Σε τροχιά ανόδου ο λαρισινός αθλητισμός

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 22:20

Σε τροχιά ανόδου βρέθηκε το 2017 ο λαρισινός αθλητισμός με αρκετές σημαντικές επιτυχίες όπως η άνοδος του Απόλλωνα Λάρισας στη Β’ Εθνική κατηγορία ενώ το λαρισινό μπάσκετ έκανε τη μεγάλη έκπληξη.

Επανήλθε η Λάρισα στη Α1 με τον ΓΣΛ Φάρο να έχει τα σκήπτρα, ο Ερμής Αγιάς ανεβαίνει στην Α2 εθνική κατηγορία(στην οποία αγωνίζεται και η ΑΕΛ) κα τα Φάρσαλα ανέβηκαν στη Β’ εθνική κατηγορία.
Επίσης ο Αχιλλέας Φαρσάλων βρέθηκε στη Γ’ εθνική κατηγορία ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ τελειώνει το 2017 πετυχημένα αφού μετά την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα σκέφτεται ευρωπαϊκά για το 2018.
Στα ξεχωριστά γεγονότα το 2017 ήταν η αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της ΕΠΣΛ όπου πρόεδρος ανέλαβε ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης και δύο μεγάλες διοργανώσεις που έγιναν στη Λάρισα. Το Champions League κωφών και το Ιστορικό Ράλι Ελλάδας.
Ας θυμηθούμε τα κυριότερα αθλητικά γεγονότα για το 2017.

 

ΑΕΛ

Από την παραμονή στο... Europa League

 

AEL6

 

Το 2017 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την ΑΕΛ αφού ξεκίνησε το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 με στόχο την παραμονή και σήμερα κάνει όνειρα για το Europa League αν κρίνουμε από τη χθεσινή δήλωση του Φερνάντο Γουάλας που είπε: «Ο στόχος μας είναι να πάρουμε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League. Είναι πιθανό και μπορούμε να το καταφέρουμε».
Η χρονιά ξεκίνησε με τεχνικό τον Σάκη Τσιώλη και η ομάδα στην προσπάθεια της παραμονής της ενισχύθηκε με τους: Θεοδωρόπουλο Κώστα, Στίβεν Τικό, Λελογκονόλο Μασαλέσα, Γιάνις Ικάουνιεκς, Αμίτ Γκουλουζάντε, Τζέιμς Ευμορφίδη, Ντιέγκο Ρέγιες, Αντνάν Αγκάνοβιτς, Γκαγιέγκο Πάμπλο, Τσάκο Χοσέ, ενώ έφυγαν οι: Καβουσάκης Ζαχαρίας, Ποτουρίδης Γιάννης, Μαρουκάκης Ματθαίος, Παπαδόπουλος Λευτέρης (δανεικός στη Θύελλα Ραφήνας), Κεϊτά Ιμπραχίμ, Κρητικός Αναστάσιος (δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας).
Στις 22 Μαρτίου αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός προπονητής την τεχνική ηγεσία ο Θόδωρος Βουτυρίτσας(συνεργάτης μέχρι εκείνη την περίοδο του Τσιώλη) ενώ στις 2 Απριλίου τη θέση του παίρνει ο Ολλανδός Αντρέ Πάους.
Η ομάδα πετυχαίνει στ σωτηρία της τερματίζοντας στη 13η θέση.
Αναλυτικά η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός    67
2. Π.Α.Ο.Κ.     61
3. Παναθηναϊκός    57
4. ΑΕΚ    53
5. Πανιώνιος    52
6. Ξάνθη    48
7. Πλατανιάς    42
8. Ατρόμητος    39
9. ΠΑΣ Γιάννινα    36
10. ΑΟΚ Κέρκυρα    32
11. Παναιτωλικός    31
12. Αστέρας Τρίπολης    28
13. Λάρισα    28
14. Λεβαδειακός    26
15.Ηρακλής    29*
16. Βέροια    22
*Ο Ηρακλής υποβιβάστηκε λόγω μη αδειοδότησης.
Στη συνέχεια άρχισε ο σχεδιασμός για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 με τον ίδιο προπονητή.
Η ομάδα απέκτησε τους: Μπόζοβιτς Μλάντεν, Σαφαρίκα Αλέξανδρο, Κούσα Γιώργο, Ζίζιτς Νίκολα, Γουάλας Φερνάντο, Γιοβάνοβιτς Μάρκο, Λαγό Αναστάσιο, Ανδρεόπουλο Κυριάκο, Μπάλλα Παναγιώτη, Λεοζίνιο Σάλες, Περόνε Εμανουέλ, Κρίζμαν Σάντι, Μακρή Κώστα, Μπάμπιτς Σίνισα, Γιαννιτσάνη Νίκο, Αναστάσιο Κρητικό, ενώ φεύγουν οι: Κουτογλίδης Απόστολος, Ξενοδόχοφ Γκενάντι, Γιοβάνοβιτς Μπόρισλαβ, Μονιάκης Μανώλης, Αβραάμ Ανδρέας, Τικό Στιβέν, Σουλιώτης Δημήτρης, Αναστασόπουλος Νίκος, Κουτσιανικούλης Βασίλης, Νίκο Βαρέλα Σέζαρ, Μασαλέσα Λελογκονόλο, Ουρτάδο Πολ, Ικάουνιεκς Γιάνις, Γεωργακόπουλος Κώστας, Λαμπρόπουλος Ανδρέας, Γκουλουζάντε Αμίτ, Ευμορφίδης Τζέιμς, Ρέγιες Ντιέγκο, Παπαδόπουλος Λευτέρης, Καπός Δημήτρης, Χοτζάλι Γκέρτιν, Ντοντό Λουϊς, Γκαγιέγκο Πάμπλο, Τσάκο Χοσέ, Ανδρεόπουλος Κυριάκος.
Παρά τις ριζικές αλλαγές το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι απογοητευτικό γνωρίζοντας ήττες με διαδοχικές τεσσάρες(από Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο) στα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια και στις 12 Σεπτεμβρίου αποχωρεί ο Πάους για να πάρει τη θέση του ο Τζάκι Ματάισεν που δεν μακροημέρευσε στον πάγκο της ομάδας καθώς έμεινε για μόλις 10 μέρες.
Στις 25 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει(ή για την ακρίβεια επιστρέφει αφού από τη μέρα που είχε έρθει ο Πάους ήταν τεχνικός διευθυντής αλλά έφυγε με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος διαφωνώντας με τις επιλογές του τεχνικού Αντρέ Πάους) ο Ηλίας Φυντάνης και από κει και πέρα αρχίζει μια ξέφρενη πορεία βαθμολογικής συγκομιδής που φέρνει την ομάδα στην 7η θέση με όνειρα για το 2018 ακόμα και για την ευρωπαϊκή 5η θέση ενώ κάποιοι παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι αποτέλεσαν παρελθόν πριν συμπληρώσουν ένα μήνα παραμονής στην ομάδα.
Αναλυτικά η βαθμολογία στο τέλος του 2017 με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της περιόδου 2017-2018:
1. Ολυμπιακός    32
2. ΑΕΚ    31
3. ΠΑΟΚ    31
4. Ατρόμητος    30
5.Πανιώνιος    22
6.Αστέρας Τρίπολης    22
7. ΑΕΛ    20
8. Ξάνθη    18
9. Λεβαδειακός    18
10. ΠΑΣ Γιάννινα    17
11. Παναθηναϊκός    16
12. Λαμία    16
13. Παναιτωλικός    15
14.Απόλλων Σμύρνης    12
15.Κέρκυρα    11
16.Πλατανιάς    6
Την ΑΕΛ τη χρονιά που φεύγει σημάδεψε και η εσωστρέφεια με κύριο χαρακτηριστικό τη διαδήλωση(3 Οκτωβρίου) κατά του ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια αλλά οι αντιδράσεις σταμάτησαν λόγω της πολύ καλής αγωνιστικής πορείας που λειτούργησε ως γιατρικό στην κόντρα που υπάρχει μεταξύ ιδιοκτησίας και μερίδας οπαδών.
Από τους παίκτες ξεχώρισε ο Θωμάς Ναζλίδης που ήταν ο πρώτος σκόρερ της περσινής αγωνιστικής περιόδου για την ΑΕΛ ενώ αποτελεί και φέτος φαβορί για τη θέση αυτή.

 

 

• ΑΝΕΒΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 53 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Απόλλων Λάρισας στη Β’ Εθνική

 

apollon

 

Η 15η Μαΐου του 2017 θα είναι μια σημαδιακή ημερομηνία για τον Απόλλωνα, καθώς η Λάρισα γιόρτασε τον πολιούχο της Άγιο Αχίλλιο και παράλληλα την άνοδο των «κυανόλευκων» στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Κερδίζοντας τον Τηλυκράτη Λευκάδας 2-0 (Βαγγέλης Ανδρέου 25’ και Βασίλης Σαχινίδης 54’), η Φιλιππούπολη στο τέλος πήρε... φωτιά από τους έξαλλους πανηγυρισμούς παικτών, τεχνικής ηγεσίας, διοικητικών και 1.000 περίπου φιλάθλων.
Μετά από 53 χρόνια η λαρισινή ομάδα υπό τις οδηγίες του τεχνικού Σάκη Θεοδοσιάδη που είχε πολύ μεγάλη προσφορά, επέστρεψε πανηγυρικά στη Β’ Εθνική, όπου αγωνίζεται για δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Μια εβδομάδα αργότερα στις 21 Μαΐου στο «Παντελής Μαγουλάς» στην τελευταία αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’Εθνικής με γκολ του Νίκου Συράκου στο 77’, κέρδισε τη Νίκη Βόλου 1-0.
Στην τελική βαθμολογία σε 30 αγώνες ο Απόλλων Λάρισας συγκέντρωσε 73 βαθμούς, με 64-17 τέρματα και ακολούθησαν: Καραϊσκάκης ΑΕ 66, Ολυμπιακός Βόλου 62, Διαγόρας Σεβαστής 61, Πύδνα Κίτρους 53, Νίκη Βόλου 50.

 

ΤΟ 0-7 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ»
Το 2017 θα θυμούνται στον Απόλλωνα και για την βαριά εντός έδρας ήττα στο Αλκαζάρ από την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδος στις 26 Οκτωβρίου με 0-7, που είχε ως αποτέλεσμα το «διαζύγιο» με τον Σάκη Θεοδοσιάδη εκείνο το βράδυ και την πρόσληψη στην τεχνική ηγεσία -μετά τον υπηρεσιακό Κώστα Μαργαρίτη- του Κατερινιώτη προπονητή Νίκου Θεοδοσιάδη, ο οποίος έχει συμβάλει στην καλή πορεία της ομάδας το τελευταίο διάστημα στη Football League.

 

• ΜΕ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΦΑΡΟ

Η Α1 επιστρέφει στη Λάρισα

 

gsl faros

 

Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 Εθνικής επιστρέφει στη Λάρισα, με τον Γυμναστικό Λάρισας-Φάρο. Η πρωτοβουλία ήταν του Λαρισαίου επιχειρηματία κ. Δασταυρίδη και υλοποιήθηκε σε συνάρτηση με τον Φάρο Κερατσινίου. Συγκεκριμένα ο Φάρος Κερατσινίου μετά την άνοδό του στην Α1 Εθνική εκχώρησε το δικαίωμα σύστασης εταιρίας σε Λαρισαίους επιχειρηματίες με επικεφαλής τον κ. Δασταυρίδη (οι οποίοι κατέχουν το 90% των μετοχών). Έγινε μεταφορά της έδρας στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο κλειστό της Νεάπολης (στο οποίο υλοποιήθηκαν οι απαραίτητες βελτιωτικές εργασίες) και αλλαγή της επωνυμίας σε ΚΑΕ Γυμναστικός Λάρισας Φάρος.
Με προπονητή τον Ομοσπονδιακό Θανάση Σκουρτόπουλο, οι άνθρωποι του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου ενίσχυσαν την ομάδα με μία πλειάδα Αμερικανών, Ευρωπαίων και Ελλήνων παικτών. Οι «πράσινοι», αν και νεοφώτιστοι, πραγματοποίησαν πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής και αποχαιρετούν το 2017 βρισκόμενοι στην 8η θέση της βαθμολογίας.
Σε ό,τι αφορά στον ΓΣ Λαρισαίων 1928, που υποβιβάστηκε από τη Β’ στη Γ’ Εθνική, μετακόμισε στην Αθήνα υπό τη σκέπη του Πανελληνίου.

 

 

• ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΚ ΑΘΗΝΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Το Champions League Κωφών στη Λάρισα

 

kofoi

 

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Απριλίου 2017. Ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός, διεθνούς εμβέλειας φιλοξενούσε η Λάρισα. Ήταν το 10ο Champions League Κωφών, μία διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν 16 ομάδες από δέκα χώρες της Ευρώπης και διεξήχθη στα γήπεδα του Αλκαζάρ, της Γιάννουλης, της Τερψιθέας, του Ελευθεραί, της Φιλιππούπολης και του AEL FC Arena.
Τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης κατέκτησε ο Π.Ο.Κ. Αθηνών. Η ελληνική ομάδα επικράτησε, στον τελικό που διεξήχθη στο AEL FC Arena, στις 6 Μαΐου, της τουρκικής Ινσταμπούλ με 3-2, μετά από επική ανατροπή, σ’ ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι και πρόσθεσε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στη συλλογή της.
Η ελληνική ομάδα κέρδισε τον τίτλο και η Λάρισα τα εύσημα για την άψογη διοργάνωση.

 

 

• ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΕΛΛΑΔΟΣ 2017

Θρυλικές «κυρίες» με φόντο το Αρχαίο Θέατρο

 

istoriko rali 1

 

Έναν από τους διασημότερους και πλέον απαιτητικούς αγώνες του είδους σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο φιλοξένησε η Λάρισα το 2017. Ο λόγος για το «Ιστορικό Ράλι Ελλάδας» η εκκίνηση του οποίου δόθηκε στις 13 Οκτωβρίου από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης.
Ήταν ένα μοναδικό «6 σε 1» event, καθώς εκτός από το Ιστορικό Ράλι Ελλάδος, που αποτέλεσε τον 6ο Γύρο του «Trophy for Historic Regularity Rallies» της FIA και τον 6ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally, έπεσε η αυλαία του 53ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι, αλλά και του Πρωταθλήματος και των Κυπέλλων Ράλι Ιστορικών Αυτοκινήτων, με ένα διήμερο αγώνα συνολικού μήκους 667,23 χλμ. με 10 ειδικές διαδρομές (128,96 χλμ.). Επίσης η πρώτη ημέρα του αγώνα, που περιελάμβανε δύο επαναλαμβανόμενες ειδικές συνολικού μήκους 63,36 χλμ., αποτέλεσε τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος.
Στον αγώνα συμμετείχαν 59 πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έτρεξαν στις κατηγορίες regularity (αγώνας ακρίβειας) και sporting (αγώνας ταχύτητας). Οι διαδρομές πέρασαν από Πυργετό, Καλλιπεύκη, Αγιόκαμπο, Σωτηρίτσα και Ανατολή. Το Αρχηγείο και το service park είχαν τοποθετηθεί στο χώρο της Σκεπαστής Αγοράς της Νεάπολης.
Η μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο αγώνας είχε ως αποτέλεσμα η Λάρισα να ενταχθεί και στο καλεντάρι του 2018.

 

 

Επανατοποθετείται στη Super League ο Θανάσης Τζήλος

 

TZHLOS

 

Ο Λαρισαίος Θανάσης Τζήλος επιστρέφει στους πίνακες διαιτητών της Super League (αν και ποτέ δεν απουσίασε από αυτήν τα τελευταία δύο χρόνια, αφού ακόμα και όταν ήταν στη Football League χρησιμοποιούνταν στη μεγάλη Εθνική κατηγορία). Σους πίνακες των βοηθών διαιτητών της Super League παραμένει ο Δημήτρης Γκάγκας, αντίθετα δεν συμπεριλαμβάνεται ο Ηλίας Νατσιούλας. Τέλος στους πίνακες παρατηρητών της Super League παραμένει ο Γιώργος Λιόλιος. Έτσι η τριπλέτα των Τζήλου-Γκάγκα-Λιόλιου εκπροσωπεί τη λαρισινή διαιτησία στο πρώτο τη τάξει Εθνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

 

 

Ο ΓΣ Νίκαιας στην Α2 του βόλεϊ γυναικών

 

ga nikaias

 

Μία ακόμα λαρισινή ομάδα ανήλθε στα υψηλά στρώματα του γυναικείου βόλεϊ.
Ο λόγος για τον ΓΣ Νίκαιας που μετά από μία εξαιρετική χρονιά κέρδισε το στοίχημα της ανόδου στην Α2 Εθνική μαζί με την ΕΑΛ που διατηρήθηκε στην κατηγορία, σε αντίθεση με τους Φιλαθλητικό και Ελασσόνα που δεν απέφυγαν τον υποβιβασμό.

 

 

• ΜΕΤΑ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΙΑ

Ο Αχιλλέας Φ. επιστρέφει στη Γ’ Εθνική

 

farsala

 

Το 2017 ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά για τον Αχιλλέα Φαρσάλων, που κέρδισε το στοίχημα της ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ουσιαστικά η ιστορική ομάδα των Φαρσάλων επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από 27 χρόνια. Σε επίπεδο Εθνικών κατηγοριών γενικότερα, οι «κιτρινόμαυροι» επιστρέφουν μετά από 8 χρόνια (όταν είχαν υποβιβασθεί το 2009 από την τότε Δ’ Εθνική).
Η μάχη της κορυφής στο περσινό πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής ουσιαστικά κρίθηκε μετά το 3-0 του Αχιλλέα Φαρσάλων επί της Δήμητρας Γιάννουλης στην προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ. Η ομάδα του Τάκη Παραφέστα είχε διατηρήσει προβάδισμα πέντε βαθμών από τον Δωτιέα Αγιάς και ως εκ τούτου η τελευταία αγωνιστική δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αχιλλέας Φ. είχε τερματίσει πρώτος με 11 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Δωτιέα Αγιάς (77 έναντι 66). Δεν μπόρεσε δηλαδή να εξασφαλίσει διαφορά 13 βαθμών για να κερδίσει αυτομάτως την κατάκτηση του τίτλου και κατά συνέπεια οδηγήθηκε στη διαδικασία των αγώνων μπαράζ, στην οποία συμμετείχαν εκτός από τον Δωτιέα Αγιάς, η Δήμητρα Γιάννουλης και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.

 

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ
Φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος σηματοδότησε την κατάκτηση του νταμπλ για τους «κιτρινόμαυρους» του Τάκη Παραφέστα, καθώς νωρίτερα τον Μάρτιο είχαν κερδίσει στο στάδιο Αλκαζάρ τον Δωτιέα Αγιάς με 3-2 στην παράταση (1-1 κ.α.), στον συναρπαστικότερο των τελευταίων ετών, όπως χαρακτηρίστηκε, τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΛ.

 

 

• ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ

Στην Α2 Εθνική ο Ερμής Αγιάς

 

ermis agias

 

Ο Ερμής Αγιάς συνέχισε και το 2017 την ανοδική του πορεία πετυχαίνοντας μία άνοδο ιστορικών διαστάσεων. Οι «κυανόλευκοι» εξασφάλισαν για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους τη συμμετοχή τους στην Α2 Εθνική.
Η ομάδα του Γρηγόρη Γιασάρη είχε τερματίσει στην 3η θέση στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής. Στον αγώνα μπαράζ με τον 3ο του Νοτίου ομίλου, Παπάγου ηττήθηκε με 77-73 και ως εκ τούτου περίμενε να δημιουργηθούν δύο κενές θέσεις στην Α2 για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου. Κάτι που τελικά έγινε λόγω Φάρου Κερατσινίου και Μαχητών Πεύκων.

 

 

• ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ιστορική άνοδος για τον ΓΣ Φαρσάλων

 

gs farsalon 2

 

Το 2017 ήταν μία άκρως επιτυχημένη χρονιά και για τον ΓΣ Φαρσάλων, που κέρδισε για πρώτη φορά από την ίδρυσή του την άνοδο στη Β’ Εθνική του μπάσκετ.
Ο ΓΣ Φαρσάλων είχε τερματίσει στην 4η θέση στον όμιλό του στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και στον αγώνα κατάταξης με την Κομοτηνή επικράτησε με 88-86. Η ομάδα των Φαρσάλων περίμενε να δημιουργηθούν τρεις κενές θέσεις για να ανέλθει στη Β’ Εθνική (προβάδισμα είχαν οι Διόσκουροι Κοζάνης και η Χαλκηδόνα). Τελικά στις 24 Αυγούστου η ΕΟΚ με έγγραφό της ενημέρωσε τη διοίκηση του ΓΣ Φαρσάλων ότι η ομάδα απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

 

 

• ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κυπελλούχος τον Απρίλιο, αδυναμία συμμετοχής τον Ιούλιο!

 

ethnikos larisas

 

Ο Εθνικός Λάρισας έγραψε ιστορία. Κερδίζοντας στον τελικό του κυπέλλου ΕΣΚΑΘ, που διεξήχθη τον Απρίλιο στο κλειστό του Αλκαζάρ, τους Σοφάδες με 70-75, κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του και παράλληλα έγινε η πρώτη ομάδα από την πόλη της Λάρισας που νικάει στον συγκεκριμένο θεσμό. Όμως μια απρόσμενη εξέλιξη, τρεις μήνες μετά, τον Ιούλιο, άλλαξε άρδην την κατάσταση στο σωματείο. Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της περιόδου 2017-2018 η ανδρική ομάδα.
«Είχαμε μείνει ελάχιστα άτομα στη διοίκηση. Οι απαιτήσεις ήταν αυξημένες και οι δυνατότητες λίγες. Εκτιμήσαμε πως θα ήταν πιο σωστό να πούμε πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε παρά το να ταλαιπωρούμε παίκτες και προπονητές χωρίς λόγο» είχε πει τότε ο διοικητικός Δημήτρης Μπακοδήμος. Έτσι τη θέση του Εθνικού στην Α1 ΕΣΚΑΘ πήραν οι Γόμφοι.

 

 

• ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Εποχή Δ. Μπουχλαριώτη στην ΕΠΣΛ

 

EPSL2

 

Χρονιά σημαντικών αλλαγών ήταν το 2017 για το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού, που γυρίζει σελίδα. Η παράταξη «Επιστροφή στον Ερασιτεχνισμό» του Δημήτρη Μπουχλαριώτη κερδίζει τις εκλογές της ΕΠΣΛ, εκλέγοντας 15 μέλη στο νέο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο. Οι εκλογές έγιναν στις 18 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, αν και αρχικά είχαν προκηρυχτεί για τις 13 Ιουνίου. Ήταν η πρώτη φορά που σημειώθηκε μία τέτοια εκλογική περιπέτεια στην ΕΠΣΛ.
Η παράταξη Μπουχλαριώτη προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ με την ερώτηση εάν είναι νομότυπη η διεξαγωγή εκλογών στις 13 Ιουνίου, καθώς η θητεία της απερχόμενης διοίκησης έληγε στις 6 Ιουνίου. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ στις 9 Ιουνίου αποφάσισε την αναβολή των εκλογών της 13ης Ιουνίου και όρισε προσωρινή διοίκηση, με πλειοψηφία 8-7 της παράταξης Γρηγορίου, η οποία είχε ως αρμοδιότητα τη διενέργεια αρχαιρεσιών, εντός 40 ημερών. Πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης εξελέγη ομόφωνα ο κ. Γ. Ακριβούλης από την παράταξη Γρηγορίου. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν τα εξής: Κ. Κορακίδης (Α’ αντιπρόεδρος), Χρ. Γκανάτσιος (Β’ αντιπρόεδρος), Ι. Αρσένης (γεν. γραμματέας), Β. Γουλίτσας (αναπληρωτής γεν. γραμματέας), Δ. Αδαμόπουλος (ταμίας), Ι. Βλάγκας (αναπληρωτής ταμίας), Αρ. Γκούμας, Ι. Γκουτζαμάνης, Αρ. Γκρίμπας, Ελ. Γρηγοριάδης, Ζ. Γρηγορίου, Ι. Ιωαννίδης, Αν. Καρακάσης, Δ. Καρκατσέλας (μέλη). Η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΣΛ, αποφάσισε τη διενέργεια εκλογών στις 18 Ιουλίου.
Η παράταξη Γρηγορίου στις 17 Ιουλίου κατέθεσε αίτηση για προσωρινή διαταγή ακύρωσης των εκλογών, ωστόσο το Πρωτοδικείο Λάρισας δεν την έκανε δεκτή. Το ίδιο συνέβη και στις 18 Ιουλίου κι έτσι τα σωματεία το απόγευμα της ίδιας ημέρας οδηγήθηκαν στην κάλπη.

 

Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Από τα 102 σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου ψήφισαν τα 100 (δεν προσήλθαν να ψηφίσουν ο Δίλοφος και η Ανάβρα). Πληρεξούσιο είχαν καταθέσει 105 από τα 122 σωματεία. Τρία σωματεία δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, καθώς δεν είχαν συμπληρώσει ένα έτος λειτουργίας, ήτοι, Μάνδρα, Μπαράζ Πηνειός και Αναγ. Πυργετού. Τα μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΛ και οι ψήφοι που έλαβαν:
Μπουχλαριώτης 96, Γκούμας 90, Νταβαρούκας 78, Γκουτζαμάνης 77, Μπανιάς 77, Μπασαγιάννης 77, Τσακίρης 77, Γρηγοριάδης 76, Ιωαννίδης 76, Καρυώτης 75, Λίταινας 75, Καρακάσης 74, Καρκατσέλας 74, Αλατάς 72 και Γκρίμπας 72.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι οι οποίοι δεν εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη στο νέο Δ.Σ. έλαβαν τις εξής ψήφους: Γουργιώτης 51, Ακριβούλης 27, Αδαμόπουλος 25.
Αναπληρωματικοί εξελέγησαν οι Κατσικάρης 74, Μπαχτσιβάνος 67, Χώτος 67, Κόκκινος 66, Τάψας 66, Στεργιούλας 65, Ανδρίτσιος 64, Κύργιας 63, Μανδάλης 63, Κωστόπουλος 61, Κακαγιάννης 60, Χατζούλης 60, Σολωμός 58, Τσιόγκας 57 και Φωτίου 57.
Στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Αλεξίου 78, Γκαβάνας 68, Μαξιμιάδης 67.
Αναπληρωματικοί στην εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν και οι τρεις υποψήφιοι ήτοι Παλάγκας 76, Τάκας 67 και Παπαγεωργίου 66.
Από τα 100 ψηφοδέλτια έγκυρα ήταν τα 97, ενώ βρέθηκαν 2 λευκά και 1 άκυρο.
Μέλη της εφορευτικής επιτροπής καθώς πρόεδρος είχε οριστεί δικαστικός αντιπρόσωπος εξελέγησαν οι κ. Κ. Κουτσογιάννης και Λ. Ιωακείμ, ενώ για τη θέση των τριών γραμματέων για την τήρηση των πρακτικών της Γ.Σ. εξελέγησαν οι κ. Αθ. Κουτσούκης, Β. Κίτσιος και Αθ. Δράκος. Πρόεδρος της Γ.Σ. ήταν ο κ. Γ. Ακριβούλης. Από την παράταξη Γρηγορίου, 13 από τους υποψηφίους της ζήτησαν ανάκληση των υποψηφιοτήτων τους και δεν έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

 

 

Η Α1 Ερασιτεχνική

 

iraklis l

 

Ο Ηρακλής Λάρισας αναδεικνύεται πρωταθλητής στην Α1 ΕΠΣΛ (κατακτώντας την πρώτη θέση με 83 βαθμούς) και μαζί με τον δεύτερο Κίσσαβο Συκουρίου (69β.) και τον τρίτο Δαμασιακό (61 β. – υπερτερεί στην ισοβαθμία με τα Βούναινα και τον Αμπελωνιακό) κερδίζουν το εισιτήριο της ανόδου στην Α’ ΕΠΣΛ.
Στην ίδια κατηγορία ανέρχονται και τα Βούναινα ως πρώτος επιλαχών καθώς η Αναγέννηση Καλοχωρίου αδυνατεί να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ.
Κι ενώ τον δρόμο της ανόδου από την Α1 στην Α’ ΕΠΣΛ παίρνουν τέσσερις συνολικά ομάδες, στην αντίστροφη διαδρομή Αστέρας Τυρνάβου και Αετός Μακρυχωρίου οδηγούνται από την Α’ στην Α1 ΕΠΣΛ.

 

 

Σταθερά στην Α2 η ΑΕΛ

 

fiesta 2

 

Χωρίς προβλήματα και με χαρακτηριστική άνεση η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ, κέρδισε το στοίχημα της παραμονής στην Α2 Εθνική. Οι «βυσσινί» πραγματοποίησαν ικανοποιητική πορεία, μάλιστα είχαν βρεθεί και σε τροχιά πλέι οφ και ολοκλήρωσαν τη σεζόν με επιτυχία. Στον πάγκο τους ήταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που μετέπειτα μεταπήδησε στον Γυμναστικό Λάρισας- Φάρο ως βοηθός του Θανάση Σκουρτόπουλου. Τη θέση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας πήρε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Χρήστος Χασανίδης.

 

 

• Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ ΝΕΩΝ-ΑΝΔΡΩΝ

Παγκόσμιοι πρωταθλητές

 

POLO

 

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών, που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό και νίκησε την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάρκεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.
Ήταν το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).

 

 

Στο παγκόσμιο του Λονδίνου Αλεξούλη, Αναγνωστοπούλου

Πολύ σημαντικές διακρίσεις για δύο κορίτσια του στίβου επεφύλαξε το 2017. Πρόκειται για τη Λαρισαία Λίλη Αλεξούλη και τη Φαρσαλινή Κρίστι Αναγνωστοπούλου που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου που διεξήχθη τον Αύγουστο στο Λονδίνο.

 

aleksoyli


Η Λίλη Αλεξούλη (με καλύτερη περισινή επίδοση στο μήκος τα 6.66μ. και ατομικό ρεκόρ τα 6.78 μ.) κέρδισε το εισιτήριο για το Λονδίνο, καθώς συγκαταλέγονταν μέσα στην 32άδα παγκοσμίως και πληρούσε τις προϋποθέσεις, λόγω του αξιόλογου βιογραφικού της και των επιδόσεών της. Ήταν η πρώτη φορά που η Λαρισαία πρωταθλήτρια θα έπαιρνε μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία των γυναικών. Πριν δύο χρόνια είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους αγώνες του Πεκίνου, ωστόσο ο τραυματισμός της δεν της επέτρεψε να αγωνιστεί. Σε παγκόσμιο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί μόνο σε μικρότερη κατηγορία (κορασίδων).
Η Λίλη Αλεξούλη ωστόσο έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, λόγω των καιρικών συνθηκών και με καλύτερο άλμα στα 5.94μ. τέθηκε εκτός τελικού. Κατετάγη 12η στο Β’ προκριματικό γκρουπ του μήκους και 26η στο σύνολο.
* * *

 

anagnostopoulou


Για την Κρίστι Αναγνωστοπούλου ήταν η δεύτερη φορά που έδινε το «παρών» σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Στις 27 Ιουλίου στο γραν πρι της Καβάλας, η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια πέτυχε το απόλυτο ατομικό ρεκόρ, περνώντας παράλληλα το όριο για το Παγκόσμιο. Η βολή ήταν στα 61.53 μ. (το όριο ήταν στα 61.20 μ.), ενώ το προηγούμενο ατομικό της ρεκόρ ήταν στα 61.40 μ. από το 2015 στα Χανιά.
Στο Λονδίνο όμως η 26χρονη αθλήτρια δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολίας γυναικών, καθώς με καλύτερη βολή στα 56.91 μ. στο Α’ προκριματικό γκρουπ κατετάγη 10η και 22η στο σύνολο.

 

 

ΓΙΟΥΣΕΪΝ ΜΠΟΛΤ

Ο επίλογος ενός θρύλου

 

bolt

 

Το φινάλε της αθλητικής καριέρας του τεράστιου Γιουσέιν Μπολτ δεν θα μπορούσε να ήταν χειρότερο. Ο τεράστιος Τζαμαϊκανός σπρίντερ δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει την τελευταία κούρσα του συμμετέχοντας στη σκυταλοδρομία 4Χ100 με την Τζαμάικα στο 16ο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, που διεξήχθη τον Αύγουστο στο Λονδίνο:
Ο 31χρονος πήρε τελευταίος τη σκυτάλη από τον Μπλέικ, αλλά με το που άρχισε να ανεβάζει στροφές ένιωσε έντονους πόνους στο πίσω μέρος του αριστερού του ποδιού και σωριάστηκε στο κουλουάρ. Ο μυικός αυτός τραυματισμός τού στέρησε την ευκαιρία να γράψει ακόμα μια χρυσή σελίδα στην καριέρα του (ήταν 3ος εκείνη τη στιγμή), καθώς δεν μπόρεσε ποτέ να ολοκληρώσει την τελευταία του κούρσα. Διεκδικούσε ένα μετάλλιο που θα ήταν το 15ο της καριέρας του στη διοργάνωση. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας του διάσημου σπρίντερ, αφού έχει δηλώσει ότι μετά το παγκόσμιο σταματά την καριέρα του.

 

• Επιμέλεια: Σωτήρης Κέλλας, Χρήστος Αρχοντούλης, Άρης Γκουτρουμάνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass