ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ 1-0

Eχασε στα σημεία η ΑΕΛ

• Δεν απείλησε σε καμία φάση τους γηπεδούχους • Γιατί άλλαξε ο Κριζμάν…

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:20

Η ΑΕΛ πήγε χθες στο Περιστέρι να αγωνισθεί κόντρα στον Ατρόμητο Αθηνών με τη γνωστή συνταγή Φυντάνη που βασίζεται στην καλή αμυντική λειτουργία με ξαφνικές αντεπιθέσεις, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1-0 (το γκολ ο Ντάουντα στο 61’) και παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στο 2018, ενώ βρέθηκε στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ήττα αυτή δεν σημαίνει καταστροφή, αφού ήταν το αυτσάιντερ της αναμέτρησης απέναντι στην ομάδα που εντυπωσιάζει στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα μπορούσε να είχε πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αν δεν τραυματιζόταν ο Ρέντζας και αποχωρούσε ενώ ο αντικαταστάτης του Σάντι Κριζμάν δεν έδειχνε προσαρμογή στο σύστημα της ομάδας. Μάλιστα ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης έκανε αλλαγή τον Κριζμάν που είχε περάσει ως αλλαγή στον Ρέντζα γιατί δεν μάρκαρε όπως είχε πάρει οδηγίες (με έντονες παρατηρήσεις στο ημίχρονο του αγώνα).
Η ουσία είναι ότι η ήττα αυτή δεν φέρνει καμία αναστάτωση στην ομάδα που ελπίζει σε καλύτερη συνέχεια, ενώ ταυτόχρονα τελειώνει το δύσκολο πρόγραμμα που είχε στις αρχές του δευτέρου γύρου και τώρα μπορεί να ελπίζει το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα με τον Πανιώνιο στην πρώτη της νίκη τη νέα χρονιά.
Αν κάτι κέρδισε η ΑΕΛ από τον χθεσινό αγώνα είναι η πολύ καλή απόδοση του Γιοβάνοβιτς αλλά και η σταθερότητα που δείχνουν Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς με τον τελευταίο να έχει γίνει μπαλαντέρ της ομάδας παίζοντας σε όλες τις θέσεις.
Πάντως περισσότερο και από την ήττα τούς ιθύνοντες της ΑΕΛ στεναχώρησε ο τραυματισμός του Ρέντζα αφού η ομάδα δείχνει να έχει πρόβλημα στη θέση του δεξιού μπακ στην οποία θα επιστρέψει λογικά ο Μασούρας που εντυπωσιάζει ως δεξί χαφ.
Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνει να γίνει μια μεταγραφή στη θέση αυτή…
Αυτό που στοχεύει η ΑΕΛ είναι μια καλή θέση στο πρωτάθλημα αφού η παραμονή έχει εξασφαλιστεί, ενώ τα ευρωπαϊκά όνειρα μπορούν να γίνουν πιο εύκολα πραγματικότητα μέσω κυπέλλου εφόσον φθάσει μέχρι τον τελικό. Στο πρωτάθλημα η πέμπτη θέση δείχνει μακριά…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
 Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνώριμη τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα (δεξιά), Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς (σέντερ μπακ), Χούμπτσεφ (αριστερά). Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Φατιόν ενώ πιο μπροστά ήταν οι: Μασούρας (δεξιά), Λαγός, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.
Από την άλλη ο τεχνικός του Ατρομήτου Αθηνών Νταμίρ Κάναντι αγωνίσθηκε με 4-4-2 με τον Γιαννιώτη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά τους: Κιβρακίδη, Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και Γιαννούλη. Οι Μπουσουλάτζιτς και Ούμπιδες ήταν στον κέντρο έχοντας αριστερά τον Ντιγκινί και δεξιά τον Σάκιτς. Στην επίθεση ήταν ο Ντάουντα με τον Βασιλακάκη να είναι δίπλα του όταν η ομάδα του ήταν στην επίθεση, ενώ όταν αμυνόταν γυρνούσε πιο πίσω.
Οι δύο ομάδες είχαν σημαντικές απουσίες καθώς από την ΑΕΛ δεν αγωνίζονταν οι τιμωρημένοι Γουάλας, Γκόλιας και ο τραυματίας Ντέλετιτς, ενώ από τον Ατρόμητο Αθηνών ο τιμωρημένος Ουάρντα και ο ανέτοιμος Μανούσος.
Το παιχνίδι από την αρχή έδειξε στην εικόνα που θα είχε καθώς ο Ατρόμητος πήρε τα ηνία του αγώνα και η ΑΕΛ αμυνόταν και προσπαθούσε να βγει στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα μέχρι το σημείο του τραυματισμού του Ρέντζα (18’) δεν υπήρξε κάποια σημαντική φάση.
Ο τραυματισμός του Ρέντζα φέρνει στον αγώνα τον Κριζμάν στα αριστερά, τον Μασούρα δεξί μπακ και τον Μιλοσάβλιεβιτς δεξί χαφ.
Οι γηπεδούχοι φαίνονταν απειλητικοί αλλά χωρίς να έχουν τη μεγάλη φάση, ενώ η ΑΕΛ απείλησε σε όλο το πρώτο μέρος μια φορά σε εκτέλεση φάουλ του αρχηγού Θωμά Ναζλίδη.
Στο δεύτερο μέρος ο Κριζμάν δημιουργεί μια ευκαιρία (49’) για να απαντήσει αμέσως ο Μπρούνο που έχασε σίγουρο τέρμα. Μόνος προ κενής εστίας έστειλε την μπάλα άουτ στο 53’.
Κάπου εκεί η πίεση του Ατρομήτου γίνεται πιο ασφυκτική με την ΑΕΛ να παίζει κάτω από τη μεσαία γραμμή και στο 61’ έγινε το 1-0 σε μια φάση που οι παίκτες του Αυστριακού τεχνικού Κάναντι άλλαξαν την μπάλα πολύ γρήγορα για να καταλήξει στον Ντάουντα που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπόζοβιτς.
Ο Φυντάνης βγάζει τον Κριζμάν που δεν μάρκαρε και ρίχνει στον αγώνα τον Μλαντένοβιτς που θα πάει δεξιά και αριστερά στη μεσαία γραμμή θα επιστρέψει ο Μιλοσάβλιεβιτς.
Παρά και την τρίτη αλλαγή με την είσοδο του Περόνε η εικόνα του αγώνα δεν είχε καμία αλλαγή, αφού η ΑΕΛ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καμία σοβαρή ευκαιρία.
Το τελικό 1-0 μάλλον δικαιώνει τον Ατρόμητο που επικράτησε στα σημεία, ενώ η ΑΕΛ σίγουρα θα μπορούσε να πάρει την ισοπαλία αν ήταν λίγο πιο προσεχτική στη φάση που δέχθηκε το τέρμα.
Ο Ατρόμητος κέρδισε οκτώ κόρνερ (η ΑΕΛ κανένα) αλλά η πίεση που άσκησε εκφράστηκε με τρεις καλές ευκαιρίες εκ των οποίων η μία έγινε τέρμα.
Πάντως η ΑΕΛ μπορεί να είχε στόχο να πάρει ένα βαθμό αλλά κόντρα στον φετινό Ατρόμητο αποτελεί άθλο. Η ομάδα του Περιστερίου βρίσκεται στην τέταρτη θέση και αν είχε πιο «βαριά φανέλα» ίσως να ήταν πιο ψηλά…

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
12’: Μακρινό σουτ από τον Μπουσούλατζιτς η μπάλα καταλήγει άουτ.
14’: Πάσα του Ρισβάνη προς τον Ντιγκινί αλλά προλαβαίνει ο Μπόζοβιτς και μπλοκάρει την μπάλα.
25’: Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Γιαννούλη ο Ντιγκινί πιάνει κεφαλιά-πάσα προς τον Βασιλακάκη που κάνει νέα κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
32’: Σουτ του Χατζηισαΐα από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ.
39’: Ο Ναζλίδης εκτελεί φάουλ που κέρδισε ο Αγκάνοβιτς αλλά η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Γιαννιώτη.
45’: Ο Ούμπιδες εκτελεί φάουλ που κέρδισε ο Γιαννούλης από τον Μιλοσάβλιεβιτς αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
49’: Ο Κριζμάν παίρνει την μπάλα αρκετά πίσω από τη μεσαία γραμμή φθάνει μέχρι τη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
53’: Ο Ντιγκινί κάνει σέντρα από δεξιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Μπρούνο μόνος στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
54’: Σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή του Ντιγκινί μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
61’: Ο Μπουσούλαζιτς κλέβει την μπάλα μεταβιβάζει στον Μπρούνο που αμέσως μεταβιβάζει στον Ντιγκινί που μέσα από τη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά κάνει γύρισμα στον Ντάουντα που από κοντά κάνει το 1-0.
70’: Μακρινό σουτ του Ούμπιδες η μπάλα καταλήγει άουτ.
79’: Ο Ούμπιδες κάνει σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα φθάνει στον Ντάουντα που με κεφαλιά μεταβιβάζει την μπάλα στον Βασιλακάκη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά πλάγια και η μπάλα καταλήγει άουτ.
85’: Μπαλιά του Ούμπιδες στον Βασιλακάκη που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι ήταν οι: Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και ακολούθησαν Φατιόν και Γιοβάνοβιτς. Πολύ καλός όσο έπαιξε ο Ρέντζας αλλά και ο Μασούρας είτε σαν δεξί χαφ είτε σαν δεξί μπακ. Αντίθετα από αριστερά υπήρχε πρόβλημα με Χούμπτσεφ (εμφανής η απουσία του Γουάλας) και Κριζμάν. Λίγα πράγματα ο Λαγός με τον Αγκάνοβιτς ενώ ο Ναζλίδης στην επίθεση θυμίζει μοναχικό καβαλάρη. Ο Μπόζοβιτς στο τέρμα που δέχθηκε δεν έχει καμία ευθύνη.
Ο Μλαντένοβιτς φάνηκε ότι μπορεί να βοηθήσει ενώ ο Περόνε απλά προσπάθησε να μπει με δύναμη στο παιχνίδι.
Από την ομάδα του Ατρομήτου βοήθησε όταν μπήκε ο Μπρούνο και μας άρεσαν Γιαννούλης, Ρισβάνης, Ούμπιδες, ενώ ο Ντάουντα με το γκολ που πέτυχε έγινε ο ήρωας της αναμέτρησης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας) έδειχνε εύκολα κίτρινες κάρτες στους παίκτες της ΑΕΛ ώστε να περιορίσουν τα μαρκαρίσματά τους. Κανένα πρόβλημα δεν είχαν οι βοηθοί: Βασίλειος Νικολακάκης (Ηρακλείου), Ιωάννης Κοντιζάς (Πειραιά).
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Ρισβάνης, Ντάουντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Ζίζιτς, Μλαντένοβιτς.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (46’ Μπρούνο), Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μπουσούλατζιτς (73’ Μάντσον), Ούμπιδες, Ντιγκινί, Βασιλακάκης, (88’ Καρασαλίδης) Σάκιτς, Ντάουντα
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (20’ Κριζμάν, 65’ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Λαγός, Φατιόν, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (75’ Περόνε), Ναζλίδης

 

 

«Κίτρινος» πυρετός...

Πέντε παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και αυτοί ήταν οι: Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεφ, Μλαντένοβιτς και Ζίζιτς.
Στο όριο βρίσκονται τρεις παίκτες, ο Φατιόν με εννέα κίτρινες και ο Φάρκας με τον Ντέλετιτς με τρεις. Θυμίζουμε ότι τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νίκολα Ζίζιτς και θα χάσει τον εντός έδρας αγώνα με τον Πανιώνιο, ενώ τον ίδιο αριθμό καρτών έχει ο Σάντι Κριζμάν που θα απουσιάσει στο εκτός έδρας ματς με τον με τον ΠΑΟΚ, για την 21η αγωνιστική. Τέλος ο Βασίλης Ρέντζας που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες, στον αγώνα με την ΑΕΚ, θα χάσει τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ:
Φατιόν 9, Γκόλιας, Λαγός, Ζίζιτς 5 (θα εκτίσει με Πανιώνιο), Αγκάνοβιτς, Περόνε, Γουάλας, Κρίζμαν 4 (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ), Ρέντζας (θα εκτίσει με ΠΑΟΚ) 4, Φάρκας, Ντέλετιτς 3, Ναζλίδης, Μασούρας, Μπόζοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Χούμπτσεφ 2, Λεοζίνιο, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Ναβάρο, Κούσας, Αναστασόπουλος, Ανδρεόπουλος 1

 

 

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Πωλείται ο Κριζμάν…

Αργά χθες το βράδυ ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας μας έκανε την παρακάτω λακωνική δήλωση: «Έδωσα εντολή στον μάνατζερ του Κριζμάν να βρει ομάδα για τον παίκτη του με ανταλλάγματα. Ο Κριζμάν πωλείται».
Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία της πώλησης του Κριζμάν είναι ότι ο παίκτης δεν ανταποκρίνεται στα αμυντικά του καθήκοντα, ενώ επιθυμία είναι να αγωνίζεται ως σέντερ φορ και όχι στα πλάγια που χρησιμοποιείται. Δεν ξέρουμε αν υπάρξουν συζητήσεις τις επόμενες μέρες μεταξύ του παίκτη, της τεχνικής ηγεσίας και της διοίκησης ώστε να βρεθεί «χρυσή τομή» για την παραμονή του αφού μάλλον είναι δύσκολο να βρει ομάδα τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών.
Τέλος η ΑΕΛ δύσκολα θα προχωρήσει σε άλλη μεταγραφή εκτός αν βρεθεί κάτι εξαιρετικό στη θέση του δεξιού μπακ.

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass