ΜΕ ΣΤΟΧΟ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΕΔΡΑ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Τελευταίες… πινελιές στη Φιλιππούπολη

• Τη Μ. Πέμπτη αναμένεται ο έλεγχος της αρμόδιας επιτροπής για την αδειοδότηση του γηπέδου • Κ. Αγοραστός: «Ο Απόλλωνας είναι ένα ιστορικό σωματείο και πρέπει να επιστρέψει στη φυσική του έδρα» • Π. Μαντζανάς: «Ένα όνειρο που δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να υλοποιηθεί, αποκτά σήμερα σάρκα και οστά»

Δημοσίευση: 03 Απρ 2018 22:28

Ο Απόλλωνας Λάρισας επιστρέφει στο σπίτι του, στη Φιλιππούπολη. Ο διακαής, τα τελευταία χρόνια, πόθος των ανθρώπων του ιστορικού σωματείου των «κυανολεύκων» παίρνει σάρκα και οστά.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και το ραντεβού δόθηκε για τις 22 Απριλίου στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, με στόχο η ομάδα να δώσει τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του πρωταθλήματος (με Παναχαϊκή, Δόξα Δράμας, Παναιγιάλειο και Καραϊσκάκη) στη Φιλιππούπολη.
Χθες στο γήπεδο Φιλιππούπολης βρέθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό υπεύθυνο αθλητικών έργων της Περιφέρειας Στέλιο Δημότσιο και άλλους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο οποίος επιθεώρησε την εξέλιξη των έργων. Εκεί τον υποδέχθηκαν τόσο ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, κ. Παναγιώτης Ματζανάς όσο και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, κ. Χρήστος Τερζούδης, οι οποίοι με τη συνδρομή του αντιπροέδρου του σωματείου κ. Χρήστου Μπουχουρίδη και του γεν. Γραμματέα κ. Θάνου Μαργαριτόπουλου, παρουσία και του εργολάβου του έργου, παρείχαν πλήρη ενημέρωση σχετικά με την πορεία των εργασιών και τον ευχαρίστησαν θερμά για όλες τις πρωτοβουλίες που έλαβε προκειμένου να εξασφαλισθεί το απαιτούμενο κονδύλι και να καμφθεί κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη Μ. Πέμπτη αναμένεται να επισκεφθεί το γήπεδο Φιλιππούπολης η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να προβεί στον προβλεπόμενο έλεγχο για την έγκριση της αδειοδότησης του γηπέδου για τη διεξαγωγή αγώνων της Football League.
«Ο Απόλλωνας είναι ένα ιστορικό σωματείο, ένα μεγάλο σωματείο, με βαθιές τις αθλητικές ρίζες στην περιοχή και χρειάζεται ένα γήπεδο. Έτσι λοιπόν εμείς ως Περιφέρεια σε συνεννόηση με τη διοίκηση, εδώ και δύο χρόνια, βελτιώσαμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου και θα συνεχίζουμε να τις βελτιώνουμε, ούτως ώστε να γίνονται εδώ πλέον οι αγώνες. Γιατί ο Απόλλωνας πρέπει να επιστρέψει στη φυσική του έδρα» δήλωσε στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και πρόσθεσε:
«Δεδομένου του νέου νόμου αδειοδότησης των γηπέδων, που είναι ένας νόμος δύσκολος και σκληρός, αλλά το απαιτεί η περίσταση για την ασφάλεια των αθλητών, των ομάδων και των φιλάθλων, πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παραδώσουμε το έργο προκειμένου στη συνέχεια να γίνει ο έλεγχος από την αρμόδια επιτροπή για την αδειοδότησή του.
Ο αθλητισμός νομίζω ότι στην παρούσα φάση είναι μία αντίσταση ποιότητας, μία αντίσταση της κοινωνίας και δική μας, ούτως ώστε τα παιδιά να μην στρέφονται σε επικίνδυνους ατραπούς της ζωής. Γιατί ο Απόλλωνας έχει και ακαδημίες και βρίσκεται σε μία συνοικία ιδιαίτερη για την πόλη της Λάρισας. Υπήρχε το γήπεδο εδώ το οποίο χρειαζόταν βελτίωση κι εμείς αναλάβαμε να το πράξουμε» κατέληξε ο κ. Αγοραστός.
Από την πλευρά του ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Παναγιώτης Ματζανάς επισήμανε:
«Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για την πολύτιμη συμβολή του και τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα. Βλέπετε ότι το γήπεδό μας είναι σήμερα ένα πραγματικό στολίδι. Ένα όνειρο που πριν από λίγο καιρό δεν πιστεύαμε ότι μπορούσε να υλοποιηθεί σήμερα αποκτά σάρκα και οστά και πολύ σύντομα η ομάδα θα παίζει στη φυσική της έδρα, όπως της αξίζει άλλωστε».

 

ΕΡΓΑ ΥΨΟΥΣ 205.000 ΕΥΡΩ
Η πρώτη φάση των έργων που έγιναν στο γήπεδο Φιλιππούπολης, ύψους 55.000 ευρώ και τα οποία ολοκληρώθηκαν πριν κάποιους μήνες, αφορούσαν στην επισκευή και συντήρηση των αποδυτηρίων και των λοιπών εγκαταστάσεων του γηπέδου, ήτοι γραφεία, κυλικείο, βοηθητικοί-αποθηκευτικοί χώροι.
Στην παρούσα φάση τα έργα τα οποία οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους, ύψους 150.000 ευρώ, αφορούν στην περίφραξη του αγωνιστικού χώρου (υπερυψωμένη περίφραξη σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές), τη μεταλλική κατασκευή για τον διαχωρισμό διαιτητών και ποδοσφαιριστών από τους φιλάθλους με ξεχωριστή είσοδο, την επισκευή όλης της κερκίδας, στην οποία έγιναν όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις καθώς υπήρχε στατικό πρόβλημα, την κατασκευή δημοσιογραφικών θεωρείων, την κατασκευή τουαλέτας για το κοινό και τα ΑμεΑ (με ειδικές ράμπες πρόσβασης), την επισκευή και συντήρηση της περίφραξης του γηπέδου, τον χρωματισμό όλων των επιφανειών, την τοποθέτηση 1.500 καθισμάτων (ήδη τοποθετήθηκαν στη μεγάλη κερκίδα 1000 καθίσματα και την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθούν άλλα 500 στη μικρή κερκίδα) και την τοποθέτηση πάγκων των ομάδων και των αξιωματούχων αγώνα σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Football League (αυτό θα ολοκληρωθεί εντός των ημερών).

 

Ο Β. ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Ο Βασίλης Φωτιάς της ΕΠΣ Πέλλας ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του Απόλλωνα Λάρισας με στην Καλλιθέα στο στάδιο Αλκαζάρ, που θα διεξαχθεί αύριο (16:00) για την 25η αγωνιστική της Football League. Βοηθοί του θα είναι οι Χρήστος Δεμερτζής (Πέλλας) και Ευθύμιος Δημητριάδης (Θράκης). Τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Κοτσάνης της ΕΠΣ Δράμας.
Αναλυτικά οι διαιτητές της 25ης αγωνιστικής:
• Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ
ΟΦΗ – Άρης (15:00, ΕΡΤ3): Ρατσιάτος (Αργολίδας), Πρέντζας (Δυτ. Αττικής), Λυμπερόπουλος (Αθηνών), 4ος: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Απόλλων Πόντου – Εργοτέλης (15:30): Φωτιάδης (Σερρών), Κούλα (Ξάνθης), Καμπούρης (Σερρών), 4ος: Σιδηρόπουλος (Έβρου)
Πανσερραϊκός – Σπάρτη (16:00): Μαλούτας, Παπαδάκης, Γιάντσης (Ημαθίας), 4ος: Αγγελάκης (Μακεδονίας)
Τρίκαλα – Καραϊσκάκης Άρτας (16:00): Κιγιντζή (Θράκης), Βογιατζής, Παπαλίτσας (Καρδίτσας), 4ος: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)
Απόλλων Λάρισας – Καλλιθέα (16:00): Φωτιάς, Δεμερτζής (Πέλλας), Δημητριάδης (Θράκης), 4ος: Κοτσάνης (Δράμας)
• Μ. ΠΕΜΠΤΗ
ΑΟΧ Κισσαμικός – Δόξα Δράμας (15:00, Web TV): Φουκάκης (Ηρακλείου), Μήταρης (Αν. Αττικής), Μαυρουδής, 4ος: Βισκαδούρος (Ηρακλείου)
Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή (17:00, ΕΡΤ3): Κορδολαίμης (Αν. Αττικής), Γκοτσόπουλος (Αχαΐας), Σκορδίλης, 4ος: Πουλημάς (Κέρκυρας).

 

ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
Έχασε τον αγώνα από τον Άρη (1-0), τώρα κινδυνεύει με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών. Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, η οποία χρησιμοποίησε έξι ξένους ποδοσφαιριστές στο διάστημα 71’-77’ και, βάσει του κανονισμού, κινδυνεύει με τιμωρηθεί με μηδενισμό και αφαίρεση βαθμών.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass