Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΦΑΡΟΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΜΗ (16.30)

Αισιοδοξία για τη νίκη

• Θ. Σκουρτόπουλος: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό, τα ριμπάουντ και να είμαστε πιεστικοί στο σουτ»

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2017 22:31

Κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι δίνει σήμερα Σάββατο (16.30) στο κλειστό «Τ. Καμπούρης» στη Χαλκίδα ο Γυμναστικός Λάρισας-Φάρος με αντίπαλο την Κύμη στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 Εθνικής (Basket League).

Πρόκειται για το δεύτερο επίσημο παιχνίδι των δύο ομάδων τη φετινή σεζόν, καθώς είχε προηγηθεί ο αγώνας της 1ης αγωνιστικής της Β’ φάσης του κυπέλλου, στον οποίο οι «πράσινοι» είχαν κερδίσει στο κλειστό της Νεάπολης με 70-66.
Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες (με Προμηθέα και Παναθηναϊκό) και στόχος της είναι να επανακτήσει το χαμένο έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα. Το σημερινό παιχνίδι είναι από εκείνα που ενδιαφέρουν άμεσα τον Γυμναστικό Λάρισας - Φάρο, μ’ άλλα λόγια πρέπει να κερδηθεί προκειμένου η ομάδα να κρατηθεί μέσα στους στόχους της και να συνεχίσει με περισσότερη αισιοδοξία την πορεία της στη φετινή διοργάνωση.
Τα αγωνιστικά προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται για τους «πράσινους» καθώς οι Χολ και Χατζηκυριακίδης τέθηκαν εκτός, ωστόσο στο στρατόπεδο των «πρασίνων» επικρατεί αισιοδοξία για το θετικό αποτέλεσμα.
«Έχουμε μια επικίνδυνη έκτος έδρας αποστολή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως είναι η Κύμη, η οποία όμως δεν είχε καλό ξεκίνημα, οπότε ψάχνει απεγνωσμένα τη νίκη. Ο αντίπαλός μας στηρίζεται στο μακρινό σουτ και στην πίεση στην μπάλα» επισήμανε από την πλευρά του ο τεχνικός του Γυμναστικού Λάρισας - Φάρου, Θανάσης Σκουρτόπουλος μιλώντας για το σημερινό παιχνίδι και πρόσθεσε:
«Εμείς από την πλευρά μας προετοιμαστήκαμε για ένα καλό ματς, δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα, παρά τους τραυματισμούς και πάμε με αισιοδοξία σε αυτό το παιχνίδι.
Στόχος μας είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό και τα ριμπάουντ, να είμαστε πιεστικοί στο σουτ, έτσι ώστε να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να κάνουν εύκολο σουτ και να μην δεχτούμε τρίποντα».
Τον σημερινό αγώνα στο «Τ. Καμπούρης» ορίστηκαν να διευθύνουν οι κ. Πηλοΐδης, Θεονάς και Παφίλης.
ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΓΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Δυνατά παιχνίδια περιμένουν τους «αιώνιους» αυτήν την αγωνιστική στην Α1 Εθνική. Ο Άρης θα υποδεχθεί την Κυριακή (17:00) στο Nick Galis Hall τον Ολυμπιακό με τους γηπεδούχους να προέρχονται από δύο σερί νίκες τους σε Ελλάδα (Λαύριο) και Ευρώπη (Ναντέρ). Από την άλλη πλευρά οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να διαχειριστούν την κούραση από τα δύο συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague (Μακάμπι Τελ Αβίβ και Χίμκι), ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα είναι στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο Βασίλης Σπανούλης.
Τη Δευτέρα (19:00) Παναθηναϊκός και Προμηθέας Πάτρων, οι μοναδικές αήττητες ομάδες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, θα αναμετρηθούν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα με τον οποίο θα «πέσει η αυλαία» της αγωνιστικής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών:
ΣΗΜΕΡΑ
16.30, Κύμη-Γυμναστικός Λάρισας Φάρος (ΕΡΤ1 Basket League Show)
16.30, Ρέθυμνο-Λαύριο (ΕΡΤ1 Basket League Show)
16.30, Κολοσσός Ρ.-ΑΕΚ (ΕΡΤ1 Basket League Show)
16.30, Κόροιβος-Πανιώνιος (ΕΡΤ1 Basket League Show)
18.30, Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ1 Live)
ΑΥΡΙΟ
17.00, Άρης-Ολυμπιακός (ΕΡΤ1 Live)
ΔΕΥΤΕΡΑ
19.00, Παναθηναϊκός-Προμηθέας Π. (COSMOTE SPORT4 HD)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Προμηθέας Πατρών    6
Παναθηναϊκός    6
Ολυμπιακός    5
Κόροιβος Αμαλιάδας    5
Κολοσσός Ρόδου    5
ΑΕΚ    5
Άρης    5
ΠΑΟΚ    4
Γυμναστικός Λάρισας/Φάρος     4
Ρέθυμνο    4
Λαύριο    4
Τρίκαλα    4
Πανιώνιος    3
Κύμη    3

Στην Εθνική Κύπρου ο Νίκος Στυλιανού

stylianou
Ακόμη ένας αθλητής του Γυμναστικού Λάρισας Φάρου κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της χώρας του, μετά τους Βασίλη Μουράτο (Εθνική Ελλάδας) και Ρόλαντ Σάφτενααρ (Εθνική Ολλανδίας). Ο λόγος για τον Νίκο Στυλιανού, ο οποίος θα μετέχει στην προετοιμασία για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική ομάδα της Κύπρου.
Η διοίκηση της ΚΑΕ συνεχάρη τον αθλητή της που συνεχίζει να είναι διεθνής με την χώρα του.

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass