ΣΗΜΕΡΑ (17.00) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2018

Κλήρωση στο παλάτι του Κρεμλίνου

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2017 19:06

Στο παλάτι του Κρεμλίνου στη Μόσχα, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, είναι προγραμματισμένη σήμερα (17:00 ώρα Ελλάδας), η κλήρωση των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2018, που θα διεξαχθεί από 14 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στη Ρωσία.


Μετά από 871 προκριματικούς αγώνες, ακριβώς 195 ημέρες πριν από την πρώτη σέντρα (στο Luzhniki Stadium) της κορυφαίας διοργάνωσης, που άρχισε τη διαδρομή της, στις 12 Μαρτίου 2015.
Μία κλήρωση, χωρίς φυσικά τη συμμετοχή της Ελλάδας, που αποκλείστηκε στα play-off της Ευρώπης από την Κροατία, μένοντας εκτός Μουντιάλ, μετά από δύο συνεχόμενες παρουσίες, το 2010 στη Νότια Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία.

 

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ
Οι 32 φιναλίστ θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική 5, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια- Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3. Η ακολουθία της κλήρωσης θα αρχίσει με το γκρουπ Νο1 και θα τελειώσει με το γκρουπ Νο4. Κάθε γκρουπ θα πρέπει να «αδειάσει» τελείως πριν η διαδικασία προχωρήσει στο επόμενο. Η γενική αρχή της FIFA, είναι να εξασφαλίσει ότι κανένας όμιλος δεν έχει πάνω από μία ομάδα από την ίδια ζώνη. Αυτό ισχύει για όλες τις ζώνες εκτός της Ευρώπης, η οποία αντιπροσωπεύεται από 14 ομάδες. Κάθε όμιλος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία, αλλά όχι περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες. Ως εκ τούτου, έξι από τους ομίλους θα διαθέτουν δύο ευρωπαϊκές ομάδες. Η κατανομή των ομάδων στους ομίλους θα γίνει σύμφωνα με γεωγραφικό διαχωρισμό, με ένα σύστημα σχεδιασμένο ώστε να λαμβάνει υπόψη όλες τις παραμέτρους.

 

ΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
1ο γκρουπ: Ρωσία (οικοδέσποινα), Γερμανία (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία, Πορτογαλία, Αργεντινή, Βέλγιο, Πολωνία και Γαλλία
2ο γκρουπ: Ισπανία, Περού, Ελβετία, Αγγλία, Κολομβία, Μεξικό, Ουρουγουάη, Κροατία
3ο γκρουπ: Δανία, Ισλανδία, Κόστα Ρίκα, Σουηδία, Τυνησία, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Ιράν
4ο γκρουπ: Σερβία, Νιγηρία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Παναμάς, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία.

 

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΩΝ ΔΥΟ ΗΠΕΙΡΩΝ
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία θα διοργανώσει το κορυφαίο τουρνουά, ενώ θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε περισσότερες από μία ηπείρους, την Ευρώπη και την Ασία. Το Εκατερίνενμπουργκ και το Σότσι, δύο από τις πόλεις που έχουν επιλεγεί να φιλοξενήσουν αγώνες, είναι στο ασιατικό τμήμα της Ρωσίας, ενώ οι υπόλοιπες εννέα πόλεις των αγώνων σε εκείνο της Ευρώπης. Συνολικά θα πραγματοποιηθούν 64 αγώνες σε 12 γήπεδα των 11 πόλεων.

 

742.760 ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙ
Συνολικά διατέθηκαν 742.760 εισιτήρια κατά τη διάρκεια των δύο φάσεων της φάσης πωλήσεων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της FIFA (FIFA.com/ tickets). Ενώ οι περισσότερες πωλήσεις αφορούν τη Ρωσία, η διεθνής ζήτηση αυξάνεται σταθερά και αντιπροσωπεύει το 47% όλων των αιτήσεων μέχρι σήμερα. Η επόμενη ευκαιρία για την εξασφάλιση μίας θέσης θα ξεκινήσει στις 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 τοπική ώρα, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την τελική κλήρωση.

 

344.000.000 ΓΙΑ ΤΙΣ 32 ΦΙΝΑΛΙΣΤ
Το ποσό που θα διανεμηθεί στις 32 φιναλίστ θα αυξημένο κατά 12%, σε σχέση με το Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και θα μοιρασθούν 344 εκατομμύρια ευρώ.

 

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ
Χωρίς αμφιβολία, η Ιταλία, πρωταθλήτρια κόσμου τέσσερις φορές, θα είναι η μεγάλη απουσία της κορυφαίας διοργάνωσης. Μόνο το 1958 στο Μουντιάλ της Σουηδίας, δεν είχε καταφέρει να προκριθεί, ενώ δεν συμμετείχε και στο πρώτο, το 1930. Θα λείψουν οι ΗΠΑ, παρούσες σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1986, όπως και η πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής, Χιλή, που δεν απουσίαζε από το 2006, η Ολλανδία και η Γκάνα, που δεν έλειψαν από το 2002.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass