Ο παλαίμαχος Βρετανός διεθνής διαιτητής, Ντέιβιντ Ελερέι, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και τεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), παρουσίασε μαζί με τον VAR Project Leader της Κ.Ε.Δ., Μιχάλη Κουκουλάκη, το Video Assistant Referee (VAR) και την υλοποίησή του σε ώρα αγώνα. Το πρώτο επίσημο επιμορφωτικό σεμινάριο λειτουργίας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων του VAR διοργανώθηκε χθες από την ΕΠΟ, σε συνεργασία με τη FIFA και το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Το σεμινάριο παρακολούθησαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με τους 24 αξιολογημένους διαιτητές της Super League και εκπρόσωποι των ομάδων της Super League, ενώ ο Ελερέι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, και τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα. Αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ο Ντέιβιντ Ελερέι επεσήμανε ότι θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελέγχου (operating room): Ο Video Assistant Referee (VAR), ο Assistant VAR (AVAR) και ο Replay Operator. Οι δύο πρώτοι πρέπει να είναι εν ενεργεία διαιτητές ή έμπειροι παλαίμαχοι διαιτητές, αλλά όχι μέλη Επιτροπών διαιτησίας ή εν ενεργεία παρατηρητές και ο τρίτος τεχνικός. Ο ρόλος των χειριστών είναι να ειδοποιούν τον διαιτητή όταν υπάρχει αμφιβολία, στις ακόλουθες περιπτώσεις: αν είναι έγκυρο ή όχι ένα γκολ, στις περιπτώσεις καταλογισμού ή μη καταλογισμού πέναλτι, σε υπόδειξη απευθείας κόκκινης κάρτας και σε υπόδειξη κάρτας σε λάθος παίκτη.

Ο Ελερέι παρουσίασε το VAR

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 16:33

Ο παλαίμαχος Βρετανός διεθνής διαιτητής, Ντέιβιντ Ελερέι, μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και τεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB), παρουσίασε μαζί με τον VAR Project Leader της Κ.Ε.Δ., Μιχάλη Κουκουλάκη, το Video Assistant Referee (VAR) και την υλοποίησή του σε ώρα αγώνα.


Το πρώτο επίσημο επιμορφωτικό σεμινάριο λειτουργίας και επιχειρησιακών δυνατοτήτων του VAR διοργανώθηκε χθες από την ΕΠΟ, σε συνεργασία με τη FIFA και το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB). Το σεμινάριο παρακολούθησαν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας με τους 24 αξιολογημένους διαιτητές της Super League και εκπρόσωποι των ομάδων της Super League, ενώ ο Ελερέι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο, και τον πρόεδρο της ΚΕΔ, Βίτορ Περέιρα.
Αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα, ο Ντέιβιντ Ελερέι επεσήμανε ότι θα υπάρχουν τρεις άνθρωποι σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ελέγχου (operating room): Ο Video Assistant Referee (VAR), ο Assistant VAR (AVAR) και ο Replay Operator. Οι δύο πρώτοι πρέπει να είναι εν ενεργεία διαιτητές ή έμπειροι παλαίμαχοι διαιτητές, αλλά όχι μέλη Επιτροπών διαιτησίας ή εν ενεργεία παρατηρητές και ο τρίτος τεχνικός. Ο ρόλος των χειριστών είναι να ειδοποιούν τον διαιτητή όταν υπάρχει αμφιβολία, στις ακόλουθες περιπτώσεις: αν είναι έγκυρο ή όχι ένα γκολ, στις περιπτώσεις καταλογισμού ή μη καταλογισμού πέναλτι, σε υπόδειξη απευθείας κόκκινης κάρτας και σε υπόδειξη κάρτας σε λάθος παίκτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass