ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΕΛ

Πήρε βαθμό αλλά πάλι στα... «κόκκινα»

• Η ΑΕΛ προηγήθηκε αλλά ισοφάρισε η Κέρκυρα σε 1-1

Δημοσίευση: 06 Νοε 2017 22:36

Την πρώτη της φετινή ισοπαλία εκτός έδρας πήρε η ΑΕΛ (1-1) χθες στην Κέρκυρα κόντρα στη φερώνυμη ομάδα όπως αυτή διαμορφώθηκε με τα γκολ των Κριζμάν (10’) και Γκομές με πέναλτι (39’) στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής

της Super League.
Για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι η λαρισινή ομάδα κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Ηλία Φυντάνη παραμένει αήττητη αλλά η ικανοποίηση για το θετικό αποτέλεσμα στο νησί των «Φαιάκων μετριάστηκε από τις νίκες που πέτυχαν Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης επί Παναθηναϊκού και Γιάννενα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η Λαρισινή ομάδα να βρίσκεται πάλι στα «κόκκινα» καθώς είναι μόλις έναν πόντο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού.
Από τότε που ανέλαβε ο Φυντάνης, η εικόνα της ΑΕΛ βαθμολογικά και αγωνιστικά βελτιώθηκε αλλά το άσχημο ξεκίνημα δεν της δίνει τη δυνατότητα να «ανασάνει» ελεύθερα, κάτι που μπορεί να συμβεί στο επόμενο παιχνίδι που έχει τον χαρακτήρα ντέρμπι αφού παίζει με τον Απόλλωνα Σμύρνης στις 18 Νοεμβρίου.
Η ΑΕΛ πάντως αρχίζει και εμπνέει εμπιστοσύνη ενώ σίγουρα ο βαθμός ήταν επιτυχία απέναντι σε μια ισόβαθμη ομάδα που έχει και αυτή τους ίδιους στόχους με την ΑΕΛ.
Η Λαρισινή ομάδα πλέον καθιέρωσε ένα παιχνίδι με σοβαρή αμυντική λειτουργία και προσπαθεί να πετύχει τέρμα με αντεπιθέσεις. Κάτι που έγινε και χθες με τον Κριζμάν αλλά το πέναλτι του Γκόλια στον Παμλίδη είχε ως αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με πέναλτι του Γκομές.
Σίγουρα μεγάλο μερίδιο στον πολύτιμό βαθμό έχει ο Μπόζοβιτς που εξελίσσεται πλέον σε «φύλακα-άγγελο» για την εστία της ομάδας με βάση την απόδοσή του σε όλα τα παιχνίδια.
Ο βαθμός αυτός ήταν και «πύρρειος» αγωνιστικά καθώς συμπλήρωσε κάρτες ο Περόνε ενώ ο Φατιόν που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι παίρνει κάρτα θα αποτελέσει σημαντική απουσία στον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης αλλά και από επόμενα παιχνίδια αφού βρίσκεται από χθες στο όριο των δύο αγωνιστικών. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα απέκτησε αγωνιστική ταυτότητα αλλά και την εμπιστοσύνη των φιλάθλων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Ηλίας Φυντάνης επιφύλαξε μια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα καθώς στο 4-1-4-1 που παρέταξε την ομάδα την τελευταία στιγμή προτίμησε τον Γκόλια αντί του Φάρκα. Κάτω από τα δοκάρια αγωνίσθηκε ο Μπόζοβιτς, στην άμυνα οι: Μασούρας (δεξιά), Ζίζιτς και Γκόλιας σέντερ μπακ και Γουάλας (αριστερά). Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Φατιόν και πιο μπροστά οι: Ντέλετις (δεξιά), Αγκάνοβιτς, Λεοζίνιο, Κριζμάν (αριστερα) και στην επίθεση ο Ναζλίδης.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Κέρκυρας και πρώην της ΑΕΛ Αλέκος Βοσνιάδης αγωνίσθηκε με 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννακόπουλο, στην άμυνα τους: Σπίνουλα (δεξιά), Ιωάννου, Γρομητσάρης (σέντερ μπακ), Σοϊλέδη (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Μπαλάφα, Σιόντη και πιο μπροστά τους: Γκομές (δεξιά), Επστάιν, Ζορμπά (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Παμλίδη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και το πρώτο ημίωρο κάνει ένα εκπληκτικό παιχνίδι χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη με εκφραστές τους Παμλίδη, Γκομές και Επστάιν.
Οι γηπεδούχοι στο διάστημα αυτό θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί αλλά από τη μια η αστοχία τους και από την άλλη ο πολύ καλός για μια ακόμα φορά Μπόζοβιτς, κρατούσαν το μηδέν για τους «βυσσινί».
Κόντρα στη ροή του αγώνα και με το σύστημα των αντεπιθέσεων που επιλέγει ο τεχνικός Ηλίας Φυντάνης η ΑΕΛ κατάφερε να προηγηθεί με ένα προσωπικό γκολ του Κριζμάν ύστερα από πάσα του Ντέλετιτς στο 33’. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε σε εκείνο το σημείο και τον τραυματισμό του Σιόντη που τη θέση του πήρε ο Κωστάκης Αρτυματάς που δόθηκε δανεικός από το ΑΠΟΕΛ του πρώην τεχνικού της ΑΕΛ Γιώργου Δώνη στην Κέρκυρα. Η χαρά όμως δεν κράτησε πολύ αφού με ένα καθαρό πέναλτι του Γκόλια στον Παμλίδη ο Γκόμες ισοφάρισε σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ άρχισε να ελέγχει καλύτερα το παιχνίδι και οι ευκαιρίες της Κέρκυρας ήταν μακρινά σουτ με εξαίρεση μια απόκρουση του Μπόζοβιτς σε σουτ του Γκομές στο 62’.
Η ΑΕΛ με τους Ντέλετιτς και Κριζμάν προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει αλλά δεν κατάφερε να κάνει τη μεγάλη φάση.
Στο τέλος λίγο έλειψε από έναν κακό υπολογισμό της μπάλας από τον Μπόζοβιτς να δεχθεί δεύτερο τέρμα αλλά ο Γκόλιας κατάφερε και νίκησε τον Παμλίδη, «διορθώνοντας» ένα μέρος του λάθος πέναλτι που έκανε και ισοφάρισε η Κέρκυρα.
Οι τρεις αλλαγές του τεχνικού Ηλία Φυντάνη (Λαγός, Περόνε, Γιαννιτσάνης στις καθυστερήσεις) έγιναν όλες για λόγους τακτικής.
Γενικά η ΑΕΛ πήρε έναν βαθμό με την καλή της αμυντική λειτουργία στην Κέρκυρα που μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά στο δεύτερο μέρος η Λαρισινή ομάδα έδειξε να ξέρει πώς να παίρνει χρήσιμους βαθμούς.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
2’: Φάουλ του Γκομές από αριστερά και ο Ιωάννου πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Μπόζοβιτς στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ σε κόρνερ.
8’: Σέντρα του Γκομές από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Παμλίδη που μέσα από τη μικρή περιοχή με προβολή στέλνει την μπάλα άουτ. Πολύ καλή στιγμή για την Κέρκυρα.
10’: Σέντρα-σουτ του Σοϊλέδη πέρασε παράλληλα από την εστία του Μπόζοβιτς.
15’: Σέντρα Σοϊλέδη από αριστερά, κεφαλιά Παμλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπόζοβιτς.
18’:Σουτ του Λεοζίνιο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
20’: Ο Κριζμάν από αριστερά τροφοδοτεί τον Λεοζίνιο που από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής σουτάρει άουτ.
22’: Ο Επστάιν γυρνάει την μπάλα στον Γκομές που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Μποζοβιτς.
25’: Σέντρα Ζορμπά από αριστερά και σουτ του Γκομές στην κίνηση από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
28’: Ο Γκομές εκτελεί γρήγορα φάουλ προς τον Επστάιν που βρίσκεται μόνος προ του Μπόζοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει με τα πόδια.
33’: Κάθετη πάσα του Ντέλετιτς στον Κριζμάν που με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και παρά την πίεση του Γρομητσάρη κάνει το 0-1.
39’: Με κεφαλιά ο Γκομές τροφοδοτεί τον Παμλίδη που ανατρέπεται από τον Γκόλια και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Γκομές και κάνει το 1-1.
51’: Σέντρα από αριστερά του Επστάιν, ο Ζορμπάς επιχειρεί σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά αυτό είναι αδύναμο και μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς.
57’: Σουτ του Παμλίδη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπόζοβιτς.
62': Ο Γκομές μπαίνει από τα δεξιά, σουτάρει αλλά ο Μπόζοβιτς αποκρούει.
67': Σουτ του Γκομές έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
87’: «Γέμισμα» του Σπίνουλα από το κέντρο, η μπάλα σκάει μπροστά στον Μπόζοβιτς, τον περνάει από πάνω του πριν ο Παμλίδης κάνει σουτ απομακρύνει ο Γκόλιας.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι παίκτες ήταν οι πλάγιοι Ντέλετιτς και Κριζμάν που προσπαθούσαν να βγούνε στην κόντρα επίθεση. Από κει και πέρα ο Φατιόν ήταν πολύ καλός όπως και ο Ζίζιτς. Ο Γκόλιας με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι ήταν αλάνθαστος.
Τέλος ο Μπόζοβιτς είχε και αυτός μια άτυχη στιγμή στο 87’ αλλά στο πρώτο μέρος έκανε σημαντικές αποκρούσεις και φέτος είναι ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΛ.
Από την Κέρκυρα οι Παμλίδης, Επστάιν και Γκομές ήταν οι κορυφαίοι παίκτες της.
Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Νεοφυτιάδης (Κορινθίας) προσπάθησε να κρατήσει τον πειθαρχικό έλεγχο με πολλές κάρτες αφού δέχθηκαν μια ενδεκάδα την παρατήρησή του. Κίτρινες είδαν οι: Γκομές, Αρτυματάς, Σοϊλέδης, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Γκόλιας, Μασούρας, Φατιόν, Κριζμάν, Λαγός και Περόνε.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (Κορινθίας), Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτικής Αττικής).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γκόμες, Σιόντης (34 λ.τρ. Αρτυματάς), Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Μπαλάφας, Σπίνουλας, Ζορμπάς (69’ Βάργκας), Ιωάννου, Επστάιν (78’ Μπάουμαν), Παμλίδης.
 ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γουάλας, Ζίζιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (90+2 Γιαννιτσάνης) , Ντέλετιτς, Λεοζίνιο (78’ Λαγός), Κριζμάν, Ναζλίδης (84’ Περόνε).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
*Τη χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ των άλλων παρακολούθησαν και οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Δημήτρης Αβραμούλης και Γιάννης Λόης.
*Στον αγώνα και ο πρώην διοικητικός της ΠΑΕ και της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Ζήσης Χελιδώνης με την κόρη του Βασιλική που σπουδάζει στην Κέρκυρα.
*Το προπονητικό τιμ της ΑΕΛ και οι παίκτες ευχαριστούν μέσω της «Ε» τους οργανωμένους οπαδούς των “Homeless” που βρέθηκαν στο νησί των «Φαιάκων».

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass