Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΛ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ 1-0

Ιστορικός τίτλος για τον Οικονόμο

• Το «χρυσό» γκολ πέτυχε στο 64’ ο Καραλούλης που αναδείχθηκε και ΜVP του αγώνα • Περί τους 900 φιλάθλους βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 28 Μαρ 2018 22:13

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης είναι ο φετινός κυπελλούχος ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Κώστα Κατσάρα επικράτησε στον χθεσινό τελικό που διεξήχθη στο στάδιο Αλκαζάρ του κατά μία κατηγορία μεγαλύτερου Αχιλλέα Φαρσάλων και πανηγύρισε μία ιστορικών διαστάσεων επιτυχία, αφού είναι η πρώτη φορά από την ίδρυσή της που κατακτά το συγκεκριμένο τρόπαιο και μάλιστα στη δεύτερη συμμετοχή της σε τελικό.


Για τον λόγο αυτό η χθεσινή νίκη πανηγυρίστηκε έντονα τόσο από τους ποδοσφαιριστές όσο και από τη διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο αλλά και τους φιλάθλους της Τσαριτσάνης που βρέθηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ. Από την άλλη πλευρά ο Αχιλλέας Φαρσάλων έχασε την ευκαιρία να αναδειχθεί στον πολυνίκη του θεσμού και παρέμεινε στα επτά τρόπαια όσα και ο Απόλλωνας Λάρισας.
Σε γενικές γραμμές έγινε ένας ωραίος τελικός, τον οποίο παρακολούθησαν περίπου 900 άτομα, με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα μέσα σε αθλητικά πλαίσια. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν επικίνδυνος επιθετικά στο πρώτο μέρος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για γκολ, ενώ από την άλλη πλευρά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης μπήκε δυνατά στην επανάληψη και κατάφερε να αξιοποιήσει ένα πολύ καλό διάστημα που είχε μέχρι το 65’ και να πετύχει το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι. «Χρυσός» σκόρερ και MVP του αγώνα ο Βασίλης Καραλούλης που στο 64’ με ψύχραιμο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

 

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με την έναρξη του τελικού οι δύο ομάδες προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με τον Οικονόμο να δημιουργεί την πρώτη καλή στιγμή στο 6ο λεπτό όταν το γυριστό σουτ του Σ. Χάμου εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας του Αχιλλέα, Κ. Χάμος.
Από κει και πέρα ο Αχιλλέας Φαρσάλων ήταν αυτός που δημιούργησε τις ευκαιρίες και απείλησε τον αντίπαλό του, αρχής γενομένης από το 10ο λεπτό όταν μετά από λάθος του Νούσια, ο Νεμπεγλέρας έγινε κάτοχος της μπάλας, πλάσαρε από πλάγια αριστερά στην κενή εστία αλλά ο Κολιός απομάκρυνε προ της γραμμής του τέρματος.
Στο 12’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» όταν ο Αραπίτσας απέφυγε τον Κολιό, μπήκε μόνος στη μεγάλη περιοχή από θέση έξω αριστερά αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Νούσια.
Στο 26’ μία κεφαλιά του Μίχου σε φάουλ του Νεμπεγλέρα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 28’ μετά από μία οργανωμένη επιθετική ενέργεια που ξεκίνησε από τον Νεμπεγλέρα, ο Καραγκούνης ως τελικός αποδέκτης μέσα στη μεγάλη περιοχή και προς τα δεξιά, βλέποντας τον τερματοφύλακα Νούσια εκτός θέσης προσπάθησε να πλασάρει αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου ο Οικονόμος μπήκε επιθετικά στο παιχνίδι.
Στο 50’ σε μία συνδυασμένη επιθετική ενέργεια των Ζηρδέλη-Τόλιου, ο Μιφτάρι βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο το σουτ αλλοιώθηκε από παρέμβαση αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ.
Ο Οικονόμος συνέχιζε να ψάχνει τον δρόμο προς τα δίχτυα και το πέτυχε στο 64ο λεπτό. Ο Πούτας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζηρδέλης έστρωσε την μπάλα στον Καραλούλη και ο τελευταίος με ψύχραιμο σουτ την έστειλε στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 1-0.
Ο Αχιλλέας Φαρσάλων προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 71’ όταν ο Αραπίτσας βγήκε για δεύτερο φορά τετ -α- τετ με τον Νούσια αλλά ο τερματοφύλακας του Οικονόμου είπε και πάλι όχι.
Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Τάκη Παραφέστα πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς να κάνουν τη μεγάλη φάση, ενώ από την άλλη πλευρά οι Ντούφας και Ζηρδέλης είχαν δύο καλά σουτ στο 89’ και στο 90’+5’ αντίστοιχα.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Οικονόμο να πανηγυρίζει μία μεγάλη και παράλληλα ιστορική επιτυχία.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Βλιώρας (πολύ καλός) με βοηθούς τους κ. Στάικο και Καραγιάννη και επιπρόσθετους διαιτητές τους κ. Κουκούλη και Νίτσα (επίσης πολύ καλοί). Άψογος στα καθήκοντά του και ο 4ος διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κουρούμαλος (35’), Παπαγεωργίου (49’), Κατσανάκης (80’), Νεμπεγλέρας (81’), Πούτας (90’+1’) και Ντούφας (90’+1’).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Παραφέστας): Κ. Χάμος, Μάρκου, Κουρούμαλος, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Μίχος (57’ Αναγνώστης), Τλούπας (70’ Αλ. Κομισόπουλος), Αραπίτσας, Καραγκούνης (79’ Κατσανάκης), Βούλγαρης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (90’+4’ Λεβέντης), Σ. Χάμος, Καραλούλης (90’ Σαπάκος), Ζηρδέλης, Τόλιος (70’ Δραχαλίβας), Παπαγεωργίου (57’ Ντούφας).

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ:
«Αυτά τα παιδιά αξίζουν να πάνε παραπάνω»
• Τ. Παραφέστας: «Δίκαιη η νίκη του Οικονόμου»

Μετά το τέλος του τελικού οι προπονητές των δύο ομάδων τόνισαν τα εξής:

 

Κ. Κατσάρας (Οικονόμος):
 «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Οικονόμος, εκ των ιστορικότερων σωματείων του νομού, κέρδισε το κύπελλο ΕΠΣΛ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τη διοίκηση που μας παρέχει τα πάντα, τον πρόεδρο κ. Χρ. Μουλτσιά, που οργανώνει όλους τους άλλους και κυρίως τα παιδιά. Είναι πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αξίζουν να πάνε παραπάνω, γι’ αυτό κι εμείς θα προσπαθήσουμε στο πρωτάθλημα να πάμε παραπάνω».

 

Τ. Παραφέστας (Αχιλλέας Φ.):
«Να δώσω τα συγχαρητήρια στον Οικονόμο για τη νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου. Για μας το παιχνίδι κρίθηκε στο α’ ημίχρονο που είχαμε τις πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε κάποιο τέρμα, ούτως ώστε να παίξουμε με λιγότερη πίεση στη συνέχεια. Η επανάληψη δεν ήταν τόσο καλή, αν και προσπαθήσαμε. Υπήρχε κόπωση σε πολλά παιδιά και νομίζω ότι έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η νίκη του Οικονόμου ήταν δίκαιη. Του εύχομαι καλή πορεία στη συνέχεια και ένα μεγάλο μπράβο στη διαιτησία που ήταν πολύ καλή».

 

Β. ΚΑΡΑΛΟΥΛΗΣ:
«Απίστευτο συναίσθημα»

Ο «χρυσός» σκόρερ και MVP του φετινού τελικού, Βασίλης Καραλούλης, δήλωσε:
«Είναι μία τρομερή εμπειρία, απίστευτο συναίσθημα. Όλη η ομάδα έκανε μεγάλη προσπάθεια. Εγώ ήμουν τυχερός που έβαλα το γκολ, αλλά τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλα τα παιδιά».

 

Κ. ΝΕΜΠΕΓΛΕΡΑΣ:
«Ηταν ένα ωραίο παιχνίδι»

Σχολιάζοντας το παιχνίδι ο αρχηγός του Αχιλλέα Φαρσάλων, Κώστας Νεμπεγλέρας είπε: «Ήταν ένα ωραίο παιχνίδι και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο το ευχαριστήθηκε. Θα έλεγα ότι είχαμε αρκετές ευκαιρίες και για να προηγηθούμε στο σκορ και για να ισοφαρίσουμε, αλλά αν δεν σκοράρεις δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι. Πιστεύω ότι ο Οικονόμος ευτύχησε να βάλει το γκολ και σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα κατέκτησε το κύπελλο. Συγχαρητήρια στον Οικονόμο, αλλά και στους διαιτητές γιατί ήταν ρεσιτάλ διαιτησίας».

 

 

ΧΡ. ΜΟΥΛΤΣΙΑΣ:
«Οι παίκτες με έκαναν ευτυχισμένο»

Πανευτυχής ο πρόεδρος του Οικονόμου Τσαριτσάνης κ. Χρήστος Μουλτσιάς αφιέρωσε το κύπελλο στη γυναίκα του και τα παιδιά του, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Οι παίκτες με έκαναν ευτυχισμένο. Είναι τιμή μου που είμαστε μία παρέα, μία ομάδα. Κάνουμε κατάθεση ψυχής τέσσερα χρόνια. Θέλω όμως πιο πολύ να αφιερώσω το κύπελλο στον έρωτα της ψυχής μου, τη γυναίκα μου και τα παιδιά που όλα αυτά τα χρόνια με υποστηρίζουν, τους έχω λείψει ατελείωτες ώρες και τους ευχαριστώ για την κατανόηση.
Έχουμε και συνέχεια στο πρωτάθλημα. Οι στόχοι είναι υψηλοί. Εδώ που είμαστε με υγεία, με υπομονή και με φιλότιμο θα πάνε όλα καλά».

 

 

ΝΙΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ:
«Ο Οικονόμος μετά από δεκαετίες φέρνει το τρόπαιο στην Τσαριτσάνη»

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου αμέσως μετά τη λήξη του τελικού κυπέλλου της ΕΠΣΛ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θα ήθελα να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση και όλους όσοι δούλεψαν για να έρθει το κύπελλο στην Τσαριτσάνη. Ο κυπελλούχος, πλέον, Οικονόμος Τσαριτσάνης, μετά από δεκαετίες φέρνει το τρόπαιο στην Τσαριτσάνη. Τους αξίζουν όλους θερμά συγχαρητήρια. Θα σταθούμε, όσο και όπως μπορούμε δίπλα τους, όπως και σε κάθε άλλο αθλητικό σωματείο του Δήμου μας».

 

 

Παραλειπόμενα και άλλα

Το «παρών» στον χθεσινό 47ο τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ έδωσε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μπουχλαριώτη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λαδόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τύμπας, οι δήμαρχοι Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου και Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Αδαμόπουλος και ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Αλεξούλης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Φαρσάλων κ. Καπετάνιος, ο δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων κ. Γκατζόγιας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Φαρσάλων και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Πουλαράκης, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, κ. Κούγιας, οι πρόεδροι της ΕΠΣ Πιερίας κ. Τόκας και της ΕΠΣ Φθιώτιδας κ. Σακελλάρης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Τσαριτσάνης κ. Μητσιμπόνας, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ, κ. Νίτσας, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Παπαγεωργίου, ο διοικητικός του ΣΠΠΛ, κ. Τσακμακίδης, ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και μέλος της διοίκησης, κ. Πουρλιωτόπουλος, ποδοσφαιρικοί παράγοντες, προπονητές, μέλη της ΕΔ, ποδοσφαιριστές κ.ά.
*Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης ακολούθησαν οι απονομές στους διαιτητές, τους δύο παρατηρητές και φυσικά στους ανθρώπους των δύο ομάδων. Το βαρύτιμο τρόπαιο στον αρχηγό του Οικονόμου Τσαριτσάνης, Παναγιώτη Νούσια, έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, κ. Μπουχλαριώτης.
*Από τους έξι συνολικά διαιτητές οι πέντε συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣΛ, πλην του Άγη Μπουμαρσόπουλου (ήταν 4ος) που έχει διευθύνει δύο τελικούς κατά το παρελθόν.
*Τρεις παίκτες που κατά το παρελθόν έχουν αγωνιστεί στον Οικονόμο Τσαριτσάνης είχε στην αρχική 11άδα ο Αχιλλέας Φαρσάλων. Πρόκειται για τους Καραγκούνη, Βούλγαρη και Οικονόμου. Ενώ η ομάδα της Τσαριτσάνης ξεκίνησε το ματς με έναν παίκτη που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στον Αχιλλέα Φαρσάλων και είναι ο Κουμπούρας.
*Πριν την έναρξη του τελικού κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ανθρώπων του τοπικού ποδοσφαίρου που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή.

*Μετά το παιχνίδι η διοίκηση της ΕΠΣΛ δεξιώθηκε τους διαιτητές του τελικού.

 

 

Αποχαιρέτησαν την ενεργό δράση Μ. Ιωαννίδης, Ν. Καλαμπούκας
Δύο άνθρωποι με μακρόχρονη και πολυετή προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού αποχαιρέτησαν χθες την ενεργό δράση. Ο λόγος για τους παρατηρητές αγώνων κ. Μ. Ιωαννίδη και Ν. Καλαμπούκα που ορίστηκαν τιμητικά στον χθεσινό τελικό και βραβεύθηκαν μετά το τέλος του αγώνα για τη συνολική προσφορά τους.

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass