ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ (18.30)

Με απουσίες στο Αλεξάνδρειο

*Θαν. Σκουρτόπουλος: «Δεν είναι τυχαία η πορεία μας μέχρι τώρα και θέλουμε να το αποδείξουμε παρά τα προβλήματα»

Δημοσίευση: 18 Νοε 2017 15:00

Δύσκολο απόγευμα αναμένεται να έχει σήμερα στο «Nick Galis Hall» (18.30) ο Γυμναστικός Λάρισας Φάρος ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον Άρη στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής (Basket League).

Οι «πράσινοι» προέρχονται από δύο σερί νίκες (επί της Κύμης και των Τρικάλων) και θέλουν να κάνουν το «3 στα 3» που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο τους, ωστόσο αφενός οι απουσίες και αφετέρου το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ψάχνουν να βρουν τον καλό τους εαυτό προκειμένου να επιστρέψουν στις νικηφόρες εμφανίσεις (προέρχονται από δύο σερί ήττες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) και να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τα μέχρι τώρα ατυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, κάνουν πολύ δύσκολο το έργο του Θανάση Σκουρτόπουλου.
Από τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο που θα μεταβεί σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη με 11μελή αποστολή, θα απουσιάζουν ο Ουέαρ, ο οποίος ταξίδεψε εσπευσμένα για την Αμερική, λόγω σοβαρότατου οικογενειακού προβλήματος, καθώς επίσης και ο Φορμπς επειδή τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε δεν ήταν τα αναμενόμενα (το ίδιο συνέβη και με τον Χολ, ο οποίος ωστόσο δεν αγωνίζεται γιατί δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του). Αντίθετα με τους παραπάνω το νέο πρόσωπο στην αποστολή των «πρασίνων» θα είναι ο Χατζηκυριακίδης (για πρώτη φορά) ο οποίος προπονήθηκε αυτήν την εβδομάδα και αν χρειαστεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Έτσι η αποστολή για το σημερινό παιχνίδι απαρτίζεται από τους Ντρέιπερ, Παπαμακάριο, Μουράτο, Μαραγκό, Διαμαντάκο, Σάφτενααρ, Βαβάτσικο, Χατζηκυριακίδη, Παπαντωνίου, Γκάλογουεϊ και Στυλιανού.
«Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό ρυθμό στο παιχνίδι του και βασικό χαρακτηριστικό του τη σκληρή άμυνα.
Εμείς από την πλευρά μας δουλέψαμε όσο καλύτερα γινόταν όλη την εβδομάδα και θα πάμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο της επιτυχίας που μας αναλογεί. Δεν είναι τυχαία η πορεία μας μέχρι τώρα και θέλουμε να το αποδείξουμε αυτό και στο συγκεκριμένο ματς» είπε σχετικά με το σημερινό παιχνίδι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.
Στο στρατόπεδο του Άρη ο Παναγιώτης Γιαννάκης μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του και τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ο οποίος συμμετείχε στη χθεσινή προπόνηση, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε εσχάτως στον ώμο. Μάλιστα ο 29χρονος φόργουορντ θέλει τρία ριμπάουντ για να φτάσει στα 600 στην καριέρα του στην Basket League.
Στα επιμέρους στατιστικά στοιχεία του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου, ο Μανώλης Παπαμακάριος θέλει δύο κλεψίματα για να γίνει ο 3ος στην ιστορία της Basket League που θα φτάσει τα 500, ο Κέβιν Γκάλογουεϊ με τρεις ασίστ θα φτάσει τις 100, ενώ ο Ρόλαντ Σάφτενααρ απέχει επτά δίποντα από τα 200 εύστοχα στην κατηγορία.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Άρης και Γυμναστικός Λάρισας Φάρος θα αναμετρηθούν σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η τελευταία φορά που η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισε ομάδα της Λάρισας, ήταν στις 10 Απριλίου 2010, όταν υποδέχτηκε την Ολύμπια την οποία νίκησε με 81-55. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Μπετς με 17 και ο Χατζηβρέττας με 13 ηγήθηκαν επιθετικά των «κίτρινων» ενώ από 11 πόντους είχαν για τους Λαρισαίους οι Γκριν και Παπαχρήστος.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών και η βαθμολογία:
ΣΗΜΕΡΑ
16:15, Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ
17:00, ΑΕΚ-Πανιώνιος
18:30, Άρης-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος
18:30, Κόροιβος-Λαύριο
18:30, Τρίκαλα-Προμηθέας Π.
ΑΥΡΙΟ
17:00, Κύμη-Παναθηναϊκός
ΔΕΥΤΕΡΑ
15:45, Κολοσσός Ρ.-Ολυμπιακός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός    10
Ολυμπιακός    9
Προμηθέας Π.    9
ΑΕΚ    8
Λαύριο    8
Κολοσσός Ρ.    8
Γυμναστικός Λ. Φ.    8
Κόροιβος    8
ΠΑΟΚ    7
Τρίκαλα    7
Άρης    7
Ρέθυμνο    6
Κύμη    5
Πανιώνιος    5

ΑΡΗΣ ΓΚΟΥΝΤΡΟΥΜΑΝΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass