Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (1-0)

«Πλήρωσε» το άσχημο ξεκίνημα

• Και τον… πλήγωσε ο Λαρισαίος Ανδρέας Μεζίνι με γκολ που πέτυχε στο 15’ • Ο Ζαφείρης στο 85’ απογειώθηκε και απέτρεψε την ισοφάριση

Δημοσίευση: 27 Νοε 2017 22:19

Κρίμα. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχε την κατοχή της μπάλας χθες στην Οιχαλία (Νεοχώρι) Τρικάλων, όμως τελικά γνώρισε την ήττα από τον τοπικό Διγενή, με σκορ 1-0.


Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, στο γήπεδο που φέρνει το όνομα ενός παιδιού που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας, του Μπάμπη Παπαχατζή, ο οποίος αγωνιζόταν στον Τοξότη.
Ιδιαίτερα συγκινητική και η στιγμή πριν από το παιχνίδι, όταν ο πατέρας του Δημήτρης συνάντησε τον συνεργάτη του Τάκη Παραφέστα, Γιώργο Καμάκα, που ήταν συμπαίκτες με τον γιο του και έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία στην προτομή, στην είσοδο του γηπέδου.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι έδειξαν πως ήθελαν πάρα πολύ το παιχνίδι και με κάθε τρόπο συμπλήρωσαν στο τέλος με επιτυχία το παζλ της νίκης.
Ο Αχιλλέας από την άλλη πλευρά δυστυχώς μεταμορφώνεται και δεν παρουσιάζεται το ίδιο καλός όταν αγωνίζεται εκτός έδρας και είναι χαρακτηριστικό πως τους επτά βαθμούς που έχει ως συγκομιδή (δύο νίκες με Θήβα, Βελούχι και μια λευκή ισοπαλία), τους κατέκτησε στα Φάρσαλα.
Ο Διγενής μπήκε ορεξάτος στον αγώνα και στο 15’ ανοιξε το σκορ, μετά από πολύ καλό συνδυασμό των παικτών του.
Από δεξιά ο Σκόνδρας βρήκε τον Γιαννούλα, αυτός έκανε μια καλοζυγισμένη σέντρα και ο Λαρισαίος Αντρέας Μεζίνι με εντυπωσιακή κεφαλιά έκανε το 1-0.
Πριν καλά καλά συνέλθουν οι παίκτες του Αχιλλέα από το γκολ, πέντε λεπτά αργότερα στο 20’ κινδύνεψαν να δεχθούν και ένα δεύτερο τέρμα, όταν ο Σκόνδρας επιχείρησε το δυνατό σουτ και η μπάλα αφού πρώτα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουτσουκέρα κατέληξε άουτ.
Στη συνέχεια ο Αχιλλέας έδειχνε να έχει διάθεση για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς.
Πάντως στο τελευταίο πεντάλεπτο και πριν οι ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο πολύ καλές στιγμές για να φέρουν το ματς στα ίσια.
Στο 40’ σε σουτ του Κόλα η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 45’ +1’ ο Βούλγαρης εκτέλεσε το φάουλ και ο Συράκος με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Έτσι το 1-0 δεν άλλαξε και ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Αχιλλέα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν να βρούνε τρόπους για να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.
Στο 49’ σε σουτ του Μίχου η μπάλα κατέληξε άουτ και στο 55’ ο Μεζίνι σούταρε στο κενό τέρμα ενώ είχε εξουδετερωθεί ο τερματοφύλακας και ο Κούλπας πάνω στην γραμμή απέτρεψε ένα δεύτερο τέρμα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα στο 59’ ο Νεμπεγλέρας τροφοδότησε τον Συράκο που έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Μια ακόμη ευκαιρία για τον Αχιλλέα στο 68’, όταν ο Νεμπεγλέρας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με την αγωνιστικότητά του, έκανε το κόρνερ και στην καρφωτή κεφαλιά του Λόλα, η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο 72’ ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος έδιωξε προ του Συράκου την μπάλα στη μικρή περιοχή και στο 85’ είχαμε μια φάση, όπου η ομάδα των Φαρσάλων άγγιξε την ισοφάριση.
Ο Βούλγαρης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ενώ η μπάλα φαινόταν πως θα πάει στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Ζαφείρη, ο πρώην έμπειρος τερματοφύλακας του Α.Ο.Τρικάλων απογειώθηκε στην κυριολεξία και με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το 1-0 για την ομάδα του.
Στην φάση αυτή μάλιστα τραυματίσθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Καρατζά.
Οι προσπάθειες των παικτών του Αχιλλέα δεν είχαν αποτέλεσμα και μάλιστα στο 90’ +1 ο Μεζίνι με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουτσοκέρα.
Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε ο ρέφερι δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, έτσι το τελικό 1-0 βρήκε χαρούμενους τους γηπεδούχους και σαφώς προβληματισμένους τους φιλοξενούμενους, που βρίσκονται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Αχιλλέα ξεχώρισαν ένας έμπειρος, ο Κώστας Νεμπεγλέρας και ένας μικρός, ο Άγγελος Αναγνώστης, που κάλυπτε την αριστερή πλευρά της αμυντικής γραμμής.
Κορυφαίος του Διγενή Νεοχωρίου αλλά και του αγώνα ο σκόρερ Αντρέας Μεζίνι, που έδειξε πολύ δυνατός και αρκετές φορές δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κουτσοκέρα.
Πολύ καλοί επίσης ο αρχηγός Αχιλλέας Σαρακατσάνος (υπήρξαν συμπαίκτες στην ΑΕΛ με τον Νεμπεγλέρα), ο Σκόνδρας και ο Μακρής.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Δεν απέφυγαν τα λάθη τόσο ο διαιτητής κ.Καλαντζής όσο και ο πρώτος επόπτης κ. Σάκκας, ενώ ήταν καλός ο κ.Σφυρής, όλοι από την Ένωση Θεσσαλίας.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μπασιάκας (45’), Ζαφείρης (50’), Καρατζάς (89’) /Βούλγαρης (10’), Μίχος (66’).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Βαγγέλης Μπιρσίμης): Ζαφείρης (87’ λ.τ. Καρατζάς), Γκαγκαστάθης, Τζέλης, Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μπασιάκας, Γιαννούλας (65’ Αετόπουλος), Μακρής, Μεζίνι, Σκόνδρας (90’ +2 Τσικρικάς), Αμπαδιωτάκης (60’ Κολοβός).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τάκης Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Καραμπούζης (85’ Τλούπας), Αναγνώστης, Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κόλα (65’ Λόλας), Μίχος, Συράκος, Γκαραγκούνης (86’ Μανιώτης), Βούλγαρης.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ
Σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Αχιλλέα Τάκης Παραφέστας, επισήμανε τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Διγενή για τη νίκη του. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο δεν μπήκαμε καλά στο πρώτο μισάωρο, ο αντίπαλος κατάφερε να βάλει γκολ νωρίς, εμείς μετά το 30’ ισορροπήσαμε, η επανάληψη μας ανήκει όμως δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε την υπεροχή και να πετύχουμε κάποιο τέρμα. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, ο δρόμος είναι δύσκολος, όμως εμείς προσπαθούμε κάθε Κυριακή ώστε να παίρνουμε νικηφόρα αποτελέσματα».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass