ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ Α.Ο. ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ Β’ ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

Απολαμβάνει το… ταξίδι του ο Οικονόμος

• Το «χρυσό» γκολ πέτυχε ο Δραχαλίβας στο 15’ • Η συνέχεια με τον Αστέρα Ιτέας (25/4)

Δημοσίευση: 12 Απρ 2018 22:02

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣΛ ο Οικονόμος Τσαριτσάνης έκανε χθες για δεύτερη φορά φέτος υπερήφανους τους κατοίκους της ιστορικής κοινότητας, κερδίζοντας στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» τον Α.Ο.Καλαποδίου, με 1-0, χάρη σε γκολ του Δραχαλίβα στο 15’.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών και οι «Πράσινοι» προκρίθηκαν στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Αστέρα Ιτέας στις 25 Απριλίου, άγνωστο σε ποια έδρα...
Σε κάθε περίπτωση οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα απολαμβάνουν ένα όμορφο… ταξίδι, το οποίο κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πού θα ρίξει την άγκυρα ο… τιμονιέρης και η χαρά είναι πολύ μεγάλη μέχρι τώρα γι’ αυτά τα παιδιά, που κάνουν υπέρμετρη προσπάθεια, πολλές θυσίες και δικαιολογημένα αξίζουν το χειροκρότημα.
Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Οικονόμος ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, όπου πέτυχε το γκολ, έχασε πέναλτι και είχε ευκαιρίες για να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα.
Ο Α.Ο.Καλαποδίου ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη, δημιούργησε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει τον αγώνα, όμως δεν τα κατάφερε και άφησε καλές εντυπώσεις, σε ένα ματς που διεξήχθη σε καθαρά αθλητικά πλαίσια.
Στο 15’ λοιπόν ο Οικονόμος άνοιξε το σκορ όταν ο Τόλιος επιχείρησε το σουτ, απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την μπάλα ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων και ο Δραχαλίβας με νέο σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκουλή, πετυχαίνοντας το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
Εννέα λεπτά αργότερα στο 24’, οι «Πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά στην επιτυχία ενός δεύτερου τέρματος.
Συγκεκριμένα, σε σέντρα του Ζηρδέλη από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Σπυριδάκη και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Τόλιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Γκουλής πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνία, μπλόκαρε την μπάλα και παρέμεινε έτσι το 1-0.
Σε παράλληλη σέντρα του Πούτα από αριστερά στο 30’, από κακό υπολογισμό των αμυντικών του Καλαποδίου, η μπάλα έφτασε στον Ζηρδέλη που έκανε μεν το σουτ, χωρίς όμως να βρει τον στόχο.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Μπουγιώτα στο 35’, όταν βρέθηκε απέναντι από τον Νούσια, ο έμπειρος γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με τα πόδια και εν συνέχεια την απομάκρυνε με κεφαλιά σε κόρνερ ο Κολιός.
Μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Μπουγιώτας έκανε το γυριστό σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο 40’ ο Οικονόμος έφτασε και πάλι κοντά στο 2-0, αλλά ο Δραχαλίβας δεν πρόλαβε την παράλληλη σέντρα από αριστερά, του Παπαγεωργίου.

 

ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο επικίνδυνοι, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως οι παίκτες του Κώστα Κατσάρα κράτησαν το πολύτιμο, όπως αποδείχθηκε, 1-0.
Σε κεφαλιά του Γκανά στο 50’ ο Νούσιας μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 68’ ο Μπουγιώτας βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ χωρίς πίεση, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 80’ ο Αναστασίου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Σπυριδάκης έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Νούσιας και πάλι απέκρουσε την μπάλα.
Και στο 84’ ο Χάμος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για τους «Πράσινους» αλλά απομάκρυναν οι αμυντικοί πάνω στην γραμμή, το σουτ που επιχείρησε. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού και ο Οικονόμος προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Μπεκιάρη, ενώ δεν συνάντησαν προβλήματα και οι συνεργάτες του κ. Στεφανής, Κανιούρας, όλοι από την ΕΠΣ Καρδίτσας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Πούτας(27’ ), Κολιός(48’ ), Τόλιος(62’ ), Ντούφας (80’), Ζηρδέλης(89’ ) από την πλευρά του Οικονόμου και οι Ταμάμης(18’ ),Σπυριδάκης (24’ ), Λάππας Ι.(79’ ), Γκανάς (88’) από τον Α.Ο.Καλαποδίου.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας,Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Χάμος, Παπαγεωργίου (55’ Σαπάκος), Καραλούλης (90’ Τζούργκανος), Ζηρδέλης, Τόλιος (62’ Ντούφας), Δραχαλίβας (73’ Λεβέντης).
Α.Ο.ΚΑΛΑΠΟΔΙΟΥ (Δημήτρης Γιανουδάκης): Γκουλής, Λάππας Ν., Κατσαρός (53’Παπαναστασίου), Σπυριδάκης, Λιάκος, Λιτάκης, Γκανάς, Λίκο, Ταμάμης, Λάππας Ι., Μπουγιώτας.

 

ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ «Γ.ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ»
*Ποδοσφαιρική γιορτή στην Τσαριτσάνη και μαθήματα φιλοξενίας παρέδωσε για μια ακόμη φορά, η διοίκηση του Οικονόμου, καθώς στις εξέδρες ήταν μαζί και εκδρομείς από το Καλαπόδι.
*Ως καλός οικοδεσπότης ο πρόεδρος του Οικονόμου Χρήστος Μουλτσιάς, είδε το παιχνίδι από το μπουθ των επισήμων με τον βασικό χορηγό του Α.Ο.Καλοποδίου.
Μαζί τους ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης, ο σύμβουλος Παντελής Τσακίρης, από την Ε/Δ της Ένωσης ο Κώστας Κουρδής, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Οικονόμος Γιάννης Τόλιος και ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Μπέης.
*Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Δημήτρης Κρητικός από την ΕΠΣ Θεσσαλίας, ο οποίος είναι ανιψιός του παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ Βαγγέλη Τσουκάλη(σ.σ. η μητέρα του είναι αδελφή του Βολιώτη ποδοσφαιριστή).
*Όσον αφορά στον παρατηρητή αγώνα, ήταν ο Κώστας Κούρτης από την ΕΠΣ Πιερίας, ο οποίος για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Α.Ε.Καρίτσας, ομάδα που συμμετείχε στον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής και έχει προπονητές τους Λαρισαίους Μιχάλη Ζιώγα, Μιχάλη Μπίζιο.
*Σε 17 επίσημους αγώνες φέτος σε όλες τις διοργανώσεις στο «Γιώργος Μητσιμπόνας» ο Οικονόμος είναι αήττητος και έχει ως απολογισμό 16 νίκες και μια ισοπαλία.

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ:
Μπράβο στα παιδιά
• Συνεχίζουμε χωρίς άγχος

Χαρούμενος για την πρόκριση ο τεχνικός Κώστας Κατσάρας απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του, σε δηλώσεις που έκανε στην «Ε» μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης, τονίζοντας τα εξής: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι σήμερα χωρίς άγχος, ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες.
Στο πρώτο ημίχρονο εμείς ήμασταν οι κυρίαρχοι και εκτός του χαμένου πέναλτι είχαμε δυο-τρεις ακόμη ευκαιρίες, για να «καθαρίσουμε» το παιχνίδι. Στην επανάληψη οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι, θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν. Δεν το κατάφεραν, κερδίσαμε και συνεχίζουμε χωρίς άγχος, το επόμενο ματς. Μπράβο για μια ακόμη φορά στα παιδιά και ευχαριστούμε τον κόσμο, για την παρουσία του. Το μυαλό μας μόνο στον αγώνα του πρωταθλήματος με τα Βούναινα το Σάββατο».

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΕΑ
Συγκεχυμένες πληροφορίες
• Σήμερα θα αναζητηθεί το πρακτικό της κλήρωσης

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, όπου θα αντιμετωπίσει στις 25 Απριλίου τον Αστέρα Ιτέας. Μέχρι εδώ όλα είναι γνωστά. Άγνωστο όμως το πού θα γίνει τελικά το παιχνίδι, διότι οι πληροφορίες μέχρι και χθες αργά το βράδυ, ήταν συγκεχυμένες.
Άλλοι υποστήριζαν πως θα γίνει στην Ιτέα και άλλοι στην Τσαριτσάνη, όπως για παράδειγμα σαΐτ από τον Βόλο.
Σήμερα θα αναζητηθεί το πρακτικό της κλήρωσης από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και αναμένεται μέχρι το μεσημέρι να γίνει γνωστή η έδρα…

 

 

Αποτελέσματα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της β’ φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που έγιναν χθες, έχουν ως εξής:

 

1ος Όμιλος
Καβάλα-Θράκη Φερών     2-0
ΑΕ Καλαμπακίου-Δόξα Προσκυνητών     4-1
Απόλλων Παραλιμνίου-Άρης Αβάτου     5-1
• 2η αγωνιστική
Απόλλων Παραλιμνίου-Καβάλα
Χωρίς αγώνα: ΑΕ Καλαμπακίου

 

2ος όμιλος
Μ.Αλέξανδρος Τρικάλων-Δόξα Μαυροβουνίου     3-1
Ν. Καλλικράτεια-Ερμής Αμυνταίου     0-1
Αναγ. Πλαγιάς-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου     2-1 παρ.
• 2η αγωνιστική
Αναγ. Πλαγιάς-Μ.Αλέξανδρος Τρικάλων
Χωρίς αγώνα: Ερμής Αμυνταίου

 

3ος όμιλος
Θεσπρωτός-ΟΦ Αγίου Ματθαίου     2-0
Τηλυκράτης-Νέος Αμφίλοχος     2-2 παρ., 4-5 πεν.
Θρίαμβος Σερβιανών-Φιλέλληνες Πέτα     2-0
Πυρσός Γρεβενών-Ηρακλής Πολυκάρπης     0-2
• 2η αγωνιστική
Θεσπρωτός-Ηρακλής Πολυκάρπης
Θρίαμβος Σερβιανών-Νέος Αμφίλοχος

 

4ος Όμιλος
Αστέρας Ιτέας-Διγενής Νεοχωρίου     2-0
(25’ Αλεξίου, 60’ Μαλισιόβας)
ΑΟ Σελλάνων-Νίκη Βόλου     1-2 παρ.(1-1 κ.α.)
(10’ Κοντός/24’ Χρ.Καρτσαμπάς, 120’ Κραγιόπουλος)
Οικονόμος-ΑΟ Καλαποδίου     1-0
(15’ Δραχαλίβας)
• 2η αγωνιστική(25/4)
Οικονόμος-Αστέρας Ιτέας
Χωρίς αγώνα: Νίκη Βόλου

 

5ος όμιλος
Παλληξουριακός-ΑΟ Τσιλιβή (25/4)
Αστέρας Αμαλιάδας-Παναρκαδικός (25/4)

 

6ος όμιλος
Ηρακλής Ελευσίνας-AE Κηφισιάς (25/4)
ΑΕ ΔΙ.ΑΣ. Κω-ΑΟ Καραβάς (25/4)

 

7ος όμιλος
Θύελλα Καμαρών-ΑΟ Χαλκίς     4-0
Αργοναύτης Νέας Κίου-Δάφνη Δαφνώνα (18/4)
Αιολικός-Θύελλα Ραφήνας     0-2 παρ
Χωρίς αγώνα: ΑΕ Βαθυλάκκου
• 2η αγωνιστική
Θύελλα Ραφήνας-Αργοναύτης Νέας Κίου ή Δάφνη Δαφνώνα
Θύελλα Καμαρών-ΑΕ Βαθυλλάκου

 

8ος όμιλος
ΟΦ Ιεράπετρας-ΑΟ Παλαιόχωρας (25/4)
Επισκοπή-ΠΑΝΟ Μαλλίων (25/4)

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη,
Βασίλη Παπαχατζή

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass