ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΜΕ 89-70

Εφιαλτικό Σαββατόβραδο

● Οι Αμερικάνοι έκαναν τη διαφορά

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2017 20:24

Εφιαλτικό Σαββατόβραδο για τον Γυμναστικό Λάρισας - Φάρο χθες στο κλειστό της Νεάπολης αφού κάνοντας τη χειρότερή του εμφάνιση έχασε από το Ρέθυμνο με 89-70 δίκαια, καθώς από την αρχή η κρητική ομάδα πήρε το προβάδισμα και το κράτησε άνετα μέχρι το τέλος, με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα όπου οι γηπεδούχοι απείλησαν φθάνοντας τη διαφορά στο μείον έξι (65-71 στο 33’).

Η ήττα αυτή σημαίνει ότι δύσκολα η λαρισινή ομάδα μπορεί να έχει υψηλότερες βλέψεις από την παραμονή στην κατηγορία που με δεδομένη την αδυναμία του Πανιωνίου και της Κύμης θεωρείται δεδομένη.

Ο Γυμναστικός Λάρισας - Φάρος από την αρχή δεν μπήκε διαβασμένος στον αγώνα με το Ρέθυμνο να παίρνει μια διαφορά πολύ νωρίς(1-6 στο 2’ και 7-18 στο 5’.30’’) έχοντας ηγέτη τον Άρμστεντ που έβλεπε το καλάθι σαν «βαρέλι»

Οι ξένοι των γηπεδούχων ήταν εκτός τόπου και χρόνου . Αυτό είδε ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος και στο δεύτερο δεκάλεπτο έβαλε πέντε Έλληνες στην πεντάδα, τους: Παπαντωνίου, Παπαμακάριο, Μαραγκό, Διαμαντάκο, Χατζηκυριακίδη αλλά παρά το πάθος τους δεν μπόρεσαν να φέρουν την ομάδα σε μια αξιοπρεπή διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου(39-47).

Μόνο το πάθος και η φημισμένη ελληνική ψυχή δεν φθάνει καθώς η ομάδα του Ρεθύμνου άρχισε να παίρνει πόντους και από τους Γκούντγουιν και Μούντι (με συμπαραστάτη τον Γιαννόπουλο και καλό οργανωτή τον Στεφανίδη όταν αγωνιζόταν).

Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου έφερε το Ρέθυμνο μπροστά με 67-53 αλλά ένα ξέσπασμα των Γουέρ, Παπαμακάριου, Παπαντωνίου(κοντό σχήμα από τον Σκουρτόπουλο) έκανε το 65-71 στο 33’. Αλλά δύο διαδοχικά τρίποντα του Μούντι γκρέμισαν κάθε ελπίδα νίκης.

Το τελικό 70-89 ήρθε φυσιολογικά.

Οι Αμερικάνοι έκαναν τη διαφορά απέναντι στον Γυμναστικό Λάρισας - Φάρο που διασώθηκαν μόνο οι Παπαντωνίου και Παπαμακάριος. Ο Μαραγκός αν και είχε διάθεση φορτώθηκε νωρίς με τέσσερα φάουλ. Απογοήτευση ο Σαφτεναάρ που η αιτία της άσχημης απόδοσής του δεν μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι...(ένα καλάθι μόλις και πήρε δύο προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι).

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των Πηλοΐδη, Παντελίδη, Συμεωνίδη.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 39-47, 53-67, 70-89.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΣ (Σκουρτόπουλος): Γουέαρ 12 (1), Ντρέιπερ, Μουράτος 6 (1τριπ.), Σαφτεναάρ 2, Γκάλογουεϊ 4, Μαραγκός 8, Διαμαντάκος 12 (6 ριμπάουντ), Χατζηκυριακίδης, Βαβάτσικος, Παπαντωνίου 13 (3 τρίποντα), Στυλιανού, Παπαμακάριος 13 (3 τριπ).

ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Γκούντγουιν 26 (11/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές, 10 ριμπάουντ), Μούντι 19 (3 τριπ.), Λι 9, Γιαννόπουλος 8 , Άρμστεντ 11 (1 τριπ.), Ντάνιελς 9 (1 τριπ.), Κώττας, Χριστοδούλου 5 (1 τριπ.), Δραγάτης, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Στεφανίδης 2.

*Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των Ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Προμηθέας Πάτρας–Αρης            70-40

ΓΣΛ Φάρος–Ρέθυμνο            70-89

ΠΑΟΚ–Κολοσσός            70-56

Πανιώνιος-Κύμη            91-92 -παρ. (80-80κ.α.)

Λαύριο–ΑΕΚ            Σήμερα 17:00

Ολυμπιακός–Κόροιβος             Σήμερα 18:00 (κθ)

Παναθηναϊκός–Τρίκαλα            Σήμερα 20:00

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7αγ.)

Προμηθέας Πατρών            13

Παναθηναϊκός            12 -6αγ.

Ολυμπιακός            11 -6αγ.

ΠΑΟΚ            11

Λαύριο            10 -6αγ.

ΑΕΚ            10 -6αγ.

Άρης            10

ΓΣΛ/Φάρος            10

Κολοσσός Ρόδου            10

Κόροιβος Αμαλιάδας            9 -6αγ.

Ρέθυμνο            9

Κύμη            8

Τρίκαλα            8 -6αγ.

Πανιώνιος            7

 

Εφυγαν Μουρατίδης και Γιάννης Διαμαντάκος

Χθες από τον πάγκο του Γυμναστικού Λάρισας - Φάρου απουσίαζαν ο τεχνικός διευθυντής Παρασκευάς Μουρατίδης που έφυγε από την ομάδα και ο Γιάννης Διαμαντάκος που υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως πρώτος προπονητής με τον ΑΟ Αγρινίου. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε για το θέμα τα εξής:

«Υπάρχουν όντως κάποιες ανακατατάξεις στην ομάδα, ο ένας βοηθός προπονητής ο Γιάννης Διαμαντάκος πάει στο Αγρίνιο διότι του πρόσφερε καλύτερες συνθήκες δουλειάς και είναι λογικό. Ο κ. Μουρατίδης δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει, είναι δικό του θέμα, αλλά δεν είναι κάτι που εφάπτεται με την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι περισσότερο το διοικητικό κομμάτι και πρέπει να συζητήσουν για να βρούμε λύση. Εμείς χρειαζόμαστε βοήθεια σε πολλά πράγματα. Το αγωνιστικό και προπονητικό κομμάτι πηγαίνει καλά. Θέλουμε λίγη μεγαλύτερη οργάνωση για να μην αναγκαζόμαστε εμείς να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν είναι το δικό μας κομμάτι.

Αυτή την εβδομάδα πρέπει να βρούμε βοηθό προπονητή, φροντιστή, αν χρειαστεί τιμ μάνατζερ και σίγουρα έναν παίκτη. Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να προχωρήσουμε. Νομίζω θα τα καταφέρουμε, είμαστε σε επαφές και μέχρι τη Δευτέρα πιστεύω θα λυθούν όλα. Σε ό,τι αφορά στον παίκτη θέλουμε έναν και καλό σίγουρα».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass