ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 3-0 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Χόρευε στο χιόνι η ΑΕΛ

*Ο Θωμάς Ναζλίδης έδειξε τον δρόμο που οδηγεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, πετυχαίνοντας δύο προσωπικά γκολ *Το κερασάκι στην τούρτα ο Λεοζίνιο * Για σεμινάριο η εικόνα της ΑΕΛ στο α’ ημίχρονο

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 22:22

Ούτε ο χιονισμένος αγωνιστικός χώρος του AEL FC Arena δεν μπόρεσε να πτοήσει τους παίκτες της ΑΕΛ, που πραγματοποίησαν μία από τις πλέον εντυπωσιακές εμφανίσεις τους, συντρίβοντας την Ξάνθη με 3-0. Αποτέλεσμα που δίνει στους «βυσσινί» καθαρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού αγώνα στα Πηγάδια.

Με μαέστρο τον Θωμά Ναζλίδη, ο οποίος με δύο προσωπικά τέρματα έθεσε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη οι παίκτες του Ηλία Φυντάνη (που έδινε τις οδηγίες του από τον χώρο της κερκίδας, πίσω από τον πάγκο της ομάδας) δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό τους και πήραν πανάξια αυτό που ήθελαν.

Ειδικά στο α’ ημίχρονο η αγωνιστική εικόνα της ΑΕΛ ήταν για σεμινάριο. Η ομάδα πίεσε ψηλά, δεν επέτρεψε στην Ξάνθη να κυκλοφορήσει την μπάλα, σταματώντας κάθε επιθετική προσπάθεια εν τη γενέσει της, κέρδισε τη μάχη του κέντρου, έπαιξε με καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς, είχε πολύ καλή ανάπτυξη, σωστή αλληλοκάλυψη και ωραίους συνδυασμούς στην επίθεση. Εν κατακλείδι, παρουσίασε μία ολοκληρωμένη ποδοσφαιρικά εικόνα, που δικαιολογεί πλήρως την ανοδική πορεία που διαγράφει το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Σούπερ Λιγκ.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ, έχοντας το 2-0 του πρώτου μέρους, δεν θέλησε να ρισκάρει, προσπάθησε να διαχειριστεί το αποτέλεσμα και παράλληλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις, απέναντι σε μια πιο ανοικτή σε σχέση με το α’ ημίχρονο άμυνα, για να διευρύνει το σκορ, πράγμα το οποίο πέτυχε.

Η ουσία είναι ότι ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε διάπλατα για την ΑΕΛ και το μόνο που απομένει είναι να επιβεβαιώσει, στον επαναληπτικό αγώνα στα Πηγάδια το αυτονόητο, δηλαδή ότι αξίζει να βρίσκεται στην επόμενη φάση του θεσμού.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Ηλίας Φυντάνης διά του βοηθού του Ανδρέα Λαυδαριά, που ήταν στον πάγκο της ΑΕΛ, παρέταξε, σε διάταξη 4-2-3-1, τους Θεοδωρόπουλο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Ρέντζα, αριστερά τον Γουάλας και σέντερ μπακ τους Ζίζιτς και Γκόλια. Οι Φατιόν και Λαγός ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων στον άξονα, ο Ντέλετιτς δεξιά, ο Κριζμάν αριστερά και ο Αγκάνοβιτς πίσω από τον «φουνταριστό» Ναζλίδη.

Από την άλλη πλευρά ο Μίλαν Ράσταβατς, με το ίδιο σύστημα, επέλεξε στο τέρμα τον Ζίβκοβιτς, στην άμυνα τους Μπαξεβανίδη (δεξιά), Κασάδο (αριστερά), Λισγάρα και Σβάρνα (σέντερ μπακ), τους Μεχία και Ντε Λούκας αμυντικά χαφ, τους Φασίδη δεξιά και Σιλά αριστερά και τον Λουσέρο στον άξονα πίσω από την επιθετική αιχμή, τον Γέντρισεκ.

Η ΑΕΛ έκανε φανερές τις προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Μετατόπισε το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή, πιέζοντας την Ξάνθη, στην προσπάθειά της να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από κάποιες καλές ενέργειες των Κρισμάν, Ντέλετιτς και Ναζλίδη, η επιθετική πρωτοβουλία των «βυσσινί» απέδωσε καρπούς στο 27’. Ο Κασάδο σήκωσε ψηλά το πόδι και χτύπησε στο πρόσωπο τον Ντέλετιτς, στην προσπάθειά του να ανακόψει μέσα στη μεγάλη περιοχή τον επιθετικό της ΑΕΛ, που ήταν σε θέση για γκολ, με τον διαιτητή κ. Παπαδόπουλο να καταλογίζει την παράβαση και να διατάσσει την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ναζλίδης, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και τον Ζίβκοβιτς στην αριστερή, γράφοντας έτσι το 1-0.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «βυσσινί», στο 32’ ο Αγκάνοβιτς έκανε μία εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, «έκοψε» προς τον άξονα και επιχείρησε δυνατό σουτ. Ο Ζίβκοβιτς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Ναζλίδης –που διάβασε τη φάση- με κοντινό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ΑΕΛ.

Η ΑΕΛ έδειξε ξεκάθαρα ποιο ήταν το αφεντικό του αγώνα, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα σημαντικό προβάδισμα.

Στην επανάληψη το σκηνικό του αγώνα διαφοροποιήθηκε κάπως. Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει, η ΑΕΛ δέχθηκε πίεση αλλά δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Έτσι οι γηπεδούχοι διατήρησαν σχετικά εύκολα το μηδέν πίσω και παράλληλα προσπάθησαν να αξιοποιήσουν τις επιθετικές αρετές τους για να διευρύνουν το σκορ. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει στο 83’ με τον Περόνε ο οποίος αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Ντέλετιτς, βγήκε τετ α τετ αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τελικά το γκολ ήρθε στο 90’ με τον Λεοζίνιο στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα, ο οποίος μετά από μία εξαιρετική συνδυαστική ενέργεια των Περόνε και Ρέντζα με πλασέ πάνω στην κίνηση σφράγισε τον θρίαμβο διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

7’: Σουτ του Ντέλετιτς, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.

15’: Ο Ναζλίδης τροφοδοτεί τον Ντέλετιτς, που μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, ετοιμάζεται να βγάλει την παράλληλη σέντρα αλλά ο Σβάρνας με τάκλιν διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

17’: Ο Σιλά επιχειρεί μία σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα παίρνει περίεργη τροχιά και χτυπά στην αριστερή συμβολή των δοκών της εστίας του Θεοδωρόπουλου.

22’: Ωραία ενέργεια του Ναζλίδη, που μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα δεξιά επιχειρεί σουτ αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης μπλοκάρει.

27’: Ο Ντέλετιτς κερδίζει πέναλτι από τον Κασάδο, οποίος τον μαρκάρει επικίνδυνα μέσα στη μεγάλη περιοχή, σηκώνοντας αντικανονικά ψηλά το πόδι του και χτυπώντας τον στο πρόσωπο. Το πέναλτι εκτελεί ο Ναζλίδης, γράφοντας το 1-0.

32’: Ωραία ενέργεια του Αγκάνοβιτς από τα δεξιά, που κλίνει στον άξονα, επιχειρεί σουτ, ο Ζίβκοβιτς αποκρούει και ο επερχόμενος Ναζλίδης με κοντινό πλασέ γράφει το 2-0.

57’: Ο Γέντρισεκ πασάρει στον Σιλά, ο τελευταίος επιχειρεί σουτ αλλά η μπάλα δεν βρίσκει στόχο.

59’: Επικίνδυνη κεφαλιά του Σβάρνα, από τη σέντρα του Γέντρισεκ, περνά ελάχιστα άουτ.

65’: Φάουλ του Μεχία και ο Θεοδωρόπουλος διώχνει την μπάλα.

83’: Εξαιρετικός συνδυασμός Περόνε-Ντέλετιτς, ο πρώτος μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, βγαίνει τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης αποκρούσει με τα πόδια.

90’: Υποδειγματική επιθετική ενέργεια της ΑΕΛ. Ο Περόνε τροφοδοτεί τον Ρέντζα, που με τη σειρά του βρίσκει πολύ ωραία, μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Λεοζίνιο, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ στην κίνηση γράφει το 3-0.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Παπαδόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας), ο οποίος σε γενικές γραμμές τα πήγε τα καλά (θα μπορούσε ίσως να είχε "κοκκινίσει" τον Λουσέρο στο 43'). Βοηθοί του ήταν οι κ. Γρεβένης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) και Χατζηνάκος (ΕΠΣ Δράμας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κασάδο (28’), Λουσέρο (43’), Φασίδης (52’), Λαγός (52’), Λισγάρας (72’), Γουάλας (89′) και Λεοζίνιο (90’).

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Σίγουρα ο Θωμάς Ναζλίδης ήταν ο MVP του αγώνα με τα δύο προσωπικά γκολ που πέτυχε και ουσιαστικά έθεσε τις βάσεις για τη μεγάλη νίκη. Από κει και πέρα οι δύο αμυντικοί μέσοι Λαγός και Φατιόν ήταν άψογοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα ειδικά στο πρώτο μέρος, ο Ντέλετιτς ήταν αρκετά επικίνδυνος, ο Ζίζιτς έδωσε μεγάλες μάχες ειδικά στην επανάληψη όταν η Ξάνθη πίεσε, ενώ ο Αγκάνοβιτς (που ήταν ο μόνιμος εκτελεστής των στημένων) έφερε αρκετές φορές σε δύσκολη θέση την αντίπαλη άμυνα.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (89′ Λεοζίνιο), Ναζλίδης, Αγκάνοβιτς (77′ Περόνε), Κρίζμαν (84′ Μασούρας)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας (54′ Μελιόπουλος), Λουσέρο (61′ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83′ Κίκε).

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Φωτ.: Λ. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass