ΤΗ ΜΜΕΑ/Φ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΕΪ

Η ΕΑΛ Πήγασος στον... Πήγασο

*Τα κορίτσια ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες της Μοίρας

Δημοσίευση: 02 Νοε 2017 15:30

Το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ επισκέφθηκε – έπειτα από ειδική άδεια – την 110 Π.Μ. και ειδικότερα τη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΜΜΕΑ/Φ) όπου και συνάντησαν το... συνονόματο αεροσκάφος «Πήγασος».

Στην αίθουσα ενημέρωσης της Μοίρας, τα κορίτσια της ΕΑΛ και οι συνοδοί τους κ. Σπ. Μπαρμπούτης και Δημ. Τριανταφύλλου, πληροφορήθηκαν από τον διοικητή της Μοίρας αντισμήναρχο(Ι) κ. Προδ. Χατζηκυριάκο και στελέχη της μονάδας, για τη λειτουργία και την επιχειρησιακή δυνατότητα των αεροσκαφών της.

Το ρητό «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑΝ» του εμβλήματος της ΜΜΕΑ/Φ σημαίνει «Τα πάντα βλέπω», προέρχεται από τα «Απομνημονεύματα» του Ξενοφώντος και εκφράζει απόλυτα τη φιλοσοφία και το επιχειρησιακό πνεύμα της Μοίρας.

Τα αεροσκάφη που σήμερα διαθέτει η Μοίρα είναι τα «Πήγασος ΙΙ Blocki».

Αποστολή δε της Μοίρας είναι η άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και αξιοποίηση του προσωπικού και μέσων, ώστε να εξασφαλίζεται η διατήρηση ετοιμότητας για την εκτέλεση επιχειρήσεων τακτικής αναγνώρισης όψεως, ημέρα και νύχτα.

Η ΜΜΕΑ/Φ αποτελεί την πρώτη Μοίρα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών της Πολεμικής μας Αεροπορίας και αρχικά, το 2003, συγκροτήθηκε ως σμήνος και σαν αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε το «Πήγασος Ι».

Το 2005 άρχισε η κατασκευή του νέου αεροσκάφος «Πήγασος ΙΙ» και η ολοκλήρωσή του έγινε τον επόμενο χρόνο, με άριστες πτητικές δοκιμές της πιστοποίησής του.

Το 2008, το Σμήνος οργανώθηκε σε Πολεμική Μοίρα και τον Αύγουστο 2017 ολοκληρώθηκε η μετεγκατάστασή της από το Άκτιο στην 110 Π.Μ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΛ Σπ. Μπαρμπούτης μετά την ενημέρωση, αναφέρθηκε στην ιστορία και λειτουργία της ΕΑΛ τονίζοντας:

«Θα ήθελα κ. διοικητά, να σας ενημερώσω για την ιστορία των περίπου 50 χρόνων της ζωής της ΕΑΛ, ενός Συλλόγου που αποτέλεσε και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα ιδιαίτερο κομμάτι των αθλητικών δρώμενων της πόλης μας.

Διατηρούμε πέντε τμήματα: Βόλεϊ γυναικών (αγωνίστηκε 13 χρόνια στην Α1 Εθνική Κατηγορία και τα τμήματα υποδομής κατέκτησαν 24 μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα), το βόλεϊ ανδρών (αγωνίστηκε 8 χρόνια στην Α1 Εθνική), το μπάσκετ (κατέκτησε 5 πρωταθλήματα Θεσσαλίας), τμήμα πάλης (με διακρίσεις πανελλήνιες αλλά και στο εξωτερικό) και το τμήμα στίβου (με αξιόλογα αποτελέσματα και διακρίσεις πανελλήνια και στο εξωτερικό και χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών).

Οι αθλητές/τριες της ΕΑΛ όλων των τμημάτων έχουν πετύχει Πανελλήνιες διακρίσεις και έχουν αγωνιστεί με τα Εθνικά Συγκροτήματα και πολλοί/λες απέκτησαν «bonus» μορίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της χώρας, πράγμα που γεμίζει με υπερηφάνεια τον Σύλλογο».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μπαρμπούτης, αφού ευχαρίστησε τόσο για την έγκριση της αίτησης για την επίσκεψη στη ΜΜΕΑ/Φ όσο και για την άριστη φιλοξενία του τμήματος βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ, απευθυνόμενος στα στελέχη της Μοίρας ανέφερε: «Εύχομαι, κ. διοικητά, κάθε επιτυχία στην αποστολή σας και θέλω σας ευχαριστήσω, γιατί με τη δική σας καθημερινή προσπάθεια συμβάλλετε αποφασιστικά στην αποτροπή κάθε επιβουλής της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass