Η ΑΕΛ ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΣΜΥΡΝΗΣ ΜΕ 1-0

Με τη συνταγή Φυντάνη

* Ο Μίλος Ντέλετιτς πέτυχε το τέρμα της νίκης στο 86'

Δημοσίευση: 19 Νοε 2017 22:00

Με τη γνωστή συνταγή του τεχνικού Ηλία Φυντάνη η ΑΕΛ, χθες στο Ael Fc Arena, πέτυχε την τρίτη νίκη επί των ημερών του συγκεκριμένου προπονητή με το γνωστό 1-0, απλά αλλάζοντας σκόρερ και πάντα στο τέλος του αγώνα.

Στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά ήταν ο Κριζμάν, στη Λάρισα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό σκόρερ χρίστηκε ο Ναζλίδης και χθες κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης το γκολ της νίκης πέτυχε ο Μίλος Ντέλετις στο '86.

Η ΑΕΛ του Φυντάνη προσέχει την αμυντική της λειτουργία και στο τέλος ρισκάρει για τη νίκη παίζοντας με δύο επιθετικούς, τον Περόνε και τον Ναζλίδη, ενώ χρησιμοποιείται στα πλάγια ο Μασούρας επίσης ως αλλαγή. Και συνταγή που χαρίζει επιτυχίες δεν αλλάζει... Επίσης αυτό που έχει βοηθήσει την ομάδα είναι ότι παίζει με δύο δεκάρια τον Λεοζίνιο και τον Αγκάνοβιτς.

Χθες μάλιστα η ομάδα έπαιξε και καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με άλλα παιχνίδια και μόνο ένα εικοσάλεπτο στο δεύτερο μέρος δεν είχε ρυθμό που οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι, αλλά ο Μπόζοβιτς αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάια.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ πλέον βρέθηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, πήρε ανάσες και αν συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου θα μπορεί να αισθάνεται άνετα σε σχέση με τις δυο θέσεις που οδηγούν στην παρακάτω κατηγορία. Μάλιστα ιδιαίτερα αισιόδοξος ήταν ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας που έλεγε στη συνέντευξη Τύπου: «Τώρα, πάμε γι’ άλλα...».

Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ από τη μέρα που ανέλαβε ο Φυντάνης παίζει για το αποτέλεσμα πήρε τρεις νίκες, δέχεται δύσκολα τέρμα, ενώ θα μπορούσε να μην κάνει ούτε μια ήττα αν δεν είχε χάσει στον Παναθηναϊκό τότε που ακυρώθηκε το κανονικό τέρμα του Περόνε. Κοινώς κάνει πορεία πρωταθλητισμού!

Η ομάδα βρίσκεται σε άνοδο και αν περιορίσει κι άλλο τα νεκρά διαστήματα τότε μπορεί να ελπίζει ακόμα και σε πεντάδα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου το πρόγραμμα την ευνοεί και μπορεί να μαζεύει εύκολα βαθμούς.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης δεν επιφύλαξε καμία έκπληξη στο αρχικό σχήμα ξεκινώντας με τη γνωστή τακτική 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μπόζοβιτς, στην άμυνα τους: Ρέντζα(δεξιά), Ζίζιτς, Γκόλια(σέντερ μπακ), Γουάλας(αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Λαγό(αμυντικό χαφ) και πιο μπροστά τους: Ντέλετιτς(δεξιά), Λεοζίνιο. Αγκάνοβιτς, Περόνε, Κριζμάν (αριστερά)και στην επίθεση τον Ναζλίδη.

Από την άλλη ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης Ζόραν Βούλιτς ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από την εστία τον Τσόβιτς και στην άμυνα τους Κοντοέ(δεξιά), Παπάζογλου, Μπιτζιμίν (σέντερ μπακ) και Κούρο(αριστερά). Αμυντικά χαφ ήταν οι Χουάρες, Κονέ και πιο μπροστά ήταν οι: Μάατσι (δεξιά), Ανιέτε και Αλμπάνης(αριστερά). Προωθημένος ήταν ο Καστιγιέχος.

Η λαρισινή ομάδα από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της για νίκη αλλά έπεσε πάνω στον πολύ καλό Τσόβιτς που στο 34' νίκησε σε τετ-α-τετ τον Λεοζίνιο.

Μέχρι το 44' υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο και αυτή ήταν η ΑΕΛ . Εκεί ο Απόλλων Σμύρνης έχασε την πρώτη ευκαιρία αλλά το σουτ του Ανιέτε κατέληξε άουτ.

Οι «βυσσινί» ξεκίνησαν καλά και στο δεύτερο μέρος(ευκαιρία με τον Ντέλετιτς στο 48') αλλά από το 50' και μετά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν καλύτερος αλλά ο Μπόζοβιτς αποτελεί εγγύηση(στο 56' νίκησε τον Καστιγιέχος).

Η είσοδος του Περόνε έκανε πιο επιθετική την ΑΕΛ που δικαιώθηκε στο 86' με γκολ του Ντέλετιτς ενώ αμέσως ο Φυντάνης πέρασε τον Μπάλλα στη θέση του Ναζλίδη (δευτερόλεπτα πριν πετύχει το τέρμα ο Σέρβος) ετοιμαζόταν να βάλει τον Γιαννιτσάνη αντί του Γκόλια και να παίξει με τρεις στην άμυνα) και γυρνώντας την τακτική σε 4-3-3 κράτησε το 1-0 αλλά και με τη βοήθεια του Λαγού που στο τέλος έκοψε τον Κιταμπάλα λίγο πριν σουτάρει προ κενής εστίας.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ

14': Σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια του Αλμπάνη μπλοκάρει εύκολα ο Μπόζοβιτς.

26': Ο Ναζλίδης σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

27': Τετ-α-τετ του Λεοζίνιο(που κέρδισε στο σπριντ τον Μπιτζιμίν) με τον Τσόβιτς αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

34': Εκπληκτικός συνδυασμός Λεοζίνιο και Ναζλίδη ο πρώτος βγήκε μόνος απέναντι στον Τσόβιτς αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

36': Ο Γουάλας εκτελεί πλασαριστά φάουλ στον Ζίζιτς που σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

44':Σέντρα του Μοάτσι ο Καστιγιέχος δεν βρήκε την μπάλα και το σουτ του Ανιέτε καταλήγει άουτ.

45'+:2: Εκτέλεση φαουλ του Λεοζίνιο αλλά αποκρούει ο Κόβιτς.

48': Σουτ του Ντέλετιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.

52': Εκτέλεση φάουλ του Κονέ η μπάλα στην αγκαλιά του Μπόζοβιτς

53': Σουτ του Καστιγιέχος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

56': Τετ-α-τετ ο Καστιγιέχος με τον Μπόζοβιτς αποκρούει ο Μαυροβούνιος τερματοφύλακας της ΑΕΛ.

66': Μακρινό σουτ του Μαάτσι η μπάλα καταλήγει άουτ.

71': Σέντρα του Ρέντζα απο δεξιά και κεφαλιά του Κριζμάν από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ.

75': Σουτ του Αγκάνοβιτς η μπάλα βρίσκει τον Κούρο και καταλήγει κόρνερ.

86': Μπαλιά του Περόνε στον Ντέλετιτς που εκμεταλλεύεται το γλίστρημα του Κούρου και με σουτ από το σημείο του πέναλτι κάνει το 1-0.

89': Φάουλ του Αγκάνοβιτς η μπάλα, καταλήγει άουτ.

90'+2: Σέντρα από τα αριστερά του Ανιέτε, ο Κιταμπάλα έγινε αποδέκτης της μπάλας και προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Λαγός με προβολή έκοψε την τελευταία στιγμή την μπάλα.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Ο Μπόζοβιτς για μια ακόμα φορά εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε ο Λαγός. Ο Ρέντζας επιθετικά ήταν καλός αλλά είχε προβλήματα αμυντικά με τον Αλμπάνη. Ο Λεοζίνιο βαρύνεται με τις χαμένες ευκαιρίες, ενώ ο Αγκάνοβιτς με τον Ντέλετιτς έκαναν σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Ζίζιτς πήγε καλά όπως και ο Γκόλιας με εξαίρεση μια φάση στο δεύτερο μέρος. Καλός σε γενικές γραμμές ο Γουάλας.

Ο Κριζμάν μέτριος ενώ ο Ναζλίδης πάντα μαχητής.

Πετυχημένες και οι τρεις αλλαγές του Φυντάνη που ήταν ο Περόνε, ο Μπάλλας και ο Μασούρας.

Από τον Απόλλωνα Σμύρνης καλύτεροι οι: Αλμπάνης, Τσόβιτς και Μπιτζιμίν.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τάσου Σιδηρόπουλου (Δωδεκανήσου) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Γουάλας, Λαγό, Ζίζιτς, Γκόλια, Μαάτσι, Χουάρες και Κιταμπάλα.

Σωστοί στις υποδείξεις οι δυο βοηθοί Π. Κωσταράς (Αιτ/νίας), Λ. Δημητριάδης (Μακεδονίας)

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83΄Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86' Μπάλλας), Λεοζίνιο (65' Περόνε), Κριζμάν.

Απόλλων Σμύρνης (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κονέ, Αλμπάνης (83' Μάατσεν), Μάατσι, Ανιέτε, Καστιγέχος (76' Κύργιας), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Χουάρες (86' Κιταμπάλα), Κούρος.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Φωτ.: Κων. Τσάντζος

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΦΥΝΤΑΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΥΔΑΡΙΑΣ:

Ήμασταν καλύτεροι και δίκαια κερδίσαμε

Δηλώσεις από την πλευρά της ΑΕΛ έκανε ο

βοηθός του Ηλία Φυντάνη, Ανδρέας Λαυδαριάς, καθώς ο τεχνικός των «βυσσινί» όπως αναφέρθηκε αισθάνθηκε μία αδιαθεσία μετά τη λήξη του αγώνα.

Ο κ.Λαυδαριάς τόνισε πως η ΑΕΛ ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο κι αυτή που έπρεπε να πάρει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, ενώ επισήμανε πως η ομάδα θα μπορούσε να βρει νωρίτερα τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Ο κόουτς αισθάνθηκε μία αδιαθεσία και γι’αυτό δεν είναι παρών. Ζητάει συγγνώμη γι’αυτό. Σχετικά με το παιχνίδι ήμασταν πολύ καλύτεροι σε όλο το ματς και δικαιούμασταν να κερδίσουμε. Θα μπορούσαμε να βάλουμε πιο γρήγορα τα γκολ, καθώς χάσαμε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τελειώσουν με ευτυχή κατάληξη, αλλά ήμασταν άτυχοι.

Όσο περνούσε η ώρα αυτό μας γέμισε με πίεση και άγχος. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και δυσκολεύει τις καταστάσεις. Πιστεύω όμως πως στο τέλος επιβραβευτήκαμε με το γκολ και μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια. Να παίρνουμε τις νίκες κι αν μπορούμε να παρουσιάζουμε και καλό ποδόσφαιρο.

-Για το γεγονός πως η ΑΕΛ σκοράρει στα τελευταία λεπτά: «Εμείς το καιρό που βρισκόμαστε εδώ πιστεύω πως η ομάδα αγωνίζεται πάρα πολύ καλά και θα μπορούσαμε σήμερα να τελειώσουμε κάποιες φάσεις νωρίτερα. Δυστυχώς δεν έγινε, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που έχει σημασία αυτές τις στιγμές».

ΖΟΡΑΝ ΒΟΥΛΙΤΣ:

«Πιο δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία»

Από την πλευρά του ο τεχνικός του Απόλλωνα, Ζόραν Βούλιτς, σχολιάζοντας το παιχνίδι, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία, όμως δεχθήκαμε ένα γκολ λίγο πριν το τέλος και ήρθε η ήττα για μας, που δεν την αξίζαμε. Κοιτάμε πλέον μπροστά και το επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία για να αντιδράσουμε».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Λύτρωση με Κούτρη

Τη 2η σερί εντός έδρας νίκη του και 6η στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός με 2-1 επί του Λεβαδειακού, στο τρίτο χρονικά ματς της 11ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43', ισοφάρισε ο Γιακουμάκης στο 68', αλλά στο 84' ο Κούτρης χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

Λαμία-Κέρκυρα         1-1

(45'+ Πίτι πεν.-6' Σοϊλέδης)

ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης      1-0

(86' Ντέλετιτς)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός   2-1

(43' Ζιλέ, 84' Κούτρης - 68' Γιακουμάκης)

ΣΗΜΕΡΑ

Ξάνθη-Πανιώνιος       15:00

ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 17:15

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης          17:15

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ  19:30

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/11

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος     19:30

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

1. ΑΕΚ            20

. Ατρόμητος    20

. Ολυμπιακός 20 -11αγ.

4. ΠΑΟΚ         18

5. Πανιώνιος  15

. Λεβαδειακός            15 -11αγ.

7. Παναθηναϊκός        13

. ΠΑΣ Γιάννινα            13

. Ξάνθη           13

. Λαμία            13 -11αγ.

. ΑΕΛ  13 -11αγ.

12. Κέρκυρα  11 -11αγ.

13. Απόλλων Σμύρνης         10 -11αγ.

14. Παναιτωλικός      9

. Αστέρας Τρίπολης  9

16. Πλατανιάς            6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass