ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΤΡΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στην τελική ευθεία ο Ερμής

*Στ. Πέρκος: «Εάν μας επιστραφεί ο βαθμός από το ΑΣΕΑΔ, ευελπιστούμε να χρειαστούμε μία ακόμα νίκη. Τα σενάρια όμως είναι πολλά» *ΑΕΛ: Το κλίμα παραμένει βεβαρημένο λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης

Δημοσίευση: 17 Απρ 2018 22:22

Τρεις αγωνιστικές απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α2 Εθνικής με τον Ερμή Αγιάς να βρίσκεται έξω από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι οφ και να κρατά την τύχη στα χέρια του.

Τα σενάρια πολλά, αφού τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί στην υπόθεση παραμονή, ωστόσο οι «κυανόλευκοι» μετά το νικηφόρο σερί των τελευταίων τριών αγωνιστικών δείχνουν αποφασισμένοι να πετύχουν αυτό που θέλουν και να ολοκληρώσουν την παρθενική τους εμφάνιση στην Α2 με επιτυχία.
Καρδίτσα και ΑΣ Παπάγου απειλούν άμεσα τον Ερμή, καθώς βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ, έναν μόλις βαθμό πίσω από την ομάδα της Αγιάς. Το Μαρούσι βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πίσω, ενώ το Ψυχικό που ισοβαθμεί με τον Ερμή είναι οριακά πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ. Επομένως οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας ένθεν κακείθεν της γραμμής των πλέι άουτ.
Ο ερχομός του Στέφανου Πέρκου (φωτ.) επέδρασε θετικά στην ομάδα. Ο Μακεδόνας τεχνικός μετρά ένα σερί «τρία στα τρία», αλλά ο επίλογος του πρωταθλήματος κρύβει παγίδες και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.
«Έχουμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια και μάλιστα εκτός έδρας με Λευκάδα και Χολαργό. Η Λευκάδα διεκδικεί θέση στην πεντάδα και κατ’ επέκταση στα πλέι οφ, ενώ ο Χολαργός θέλει να διατηρήσει τη δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται. Θεωρητικά το μόνο εύκολο παιχνίδι είναι αυτό με τον Δούκα μέσα στην έδρα μας, αλλά και πάλι δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι που εγκυμονεί κινδύνους» τόνισε ο Στέφανος Πέρκος αναφερόμενος στα σενάρια παραμονής και πρόσθεσε:
«Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι περιμένουμε και την απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Εάν κερδίσουμε την υπόθεση και πάρουμε τον βαθμό πίσω, τότε ευελπιστούμε με μία νίκη να κλειδώσουμε την παραμονή. Στην αντίθετη περίπτωση πιστεύω ότι θα παλέψουμε για δύο νίκες κάτι που είναι πολύ δύσκολο».
Μιλώντας για την αλλαγή του κλίματος στην ομάδα, ο Στέφανος Πέρκος επισήμανε:
«Θεωρώ ότι η ψυχολογία της ομάδας ανέβηκε με την αλλαγή προπονητή, ενώ αγωνιστικά μας βοήθησε το διευρυμένο ροτέισον στο οποίο προχωρήσαμε. Η ουσία όμως είναι ότι οι παίκτες συνειδητοποίησαν την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ομάδα, συσπείρωσαν τις δυνάμεις τους και έφεραν τα αποτελέσματα που θέλαμε.
Ο Ερμής είναι ένας σύλλογος με φερεγγυότητα, με ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα και ηγέτη τον πρόεδρο κ. Ριζούλη. Αυτό που προέχει είναι η ομάδα να κρατηθεί ως νεοφώτιστη στην κατηγορία κι αυτός είναι ο στόχος μου».
Αγωνιστικά η προετοιμασία για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Λευκάδα ξεκινάει σήμερα, καθώς χθες και την Κυριακή δόθηκε στους παίκτες ρεπό, καθώς η ομάδα από τη Μ. Δευτέρα διέκοψε μόνο την Κυριακή του Πάσχα.
Η ΑΕΛ
Στην ΑΕΛ η χρονιά αγωνιστικά έχει τελειώσει εδώ και καιρό, ωστόσο το κλίμα παραμένει βεβαρημένο, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης. Παίκτες και τεχνική ηγεσία συνεχίζουν την προσπάθειά τους με γνώμονα την ιστορία και το γόητρο της ομάδας, ωστόσο όπως φαίνεται η υπομονή τους έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό.
Από την πλευρά της διοίκησης δόθηκαν κάποια χρήματα τις γιορτές του Πάσχα, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση. Οι άνθρωποι του συλλόγου περιμένουν να τελειώσει η χρονιά και να δουν τι μπορούν να κάνουν με το οικονομικό και ειδικότερα με αυτά που οφείλουν σε παίκτες και τεχνική ηγεσία.

Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass