ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ Π.Ο.Ε. 2-1 ΣΕ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «DE-TOX» Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

Ο Οικονόμος νικητής στο ντέρμπι

• Ισοπαλία στο ματς Αμυγδαλέα-Αργυροπούλι (1-1), ενώ η Δήμητρα Γιάννουλης κέρδισε 6-1 στη Νέα Πολιτεία

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2017 22:07

Νικητής αναδείχθηκε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης στο γειτονικό ντέρμπι της Α’ κατηγορίας «DE TOX», κερδίζοντας στην Ελασσόνα τον Π.Ο.Ε., σε εξ αναβολής αγώνα με σκορ 2-1.


Στο δεύτερο εξ αναβολής παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, Αετός Αμυγδαλέας και Δόξα Αργυροπουλίου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1, ενώ στο τρίτο ματς η Δήμητρα Γιάννουλης πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα από τη Νέα Πολιτεία, υποχρεώνοντας την Αστραπή σε ήττα με σκορ 6-1. Αναλυτικά τα τρία παιχνίδια, έχουν ως ακολούθως:

 

• ΠΟΕ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 1-2
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης με γκολ που πέτυχε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα, κατάφερε να επικρατήσει στο τοπικό ντέρμπι του Π.Ο. Ελασσόνας με 1-2.
Ο αγώνας, που έγινε μέσα σε αθλητικά πλαίσια, είχε δύναμη, πάθος, μονομαχίες και χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. Δεκάδες φίλαθλοι κατέκλυσαν τις κερκίδες του γηπέδου της Ελασσόνας.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 1-0 στο 68’ με κεφαλιά του Μπαρλαγιάννη Ν. μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Γελαλή, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 1-1 στο 75’ με έξυπνη κεφαλιά του Ζηρδέλη. Τελικά, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης «γύρισε» το ματς στο 90’, όταν μετά από κάθετη μπαλιά του Χάμου και κόντρα, ο Γκαμπέτας με σουτ πλασέ έγραψε το τελικό 1-2 μέσα σε πανηγυρισμούς.
Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Π.Ο.Ε. για να ισοφαρίσει στο 90+, όταν η κεφαλιά του προωθημένου Κυρίτση έφυγε μόλις άουτ από τα δοκάρια του Νούσια.
Ακόμη, οι δύο ομάδες έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Ματούλα (15’), Μπαρλαγιάννη(29’, 65’), Παναγιώτου(84’), Κυρίτση(90’+) για τον Π.Ο.Ε. και με τους Χάμο(5’, 44’, 59’), Ζηρδέλη(25’, 80’) για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Δημ. Παπαδημόπουλος, αντιδήμαρχοι, αυτοδιοικητικοί της περιοχής, μέλη της ΕΠΣΛ και αθλητικοί παράγοντες από την ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ. Κουκούλης, Γκαρέλης, Δεληγιάννη.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ( Δημήτρης Μπουκουβάλας): Γούπος, Μπούσιας(60’ Καραμάνος), Κυρίτσης Ι., Ποτούσογλου, Περτζιόνι, Κυρίτσης Αθ., Γελαλής, Μπούνα, Παπαχρήστος, Ματούλας, Μπαρλαγιάννης Ν.(77’ Παναγιώτου)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Κώστας Κατσάρας): Νούσιας, Ντούφας(46’ Καραΐσκος), Πούτας, Κολιός, Κουμπούρας, Μιφτάρι(70’ Δραχαλίβας), Χάμος, Καραλούλης(90’+ Σαπάκος), Ζηρδέλης, Τόλιος(86’ Νάνος), Γκαμπέτας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΚΙΔΗΣ

 

 

• ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ-ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ 1-1

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στην Αμυγδαλέα όπου ο τοπικός Αετός με τη Δόξα Αργυροπουλίου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Μόλις στο 6’, από έξοχη μπροστινή μπαλιά του Αντωνόπολου, ο Χατζής ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Δημητρέλη και ο διαιτητής κ.Μπουμαρσόπουλος υπέδειξε το πέναλτι, δείχνοντας παράλληλα και την την κόκκινη στον Χατζή του Αργυροπουλίου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Καρβούνης, όμως έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπαχτσεβάνου.
Στο 10’ ο Αντωνόπουλος εκτέλεσε φάουλ με τον Πολύζο να βγαίνει απέναντι από τον Μπαχτσεβάνο όμως να αποτυγχάνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 22’ ο Κακαζούκης εκτέλεσε φάουλ με τον Τσιάγκο να παίρνει την κεφαλιά όμως τον Κωνσταντίνου να αποκρούει στην αριστερή του γωνία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα πάλι από εκτέλεση φάουλ του Κακαζούκη ο Περήφανος έκανε την κοντινή προβολή, όμως και πάλι ο Κωνσταντίνου με τα πόδια ενστικτωδώς απέτρεψε το γκολ.
Στο 37’ ο Κυρίτσης έβγαλε τετ-α-τετ τον Ζάχο αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό, ενώ στο επόμενο λεπτό και πάλι ο Κωνσταντίνου σωτήρια απέκρουσε την μπάλα στο κοντινό σουτ του Περήφανου.
Και αφού δεν έγινε το 0-1, στο 39’ ο Ανδριανόπουλος με ωραία σέντρα βρήκε τον ταλαντούχο Ντιντή που με ωραίο σουτ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47’ ο Δημητρέλης έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε άουτ και στο 57’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αντωνόπουλου, ο Χατζηιωαννίδης πήρε την κεφαλιά όμως ο γκολκίπερ Μπαχτσεβάνος εντυπωσιακά απέτρεψε ένα δεύτερο γκολ.
Στη φάση αυτή ο Πολύζος συγκρούστηκε στον αέρα με τον Μπαχτσεβάνο και διαμαρτυρόμενος στον διαιτητή δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πολύζος τραυματίσθηκε σε αυτή τη φάση και εκφράζονται φόβοι πως υπέστη ρήξη χιαστού.
Στο 70’η Δόξα ισοφάρισε σε 1-1, όταν ο Τσιάγκος άφησε την μπάλα στον Ταρταμπούκα και εκείνος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα στο 73’ο ίδιος παίκτης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κωνσταντίνου, που έδιωξε την μπάλα με τα πόδια.
Και στο 83’ η Αμυγδαλέα έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-1 όταν ο Καρβούνης πέρασε την άμυνα έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε δύο λεπτά αργότερα και το σουτ του Δημητρέλη. Στο 90’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να «κλέψουν» τη νίκη, όταν ο Περήφανος έκανε την ωραία σέντρα από τα δεξιά, με τον Τσένο να κάνει υποδειγματική κεφαλιά όμως και πάλι ο MVP του χθεσινού αγώνα Κωνσταντίνου έκανε εκπληκτική απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της χθεσινής συγκλονιστικής αναμέτρησης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και μπορεί να μην αναδείχθηκε νικητής, όμως είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι παίκτες που αγωνίσθηκαν μεν δυνατά, αλλά δεν ξέφυγαν τα όρια.
Όσον αφορά τώρα στη διαιτησία, ο ρέφερι Αγης Μπουμαρσόπουλος με τους συνεργάτες του Αχιλλέα Νίκζα, Βασίλη Μάνο, προσπάθησαν να κάνουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, διότι με δύο κόκκινες, πολλές κίτρινες κάρτες και αρκετές φορές που υπήρξαν διαμαρτυρίες για τα σφυρίγματα, σίγουρα έγιναν λάθη.
Θεωρούμε όμως υπερβολικό πως σχεδόν κάθε φορά σε απόφαση του διαιτητή υπήρχαν αμφισβητήσεις, ενώ διαφορετική ερμηνεία για τις κάρτες έδινε η κάθε ομάδα.
Το Αργυροπούλι υποστηρίζει πως πριν γίνει το πέναλτι υπήρχε περίπτωση οφσάιντ που δεν υπέδειξε ο επόπτης κ.Μάνος, ενώ η Αμυγδαλέα ισχυρίζεται πως ήταν πολύ αυστηρή η αποβολή του Πολύζου και πως από τη φάση αυτή όπου θεωρεί πως ο διαιτητής κακώς κατελόγισε φάουλ και όχι κόρνερ, προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.
Στο γήπεδο βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣΛ Ιωάννης Γκουτζαμάνης και ο ταμίας Βαγγέλης Αλατάς ενώ στο δεύτερο ημίχρονο μετέβησαν από τη Νέα Πολιτεία που παρακολούθησαν το πρώτο μέρος του αγώνα Αστραπής - Δήμητρας Γιάννουλης ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Μπουχλαριώτης με το μέλος της Ε/Δ ΕΠΣΛ Κώστα Κουρδή.
Αξίζει να επισημάνουμε και το ότι η φιλοξενία των ανθρώπων του Αετού Αμυγδαλέας ήταν αρίστη.
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Δημήτρης Καπετανόπουλος): Κωνσταντίνου, Κορλός, Περδίκης, Πολύζος, Μούτσιος, Κουτής, Χατζηιωαννίδης, Αντωνόπουλος, Δημητρέλης, Καρβούνης, Ανδριανόπουλος (78’ Σάρα).
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Αλέξης Παγκαρλιώτας): Μπαχτσεβάνος Σ., Περήφανος, Κακαζούκης, Χατζής, Μπαχτσεβάνος Σ. του Χ., Καφφές, Ζάχος, Κυρίτσης (87’ Ματθαίου), Τσιάγκος, Τατσαμπούκας, Τσένος.

 

• ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π.-ΔΗΜΗΤΡΑ 1-6

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ η Δήμητρα Γιάννουλης, κέρδισε εύκολα τελικά στη Νέα Πολιτεία την Αστραπή, με το ευρύ σκορ 6-1.
Η πρώτη καλή φάση ανήκε στη Δήμητρα όταν στο 9’ κεφαλιά του Σέντζα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση η Νέα Πολιτεία άνοιξε το σκορ. Ήταν ο Σκόμπας αυτός που έκανε το σουτ από τα αριστερά με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (1-0).
Τρία λεπτά αργότερα στο 13’, ο Μάτος με κεφαλιά ύστερα από πάσα του Εμμανουήλ που επέστρεψε και έδειξε πως είναι η ψυχή της Γιάννουλης, ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 16’ πάλι ο Μάτος με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Θώμου έκανε το 1-2 για την ομάδα του, ενώ στο 18’ ο Σέντζας βρέθηκε μόνος απέναντι από τον τερματοφύλακα όμως από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
Η ομάδα της Γιάννουλης πήρε αέρα δύο τερμάτων στο 20’ , όταν ο Κατσαμάγκας με πλασέ έκανε το 1-3, ενώ στο 37’ ο Θώμος με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-4. Τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα στο 42’ο Γιώργος Μάτος έφτασε στο χατ-τρικ καθώς σημείωσε με πλασέ το 1-5 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Το τελικό 1-6 διαμόρφωσε στο 89’ με ψηλοκρεμαστό σουτ ο Αμπατζίδης.
Εύκολο το έργο της Ανδρομάχης Τσιοφλίκη και των συνεργατών της Δημήτρη Παραφέστα, Κωνσταντίνου Ακρίβου.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ (Βαγγέλης Μπρισίμης): Κουτσογιαννούλης (46’ Παπαναστασίου), Βουβουσίρας (65’ Φώτης), Χλωρός, Κατσιάνος, Ζήσης, Σιάρκος, Μπέτσης, Πράπας (46’ Σιώκας), Σκόμπας, Τόπης (72’ Μαναός), Καλτσάς.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης): Μαστοροδήμος, Ραπτόπουλος, Αμπατζίδης (69’ Τσουμάνης), Κουτρουμπής (46’ Σουφχάρας), Εμμανουήλ, Θώμος, Σέντζας (48’ Πετράκης), Γκατζούλης, Κατσαμάγγας, Μάτος, Τσαρούχας (46’ Πουρνάρας).

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(11η αγωνιστική)
Π.Ο.Ε.-Οικονόμος    1-2
Αμυγδαλέα-Αργυροπούλι    1-1
Αστραπή Ν.Π.-Δήμητρα     1-6

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
Ηρακλής Λάρ.    27-11    31
Οικονόμος    29-10    30
Αργυροπούλι    17-10    27
Σμόλικας    18-7    26
Αμυγδαλέα    20-14    24
ΠΟ Ελασσόνας    20-12    23
Δαμασιακός    17-14    22
Συκούριο    16-16    22
Δωτιέας Αγιάς    16-14    21
Δήμητρα Γιάνν.    14-11    20
Λάρισα 2012    14-12    19
Βλαχογιάννι    10-26    13
Τύρναβος 2005    13-21    12
Φαλανιακός    10-20    11
Βούναινα    14-31    9
Αστραπή Ν.Π.    11-37    4

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (7/1, 15:00)
Οικονόμος – Δαμασιακός
Αργυροπούλι - Ηρακλής Λάρ.
Σμόλικας – Βλαχογιάννι
Δήμητρα Γιάνν. - Λάρισα 2012
Αστραπή Ν. Π.- Δωτιέας Αγιάς
Βούναινα – Φαλανιακός
Αμυγδαλέα - Τύρναβος 2005
Συκούριο - ΠΟ Ελασσόνας

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass