην έδρα του Ηρακλή Λάρισας στο Ελευθεραί και να πάρει την ισοπαλία με σκορ 3-3, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ, διατηρώντας έτσι το προβάδισμα των 5 βαθμών στη μάχη του τίτλου.

Σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταία σφύριγμα του κ. Τζήλου, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις (90’+1’) με το πέναλτι του Κουμπούρα. Η εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε σε χέρι του Μπάμη στο σουτ του Φτίκα, απόφαση για την οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους «κυανόλευκους» μετά το τέλος του παιχνιδιού προς τον κ. Τζήλο.
Περισσότεροι από 300 φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου παρακολούθησαν το χθεσινό ντέρμπι στο Ελευθεραί. Ήταν ένα παιχνίδι που στο α’ ημίχρονο αποτέλεσε διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Οι δύο ομάδες επιβεβαίωσαν πως είναι οι καλύτερες της κατηγορίας, έχοντας επιθετικό προσανατολισμό, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας πέντε συνολικά τέρματα. Στην επανάληψη ωστόσο έλειψε ο επιθετικός πλουραλισμός του πρώτου μέρους, γι’ αυτό και οι καλές στιγμές ήταν λίγες.
Ο Ηρακλής, που ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο αφού μόλις στο 2ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, με το κοντινό πλασέ του Μπάμη, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χριστίδη (και αφού η μπάλα χτύπησε στο τείχος).
Η πρώτη καλή στιγμή για τον Οικονόμο σημειώθηκε στο 16’ όταν ο Χάμος έβγαλε την παράλληλα σέντρα (κι ενώ ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν εκτός θέσης), η μπάλα ωστόσο πέρασε απ’ όλους και απομακρύνθηκε προς στιγμή από τους αμυνομένους. Στην εξέλιξη της φάσης ο Κουμπούρας επιχείρησε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Στο 17’ μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή, όταν μετά τον άψογο συνδυασμό των Ζαφειρίου-Χριστίδη, ο τελευταίος μέσα στη μεγάλη περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Νούσια.
Στο 18’ ήρθε η ισοφάριση για τον Οικονόμο μ’ ένα εντυπωσιακό σουτ από τα 40 περίπου μέτρα του Κουμπούρα, ο οποίος αρχικά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας για να καταλήξει στη συνέχεια στα δίχτυα (1-1).
Η εξαιρετική εικόνα του αγώνα συνεχίστηκε με τον Ηρακλή να διπλασιάζει τα τέρματά του στο 25’. Ο Αποστόλου διεκδίκησε μία κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, ο Κολιός απομάκρυνε προς στιγμή και ο επερχόμενος Ζαφειρίου με νέα κεφαλιά έγραψε το 2-1.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν τον πολύ καλό ρυθμό τους και στο 33’ πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων, μ’ ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ του Αποστόλου. Ο έμπειρος επιθετικός του Ηρακλή δέχθηκε την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή από τον Πατσή και με ένα εντυπωσιακό γυριστό ψηλοκρεμαστό σουτ, από πλάγια θέση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Νούσια (3-1).
Δύο λεπτά αργότερα ο Οικονόμος αντέδρασε και κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Τόλιος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Χάμος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-2, με το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ ημίχρονο.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε δυνατά στην επανάληψη και απείλησε τον αντίπαλό του στο 56’ όταν ο Χριστίδης έβγαλε την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Κολιός έδιωξε την τελευταία στιγμή προ του Αποστόλου σε κόρνερ.
Η μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους προκειμένου να «κλειδώσουν» το παιχνίδι, χάθηκε στο 57’ όταν ο Χριστίδης έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση από ελεγχόμενη θέση, απέφυγε τον τερματοφύλακα Νούσια, αλλά άνοιξε την μπάλα στα πλάγια και δεν πρόλαβε να πλασάρει σε κενή εστία.
Από το 70’ και μετά ο Οικονόμος κέρδισε έδαφος και άρχισε να πιέζει τον αντίπαλό του, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία στο 76’ με τον Ντούφα, ο οποίος με πλασέ πάνω στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι (μετά από γύρισμα του Κολιού), έστειλε την μπάλα άουτ.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το 3-2 θα διατηρηθεί μέχρι το τέλος, στο 90’+1’ ο Φτίκας επιχείρησε σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή κ. Τζήλο να δείχνει το σημείο του πέναλτι, καταλογίζοντας χέρι στον Μπάμη.
Το πέναλτι εκτέλεσε ο Κουμπούρας, ο οποίος ήταν εύστοχος, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 3-3, που κράτησε τη διαφορά των 5 βαθμών για την ομάδα του Οικονόμου, έναντι του Ηρακλή.
Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία του αγώνα, ο κορυφαίος Λαρισαίος διαιτητής κ. Τζήλος (διαιτητής της Σούπερ Λίγκα) κινήθηκε σε πολύ καλά επίπεδα. Υπάρχει ωστόσο η φάση του πέναλτι για την οποία οι γηπεδούχοι εξέφρασαν τις ενστάσεις τους. Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί κ. Στάικος και Γκαρέλης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Τσακμακίδης): Αναστασίου, Πατσής, Φορτομάρης, Ψωμολιάς, Γιαννακόπουλος, Μπάμης, Χριστίδης (81’ Λάμπρου), Κοντοθανάσης, Νάστας (71’ Γκιουρσάνης), Ζαφειρίου, Αποστόλου.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Σαπάκος, Πούτας (87’ λ.τ. Λεβέντης), Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι, Χάμος, Καραλούλης, Ζηρδέλης (53’ Ντούφας), Τόλιος (78’ Φτίκας), Παπαγεωργίου (53’ Δραχαλίβας).

 

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ
Με πέναλτι στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα και στη Φαλάνη, όπου Σμόλικας και Δωτιέας Αγιάς μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ (1-1).
Ανοιχτό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν τις δικές τους καλές στιγμές η καθεμία, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία στο 55’ να ανοίξουν το σκορ όταν ο Υφαντής κέρδισε πέναλτι, ωστόσο ο Τσατσαλίδης που κλήθηκε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα άουτ.
Μία πολύ καλή στιγμή αμέσως μετά για τον Δωτιέα, με τον Ν. Γούτο να αστοχεί σχεδόν σε κενή εστία.
Τελικά ο Σμόλικας ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 65’ όταν μετά τον ωραίο συνδυασμό Κόκκινου-Κακαβίτση, ο τελευταίος έβγαλε την ασίστ στον Τάχα κι αυτός με πλασέ έγραψε το 1-0.
Η ισοφάριση σημειώθηκε στο 90’+1’ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσιρογιάννη, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Τσιρογιάννης, Σκούπρας, Κολοβός, Λιούσκας, Ταστεμερίδης, Τάχας (70’ Τεκέδης), Βενέτης, Κατσαρός (60’ Ζιώγας), Κόκκινος (80’ Γκαλμπογκίνης), Κακαβίτσης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Ε. Γούτος (70’ Γεωργοβίτσας), Ν. Γούτος (70’ Τσιρογιάννης), Ντελής (88’ Ριζούλης), Τσακάλι, Χαλάτσης, Παππάς, Τσατσαλίδης, Ντακούλας, Μπέτσιος, Υφαντής (70’ Σούλι).

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής Λάρ. – Οικονόμος        3-3
Σμόλικας - Δωτιέας Αγιάς        1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οικονόμος      4-3      12
- - - - - - - - - - - - - - - -
Ηρακλής Λάρ.     3-3      7
Δωτιέας Αγιάς      1-1      2
Σμόλικας      1-2      1

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(19/5, 18:00)
Δωτιέας Αγιάς – Οικονόμος
Σμόλικας - Ηρακλής Λάρ.

 

ΤΑ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣ Α1 ΕΠΣΛ
Με τις εκτός έδρας νίκες των πρωτοπόρων της ειδικής βαθμολογίας ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Α2 ΕΠΣΛ. Συγκεκριμένα ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων πέρασε από τους Αμπελόκηπους με 2-1, ενώ η Νεάπολη επικράτησε των Αμπελοκήπων με 1-0. Έτσι Αγ. Ανάργυροι και Νεάπολη αύξησαν την απόστασή τους από τις θέσεις του υποβιβασμού και έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής.
Τα χθεσινά αποτελέσματα:
Γόννοι – Νεάπολη        0-1
Αμπελόκηποι – Αγ. Ανάργυροι    1-2

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ανάργυροι      5-3     9
Νεάπολη      2-1      8
- - - - - - - - - - - - - - - -
Αμπελόκηποι     2-3      1
Γόννοι      2-4     0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(19/5, 18:00)
Νεάπολη – Αγ. Ανάργυροι
Γόννοι – Αμπελόκηποι

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass