ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Η ΑΕΚ νικήτρια στο ντέρμπι των «Δικεφάλων»

• Περίπατος του Ολυμπιακού •Πολύτιμη νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 20:51

Η ΑΕΚ πήρε το ντέρμπι των «Δικεφάλων», επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και έπιασε στην κορυφή της Super League τον Ατρόμητο. Ο Λιβάγια στο 25’ πέτυχε το μοναδικό γκολ στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής, που σημαδεύτηκε από τρεις αποβολές.

Ο Αραούχο άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες στο 7’, ενώ στη συνέχεια κόκκινη κάρτα είδαν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Ζαμπράνο στο 34’ και ο Μπίσεσβαρ στις καθυστερήσεις.
Ο αγώνας «στράβωσε» επικίνδυνα από την αρχή για την ΑΕΚ από μια αδιανόητη ενέργεια του Αραούχο. Μόλις στο 7ο λεπτό χτύπησε εν ψυχρώ τον Ζαμπράνο και αποβλήθηκε. Με δέκα παίκτες για ένα «γεμάτο» 90λεπτο και ποδοσφαιριστές ταλαιπωρημένους από την υπερπροσπάθεια -μόλις 72 ώρες νωρίτερα- με τη Μίλαν, η Ενωση είχε Γολγοθά να ανεβεί.
Αυτή, όμως, η απότομη εναλλαγή συναισθημάτων είναι μέρος της μαγείας του ποδοσφαίρου. Μισή ώρα αργότερα, η ΑΕΚ είναι μπροστά στο σκορ και η αριθμητική ισορροπία είχε αποκατασταθεί! Στο 25’ από ασίστ του Σιμόες ο Μάρκο Λιβάγια άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους και σκόρπισε ενθουσιασμό στην εξέδρα. Στο 34’ ο Ζαμπράνο έχοντας ήδη κίτρινη κάρτα, πήγε επικίνδυνα πάνω στον σκόρερ με αποτέλεσμα να «κιτρινιστεί» για δεύτερη φορά και να αποβληθεί.
Με δέκα πλέον οι δύο ομάδες, ήταν φυσικό να κυριαρχήσει η σκοπιμότητα. Ειδικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανήμπορος να απειλήσει, το ματς απέκτησε αργό ρυθμό με πολλά δυνατά μαρκαρίσματα. Η αντικατάσταση του Λιβάγια από τον Μπακασέτα στέρησε από την ΑΕΚ τον μοναδικό της επιθετικό και παράλληλα τον παίκτη που κρατούσε μπάλα καλύτερα απ’ τον καθένα. Έτσι, από το μέσο του β’ ημιχρόνου και μετά ο ΠΑΟΚ απέκτησε το «πάνω χέρι» και έπαιξε στο μισό γήπεδο την Ένωση, χάνοντας μια και μοναδική «καθαρή» ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς στο 85’. Λίγο αργότερα ο Μπίσεσβαρ χτύπησε τον Μπακασέτα και αποβλήθηκε!
Η ΑΕΚ κράτησε στο «μηδέν» τον ΠΑΟΚ για 7η συνεχόμενη φορά ως γηπεδούχος και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, όπου πλέον συγκατοικεί με τον Ατρόμητο.
*Με 15 λεπτά καθυστέρηση άρχισε ο αγώνας λόγω μικρής έκτασης επεισοδίων και ρίψη δακρυγόνων.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Γιόχανσον, Σιμόες, Λιβάγια (66’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (74’ Γαλανόπουλος), Αραούχο.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάκχοβ (46’ Τζάλμα Κάμπος), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (69’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.
ΧιμEνεθ: ΑποβολH
λOγω... παρεξHγησης
Ανάμεσα στους αποβληθέντες του ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (1-0) ήταν κι ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τιμωρήθηκε στις καθυστερήσεις, στη φάση από την οποία προέκυψε η κόκκινη κάρτα στον Μπίσεσβαρ. Όταν ο άσος του ΠΑΟΚ χτύπησε τον Μπακασέτα, ο Χιμένεθ στράφηκε στον διαιτητή Αρετόπουλο βάζοντας τα δύο δάκτυλά του στα μάτια, σα να τον ρωτούσε «δεν βλέπεις;». Ο διαιτητής, όμως, θεώρησε ότι τον απείλησε πως... θα του βγάλει τα μάτια κι έτσι αφού απέβαλε τον Μπίσεσβαρ, έπραξε το ίδιο και με τον τεχνικό της ΑΕΚ.
Όλα αυτά, πάντως, σημαίνουν ότι στην επανέναρξη του πρωταθλήματος η Ένωση δεν θα έχει τον Χιμένεθ στον πάγκο της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (19/11).
«ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»
ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Σε... περίπατο εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Πλατανιά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι πρωταθλητές νίκησαν 5-1 τον ουραγό της βαθμολογίας, με τέρματα των Πάρντο στο 2’ και στο 90’, Μποτία στο 19’, Σισέ στο 32’ και Ανσαριφάρντ με πέναλτι στο 68’. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Παπανικολάου στο 88’.
Αποφασισμένος να μην κάνει άλλα «δώρα» μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη μπήκε ο Ολυμπιακός και το έδειξε αυτό με το... καλημέρα. Μόλις στο 2ο λεπτό και σε σέντρα του Κούτρη, ο Πάρντο εκμεταλλεύθηκε το «τσαφ» του Βάντερσον και άνοιξε το σκορ. Και πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο (19'), σε σέντρα του Μάριν από αριστερά, ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.
Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν πλήρως στο παιχνίδι και στο 32' πέτυχαν και τρίτο γκολ, όταν σε κόρνερ του Μάριν, ο Σισέ σηκώθηκε στον... ουρανό και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Η άνεση του σκορ έδωσε στο β' ημίχρονο τη δυνατότητα στον Τάκη Λεμονή να βγάλει κάποιους παίκτες που έχουν «φορτωθεί» με ματς (Μποτία, Ρομαό, Οφόε) και να περάσει ακόμη και τον Μάρτινς, που δεν έχει αγωνιστεί το τελευταίο διάστημα, κι αυτό μπορεί να έριξε κάπως τον ρυθμό, αλλά δεν άλλαξε τη ροή του αγώνα. Ο Ολυμπιακός διατήρησε την υπεροχή και στο 68' έφτασε στο 4-0. Σε γύρισμα του Κούτρη η μπάλα βρήκε στο χέρι του Πατράλη και ο Ανσαριφάρντ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κατελόγισε ο Σκούλας.
Μοιραία τα επόμενα λεπτά αποδείχθηκαν... διαδικαστικά, έως το 88', όπου ο Πλατανιάς μείωσε το σκορ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Ενσικουλού και πλασέ του Παπανικολάου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πάρντο που είχε ανοίξει το σκορ, το «έκλεισε» κιόλας, με διαγώνιο σουτ. Με το τελικό 5-1 ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Μποτία (46' Νικολάου), Σισέ, Ρομαό (67' Μάρτινς), Ταχτσίδης, Οφόε (72' Φορτούνης), Πάρντο, Μάριν, Ανσαριφάρντ.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Μαναρώλης): Κοκκαλάς, Κρος, Στανισάβλιεβιτς, Στάθης, Βάντερσον (70' Παπανικολάου), Πλιάτσικας (24' Ντικαμονά, 76' Πριντέτα), Πατράλης, Ενσικουλού, Στάμου, Μπούντνικ, Κοροβέσης.
ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήρε ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος επικράτησε στη Ριζούπολη 4-3 του ΠΑΣ Γιάννινα. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Μπαρτολίνι (26’), Τζημόπουλος (38’ -αυτογκόλ), Ανιέτε (74’ πέν.) και Αλμπάνης (86’), ενώ για τους φιλοξενούμενους που είχαν προηγηθεί 2-1 σκόραραν οι Μαυροπάνος (31’) και Κόντε (38’, 90’+4’).
Χορταστικό θέαμα απόλαυσαν οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στη Ριζούπολη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Ο Απόλωνας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού έχασε ευκαιρίες με τους Καστιγέχος (προβολή από κοντά λίγο άουτ) και Μάατσι (δυνατό σουτ που κόντραρε στον Μιχαήλ), σκόραρε στο 26’ με κεφαλιά τον Μπαρτολίνι, ο οποίος στο 12ο λεπτό είχε πάρει τη θέση του Κύργια που τραυματίστηκε.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν άργησε να αντιδράσει και πέντε λεπτά αργότερα (31’) ισοφάρισε με τον Μαυροπάνο, επίσης με κεφαλιά, ενώ πήρε το προβάδισμα στο 35’ με τον Κόντε και πάλι με κεφαλιά σε σέντρα του Καρανίκα. Το... χορταστικό δωδεκάλεπτο των γκολ, ολοκληρώθηκε στο 38’ με την ισοφάριση από πλευράς Απόλλωνα σε 2-2, όταν μετά από λάθος του τερματοφύλακα Βελλίδη η μπάλα βρίσκει στα πόδια του Τζημόπουλου και καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 2ο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι μέχρι το 73’ δεν είχαν δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση, καταφεραν στο σημείο εκείνο να κερδίσουν πέναλτι σε ανατροπή του Ανιέτε από τον Μαυροπάνο. Το εκτέλεσε ο Ανιέτε εύστοχα ένα λεπτό αργότερα (74’) για να κάνει το 3-2 υπέρ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας».
Στο 86’ από λάθος του Μαυροπάνου, ο Χουάρες βγαίνει σε τετ -α- τετ με τον Βελλίδη, στέλνει την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, αλλά η μπάλα φθάνει στον Αλμπάνη έκανε το 4-2. Το σκορ (4-3) έκλεισε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κόντε ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μανθάτη.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (12’ Μπαρτολίνι), Μπιτζιμίν, Κούρος, Παπάζογλου, Κονέ, Αλμπάνης, Μαάτσι, Ανιέτε (90’ Μενδρινός), Καστιγέχος (70’ Χουάρες).
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Καρανίκας (70’ Μανθάτης), Μαυροπάνος, Τζημόπουλος (80’ Μπουκουβάλας), Μιχαήλ, Ναδάλες, Νικολιάς, Λίλα, Γιάκος, Χαλκιαδάκης (69’ Σολτάνι), Κόντε.
ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ
Τις εκτός έδρας εφετινές αδυναμίες του έδειξε για έναν ακόμη αγώνα ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα της Super League. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-0 στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» από τον Αστέρα Τρίπολης χάρη σε τέρμα του Μουνάφο στο 86’ με κεφαλιά.
Τίποτα το ιδιαίτερο δεν είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, με μοναδικές καλές στιγμές για τον Παναθηναϊκό μια κεφαλιά του Μολίνς στο 12’ στην αγκαλιά του Αθανασιάδη και στο 32’ προβολή του ίδιου λίγο άουτ, ενώ στο 24’ ο Αστέρας έχασε μια ευκαιρία όταν σουτ του Καλτσά η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς και βγήκε κόρνερ. Στο 41’ ο Κουλιμπαλί βρέθηκε στο έδαφος με πόνους στη γάμπα του και αντικαταστάθηκε από τον Γιόχανσον.
Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι στις συνθέσεις των δύο ομάδων, ούτε στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Μετά το 50’ πάντως το παιχνίδι έγινε πιο ζωηρό και όλα έδειχναν ότι ένα γκολ θα αρκούσε για να πάρει, η ομάδα που θα το πετύχαινε, τη νίκη.
Την πρώτη καλή φάση στο 2ο 45λεπτο έκανε ο Παναθηναϊκός στο 52’, όταν σε ανάποδο ψαλιδάκι του Μολέδο η μπάλα κόντραρε στον Δουβίκα πέρασε έξω από την εστία του Αθανασιάδη. Η καλύτερη στιγμή του Αστέρα αλλά και του αγώνα ήταν στο 65, όταν ο Γκοντό μόνος προ του Βλαχοδήμου κόπηκε από τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Γκοντό είχε βγει και πάλι μόνος, αλλά ο διαιτητής έδωσε λανθασμένα οφσάιντ με υπόδειξη του βοηθού του.
Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 72’ με τον Λουντ, το σουτ του οποίου απέκρουσε με τις γροθιές ο Αθανασιάδης, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που σκόραρε και πήρε τη νίκη, όταν στο 86’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τόνσο, ο Ιγκλέσιας έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω και ο αμαρκάριστος Μουνάφο με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (60’ Μαντιντά), Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Τόνσο, Καλτσάς (82’ Ιγκόρ), Δουβίκας (57’ Γκοντό).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί (41’ Γιόχανσον), Σιλά, Χίλιεμαρκ (73’ Καμπέσας), Κουρμπέλης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (62’ Μουνιέ), Μολίνς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass