ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ (1-1) ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΠΩΦΕΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ (2-1)

Επιασε κορυφή ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

• Εύστοχος για μία ακόμα φορά ο Τσατσαλίδης οδήγησε τον Δωτιέα στη μεγάλη νίκη επί του Ηρακλή • Αλώβητος ο Σμόλικας στην Αμυγδαλέα (0-1) • Ασταμάτητος ο ΠΟΕ νίκησε 4-0 το Αργυροπούλι και χτυπά την πόρτα των πλέι οφ μαζί με τον Κίσσαβο, που πέρασε αλώβητος από τη Ν. Πολιτεία (0-3) • Νέα πολύ σημαντική νίκη για τα Βούναινα με 3-1 επί της Γιάννουλης για την οποία χτύπησε προειδοποιητικό καμπανάκι

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:08

Νέο σκηνικό διαμορφώθηκε στην κορυφή της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής μετά τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής.

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αναρριχήθηκε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος αν και αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 στον Τύρναβο κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, επωφελήθηκε από την ήττα του Ηρακλή στην Αγιά με 2-1 από τον Δωτιέα. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 40 βαθμούς, ωστόσο ο Οικονόμος υπερτερεί καθώς έχει κερδίσει τον Ηρακλή στο μεταξύ τους παιχνίδι (5-2).
Ο Σμόλικας Φαλάνης εδραιώνει τη θέση του στην προνομιούχο 4άδα, μειώνοντας παράλληλα τη διαφορά του από την κορυφή στους 6 βαθμούς. Η ομάδα του Χρήστου Χατζηλιάδη πέτυχε μεγάλη νίκη στην Αμυγδαλέα με 1-0 στο ντέρμπι με τον τοπικό Αετό και παραμένει σταθερά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Την πόρτα των πλέι οφ χτυπούν Κίσσαβος Συκουρίου και ΠΟΕ. Οι κιτρινόμαυροι πέρασαν αλώβητοι από τη Ν. Πολιτεία κερδίζοντας με 3-0 την ουραγό Αστραπή, ενώ η ομάδα του Γιώργου Καμάκα πέτυχε εμφατική νίκη με 4-0 επί της Δόξας Αργυροπουλίου.
Στο Βλαχογιάννι το παιχνίδι της τοπικής Δόξας με τη Λάρισα 2012 έληξε χωρίς γκολ, στη Φαλάνη, Φαλανιακός και Δαμασιακός μοιράστηκαν γκολ και εντυπώσεις (1-1), ενώ τέλος στα Βούναινα η ομώνυμη ομάδα πέτυχε πολύ μεγάλη νίκη με 3-1 επί της Δήμητρας Γιάννουλης και πλέον ο στόχος της εξόδου από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ είναι πιο κοντά για το συγκρότημα του Θ. Εμμανουήλ.
Αναλυτικά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής της «DE-TOX»-Α’ Ερασιτεχνικής:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αστραπή Ν. Π. – Συκούριο    0-3
Βλαχογιάννι - Λάρισα 2012    0-0
Δωτιέας Αγιάς - Ηρακλής Λάρ.    2-1
Φαλανιακός – Δαμασιακός    1-1
Τύρναβος 2005 – Οικονόμος    1-1
ΠΟ Ελασσόνας – Αργυροπούλι    4-0
Αμυγδαλέα – Σμόλικας    0-1
Βούναινα - Δήμητρα Γιάνν.    3-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οικονόμος    40-13    40 (5)
Ηρακλής Λάρ.    33-14    40 (3)
Σμόλικας    24-10    34 (1)
Αμυγδαλέα    26-19    30 (0)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Συκούριο    22-20    29
ΠΟ Ελασσόνας    26-15    29
Αργυροπούλι    18-19    28
Δωτιέας Αγιάς    20-19    26
Λάρισα 2012    18-14    24
Δαμασιακός    21-21    24
Δήμητρα Γιάνν.    16-18    23
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Βούναινα    23-35    19 (2)
Τύρναβος 2005    21-26    19 (1)
Φαλανιακός    16-25    16 (0)
Βλαχογιάννι    12-34    15 (0)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Αστραπή Ν.Π.    15-49    5

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (4/2, 15:00)
Λάρισα 2012     -     Δωτιέας Αγιάς
Βλαχογιάννι     –     Φαλανιακός
Ηρακλής Λάρ.     -     Τύρναβος 2005
Δαμασιακός     -     ΠΟ Ελασσόνας
Οικονόμος     –     Αμυγδαλέα
Αργυροπούλι     –     Βούναινα
Σμόλικας     -     Αστραπή Ν. Π.
Συκούριο     -     Δήμητρα Γιάνν.

 

 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΝ ΚΑΙ «ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΣΕ»
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης δεν μπόρεσε να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τον Τύρναβο καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη γηπεδούχο ομάδα. Οι φιλοξενούμενοι αν και δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, αναρριχήθηκαν στην κορυφή, μαζί με τον Ηρακλή Λάρισας, που ηττήθηκε στην Αγιά, ωστόσο διατηρούν το πλεονέκτημα αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι έχουν κερδίσει με 5-2. Από την άλλη πλευρά το συγκρότημα του Νίκου Αλεξούλη που έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι σ’ έναν δυνατό αντίπαλο, πήρε πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό ο Μαυροδήμος πέρασε και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά γλίστρησε και δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ στο 30’ ο Γανός σούταρε δυνατά, αλλά ο Νούσιας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Πούτας δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε διάστημα έξι λεπτών (κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων).
Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι γηπεδούχοι και στο 50’ άνοιξαν το σκορ με τον Τσούτσα, που πλάσαρε ψύχραιμα. Οι χαρές όμως δεν κράτησαν πολύ για την ομάδα του Τυρνάβου, αφού η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 56’ ο Χάμος με κεφαλιά, ύστερα από κόρνερ του Καραλούλη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Στο 62’ ο Τύρναβος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη όταν μετά από φάουλ του Τζιόλα, ο Αυλογιάρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη ρίζα της δεξιάς κάθετης δοκού της εστίας του Νούσια.
*Πριν την έναρξη του αγώνα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα, εναποθέτοντας ανθοδέσμη στην προτομή του αξέχαστου αρχηγού που βρίσκεται στο γήπεδο Τυρνάβου. Μία κίνηση που χειροκροτήθηκε τόσο από τους συντελεστές του αγώνα, όσο και από τους φιλάθλους.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Ν. Αλεξούλης): Γραβάνης, Τατσελάρι Ρ. (46’ Καλέσης Απ.), Μαυροδήμος, Γαλάνης, Αυλογιάρης, Λιάκος, Γανός (62′ Ντουνούδης), Τσούτσας (84′ Πατσιωτός), Γκαντρής (79′ Καραλής), Τζιόλας, Μπάκος.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κ. Κατσάρας): Νούσιας, Νάνος, Λεβέντης, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι (46′ Ντούφας), Γκαμπέτας (90’+1′ Σακοράφας Β.), Καραλούλης, Ζηρδέλης (85′ Σαπάκος), Δραχαλίβας (46′ Χάμος), Πούτας.

 

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΤΣΑΤΣΑΛΙΔΗ
Ο Γιώργος Τσατσαλίδης ήταν ο δήμιος του Ηρακλή Λάρισας, καθώς με δύο γκολ που πέτυχε ο Δωτιέας πανηγύρισε μέσα στην Αγιά μία μεγάλη νίκη με 2-1. Ουσιαστικά η ομάδα του Δημήτρη Μπουκουβάλα (που είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή της τον Ζήση Μαλάκο) γίνεται η δεύτερη που υποχρεώσει φέτος τον Ηρακλή Λάρισας σε ήττα (η πρώτη ήταν ο Οικονόμος Τσαριτσάνης με 5-2).
Στο 23ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσατσαλίδη ο οποίος μετά από ωραία προσπάθεια και σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).
Οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Φώτο, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Τσατσαλίδης παραλίγο να χριστεί σκόρερ εκ νέου.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε με την έναρξη της επανάληψης. Στο 47ο λεπτό ο Γιαννακόπουλος εκτέλεσε με άψογο τρόπο φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-1.
Φώτος και Νάστας προσπάθησαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα για τους φιλοξενούμενους, ενώ από τους γηπεδούχους ο Φλέγγας είχε μεγάλη στιγμή στο 86’, για να φτάσουμε στο 90’ όταν ο Τσατσαλίδης διεκδίκησε μία μπροστινή μπαλιά, είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα που επιχειρούσε έξοδο και με ωραίο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Δ. Μπουκουβάλας): Κουτσιρίμπας, Ε. Γούτος, Ν. Γούτος, Τσακάλι, Ντακούλας, Παππάς (67’ Ριζούλης), Υφαντής (70’ Ντελής), Μαλάκος, Βούζας (80’ Τσιρογιάννης), Τσατσαλίδης, Σβερκούλης (30’ λ.τ. Φλέγγας).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Τσακμακίδης): Αναστασίου, Γιαννακόπουλος, Πατσής (86’ Φορτομάρης), Ψωμολιάς, Μόσχος, Μπάμης, Κοντοθανάσης (86’ Λάμπρου), Πίρε (46’ Χριστίδης), Νάστας, Ζαφειρίου, Φώτος.

 

ΑΚΑΘΕΚΤΟΣ Ο ΣΜΟΛΙΚΑΣ
Ο Σμόλικας Φαλάνης συνεχίζει την ανοδική του πορεία, πετυχαίνοντας αυτή τη φορά πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Αμυγδαλέα επί του Αετού με 1-0. Ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς οι δύο αντίπαλοι βρίσκονται στη ζώνη των πλέι οφ και θέλουν να εδραιώσουν τη θέση τους στην προνομιούχο τετράδα.
Δυνατό παιχνίδι με τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αλλά χωρίς να μπορούν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Τελικά και ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο αντίπαλοι θα μοιράζονταν τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας, το παιχνίδι κρίθηκε στις καθυστερήσεις, όταν μετά από συνδυασμό των Κακαβίτση-Βενέτη, ο Τεκέδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.
Στη φάση αυτή διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι ζήτησαν επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα Δ. Ντιντή και τον κεντρικό αμυντικό Περδίκη, ωστόσο ο διαιτητής κ. Στάικος είχε αντίθετη άποψη.
Λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα ο Σμόλικας στάθηκε άτυχος καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στη μύτη (οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για κάταγμα) ο χρυσός σκόρερ Τεκέδης.
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δ. Καπετανόπουλος): Ντιντής Δ., Περδίκης, Παραφέστας, Ανδριανόπουλος, Ευαγγελούλης, Ντιντής Θ., Αντωνόπουλος, Αμπατζίδης (80’ Σάρα), Κλούρας (63’ Γαρυφαλλόπουλος), Καρβούνης, Κορλός.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Χρ. Χατζηλιάδης): Καραναστάσης, Τσιρογιάννης (85’ Ταστεμερίδης), Σκούπρας, Κολοβός, Δολιάνης, Βενέτης, Λιούσκας, Μπαλαμώτης, Κακαβίτσης, Κατσαρός (60’ Ζιώγας), Γάλλος (82’ Τεκέδης).

 

ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Ο Κίσσαβος Συκουρίου πέρασε από τη Ν. Πολιτεία κερδίζοντας 3-0 την τοπική Αστραπή σ’ ένα παιχνίδι που ουσιαστικά κρίθηκε στο α’ ημίχρονο.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15’ με το πλασέ του Γκαμπέτα, ύστερα από κεφαλιά πάσα του Δίχρη, ενώ στο 28’ ο Γκαμπέτας έβγαλε μία ακόμα ασίστ αυτή τη φορά στον Τζιούρα ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων.
Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 69’ ο Πλιάγκας με πλασέ, μετά από ενέργεια και σέντρα του Δίχρη από δεξιά και στο δεύτερο δοκάρι.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Ε. Μπρισίμης): Σκάρλος, Βουβουρίρας, Ζήσης (80’ Σιώκας), Κατσάνος, Σιάρκος, Μπέτσης, Καλτσάς, Αντωνόπουλος (46’ Σκόμπας), Ασπετάκης (65’ Τόπης), Πράπας (70’ Χλωρός), Σκουλίδης.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Φαρμάκας, Αγγέλης, Κουτσοκέρας, Τσιανάκας, Γκανάτσιος, Παυλόπουλος, Γκαμπέτας (65’ Αργύρης), Δίχρης (70’ Πετράκης), Καρβούνης, Τζιούρας (73’ Δημάκης), Πλιάγκας (75’ Ζαϊρές).

 

ΕΜΦΑΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ Π.Ο.Ε.
Άνετο «τρίποντο» για τον Π.Ο. Ελασσόνας, που επικράτησε της Δόξας Αργυροπουλίου με το ευρύ 4-0. Η ομάδα του Γιώργου Καμάκα από την αρχή του αγώνα έδειξε τη διάθεσή της να «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη και κατάφερε να προηγηθεί στο α’ ημίχρονο με 2-0, αποτέλεσμα που έδιωξε το άγχος και έφερε ακόμη δύο γκολ στο β’ ημίχρονο.
Ο ΠΟΕ παίζοντας μεθοδικά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συνοχή σε όλες τις γραμμές του, «έδειξε χαρακτήρα» σε ένα καθοριστικό ματς για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και άρεσε με την απόδοσή του, σκορπίζοντας χαμόγελα στους φιλάθλους.
Οι φιλοξενούμενοι που αγωνίστηκαν φιλότιμα, πέρα από δύο φάσεις, δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον γηπεδούχο, που είχε τον έλεγχο του αγώνα.

Φάσεις – γκολ
22’: Ευκαιρία για τον γηπεδούχο ΠΟΕ να ανοίξει το σκορ. Συνδυασμός των παικτών, η μπάλα στα πόδια του Μπαρλαγιάννη, από δεξιά που προχωρά προς την περιοχή και σουτάρει, αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων έτοιμος μπλοκάρει την μπάλα, πέφτοντας.
33’: Εξαιρετική προσπάθεια για τους γηπεδούχους, όταν από δεξιά ο Ματούλας δίνει καλοζυγισμένη μπαλιά ακριβείας στον Γελαλή, που ερχόταν από τα αριστερά, και ο τελευταίος με κοντινό σουτ γράφει το 1-0, μέσα σε πανηγυρισμούς.
38’: Σουτ – φάουλ του Γελαλή υποχρεώνει τον τερματοφύλακα να διώξει την μπάλα.
40’: Νέα επίθεση του ΠΟΕ, που πιέζει. Η μπάλα στα πόδια του Ματούλα, από δεξιά, που προχωρά και σουτάρει με δύναμη έξω από την περιοχή. Το «σουτ – βολίδα» του Ματούλα καταλήγει στο «πλεκτό» της εστίας των φιλοξενουμένων, κάνοντας το 2-0 .
52’: Αντεπίθεση για το Αργυροπούλι. Η μπάλα στα πόδια του Κόκκορα Δημ. που σουτάρει, αλλά ο Γούπος έτοιμος διώχνει την μπάλα.
54’: Σουτ του Ραμάϊ από καλή θέση φεύγει ψηλά άουτ.
62’: Η πίεση των Ελασσονιτών συνεχίζεται. Ο «δαιμόνιος» Ματούλας «κλέβει» την μπάλα, προχωρά και με ιδανικό ψηλοκρεμαστό σουτ γράφει το 3-0.
66’: Νέα επίθεση για τον ΠΟΕ. Ο Ματούλας σεντράρει από τα αριστερά και βρίσκει τον καλά πλασαρισμένο Κυρίτση Αθ., που σουτάρει από καλή θέση, με την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ από την εστία του Μπαχτσεβάνου.
80’: Ωραίος συνδυασμός των νεοεισελθόντων Καραμάνου και Παπαχρήστου φέρνει αποτέλεσμα, αφού το ιδανικό τελείωμα με όμορφο πλασέ από τον Παπαχρήστο κάνει το 4-0, μέσα σε χειροκροτήματα.
81’: Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούν να αντιδράσουν. Η μπάλα στα πόδια του Κόκκορα που από τα αριστερά σουτάρει από καλή θέση και η μπάλα φεύγει μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Γούπου.
82’: Νέα προσπάθεια για το Αργυροπούλι, όταν το επικίνδυνο σουτ του Ματθαίου υποχρεώνει τον έμπειρο Γούπο να αποκρούσει σωτήρια με ωραία εκτίναξη…κρατώντας το «μηδέν» στην εστία του.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία της κ. Τσιοφλίκη και των συνεργατών της.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Γ. Καμάκας): Γούπος, Μπούσιας, Σιαφαρίκας, Περτζιόνι, Λαγός, Συνάπαλος, Γελαλής (74’ Ντούμος), Παναγιώτου (67’ Καραμάνος), Μπαρλαγιάννης (59’ Μπούνα), Ματούλας, Κυρίτσης Αθ. (67’ Παπαχρήστος).
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Αλ. Παγκαρλιώτας): Μπαχτσιβάνος Αστ., Τσένος, Κακαζούκης, Μπαχτσιβάνος Στ. (69’ Νιάρχος), Περήφανος, Καφφές, Ζάχος, Τσιάγκος (77’ Φορτούνας), Καραγκούνης (46’ Τσινούδης), Κόκκορας Δημ., Ραμάϊ (57’ Ματθαίου).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

 

«ΛΕΥΚΗ» ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ
Χωρίς γκολ έληξε το παιχνίδι στο Βλαχογιάννι ανάμεσα στην τοπική Δόξα και τη Λάρισα 2012. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους δημιούργησαν ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Τις δικές τους καλές στιγμές είχαν και οι γηπεδούχοι με τον τεχνικό Ν. Φακίτσα να αποβάλλεται στο ημίχρονο εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του κ. Νίτσα.
ΔΟΞΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ (Ν. Φακίτσας): Βλιώρας, Μωυσίδης, Οικονόμου (63’ Λάκης), Μάρκου, Μητούλας, Αθανασούλης, Γκουρομπίνος (51’ λ.τ. Πάσος), Πάτσης, Φακίτσας Σ. (80’ Γεωργούλης), Μπαντής, Ιγγλέζος (90’ Αλεξίου).
ΛΑΡΙΣΑ 2012 (Γ. Λιάπης): Καλλιμάνης, Κίτσος Π., Φλώρος Βαλ. (53’ Μανακούσιος), Πρίφτης, Φλώρος Βασ., Μολάς, Φλώρος Παντ. (75’ Φλώρος Αντ.), Κίτσος Δ., Τσιάκος, Μπόντε (85’ Σελήνης), Ξέρας (63’ Μπέης).

 

Ο ΜΠΙΜΠΛΙΤΖΗΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ
Ο Δαμασιακός ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες και θα μπορούσε να φύγει νικητής από τη Φαλάνη, όμως ο Φαλανιακός είχε κάτω από τα δοκάρια του τον εκπληκτικό Μπιμπλιτζή που είχε αντίθετη άποψη. Στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Φαλανιακού, ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας (μεταγράφηκε από ομάδα Α’ Ερασιτεχνικής της Θεσσαλονίκης) έσωσε την εστία του από πολλές επικίνδυνες καταστάσεις.
Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 63’, όταν μετά από κόρνερ του Βαρσάμη και σουτ στην κίνηση του Β. Λυγούρα, ο Μιγδάνης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο Ιωαννίδης από κοντά έκανε το 1-0.
Η ισοφάριση για τον Δαμασιακό ήρθε στο 78’, όταν ο Στ. Σουγλής με εντυπωσιακό απευθείας σουτ μετά από πάσα του Λόλα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπιμπλιτζή.
Μέχρι και το τέλος το παιχνίδι παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον καθώς στο 83’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για γκολ, ο Ιωαννίδης έχασε τετ-α-τετ στο 88’, ο Στ. Σουγλής στο 90’ δεν μπόρεσε να στείλει από πλεονεκτική θέση την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο Βαρσάμης είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.
Έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος με τα συναισθήματα για τους δύο αντιπάλους να είναι ανάμεικτα.
Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς ο Στατήρης αποχώρησε λόγω σοβαρού τραυματισμού στο χέρι (χθες μπήκε στο χειρουργείο).
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Μπεριτζάς): Μπιμπλιτζής, Μαχαίρας, Βαρσάμης, Πανταζής Ηλ. (46’ Φατούρας), Πανταζής Γ., Μπλέντι, Λυγούρας Β., Λεσάι, Ιωαννίδης, Παπαγεωργίου (78’ Στατήρης), Λυγούρας Χρ. (23’ λ.τ. Πανταζής Θ., 86’ Τσακνάκης))
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Χρόνης): Μιγδάνης, Μπακαΐμης (75’ Μούτσιος), Λούτσος, Ντόκος, Μόκας, Σουγλής Στ., Τσάλτας (65’ Τσεκούρας), Μουσιάρης (50’ Δούκας), Σουγλής Κ., Λόλας )85’ λ.τ. Βίδρας), Ραπτοτάσιος.

 

ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΧΡΥΣΑΦΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑΙΝΑ
Μια ακόμα πολύ σημαντική νίκη στη μάχη της παραμονής πέτυχαν τα Βούναινα με 3-1 επί της Δήμητρας Γιάννουλης. Μία νίκη που φέρνει τους γηπεδούχους ακόμη πιο κοντά στον στόχο τους που είναι η έξοδος από την επικίνδυνη ζώνη των πλέι άουτ. Πρόκειται για τη δεύτερη νίκη των Βουναίνων επί της Δήμητρας στο φετινό πρωτάθλημα, αφού στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η ομάδα του Θ. Εμμανουήλ είχε φύγει από τη Γιάννουλη με 1-0.
Από την άλλη πλευρά το αποτέλεσμα αυτό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στους «πράσινους» του Β. Μπακογιάννη, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στη συνέχεια για να μην εμπλακούν σε τυχόν περιπέτειες.
Το 1-0 σημειώθηκε στο 15’ όταν μετά από σέντρα του Κατσιώτη από τα αριστερά ο Λέτσιος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας αυτογκόλ.
Το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα όταν μετά από σέντρα του Σ. Χατζηλιάδη και πάλι από τα αριστερά, ο Σέντζας αυτή τη φορά στην προσπάθειά του να απομακρύνει τον κίνδυνό σημείωσε αυτογκόλ για να γίνει έτσι το 2-0.
Στο 40’ οι γηπεδούχοι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 3-0 όταν ο Σ. Χατζηλιάδης έβγαλε τον Καρέτζο στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 68’ με τον Παπαγιαννούλη να μειώνει με ωραίο σουτ σε 3-1. Στο 75’ ο Εμμανουήλ έχασε την ευκαιρία να μειώσει σε 3-2 και βάλει ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Το 3-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία πολύ σημαντική νίκη.
ΒΟΥΝΑΙΝΑ (Θ. Εμμανουήλ-Αστ. Φουσίκας): Ζεϊμπέκης, Χατηλιάδης Γ., Καρέτζος, Φαρμάκας, Ξαφάρας, Μερτζανίδης Ηλ., Χριοστοδούλου, Τσανάς (75’ Καζάνι Κ.), Κατσιώτης (86’ Γιουρούκης), Νταναβάρας (67’ Ραπτόπουλος), Χατζηλιάδης Σ. (84’ Μερτζανίδης Φ.)
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Μαστοροδήμος (46’ Κοτλής), Γκουντρουμπής (61’ Τσουμάνης), Σέντζας, Λέτσιος (49’ Ραπτόπουλος), Εμμανουήλ, Θώμος, Παπαγιαννούλης, Μπαμπάλης, Κατσαμάγκας, Μάτος, Τσαρούχας (61’ Κακαράντζας).

 

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass