ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ - ΡΕΒΑΝΣ ΤΟΥ 3-0

Στόχος η πρόκριση στους «οκτώ»

* Ο Καρατάσιος δεξί μπακ; * Hρθε η κάρτα του Νεμάνια Μλαντένοβιτς

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2018 15:01 | Τελευταία ενημέρωση: 10 Ιαν 2018 19:54
Οι παίκτες της ΑΕΛ θέλουν να μην πάνε χαμένα τα πανηγύρια του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, την οποία κέρδισαν με 3-0. Θέλουν να δείξουν την ίδια σοβαρότητα Οι παίκτες της ΑΕΛ θέλουν να μην πάνε χαμένα τα πανηγύρια του πρώτου αγώνα κόντρα στην Ξάνθη, την οποία κέρδισαν με 3-0. Θέλουν να δείξουν την ίδια σοβαρότητα

Του Σωτ. Κέλλα
Με μοναδικό στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση θα παίξει σήμερα η ΑΕΛ στην Ξάνθη (17.15) κόντρα στη φερώνυμη ομάδα στη ρεβάνς του υπέρ της 3-0 του πρώτου αγώνα που έγινε στη Λάρισα. Η λαρισινή ομάδα καλείται να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα με έναν αντίπαλο αρκετά δύσκολο που σίγουρα δεν θα αποκλειστεί αμαχητί. Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης μιλώντας στους παίκτες είπε ότι στόχος της ομάδας είναι να φθάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στον θεσμό του κυπέλλου στον οποίο οι «βυσσινί» έχουν δημιουργήσει παράδοση με τις επιτυχίες τους καθώς έχουν κατακτήσει το τρόπαιο δύο φορές.


Στο σημερινό παιχνίδι ο προπονητής θα κάνει αλλαγές με σκεπτικό ότι ορισμένοι καταπονήθηκαν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ενώ ακολουθεί και το ματς στην Τρίπολη με τον τοπικό Αστέρα που στόχος είναι να πάρει βαθμό ή βαθμούς.
Στην αποστολή πήρε δεκαοκτώ παίκτες ενώ σήμερα δεν αποκλείεται να ταξιδέψει αυθημερόν για την Ξάνθη ο Νεμάνια Μλαντένοβιτς του οποίου ήρθε η μπλε κάρτα και έχει δικαίωμα να αγωνισθεί στο παιχνίδι.
Σχετικά με την ενδεκάδα που θα ξεκινήσει το παιχνίδι θα υπάρχουν αλλαγές, ενώ μάλλον ετοιμάζεται η έκπληξη να παίξει δεξί μπακ ο Άγγελος Καρατάσιος. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Θεοδωρόπουλος, ενώ μάλλον θα δούμε από την αρχή τον Περόνε αντί του Ναζλίδη.
Το σχήμα που προσανατολίζεται ο Φυντάνης είναι αυτό των: Θεοδωρόπουλου, Καρατάσιου, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγού, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Μασούρα και Περόνε. Πάντως δεν αποκλείεται να δούμε και κάποιον άλλο παίκτη από το ξεκίνημα όπως για παράδειγμα τον Μιλοσάβλιεβις.
Την αποστολή που αναχώρησε χθες από τη Λάρισα απαρτίζουν οι: Θεοδωρόπουλος, Σαφαρίκας, Ζίζιτς, Χούμπτσεφ, Καρατάσιος, Γιοβάνοβιτς, Γουάλας, Φατιόν, Δερμιτζάκης, Λαγός, Μασούρας, Λεοζίνιο, Ντέλετιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κρισμαν, Ναζλίδης, Περόνε, Μακρής.

Η ΞΑΝΘΗ
Ολοκληρώθηκε χθες, η μικρής διάρκειας προετοιμασία της Ξάνθης ενόψει του δεύτερου αγώνα της 3ης φάσης του κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ. Μετά τις τελευταίες ασκήσεις τακτικής ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε τους παρακάτω ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά οι επιλογές του Σέρβου προπονητή: Ζίβκοβιτς, Τζελέπης, Μπαξεβανίδης, Συλλά, Σβάρνας, Χατζητερζόγλου, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας, Μεχία, Καμαρά, Λουσέρο, Ντουρίτσκοβιτς, Ορφανίδης, Τριάδης, Φασίδης, Κίκε, Γέντρισεκ, Κάστρο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο 36χρονος Θανάσης Σέζος, από το Σύνδεσμο Κιλκίς, θα διαιτητεύσει τη σημερινή εκτός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ξάνθη. Ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ στο εκτός έδρας παιχνίδι στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα της Supeleague με τον Παναιτωλικό που είχε βρει νικήτρια την ομάδα του Παναιτωλικού με σκορ 3-1. Βοηθοί του ο Πέτρος Πάτρας από τη Μακεδονία και ο Γιώργος Κελάζογλου από τον σύνδεσμο Χαλκιδικής. Τέταρτος θα είναι ο Κώστας Κοτσάνης από την Ένωση Δράμας και τέλος παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την Ε.Π.Σ. Εύβοιας.ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Είκοσι τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις, η Ξάνθη και η ΑΕΛ, στην πόλη της Ξάνθης. Η προϊστορία ευνοεί την ομάδα της Ξάνθης στα παιχνίδια με την ΑΕΛ, όταν είναι γηπεδούχος. Οι γηπεδούχοι μετρούν δώδεκα νίκες, οι «βυσσινί» δύο, ενώ δέκα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η ομάδα της Ξάνθης με 39-16.
Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Ξάνθη-ΑΕΛ
11/02/1968    Ξάνθη-ΑΕΛ    4-1    Β’ Εθνική
23/03/1969    Ξάνθη-ΑΕΛ    2-1    Β’ Εθνική
07/06/1970    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-1    Β’ Εθνική
31/10/1971    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-0    Β’ Εθνική
01/02/1976    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-0    Β’ Εθνική
06/02/1977    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-1    Β’ Εθνική
09/04/1978    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-0    Β’ Εθνική
28/01/1990    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-0    Α’ Εθνική
25/11/1990    Ξάνθη-ΑΕΛ    6-2    Α’ Εθνική
08/09/1991    Ξάνθη-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθνική
06/09/1992    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-0    Α’ Εθνική
16/12/1992    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-0    Κύπελλο
26/09/1993    Ξάνθη-ΑΕΛ    3-0    Α’ Εθνική
18/09/1994    Ξάνθη-ΑΕΛ    2-3    Α’ Εθνική
03/03/1996    Ξάνθη-ΑΕΛ    3-1    Α’ Εθνική
04/09/2002    Ξάνθη-ΑΕΛ    3-0    Κύπελλο
23/03/2005    Ξάνθη-ΑΕΛ    4-1    Κύπελλο
30/10/2005    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-0    Α’ Εθνική
11/02/2007    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-0    Α’ Εθνική
24/02/2008    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-1    Α’ Εθνική
18/01/2009    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-1    Α’ Εθνική
13/02/2010    Ξάνθη-ΑΕΛ    0-1    Α’ Εθνική
20/02/2011    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-1    Α’ Εθνική
10/12/2016    Ξάνθη-ΑΕΛ    1-0    Α’ Εθνική

ΗΛΙΑΣ ΦΥΝΤΑΝΗΣ:
Ποια πέναλτι;

fintanis
Την προσπάθεια του Ολυμπιακού να φανεί αδικημένος από τη διαιτησία στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Λάρισα με την ΑΕΛ για το πρωτάθλημα στιγμάτισε ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης λέγοντας: «Μιλάνε για δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν. Ποια είναι αυτά; Αντί να φωνάζουμε εμείς για τις κίτρινες κάρτες που δεν πήραν οι παίκτες του Ολυμπιακού μιλάνε αυτοί; Τα «σπόρια» τα πήρε ο Ολυμπιακός και όχι εμείς, όπως υποστηρίζουν οι Πειραιώτες».

Λύνεται το συμβόλαιο του Πάβολ Φάρκας

farkas
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΛ θα λύσει το συμβόλαιο με τον Σλοβάκο σέντερ μπακ Πάβολ Φάρκας που δεν βρίσκεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σε αναζήτηση παίκτη…

karatasios

Ο αγώνας με την Ξάνθη θα αποτελέσει κριτήριο για την επόμενη μεταγραφή της ΑΕΛ. Αν ο Καρατάσιος (φωτ.) στη θέση του δεξιού μπακ πάει καλά τότε μαζί με τον Ρέντζα θα αποτελέσουν τα δεξιά μπακ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα βρίσκεται σε ανεύρεση δεξιού μπακ.

Στα Τρίκαλα ο Γιαννιτσάνης με ιδιωτικό συμφωνητικό

giannitsanis
Στα Τρίκαλα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Νίκος Γιαννιτσάνης. Η πληθώρα επιθετικών στην ΑΕΛ οδήγησαν το νεαρό επιθετικό στην απόφασή να αποχωρήσει, με μόνιμη μεταγραφή πλέον, αφού είχε αγωνιστεί και πέρσι ως δανεικός στον ΑΟΤ.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι ήρθε σε προφορική συμφωνία με την ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα για τη μετακίνηση σε αυτήν του ποδοσφαιριστού μας Νίκου Γιαννιτσάνη.
Η μετακίνηση θα γίνει με τη διαδικασία της ελεύθερης μεταγραφής και θα ολοκληρωθεί αύριο το πρωί εκτός απροόπτου.
Ο 23χρονος Νίκος Γιαννιτσάνης αγωνίστηκε στην ΠΑΕ ΑΟ Τρίκαλα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ως δανεικός με ιδιαίτερη επιτυχία και ήταν μαζί με τον Νίκο Κουσκουνά οι δύο πρώτοι σκόρερ του πρωταθλήματος της Football League.
Η μεταγραφή έγινε μετά από αίτημα του Νίκου Γιαννιτσάνη, ο οποίος αρνήθηκε να δοθεί δανεικός και με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Ηλία Φυντάνη, ο οποίος του γνωστοποίησε ότι μετά την απόκτηση του Nemanja Mladenovic, την προώθηση του Γιάννη Μασούρα στην επίθεση και την ύπαρξη εκεί των Deletic, Krizman, Perrone και Ναζλίδη πολύ δύσκολα θα έβρισκε θέση ακόμη και στη δεκαοκτάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ, κάτι το οποίο θα ήταν ιδιαίτερα άδικο για την ποδοσφαιρική αξία του παίκτη».
Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό με τα Τρίκαλα στο θέμα του Γιαννιτσάνη καθώς αν πουληθεί ο παίκτης θα πρέπει να δοθεί 50% στην ΑΕΛ και η τιμή του δεν μπορεί να είναι κάτω από 100.000 ευρώ.

Συνάντηση Κούγια - Βασιλειάδη

KOUGIASvasileiadhs
Σύμφωνα με διαρροές από την πλευρά του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ιδίου και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για τη βελτίωση του Αλκαζάρ καθώς στόχος της λαρισινής ομάδας είναι η επιστροφή σ’ αυτό τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass