ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δρομικό κίνημα, κοινωνική προσφορά

• Προσφορά 3.442 ευρώ στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2018 20:42

Το δρομικό κίνημα στη Λάρισα εκφράζεται από τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και η προσφορά του μέχρι τώρα ήταν στην άσκηση των μελών και την ψυχική τους ευφορία που είναι τα κυριότερα οφέλη που προσφέρει το τρέξιμο σε όλους τους αθλούμενους.


Προχθές το βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ αναδείχθηκε και η κοινωνική προσφορά του συλλόγου καθώς έδωσε μια επιταγή 3.422 ευρώ για ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας. Τα χρήματα προέρχονται από τις συμμετοχές των αθλητών στους αγώνες Μαραθώνιος Αθηνών, Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος και Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. Η παράδοση της επιταγής έγινε από τον πρόεδρο της ΕΟΛΣΜΑ-Υ κ. Γούλα Νίκο στην πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας κ. Καραβάνα Ιωάννα.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι και ο 1ος φιλανθρωπικός αγώνας δρόμου στον Κραννώνα όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη τον αναγκών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Λάρισας, ενώ χρήματα θα δοθούν και στο Ειδικό Δημοτικό / Γυμνάσιο Ελασσόνας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του συλλόγου Αποστόλης Γούλας που μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Το 2017 ήταν μια χρονιά με πολλούς αγώνες και αρκετές διακρίσεις για τους αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας. Αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό, που κάλυπταν όλες τις αποστάσεις, από 5 χλμ μέχρι 215 χλμ, ενώ δεν έλειψαν και οι ομαδικές αποστολές σε αρκετούς εξ αυτών. Σε αρκετούς από τους αγώνες που έλαβε μέρος ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας βραβεύτηκε τιμητικά ως ο Σύλλογος με την πολυπληθέστερη συμμετοχή, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας σε πανελλήνιο επίπεδο, κατατάσσοντάς τον μεταξύ των μεγαλύτερων συλλόγων δρομέων της χώρας, ενώ παράλληλα ο νομός Λάρισας εκπροσωπείται επάξια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συνολικά οι αθλητές μας έλαβαν μέρος σε 172 αγώνες δρόμου, βουνού και τριάθλου.
Στους 172 αγώνες που συμμετείχαν οι αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας είχαμε συνολικά 2.024 τερματισμούς, κάτι το οποίο είναι πραγματικά πρωτόγνωρο, ενώ ανέβηκαν στο βάθρο συνολικά, ένας στην 1η θέση γενικής, ένας στη 2η θέση γενικής, ένας στην 3η θέση γενικής, δέκα στην 1η θέση γενικής γυναικών, δέκα στη 2η θέση γενικής γυναικών, πέντε στην 3η θέση γενικής γυναικών, δεκαπέντε στην 1η θέση ηλικιακής κατηγορίας, δεκαέξι στη 2η θέση ηλικιακής κατηγορίας και δεκαέξι στην 3η θέση ηλικιακής κατηγορίας. Η μαζικότητα στη συμμετοχή αγώνων δρόμου από τους αθλητές του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας, αποδεικνύει ότι οι Λαρισαίοι έχουν αγκαλιάσει τον Λαϊκό Μαζικό Αθλητισμό».
Το έργο του συλλόγου εγκωμίασε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη γνωστή ατάκα του «Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια» αλλά και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος που τον χαρακτήρισε σύλλογο πρότυπο.
Συγκινητική ήταν η ομιλία της προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Καραβάνα Ιωάννας που ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων για την προσφορά του και είπε ότι τα μέλη των δύο συλλόγων μοιάζουν γιατί και οι δύο είναι αγωνιστές, οι πρώτοι για να κάνουν καλύτερες επιδόσεις και οι δεύτεροι για τη ζωή και την ποιότητά της.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που παρουσίασε ο συντάκτης της «Ε» Κώστας Γκιάστας τιμήθηκαν: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κώστας, ο δήμαρχος Λαρισαίων Καλογιάννης Απόστολος, ο διοικητής 1ης Στρατιάς Ζερβάκης Δημόκριτος, ο Καντώνιας Γιάννης πρόεδρος της EXALCO, ο Γουργουλιάνης Κωνσταντίνος διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, η Τροχαία Λάρισας, το αθλητικό τμήμα της εφημερίδας «Ελευθερία»(το παρέλαβε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας), η Σαμαρά Πόπη, η INTERCOMM FOODS, η Όλυμπος Γαλακτοβιομηχανία, οι Ζυμώσεις Πουρνάρα, η Intersport, η BEAUTY FREE (το παρέλαβε ο Γκισάκης Δημήτρης), το Ethic Sport, το Κέντρο Αποκατάστασης ANIMUS, το Απολλώνιο Θεραπευτήριο, η Θεσσαλία security, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λάρισας, η Ενωση Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, η Vespa Club Λάρισας, το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Λάρισας, η Υπαίθριος Ζωή Λάρισας, η ομάδα φίλοι Γεντικίου, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας, η Κουρέτσου Πόλα (για την εθελοντική προσφορά της στον σύλλογο), ο Βασιλείου Αναστάσιος (για την εθελοντική προσφορά του στον σύλλογο), ο Ανυφαντάκης Αλέξανδρος, ο Ρίζος Λέλης (για την προσφορά του στον αθλητισμό), ο Στέλιος Ψαθάς (για τον τερματισμό του στο IRONMAN), ο Καγιάννης Σωκράτης, η Μαγρίζου Τζούλια, ο Γκισάκης Ιωάννης (γηραιότερος αθλητής του Συλλόγου), ο Γκόλτσιος Αθανάσιος (νεότερος αθλητής του Συλλόγου).
Βραβεύτηκαν οι παρακάτω αθλητές μέλη του Συλλόγου για τον επιτυχή τερματισμό τους σε μαραθώνιο αγώνισμα για το 2017: Αλαμάνης Αναστάσιος, Αντωνίου Κωνσταντίνος, Αρσενίου Νικόλαος, Γατσέλης Νικόλαος, Γερογιάννης Δημήτριος, Γεωργαντάς Δημήτριος, Γεωργαντάς Αθανάσιος, Γιαγλάρας Αργύριος, Γιαννούλη Ιωάννα, Γκαγκάρας Γεώργιος, Γκουντιλάκη Θεοδώρα, Γκουντούρας Νικόλαος, Δελής Φάνης, Δημάκης Δημήτριος, Δημοβέλης Στέλιος, Καραμανώλη Ουρανία, Καρβάνης Χρόνης, Κατσαμάκας Χρήστος, Κατσιγιάννη Ζωή, Κομίτσας Ιωάννης, Κοντός Ράλλης, Κουτσονίκος Βασίλειος, Κυριακάκης Φιλάρετος, Μαγαλιός Κωνσταντίνος, Μακαντάσης Δημήτριος, Μακρή Σύλβια, Μητσικούδης Ιωάννης, Μπίκης Ευθύμιος, Μπουρίκας Παναγιώτης, Νασίκα Αναστασία, Νικολάου Δημήτριος, Ξηροφώτος Αλέξιος, Παπαδοπουλος Θεόδωρος, Παπαθανασίου Ηλίας, Πετσούλας Χρήστος, Sahleanu Smaranda, Σαΐτης Δημήτριος, Σακοράφας Χρήστος, Σαρηγιαννίδης Κωνσταντίνος. Σβάρνας Γεώργιος, Σβάρνας Άγγελος, Σδούγκας Γεώργιος, Σιδέρης Ιωάννης, Σπυρόπουλος Χρήστος, Τόπας Θεόδωρος, Τρικαλιώτης Γεώργιος, Τσάκος Κωνσταντίνος, Τσελεπίδης Σταύρος, Τσιάρας Νικόλαος, Τσιώτας Κωνσταντίνος, Φωτιάδης Γεώργιος, Ωραιόπουλος Χρήστος, Γκόλτσιος Κωνσταντίνος.
Τις βραβεύσεις στους φορείς έκανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Γούλας Απόστολος.
Τις βραβεύσεις στους αθλητές έκαναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Αγοραστός Κων/νος, ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Κωσταρόπουλος Γ., ο δημοτικός σύμβουλος Αναστασίου Μιχάλης, ο σύμβουλος του δημάρχου Αλεξούλης Γιάννης, ο πρόεδρος ΕΟΣΛΜΑ-Υ Γούλας Νίκος, ο Κούκος Δημήτρης πρόεδρος Υπαιθρίου Ζωής, η Καραβάνα Ιωάννα πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας, ο αντιδήμαρχος αθλητισμού Κιλελέρ Φιλιππούλης Κώστας, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κραννώνα Τσιαγκλάνης Κώστας, ο αντιπρόεδρος Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Χατζηιωάννου Γιάννης, η γραμματέας του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας Παππά Μελίνα, ο ταμίας Γκέτσιος Κώστας, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Περάκης Κριστιάν, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου Λάμαρης Γιάννης και Κουζελέας Δημήτρης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων Διβάνης Βαγγέλης και μέλη των Συλλόγων Δρομέων Υγείας Βόλου, Συλλόγου Εορδαίας, Συλλόγου Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα Ψωμουλά Γιούλα, εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων, αντιπροσωπεία του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, εκπρόσωποι των χορηγών, αθλητές και φίλοι του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass