ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

«Οι ποδοσφαιριστές μου τίμησαν τη φανέλα της ΑΕΛ»

* Μανόλο Χιμένεθ: «Είμαστε κλέφτες… ονείρων»

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 15:04

Περήφανος για την ομάδα και τους παίκτες του και πικραμένος από τον αποκλεισμό παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της ΑΕΛ, Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι η λαρισινή ομάδα έπρεπε να είναι στον τελικό αφού είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Κριζμάν και Ντέλετιτς για να σκοράρει.
Αναλυτικά ο Σωτήρης Αντωνίου επισήμανε τα εξής:


«Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Έκαναν ένα απόλυτο τακτικά ματς και αποδείξαμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και πως έπρεπε να είμαστε στον τελικό. Δείξαμε πόσο βαριά φανέλα έχουμε», τόνισε αρχικά ο τεχνικός των «βυσσινί» και συμπλήρωσε: «Είχαμε ευκαιρίες, απέναντι σε μία ομάδα την οποία κλείσαμε καλά. Θεωρώ πως είναι το μοναδικό ματς που η ΑΕΚ δεν έβγαλε τελική από την περιοχή. Είχαμε τις ευκαιρίες με Κριζμάν και Ντέλετιτς για το γκολ που θα άλλαζε τελείως τα πράγματα. Υπήρξε μεγάλη πίεση στο τέλος αλλά από στατικές φάσεις. Μας αφήνει πικρία ο αποκλεισμός της ομάδας στο 90+4’ αλλά οι παίκτες μου τίμησαν και με το παραπάνω τη φανέλα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία στο κύπελλο. Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας κι έγινε αυτό που έγινε στο τέλος. Η φετινή πορεία είναι η αρχή… και εκεί πρέπει να σταθούμε».
Ερωτηθείς για το αν έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο η ομάδα του στην κόντρα, ο Αντωνίου επεσήμανε: «Ο αγώνας Κυπέλλου σε σχέση με το πρωτάθλημα είναι διαφορετική υπόθεση. Η ΑΕΛ είχε το υπέρ της σκορ από το πρώτο ματς. Επιλέξαμε αυτή την τακτική κι αν ήμασταν λίγο πιο εύστοχοι θα μιλάγαμε τώρα για πρόκριση στον τελικό».
-Για το τι σημαίνει η φετινή πορεία της ΑΕΛ:
«Η ΑΕΛ έχειαρκετά νέα παιδιά με πολύ μέλλον. Είναι μία ομάδα που στην πάροδο του χρόνου θα ξαναγίνει μία μεγάλη ΑΕΛ. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν μία μεγάλη ώθηση για όλους».

Ο ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ τόνισε:

manolo
«Η αλήθεια είναι και το γκολ εκείνο του Μίτσελ, αλλά και το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) του Λάζαρου, ήταν σημαντικά. Θα πω αυτό που είπα και τους παίκτες μου. Πως είμαι περήφανος για την προσπάθεια και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα έμπαινα στα αποδυτήρια και θα τους έδινα συγχαρητήρια.
Αποδείξαμε για μια ακόμα φορά πως δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι και είναι εντυπωσιακή η συμπεριφορά των παικτών μου, να κυνηγούν το γκολ μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Θα ήθελα να πω, ότι η Λάρισα έτσι όπως στήθηκε σήμερα (σ.σ. χθες), ήταν μια πολλή άξια ομάδα.
Μια ομάδα πολύ διαφορετική. Το σύστημα που χρησιμοποίησε ο αντίπαλος προπονητής, μας κόστισε και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στη Λάρισα», είπε αρχικά ο Χιμένεθ.
-Φοβηθήκατε πως η ΑΕΚ μπορεί να αποκλειστεί;
«Σε καμία στιγμή, η ομάδα δεν έχασε την όρεξη που είχε για να περάσουμε. Αν η ΑΕΚ δεν δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες, είναι λόγω της καλής αμυντικής λειτουργίας της Λάρισας. Ρίσκαρα με τις αλλαγές μου. Σε κάθε αλλαγή που έκανα, είχα μια τυφλή πίστη, πως θα κερδίσω το παιχνίδι. Ο Σιμόες σχεδόν… νεκρός από τόσο τρέξιμο. Και δυο μπακ, που ήταν βασικά κομμάτια γι’ αυτή τη νίκη. Κανείς δεν κατέβασε τα χέρια, να παρατήσει το παιχνίδι.
Είμαστε κλέφτες… ονείρων, διότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ελλάδα. Κάναμε περήφανη την Ελλάδα, παίζοντας στην Ευρώπη, μέχρι που πέσαμε απέναντι στην Ντιναμό. Και όσους βαθμούς έχει η ομάδα, τους πήραμε στο γήπεδο».
-Για την ψυχική κούραση της ομάδας:
«Δεν θα επιτρέψω να αποπροσανατολιστούν οι παίκτες μέχρι και το τέλος της περιόδου. Αλλά αυτό το ρόστερ έχει δώσει μια τεράστια μάχη, για να βρίσκεται ανάμεσα στους πολύ δυνατούς, σε τρεις διοργανώσεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως χάσαμε σημαντικούς παίκτες κατά την διάρκεια της χρονιάς».
-Για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ:
«Θα πρέπει να αφήσουμε το παιχνίδι του τελικού, μέχρι και τις 12 Μαΐου. Μπροστά μας έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή. Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα να στεφτεί πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια. Και θέλω να είμαστε όλοι μαζί, ο κόσμος να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα ώστε να ακουστεί το ΑΕΚάρα. Αν ο κόσμος γεμίσει το ΟΑΚΑ και μας βοηθήσει, θα είναι πιο εύκολο να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε για το πρωτάθλημα. Ο Λεβαδειακός δεν θα μας χαριστεί και θα πρέπει να κάνουμε το παν, για να γίνουμε πρωταθλητές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass