Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ Β’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ

Πελασγιώτιδα: Άρχισε η ανοδική πορεία

*Κ. Χατζής: «Στόχος μας είναι η ομάδα να βρει τη χαμένη της αίγλη» *Συζητήσεις με παίκτες για την επιστροφή τους στους «πετεινούς»

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 9:29

 

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Μετά από μία δύσκολη περίοδο στην οποία αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο τελευταίο επίπεδο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, η Πελασγιώτιδα δείχνει να ανακάμπτει και να διαγράφει ανοδική πορεία με στόχο να επιστρέψει στο προσκήνιο. Η αρχή έγινε φέτος με τον προβιβασμό της ομάδας στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ απώτερος σκοπός των ανθρώπων του συλλόγου είναι το ίδιο να επαναληφθεί και τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οι βάσεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο έχουν τεθεί, όπως τουλάχιστον φάνηκε μέσα από τη φετινή πορεία της ομάδας, ιδιαίτερα στον β’ γύρο του πρωταθλήματος της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, όπου οι «πετεινοί» κατάφεραν με μία εντυπωσιακή συγκομιδή βαθμών να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να τερματίσουν στην προνομιούχο τριάδα του 2ου ομίλου. Είναι αξιοσημείωτο ότι σε ολόκληρο τον β’ γύρο είχαν δεχθεί μόλις δύο τέρματα, το ένα μάλιστα από πέναλτι. Οι αριθμοί ήταν όντως ενθαρρυντικοί για την Πελασγιώτιδα η οποία τη χρονιά που ολοκληρώθηκε πέτυχε 15 νίκες και είχε τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η ομάδα είχε τη δεύτερη καλύτερη (μετά την Κοιλάδα) άμυνα στον 2ο όμιλο της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας με παθητικό 19 τερμάτων και την τέταρτη καλύτερη επίθεση με 59 τέρματα και πρώτο σκόρερ τον έμπειρο Αναστασίου.

Τι κρύβεται πίσω από αυτήν την επιτυχία; Είναι μήπως η αρχή της ανοδικής πορείας για την ιστορική ομάδα της Λάρισας; Ο τεχνικός Γιώργος Χατζής απάντησε:

«Η χρονιά ξεκίνησε πολύ δύσκολα. Ουσιαστικά έπρεπε να δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα από την αρχή. Είχαμε πολλές ελλείψεις παικτών. Κάναμε αγώνα για να φέρουμε πίσω ορισμένα παιδιά που αγωνίζονταν κατά το παρελθόν στην ομάδα και το καταφέραμε.

Στη συνέχεια η χρονιά εξελίχθηκε πολύ καλά. Ιδιαίτερα στον β’ γύρο μπορώ να πω ότι άρχισε η αγωνιστική ανάκαμψη. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δεχθήκαμε δύο γκολ σε ολόκληρο τον β’ γύρο και μάλιστα το ένα με πέναλτι λέει πολλά» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χατζής και πρόσθεσε:

«Δεν υπήρξαν στιγμές που να φοβήθηκα. Έβλεπα ότι τα παιδιά διψούσαν για την άνοδο. ήταν κάτι που το ήθελαν πάρα πολύ. Δουλέψαμε αρκετά και θέσαμε τις βάσεις για τη νέα χρονιά.

Αυτή η επιτυχία σημαίνει πάρα πολλά για την ομάδα. Η Πελασγιώτιδα είναι ένα ιστορικό σωματείο. Πέρασε δύσκολα χρόνια και πλέον ξεκινάει να γράφει νέα σελίδα στην ιστορία της. Άρχισε η ανάκαμψη. Στόχος μας είναι η Πελασγιώτιδα να βρει τη χαμένη της αίγλη. Είμαστε ακόμα στην αρχή, χρειάζεται πολλή δουλειά και κυρίως να παραμείνουμε προσγειωμένοι».

Μιλώντας για τη νέα σεζόν ο Γιώργος Χατζής τόνισε:

«Για τη νέα χρονιά η άνοδος είναι ο στόχος μας. Η ομάδα πρέπει να επανέλθει αρχικά στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία και στη συνέχεια θα δούμε. Η δουλειά που κάναμε φέτος μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι καλό και του χρόνου. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά όπως οι Γελαλής, Κιος Σ., Κιος Β., Τζαβαλιάς, Δόγληρας, Θύμιου, κ.α. που έχουν μέλλον αλλά και οι έμπειροι Αναστασίου και Τέλιος που η βοήθειά τους κρίνεται πολύτιμη. Επομένως, πιστεύω ότι με λίγες προσθήκες η ομάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει και στην Β’ Ερασιτεχνική.

Είναι σημαντικό επίσης να αναφέρουμε ότι δημιουργήσαμε εκ νέου τις Ακαδημίες και αυξήσαμε σημαντικά των αριθμό των παιδιών που αθλούνται σ’ αυτό. Μετράμε περί τα 150 παιδιά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό» κατέληξε ο Γιώργος Χατζής ο οποίος θα βρίσκεται στον πάγο της ομάδας και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Σε ό,τι αφορά στα μεταγραφικά η βασική προσπάθεια των ανθρώπων του συλλόγου επικεντρώνεται στο να επιστρέψουν ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν κατά το παρελθόν στην Πελασγιώτιδα όπως οι Δαμασιώτης, Δήμτσας, Νινόπουλος, Ντούμος κ.α. με τους οποίους γίνονται οι σχετικές συζητήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass