Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΥ

Ψάχνει την εκτός έδρας νίκη

*Θ. Σκουρτόπουλος: «Εάν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και μία, ίσως τελειώσει η χρονιά για μας» *Σήμερα (19:00) το ντέρμπι των «αιωνίων»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 15:32

Μία ακόμη εκτός έδρας νίκη ίσως να επιτρέψει στον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο να «κλειδώσει» τον στόχο της παραμονής στην Α1, σύμφωνα με τον τεχνικό Θανάση Σκουρτόπουλο.

Οι «πράσινοι» ωστόσο έχασαν αυτήν την ευκαιρία στο τελευταίο τους παιχνίδι στη Ν. Σμύρνη, καθώς υποχρεώθηκαν σε ήττα από τον ουραγό της βαθμολογίας Πανιώνιο (74-66). Κράτησαν όμως τη διαφορά (αφού στο πρώτο παιχνίδι είχαν κερδίσει με 98 -68) που είναι ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο στην παρούσα φάση του πρωταθλήματος.

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, όπως αναμενόταν. Οι δύο αντίπαλοι ήθελαν πολύ το αποτέλεσμα. Ο Πανιώνιος νίκησε δίκαια. Βρήκε τον τρόπο να πετύχει κάποιους εύκολους πόντους, κάτι που εμείς δεν το είχαμε. Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι είναι πως στα σημεία που εμείς προσπαθήσαμε να προσπεράσουμε στο σκορ δεν διαχειριστήκαμε καλά την επίθεσή μας. Χάσαμε κάποια εύκολα σουτ, μπάλες κάτω από το καλάθι. Δεν ήταν ισορροπημένη η επίθεση και ως αποτέλεσμα δεν χάσαμε μόνο τα σουτ, αλλά δώσαμε την ευκαιρία στον Πανιώνιο και βρήκε εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον παιχνίδι» επισήμανε ο τεχνικός του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος σχολιάζοντας την εικόνα της ομάδας του και πρόσθεσε:

«Από την άλλη πλευρά κρατήσαμε τη διαφορά. Όλα είναι σημαντικά, δεν πρέπει να τα παραβλέπουμε. Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε την έδρα μας και όπως και θα επιδιώξουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί οι εκτός έδρας αγώνες μας είναι με ομάδες ίδιου επιπέδου. Εάν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και ένα εκτός έδρας παιχνίδι, θα είναι μια εξαιρετικά σημαντική νίκη, που ίσως θα τελειώσει και τη χρονιά για μας.

Όσον αφορά στα προβλήματα της ομάδας δεν θέλω να αναφερθώ. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας και πιστεύω ότι και οι άνθρωποι της ομάδας θα προσπαθήσουν να δώσουν τις λύσεις. Καλή συνέχεια στον Πανιώνιο, στον Βαγγέλη και σε όλα τα παιδιά και προχωράμε».

Σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις και το αν πρόκειται να προστεθεί και τρίτος παίκτης, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος επισήμανε:

«Κανονικά έχουμε άλλη μια θέση ξένου. Δεν θα κάνουμε κάτι. Οι λόγοι είναι δύο: Μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας, αργότερα και δεύτερον μπορεί να χάσουμε κάποιον παίκτη. Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να καλύψουμε την απώλεια. Οπότε περιμένουμε. Ήδη είχαμε την απώλεια του Ουέαρ, που μας αιφνιδίασε. Ήταν ο μόνος παίκτης που μας αιφνιδίασε, οι υπόλοιποι οι οποίοι έφυγαν προηγουμένως, δεν μας επηρέασαν ούτε αγωνιστικά, ούτε και ως ομάδα. Ήταν εκτός ομάδας ούτως ή άλλως.

Ο Κέβιν, όμως, μας «πόνεσε» και επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο ανά πάσα στιγμή και λόγω των θεμάτων που έχουμε, κάποιο παιδί να βρει μια πραγματικά πολύ καλή προσφορά, εμείς πρέπει να έχουμε μια θέση. Οπότε δώδεκα παίκτες με τον Μπάλογκαν που ήρθε και είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, όπως και ο Τι Τζέι Φένερ, και πιστεύουμε ότι θα γίνουμε πολύ πιο δυνατοί στη συνέχεια και θα καταφέρουμε να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε για να κλείσουμε τη χρονιά επιτυχημένα».

«ΠΑΓΩΣΕ» ΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Ο ΚΑΡΣΟΝ

Σπουδαίο «διπλό», που του δίνει έδαφος να ελπίζει στην προσπάθεια που καταβάλλει να αποφύγει τον υποβιβασμό, πέτυχε χθες στη Θεσσαλονίκη, απέναντι στον Άρη, ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Το σύνολο του Ντίνου Καλαμπάκου επικράτησε στο Αλεξάνδρειο, για τη 14η αγωνιστική της Α1, με 68-66, των «κίτρινων», καλύπτοντας διαφορά 11 πόντων από το 30', ενώ δύο λεπτά πριν το φινάλε του ματς, ήταν πίσω στο σκορ με 5 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 39-37, 56-45, 66-68

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)

Παναθηναϊκός    26 -13αγ.

Ολυμπιακός         23 -13αγ.

Λαύριο  23

Προμηθέας Πατρών         22

ΑΕΚ         22

ΠΑΟΚ      22

Κολοσσός Ρόδου               21

Ρέθυμνο               21

Κύμη      20

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος        19

Κόροιβος Αμαλιάδας        19

Άρης       19

Τρίκαλα                17

Πανιώνιος            17

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΩΝ «ΑΙΩΝΙΩΝ»

Αήττητος στον πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός, υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ σήμερα στις 19:00 (COSMOTE SPORT 4 HD), στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η πρεμιέρα του β’ γύρου της Α1. Μία «μάχη» ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές ομάδες που πρωταγωνιστούν στη Euroleague, με παρουσία στην πρώτη τετράδα -ανάμεσα σε 16 συμμετέχουσες- μετά από 20 αγωνιστικές, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Έλληνες φίλαθλοι. Το κίνητρο είναι υψηλό και για τις δύο ομάδες... απλά και μόνο για λόγους γοήτρου!

Στο εναρκτήριο τζάμπολ της Α1, στις 8 Οκτωβρίου, οι «πράσινοι» είχαν περάσει νικηφόρα από το ΣΕΦ με 71-68, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ. Ακόμη και σε περίπτωση ήττας δεν... διακυβεύεται κάτι για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, καθώς ο Ολυμπιακός μετρά ήδη 3 ήττες. Αν και οι πιθανότητες να μπορέσουν να «πιάσουν» τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας φαίνονται απειροελάχιστες, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα μεταβούν στο ΟΑΚΑ με στόχο το +4, για να έχουν δηλαδή το «πάνω χέρι», αν οι «πράσινοι» κάνουν επιπλέον δύο ήττες στις εναπομείνασες 12 αγωνιστικές, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass