ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ 2-0

Καλά ΑΕΛούγεννα στον στόχο της

• Ηλ. Φυντάνης: «Η ψυχή του αδελφού μου μέσα στους ποδοσφαιριστές»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 22:11

Πήρε φόρα ανηφόρα η ΑΕΛ και χθες κέρδισε στη Λαμία τη φερώνυμη ομάδα με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα που πέτυχε ο Ντέλετιτς (18’, 31’) και ο πρώτος γύρος τη βρίσκει να τερματίζει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΕΛούγεννα θα κάνουν οι οπαδοί της ΑΕΛ καθώς η ομάδα βρίσκεται μέσα στον στόχο που τέθηκε στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου, που ήταν μια θέση ανάμεσα στην 5η και τη 10η. Φυντάνης λαμπρός την οδηγεί που επί των ημερών του στην τεχνική ηγεσία η ομάδα παίρνει βαθμούς ενώ αρχίζει να παίζει καλό ποδόσφαιρο εντός και εκτός έδρας. Όταν πέρυσι σε μια ολόκληρη περίοδο δεν πήρε ούτε μια νίκη εκτός έδρας, φέτος σε έναν γύρο με Φυντάνη πέτυχε δύο!
Επιπλέον δείχνει να έχει καλή χημεία με τους ποδοσφαιριστές και φάνηκε στο χθεσινό παιχνίδι καθώς οι παίκτες έπαιξαν και για τον προπονητή τους που πέρασε μια δύσκολη εβδομάδα αφού απεβίωσε ο αδελφός του Παναγιώτης ενώ ο ίδιος τιμωρήθηκε με μια εξοντωτική ποινή (σε σχέση με άλλους με μεγαλύτερα παραπτώματα) αποκλεισμού ενός μήνα από τον αγωνιστικό χώρο.
Οι παίκτες του το είχαν υποσχεθεί στα αποδυτήρια πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ τους το ζήτησε την παραμονή της αναμέτρησης και ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας.
Ο Ηλίας Φυντάνης δακρυσμένος μετά τη λήξη του αγώνα έλεγε στην «ΕτΔ»: «Η δυνατή ψυχή του αδελφού μου μπήκε μέσα στους ποδοσφαιριστές. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο».
Ο Ηλίας Φυντάνης δεν ήταν στον πάγκο για τις οδηγίες λόγω της τιμωρίας του αλλά αρχικά με γουόκι-τόκι έδινε εντολές στον συνεργάτη του Ηλία Λαυδαριά και μετά μέσω κινητού τηλεφώνου στον τεχνικό διευθυντή Βασίλη Βάνη και αυτός με τη σειρά του τις μετέφερε στον Λαυδαριά.
Η νίκη αυτή πλέον κάνει την ΑΕΛ στον δεύτερο γύρο να μην έχει κανένα άγχος για την παραμονή της και παράλληλα με μικρή μεταγραφική ενίσχυση να βάλει στόχο ακόμα και την πέμπτη θέση. Κάτι που στις πρώτες αγωνιστικές φαινόταν αδιανόητο.
Χθες η ΑΕΛ κέρδισε δίκαια με πολύ καλή αμυντική τακτική (είχε την τύχη με το μέρος της σε ένα σουτ του Αναστασόπουλου που βρήκε το δοκάρι) ενώ στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους Ντέλετιτς, Κριζμάν και τους τεχνίτες Ναζλίδη και Αγκάνοβις δημιουργούσε ευκαιρίες.
Ο Φυντάνης, όπως γράψαμε και χθες, σκεφτόταν τα δύο αμυντικά χαφ, το έπραξε και δικαιώθηκε ενώ χρησιμοποίησε και τρία αμυντικά χαφ για να πάρει αυτή την υπερπολύτιμη νίκη απέναντι σε ομάδα που είχε επτά αγώνες αήττητη.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Γουάλας (αριστερά), Ζίζιτς, Γκόλια (σέντερ μπακ), Ρέντζα (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Φατιόν, Λαγό και πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς (δεξιά), Αγκάνοβιτς, Κριζμάν (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ναζλίδη.
Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Μπάμπης Τεννές έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Παπαδόπουλο στην άμυνα τους: Βασιλαντωνόπουλο (δεξιά) Ασίγκμπα, Κουκόλη (σέντερ μπακ), Παντελιάδη (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Όμο, Μπλάζιτς και πιο μπροστά τους: Αναστασόπουλο (αριστερά), Πίτι, Καραγιάννη (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Βουό.
Η Λαμία από την αρχή είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η άμυνα της Λαρισινής ομάδας λειτουργούσε ιδανικά. Παράλληλα στις αντεπιθέσεις άρχισε να φαίνεται πόσο επικίνδυνη είναι και στο 18’ ο Ντέλετιτς από ενέργεια του Αγκάνοβιτς έκανε το 0-1.
Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε το παιχνίδι με τους παίκτες της Λαμίας να κάνουν γεμίσματα αλλά αυτά αποτελούσαν εύκολη λεία για τους Ζίζιτς και Γκόλια.
Και σε μια νέα αντεπίθεση ο Ναζλίδης συνδυάστηκε με τον Κριζμάν για να καταλήξει η μπάλα στον Ντέλετιτς (31’) που έκανε το 0-2.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ είχε δύο άτυχες στιγμές αλλά βοηθήθηκε αρχικά από το σωστό μάτι του βοηθού καθώς ο Βουό πέτυχε γκολ που σωστά ακυρώθηκε αφού ήταν οφσάιντ ενώ στο 48’ ο Αναστασόπουλος σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΛ πρόσεχαν την αμυντική λειτουργία ενώ ήρθε η βοήθεια του τρίτου αμυντικού χαφ (Μπάλλα) στο 79’ όταν αποφάσισε να παίξει 4-3-3.
Τελικά κράτησε το 0-2 και πήρε τη δεύτερη φετινή της εκτός έδρας νίκη απέναντι σε μια ομάδα που το τελευταίο διάστημα ήταν σε αγωνιστική άνοδο.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6’: Μακρινό σουτ του Κριζμάν η μπάλα καταλήγει άουτ.
9’: Μπαλιά του Ντέλετιτς βρίσκει τον Αγκάνοβιτς μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ που κάνει μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.
18’: Ο Αγκάνοβιτς από τη μεσαία γραμμή περνάει τον Μπλάζιτς, μεταβιβάζει στον Ντέλετιτς και στο ύψος της μεγάλης περιοχής αποφεύγει τον Όμο και με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.
21’: Ο Ντέλετιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.
23’: Σουτ του Βασιλαντωνόπουλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει την μπάλα ο Μπόζοβιτς.
30’: Μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου μπλοκάρει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
31’: Ο Ναζλίδης κλέβει την μπάλα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μεταβιβάζει στον Κριζμάν που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, κερδίζει την κόντρα με τον Παπαδόπουλο και κάνει σέντρα από αριστερά που βρίσκει τον Ντέλετιτς ο οποίος με σουτ κάνει το 0-2.
38’: Από δεξιά εκτελεί φάουλ ο Καραγιάννης, ο Βουό με κεφαλιά πετυχαίνει τέρμα το οποίο όμως ακυρώνεται με υπόδειξη του βοηθού ως οφσάιντ. Για ελάχιστα εκατοστά σωστά ακυρώθηκε…
45’+1’: Σουτ του Μπλάζιτς έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
48’: Μακρινό σουτ του Αναστασόπουλου η μπάλα βρίσκει το πόδι του Γκόλια και στη συνέχεια καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
77’: Εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς μπλοκάρει ο Παπαδόπουλος.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος Ντέλετιτς που πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας και ακολούθησαν ο Αγκάνοβιτς, ο Ναζλίδης και το δίδυμο των σέντερ μπακ Ζίζιτς και Γκόλιας που πιέσθηκε σημαντικά.
Ο Μπόζοβιτς αλάνθαστος, Ρέντζας και Γουάλας προσπαθούσαν να πιέσουν τους αντιπάλους να μην κάνουν καλές σέντρες, ο Φατιόν με τον Λαγό έτρεξαν πολλά χιλιόμετρα ενώ και ο Κριζμάν επίσης στάθηκε στο ύψος του. Γενικά η ομάδα δεν είχε κάποιον που να υστέρησε και γι’ αυτό κέρδισε τόσο εύκολα τη Λαμία.
Ο Μπάλλας βοήθησε όσο έπαιξε ενώ για λόγους τακτικής χρονικά (καθυστέρηση) αγωνίσθηκαν Μασούρας και Γιαννιτσάνης.
Από την ομάδα της Λαμίας απλά φάνηκαν ο Βασιλαντωνόπουλος με τον Ασίγκμπα ενώ ο Αναστασόπουλος (πρώην «βυσσινί») ήταν από αυτούς που επέπλευσαν από τους γηπεδούχους.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Εμμανουήλ Σκουλά (Θεσσαλίας) και σωστές οι υποδείξεις των Ευθυμιάδη (Πιερίας), Δίπλαρου (Καρδίτσας).
Κίτρινες κάρτα είδαν οι: Μπλάζιτς, Βουό, Κουκόλης, Όμο, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Γουάλας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης (28’ Τσούκαλος), Όμο, Μπλάζιτς, Καραγιάννης, Πίτι (61’ Φράγκος), Αναστασόπουλος (56’ Μπουλούλης), Βουό.
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λάγος, Φατιόν, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς (79’ Μπάλλας), Κρίζμαν (88’ Μασούρας), Ναζλίδης (90’+2’ Γιαννιτσάνης)

 

 

Συμπλήρωσαν κάρτες Αγκάνοβιτς και Γουάλας

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση με τη Λαμία και δύο εξ αυτών συμπλήρωσαν τέσσερις και θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτοί είναι οι Αντνάν Αγκάνοβιτς και Φερνάντο Γουάλας που δεν θα εκτίσουν την ποινή τους εκεί που δηλώθηκε ο Φατιόν, στους αγώνες με Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης.
Ακόμα κίτρινη είδαν για την ΑΕΛ, ο Άντονι Φατιόν και ο Μίλος Ντέλετιτς.
Στο όριο βρίσκονται έξι παίκτες με τρεις κάρτες, ο Νίκος Γκόλιας, ο Βασίλης Ρέντζας, ο Πάβολ Φάρκας, ο Νίκολα Ζίζιτς ο Σάντι Κρίζμαν και ο Μίλος Ντέλετιτς.
Τέλος θυμίζουμε ότι επτά κίτρινες κάρτες είχε συμπληρώσει ο Άντονι Φατιόν στο εντός έδρας ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό, για τη 16η αγωνιστική και στο εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης για τη 17η αγωνιστική.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ τη σεζόν 2017-2018:
Φατιόν Άντονι 8 (θα εκτίσει με Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης), Εμάνουελ Περόνε, Τάσος Λαγός, Αντνάν Αγκάνοβιτς, Φερνάντο Γουάλας, Βασίλης Ρέντζας, Νίκος Γκόλιας, Παβόλ Φάρκας, Νίκολα Ζίζιτς, Σάντι Κρίζμαν, Μίλος Ντέλετιτς 3, Θωμάς Ναζλίδης 2, Τσίμο Ναβάρο, Λεοζίνιο, Γιώργος Κούσας, Γιάννης Μασούρας, Μλάντεν Μπόζοβιτς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κυριάκος Ανδρεόπουλος 1.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass