ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 5-6 ΜΑΪΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΟΡΙΣΘΕΙ ΕΜΒΟΛΙΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μία εβδομάδα πίσω Α’ και Α1 ΕΠΣΛ

* Εμβόλιμη αγωνιστική θα ορισθεί μόνο στον 1ο Oμιλο της Β’ Ερασιτεχνικής * Καμία αλλαγή στη Γ’ ΕΠΣΛ *Πέντε νέα «μικρά» πρωταθλήματα μετά την Κυριακή του Θωμά

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 22:03

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό θα ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια των πρωταθλημάτων των «DE-TOX»-Α’ και Α1 ΕΠΣΛ, χωρίς να ορισθεί εμβόλιμη αγνωστική, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβε χθες η Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου της ΕΠΣΛ, παρουσία μελών του ΔΣ (παρέστησαν οι κύριοι Μπουχλαριώτης, Γρηγοριάδης, Γκουτζαμάνης, Αλατάς, Μπανιάς, Τσακίρης, Καρυώτης, Καρακάσης, Καρκατσέλας και Γκρίμπας). Αυτό σημαίνει ότι η «DE-TOX»-Α’ και η Α1 ΕΠΣΛ θα τελειώσουν στις 5-6 Μαΐου, ενώ τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ θα ξεκινήσουν στις 12-13 Μαΐου (καθώς θα πρέπει πρώτα να γίνει η επικύρωση των βαθμολογιών) και θα ολοκληρωθούν στις 30-31 Μαΐου.


Η απόφαση για παράταση κατά μία εβδομάδα των παραπάνω πρωταθλημάτων, χωρίς να διεξαχθεί εμβόλιμη αγωνιστική, ελήφθη καθώς ήταν αδύνατον να βρεθούν δύο ημερομηνίες, προκειμένου να γίνει η κλήρωση για το ποια κατηγορία θα παίξει σε ποια. Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΣΛ δεν ήθελε να αποφασίσει η ίδια, ποια κατηγορία θα έπαιζε σε ποια ημερομηνία, για να μην υπάρξουν αντιρρήσεις από τα σωματεία. Γι’ αυτό ήθελε να πάει σε κλήρωση.
Οι ημερομηνίες που προτάθηκαν ήταν η 11η και η 18η Απριλίου. Όμως η ΕΠΟ έχει ήδη ορίσει στις 11 Απριλίου την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων Ελλάδος, το οποίο σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα κυπελλούχος ΕΠΣΛ αναδειχθεί ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, τότε δεν είναι δυνατόν να ορισθεί εμβόλιμη αγωνιστική στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ στις 11 Απριλίου. Στην περίπτωση που κυπελλούχος ΕΠΣΛ αναδειχθεί ο Αχιλλέας Φαρσάλων δεν θα ήταν πρέπον, όπως τονίσθηκε, να υπάρχει αγωνιστική δράση την ημέρα που θα παίζει ο κυπελλούχος του νομού, προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση από τους φιλάθλους.
Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω δεδομένα ο κ. Γρηγοριάδης πρότεινε να μην ορισθεί εμβόλιμη αγωνιστική και να τελειώσουν τα πρωταθλήματα της Α’ και της Α1 ΕΠΣΛ μία εβδομάδα αργότερα, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.
Η Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Για τη Β’ ΕΠΣΛ αποφασίστηκε να οριστεί μία εμβόλιμη αγωνιστική στον 1ο όμιλο. Οι ημερομηνίες που προτάθηκαν προκειμένου να γίνει κλήρωση για το ποια θα ισχύσει είναι οι 17-18 και 24-25 Απριλίου. Η κλήρωση θα γίνει παρουσία των σωματείων του 1ου ομίλου για λόγους διαφάνειας σε ημερομηνία που θα οριστεί τις επόμενες ημέρες. Το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΛ θα τελειώσει στις 19 Μαΐου και τα μπαράζ θα διαρκέσουν από 27 Μαΐου έως 1-2 Ιουνίου.
Η Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Καμία αλλαγή δεν αποφασίσθηκε για το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣΛ. Αυτό σημαίνει ότι ο 1ος και ο 2ος όμιλος θα τελειώσουν στις 21 Απριλίου (απομένουν 3 αγωνιστικές) και ο 3ος όμιλος στις 5 Μαΐου (απομένουν 5 αγωνιστικές). Οι αγώνες κατάταξης θα διαρκέσουν από 12 έως 19 Μαΐου.
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Σχετικά με τον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ που έχει οριστεί για τις 27 Μαρτίου στο στάδιο Αλκαζάρ (16:30) αποφασίστηκαν τα εξής:
Θα εκδοθούν 100 προσκλήσεις και θα δοθούν από 30 σε κάθε ομάδα (Αχιλλέα Φαρσάλων και Οικονόμο Τσαριτσάνης) ενώ 20 θα κρατήσει η ΕΠΣΛ. Επίσης θα εκδοθούν 1.000 φυλλάδια τα οποία θα μοιραστούν στο γήπεδο, όπως και 100 αφίσες που θα δοθούν από 40 σε κάθε σωματείο (ενώ 20 θα κρατήσει η ΕΠΣΛ) και να κολληθούν κατά τόπους για την καλύτερη προβολή του τελικού.
Η θύρα 2 θα είναι για τους φιλάθλους της Τσαριτσάνης, η θύρα 4 για τους φιλάθλους των Φαρσάλων και η θύρα 3 για τους επίσημους αλλά και για τους ουδέτερους φιλάθλους. Τα εισιτήρια στις θύρες 2 και 4 θα κοστίζουν 5 ευρώ και στη θύρα 3, 10 ευρώ αντίστοιχα. Θα δοθούν εισιτήρια σε κάθε ομάδα για προπώληση, ενώ παράλληλα εισιτήρια θα διατίθενται και πριν τον τελικό στα εκδοτήρια του σταδίου Αλκαζάρ.
Στο ημίχρονο του αγώνα θα εμφανιστούν οι μαζορέτες από τη σχολή χορού του Προμηθέα.
Τέλος η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου θα δοθεί τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στις 18:00 στα γραφεία της ΕΠΣΛ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Πέντε νέα πρωταθλήματα μικρών ηλικιών θα ξεκινήσουν μετά την Κυριακή του Θωμά. Τα πρωταθλήματα αυτά ανά ηλικιακές κατηγορίες θα είναι για γεννηθέντες το 2007, το 2008, το 2007 και 2008, το 2009 και 2010, το 2011 και μικρότεροι. Τα πρωταθλήματα αυτά θα διεξαχθούν σε μορφή τουρνουά σε 6-7 αγωνιστικές, σε ιδιωτικά γήπεδα για να μην επιβαρυνθούν τα δημοτικά γήπεδα. Θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση στα σωματεία για τους γιατρούς αγώνων και τη διαιτησία, το ύψος της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής θα είναι μέχρι τη Μ. Εβδομάδα και αν χρειαστεί θα δοθεί παράταση μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Οι αγώνες θα διεξάγονται τα Σαββατοκύριακα.
ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ.
Εν τω μεταξύ η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ που ορίστηκε για την Πέμπτη 29 του μηνός θα διεξαχθεί στην Αγιά (στο δημαρχείο) παρουσία των εκπροσώπων σωματείων της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass