Ο Μέσι «100αρίζει» στην εθνική χωρίς σημαντικό τίτλο!

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2015 20:31
           

Θεωρείται ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη κι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ο Λιονέλ Μέσι κατέχει αρκετά ρεκόρ, ένα εκ των οποίων εξαιρετικά πρωτότυπο και ασφαλώς καινοφανές. Ειδικότερα, ο βραχύσωμος Αργεντινός θα συμπληρώσει το Σάββατο και στον αγώνα με την Τζαμάικα για το Κόπα Αμέρικα, 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον σημαντικό τίτλο με την «αλμπισελέστε». Ο άνθρωπος που έχει κατακτήσει τα πάντα σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, δεν έχει κανένα σπουδαίο τρόπαιο με την εθνική Αργεντινής. Κάτι το οποίο ο Μέσι «φέρει βαρέως» και ασφαλώς επιθυμεί να... διορθώσει.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα φτάσω το "φράγμα" των 100 συμμετοχών. Ελπίζω να συνδυάσω αυτό το επίτευγμα με μία νίκη και με την κατάκτηση ενός τροπαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο 27χρονος άσος στην εφημερίδα «La Nacion» της πατρίδας του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο «Λιο» έχει παίξει σε 12 αγώνες του Κόπα Αμέρικα, σημειώνοντας μόλις τρία γκολ, ενώ και στα Μουντιάλ, η παρουσία του δεν είναι αντάξια του ταλέντου του, με μοναδική εξαίρεση την διοργάνωση του 2014, όπου με τέσσερα γκολ οδήγησε την Αργεντινή στον χαμένο τελικό από την Γερμανία στην παράταση.

Στις μέχρι τώρα 99 συμμετοχές του με την εθνική ομάδα της Αργεντινής, ο Μέσι έχει σκοράρει 46 φορές, ενώ με την Μπαρτσελόνα μετρά 412 γκολ σε 482 αναμετρήσεις! Οσον αφορά τα σχετικά ρεκόρ της «αλμπισελέστε» ο κορυφαίος άσος έχει... μπροστά του, τον Χαβιέ Ζανέτι με 145 συμμετοχές και τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με τα 56 γκολ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μέσι έχει κατακτήσει το Μουντιάλ με παίκτες κάτω των 20 ετών και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (2008).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass