ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΒΑΡΕΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Γιατί δεν έχετε ανταποκριθεί;

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 17:52

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των σωματείων που κάνουν χρήση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων του ΕΑΚ Λάρισας για το κλείσιμο των προσβάσεων εισόδων και εξόδων από το κτίριο που δημοσιεύτηκαν στην «Ελευθερία» η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ απέστειλε την παρακάτω απάντηση:


«Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΑΚ Λάρισας σε απάντηση σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθερία» την 28/12/2017, οφείλει για ακόμη μια φορά να ενημερώσει όλους τους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται ώστε η λειτουργία τους να είναι προσιτή σε κάθε πολίτη που θα ήθελε να γυμναστεί.
Οι εγκαταστάσεις ανήκουν σε όλους τους πολίτες και καθένας μπορεί αν θέλει να τις χρησιμοποιεί σεβόμενος τους κανόνες λειτουργίας. Μαζί με τις υποχρεώσεις επίσης κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να ξέρει με κάθε διαφάνεια με ποιους γυμνάζεται αυτός ή το παιδί του. Έτσι είναι λογικό η Επιτροπή Διοίκησης να θεωρεί ότι είναι άμεσα υπεύθυνη για το ποιος και πώς χρησιμοποιεί τις δημόσιες εγκαταστάσεις.
Είναι λοιπόν εκτός κάθε λογικής να εξαιρούνται από αυτό τον κανόνα τα αθλητικά σωματεία που χρησιμοποιούν την Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, ενώ σε άλλους χώρους άλλοι σύλλογοι θεωρούν τον έλεγχο της εισόδου σαν μέτρο που θα βοηθήσει, ειδικά σε χώρους που αθλούνται μικρά παιδιά.
Τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΛ γνωρίζουν από το καλοκαίρι του 2017 μέσα από συναντήσεις με τις διοικήσεις τους και τους προπονητές τους, ότι η χρήση κάθε αθλητικής εγκατάστασης προϋποθέτει να καταθέσουν στα γραφεία διοίκησης του ΕΑΚΛ τα εξής:
* Τη σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου
* Κατάσταση προπονητών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
* Κατάσταση αθλητών του Σωματείου
* Κατάθεση της Ειδικής αθλητικής αναγνώρισης του Σωματείου από την ΓΓΑ και σε περίπτωση μη κατοχής αυτής, τον αριθμό της σχετικής αίτησης που κατατέθηκε για την έκδοση της στην ΓΓΑ
Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα σωματεία που χρησιμοποιούν την εγκατάσταση του Κλειστού Βαρέων Αθλημάτων δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε όλα τα παραπάνω;
Η διοίκηση αυτή επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στις ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας και καταβάλλει κάθε προσπάθεια να εξορθολογήσει τον τρόπο λειτουργίας των αθλητικών χώρων σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε πολίτη.
Η Επιτροπή Διοίκησης δεν αρνείται ότι υπάρχουν πρακτικά προβλήματα λόγω της παλαιότητας των εγκαταστάσεων και της έλλειψης χρημάτων. Επανειλημμένα έχει καλέσει τα συγκεκριμένα σωματεία για να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις συναντώντας πάντα αρνητική διάθεση. Ήδη γίνονται εργασίες για να βελτιωθούν οι τρόποι εισόδου και εξόδου στον συγκεκριμένο χώρο καθώς και η έξοδος κινδύνου.
Τέλος να υπενθυμίσουμε σε όλους τους χρήστες ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2018 όσοι δεν έχουν προμηθευτεί τη δωρεάν κάρτα εισόδου και δεν έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πυρήνα Αλκαζάρ, διότι θα τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ελέγχου με μαγνητικές κάρτες.
Η Επιτροπή Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας παραμένει σταθερή στη θέση της για τη σωστή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass