ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΥ ΜΕ 1-0

Το ήθελε, το πήρε...

• Με καταπληκτικό γκολ του Χρήστου Αγρόδημου στο 45’+2 • Στο 56’αποβλήθηκε ο Παϊτέρης και ο πολύ καλός Φιρινίδης κράτησε το πολύτιμο «τρίποντο»

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2017 22:15

Μια νίκη ψυχολογίας αναζητούσε ο Απόλλων Λάρισας, ήθελε πάρα πολύ το χθεσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό στο στάδιο Αλκαζάρ και το πήρε, κερδίζοντας τον αντίπαλό του με 1-0, για την 6η αγωνιστική της Football League.


Η λαρισινή ομάδα έδειξε τεράστια θέληση για να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς και ο Κατερινιώτης προπονητής της Νίκος Θεοδοσιάδης απένειμε δικαιολογημένα τα εύσημα στους παίκτες του, διότι εκείνοι εφάρμοσαν κατά γράμμα τις εντολές του.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Χρήστος Αγρόδημος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ ο Παϊτέρης για να κρατήσει την εστία του ανέπαφη είδε την κόκκινη κάρτα στο 56’ καθώς έδιωξε την μπάλα έξω από την περιοχή πριν επιχειρήσει να τον «κρεμάσει» ο Γκατζολάρι.
Ο Γιάννης Φιρινίδης με την εμπειρία του κράτησε το πολύτιμο 1-0 για τους «κυανόλευκους», που πλέον με άλλον αέρα θα παίξουν την ερχόμενη Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, στα γειτονικά Τρίκαλα.
Αν και ο Αιγινιακός αγωνιζόταν με παίκτη παραπάνω για περισσότερο από μισή ώρα, οι γηπεδούχοι δέχθηκαν πίεση μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα κι έτσι δίκαια πανηγύρισαν τη δεύτερη φετινή νίκη, στο πρωτάθλημα της Football League.
Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο πριν σημειωθεί το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο.
Την πρώτη καλή στιγμή είχαμε στο 7’, όταν ο ο Μαυριάς επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή, όμως την μπάλα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
Οι «κυανόλευκοι» απείλησαν ξανά στο 16ο λεπτό. Ο Χατζής με κάθετη πάσα από το κέντρο βρήκε τον Τσιλούλη που κράτησε όμως την μπάλα περισσότερο από όσο έπρεπε και μέσα από την περιοχή απέναντι από τον Τόλιο είδε τον τερματοφύλακα να βγαίνει νικητής και να διώχνει με τα πόδια.
Στο 24’ ο ίδιος παίκτης είχε νέα χαμένη ευκαιρία. Ο Σκούπρας έκανε τη συρτή σέντρα από δεξιά στο πρώτο δοκάρι, ο Τσιλούλης με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Τόλιος κατάφερε να μπλοκάρει ξανά την μπάλα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 28’, ο Ανδρέου έχασε την μπάλα στο κέντρο από τον Σοφιάνη, αλλά ο κεντρικός αμυντικός του Απόλλωνα κατάφερε να τον προλάβει πριν ολοκληρώσει την προσπάθειά του, στην αντίπαλη περιοχή.
Ο Απόλλων Λάρισας στο 44’ απείλησε ξανά με τον Μαυριά να δοκιμάζει ένα σουτ από την κορυφή της περιοχής και αριστερά, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Κι ενώ φαινόταν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου χωρίς γκολ, ο Χρήστος Αγρόδημος είχε διαφορετική άποψη.
Τελικά το γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σκούπρας έκανε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί του Αιγινιακού απομάκρυναν την μπάλα, έξω όμως από την περιοχή περίμενε ο Χρήστος Αγρόδημος που με φοβερό σουτ έστειλε την μπάλα στο «δεξί» παραθυράκι της εστίας του Τόλιου, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ.
Με το 1-0 υπέρ του ο Απόλλωνας, επιδίωξε να φτάσει και σε μια δεύτερη επιτυχία. Όμως στο 56’, αναγκάσθηκε να συνεχίσει τον αγώνα με δέκα παίκτες.
Ο Γκατζολάρι στο 56’ έφυγε γρήγορα στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενος και το γλίστρημα του Αγρόδημου στον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Παϊτέρης έκανε την έξοδο και πριν τον κρεμάσει ο παίκτης του Αιγινιακού για το 0-1, ο ταλαντούχος πορτιέρο έδιωξε τη μπάλα με τα χέρια με τον διαιτητή να του δείχνει την κόκκινη κάρτα.
Στο 59’ σε εκτέλεση φάουλ του Ζούρκου, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ.
Αν και με παίκτη λιγότερο ο Απόλλωνας, στο 72’ ο Σκούπρας απείλησε ξανά την εστία του Αιγινιακού. Ο αμυντικός των γηπεδούχων έφτασε έξω από την περιοχή, δοκίμασε και το σουτ με την μπάλα να σταματά στην αγκαλιά του Τόλιου.
Με το 1-0 υπέρ τους οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους και την πολύτιμη νίκη.
Στο 74’ο Σοφιανής έπιασε το δυνατό σουτ, αλλά ο Φιρινίδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Και στο 77’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιατζιτσόγλου από τα δεξιά, ο Φιρινίδης που ήταν σε ετοιμότητα με δύσκολη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.
Οκτώ λεπτά πριν το φινάλε στο 82’, ο Απόλλωνας θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ όταν ο Καρακατσάνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Παπαζαχαρίας με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να καταλήγει σε νέο κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Παρά την προσπάθεια του Αιγινιακού, παρέμεινε το πολύτιμο 1-0 για τον Απόλλωνα, ο οποίος πλέον ατενίζει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια στο πρωτάθλημα της Football League.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Σκούπρας, Φιρινίδης και Παπαζαχαρίας κατά διαστήματα ξεχώρισαν από τον Απόλλωνα, ενώ βοήθησε και ο Καρακατσάνης.
Από τους φιλοξενούμενους δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα και η απόδοση όλων των παικτών δεν ξέφυγε της μετριότητας.
Απλά Σοφιανής και Γκατζολάρι προσπαθούσαν φιλότιμα, χωρίς όμως να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του κ. Δημητρόπουλου (Δυτ. Αττικής), που είχε άξιους συνεργάτες τους κ.Φαρμάκη, Οικονόμου (Δυτ. Αττικής).
Κίτρινες κάρτες: 40’ Αγρόδημος, 90+3’ Φιρινίδης/33’ Ζούρκος, 55’ Ανδρικόπουλος.
Κόκκινη κάρτα: 56’Παιτέρης

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρας, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου, Αγρόδημος, Μαυριάς (58’ Φιρινίδης), Σαχινίδης (88’ Ιορδανίδης), Τσιλούλης (71’ Καρακατσάνης), Χατζής.
Στον πάγκο έμειναν: Λαμπρόπουλος, Σουλίδης, Ιβανίδης, Βουτσιάς.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Τοπαλίδης (30’ λ.τ. Αντωνιάδης), Γιατζιτσόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πολύζος (67’ Φουρτζίου), Γκατζολάρι, Ζούρκος, Σοφιάνης, Τσολακίδης (46’ Ανδρικόπουλος), Παπαδόπουλος.
Στον πάγκο έμειναν: Καραγκιόζης, Καρακώστας, Προσκυνητόπουλος, Λεφίδης.
*Στο 30ό λεπτό αντικαταστάθηκε ο Τοπαλίδης του Αιγινιακού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως ο τραυματισμός του θα τον κρατήσει αρκετό διάστημα εκτός αγωνιστικών χώρων, καθώς έχει ράγισμα στο πόδι του.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass