Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 7-0!

Εφιαλτική βραδιά...

• Τεράστια διαφορά δυναμικότητας με τους φιλοξενούμενους να κάνουν πάρτι

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2017 22:19

Σε...εφιάλτη εξελίχθηκε το χθεσινό παιχνίδι της 2ης ημέρας των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος για τον Απόλλωνα Λάρισας, ο οποίος παρουσιάσθηκε κατώτερος του αναμενομένου και ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με το βαρύ σκορ 7-0!


Οι φιλοξενούμενοι σε ρυθμό ρελαντί έκαναν βραδινό...πάρτι στο στάδιο Αλκαζάρ, παρουσία 2.000 περίπου φιλάθλων, που έσπευσαν να βοηθήσουν τη λαρισινή ομάδα, η οποία άντεξε μέχρι το 19’.
Από κει και πέρα τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους παίκτες του Απόλλωνα, που σε τέσσερις ημέρες θα ριχθούν στη μάχη της Football League και διαπίστωσαν πόσο τεράστια αγωνιστική διαφορά υπάρχει με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας.
Σε διάστημα 25 λεπτών η «Ένωση» στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε πέντε γκολ και όχι μόνο «καθάρισε» το παιχνίδι, αλλά έδειξε πως η σοβαρότητα πάντα έχει τεράστια κέρδη.
Στην επανάληψη η ΑΕΚ πέτυχε άλλα δύο τέρματα, θα μπορούσε να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της και γενικά ήταν πολύ ανώτερη του Απόλλωνα, που έπαθε μπλακ άουτ.
Όσο και αν προσπάθησαν φιλότιμα οι παίκτες του, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην αποφασιστικότητα της ΑΕΚ που και αυτή με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.
Παρά το βαρύ 0-7 ο Απόλλωνας έχει ελπίδες να περάσει ως δεύτερη ομάδα στην επόμενη φάση, εάν κερδίσει στο Αλκαζάρ τη Λαμία στην 3η αγωνιστική. Δύσκολο μεν, αλλά στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο...
Αγωνιστικά, ο Σάκης Θεοδοσιάδης επέλεξε να χρησιμοποιήσει στην αρχική εντεκάδα νέα πρόσωπα σε σχέση με τους φιλικούς αγώνες και τον αγώνα κυπέλλου στην Καλλιθέα. Δεν αγωνίστηκαν λοιπόν οι Σαχινίδης, Σουλίδης, Χατζής, Βουτσιάς, Βαγγέλης Ανδρέου. Παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Φιρινίδης, δεξιά στην άμυνα ο Σάββας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, σέντερ μπακ ο Γιάννης Ανδρέου με τον Παπαζαχαρία, αμυντικό χαφ ο Αγρόδημος, πιο μπροστά του ο Λαμπρόπουλος με τον Τσιλούλη και στην επίθεση ο Τζάνης δεξιά, ο Μαυρίας αριστερά, ενώ στην κορυφή αγωνίσθηκε ο Μίλιτς.
Από την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ, που επίσης χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, παρέταξε την ΑΕΚ με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Τσιντώτας, δεξιά στην άμυνα Γκάλο, αριστερά ο Τσότσις, κεντρικοί αμυντικοί ο Τζανετόπουλος με τον Λαμπρόπουλο, στα χαφ ο Αϊντάρεβιτς με τον Γιόχανσον, πιο μπροστά τους ο Τρίστασον αριστερά, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Μπακασέτας πίσω από τον Αραούχο που αγωνίσθηκε στην κορυφή της επίθεσης.ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
4’ Από προσπάθεια του Μπακασέτα ο Γιόχανσον έκανε το πλασέ και ο Γιάννης Ανδρέου πάνω στη γραμμή απέτρεψε το γκολ.
9’ Με μπαλιά από την άμυνα ο Τσότσιτς βρήκε τον Αραούχο και ο Μπακασέτας με διπλή προσπάθεια δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
19’ Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε από δεξιά ο Μπακασέτας, ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά έκανε το 0-1.
22’ Αραούχο, Μπακασέτας και Χριστοδουλόπουλος άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος που βρέθηκε απέναντι στον Φιρινίδη, δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το 0-2.
36’ Από κόρνερ του Μπακασέτα ο Αϊντάρεβιτς με κεφαλιά, ανενόχλητος πέτυχε το 0-3.
40’ Ο Χριστοδουλόπουλος τροφοδότησε τον Μπακασέτα, αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-4.
42’ Αυτή την φορά ο Μπακασέτας τροφοδότησε τον Χριστοδουλόπουλο, αυτός πλάσαρε πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Φιρινίδη και σημείωσε το 0-5.
51’ Ο Χριστοδουλόπουλος με ευκολία βρήκε μέσα στην περιοχή τον Αραούχο και αυτός ανενόχλητος με σουτ έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων της εστίας του Φιρινίδη, πετυχαίνοντας το 0-6.
57’ Ο Πατίτο τροφοδότησε τον Μπακασέτα, αυτός με προβολή προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Φιρινίδης απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
63’ Σε σουτ του Μπακασέτα μετά από εξαιρετικό γύρισμα του Πατίτο, ο γκολκίπερ του Απόλλωνα απέκρουσε την μπάλα.
79’ Από αριστερά ο Βινίσιους τροφοδότησε τον Πατίτο, αυτός έκανε το σουτ, απέκρουσε προσωρινά την μπάλα ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα και ο Τρίστασον που πήρε το ριμπάουντ από κοντά με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-7.
89’ Ευκαιρία για τον Απόλλωνα να πετύχει το γκολ της τιμής, αλλά στο σουτ του Μίλιτς η μπάλα πέρασε άουτ πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Τσιντώτα.ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Μόνο από την πλευρά της ΑΕΚ υπάρχουν παίκτες που ξεχώρισαν, ενώ από τον Απόλλωνα δεν φάνηκε κάποιος ιδιαίτερα.
Κορυφαίος της «Ένωσης» λοιπόν ήταν ο Μπακασέτας και από κει και πέρα φάνηκαν και οι Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο, Τρίστασον, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Απαρατήρητος πέρασε ο διαιτητής κ.Φωτιάς (Πέλλας), που είχε εύκολο έργο όπως και οι συνεργάτες του Δεμερτζής (Πέλλας), Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ.Σιδηρόπουλος (Πέλλας). Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν ο Μίλιτς(27’) και ο Σάββας(55’).ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Γιάννης Ανδρέου, Παπαζαχαρίας Λαμπρόπουλος (64’Σκούπρας), Αγρόδημος, Τσιλούλης (46’Καρακατσάνης), Μίλιτς, Τζάνης, Μαυρίας (46’Διβανές).
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Γιόχανσον, Γκάλο, Τσότσιτς (46’Βινίσιους), Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Τρίστασον, Χριστοδουλόπουλος(54’Πατίτο), Αραούχο (64’Γιακουμάκης), Μπακασέτας.ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Παρών στο Αλκαζάρ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας Γιώργος Κωσταρόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε», Γιώργος Μιχαλόπουλος.
*Τον αγώνα παρακολούθησαν από την ΑΕΛ ο αντιπρόεδρος Ζήσης Ντελόπουλος, ο γενικός διευθυντής Βασίλης Βάνης, ο τεχνικός της ομάδας Ηλίας Φυντάνης με τους συνεργάτες του Ανδρέα Λαυδαριά, Θοδωρή Κάντα, τον Γιάννη Παυλίδη επί των δημοσίων σχέσεων όπως επίσης και οι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» Κριζμάν, Κόντορ.
*Στην κεντρική θύρα του Αλκαζάρ και ο Κατερινιώτης προπονητής Σταύρος Διαμαντόπουλος.
*Στο πέταλο (θύρα 1) τοποθετήθηκαν 200 περίπου φίλοι της ΑΕΚ που είχαν πανό της ομάδας τους.
*Και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είδε το ματς από μπουθ στο Αλκαζάρ.
*Μετά τα σχόλια για το μπάσκετ ο Γιάννης Τζήμας που είναι και άριστος γνώστης του ποδοσφαίρου έκανε σχόλια και για τον χθεσινό αγώνα στο Αλκαζάρ. Στη φωτογραφία με τον αντιπρόεδρο της Exalco Γιώργο Καντώνια και τον γνωστό φίλαθλο Σπύρο Χατζή.
* Στην κερκίδα, πάντως, κέρδισε ο Απόλλωνας...
*Με 7-0 είχε χάσει ο Απόλλωνας την περίοδο 2013-14 στην Α’τοπική κατηγορία στη Γιάννουλη, από τη Δήμητρα.

 

 

ΣΑΚΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ:
Συγγνώμη από τον κόσμο μας
• Δεν υπάρχουν παίκτες «κλειδιά», στην ομάδα μου υπάρχει ομαδικότητα

Συγγνώμη ζήτησε ο Σάκης Θεοδοσιάδης μετά τη βαριά ήττα του Απόλλωνα Λάρισας από την ΑΕΚ με 7-0. Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» τόνισε πως το επίπεδο των δύο ομάδων ήταν διαφορετικό, αναφέροντας πως όλοι πρέπει να επικεντρωθούν στο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις: «Να ευχηθώ στον κ. Χιμένεθ τα καλύτερα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Super League, αλλά και στην Ευρώπη και να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Ήταν άσχημο το σκορ στο σημερινό παιχνίδι. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλων, στον κόσμο που ήρθε σήμερα να στηρίξει την ομάδα σ’ αυτή την προσπάθεια.
Σίγουρα η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να διαχειριστούμε σωστά αυτό το αποτέλεσμα και να το ξεχάσουμε. Πολύ σύντομα έχουμε την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League στην έδρα του Αχαρναϊκού.
Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος, καθώς το έχουμε δείξει καθ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας πως δεν είναι αυτή. Απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα όπως η ΑΕΚ. Θα κρατήσω μία λέξη που είπε ο κ. Χιμένεθ ότι η ομάδα του ήταν σοβαρή κι έδειξε σεβασμό απέναντί μας, γι’αυτό η ποιότητά τους φάνηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού.
Σίγουρα το επίπεδο ήταν υψηλό και φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων. Αλλά πρέπει να πω πως δεν είναι το δικό μας επίπεδο αυτό που είχαμε σαν εικόνα σήμερα. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά λοιπόν που προσπάθησαν κόντρα σ’αυτόν τον αντίπαλο και ξεχνάμε γρήγορα αυτό το παιχνίδι κι από αύριο ξεκινά η προετοιμασία για το ματς της πρεμιέρας».
-Για το γεγονός πως είναι μικρό το χρονικό διάστημα έως την πρεμιέρα: «Μας προβληματίζει αρκετά. Είναι καλό όμως που γίνονται παιχνίδια σαν κι αυτά για να βλέπουμε τις δυνατότητες και τα λάθη μας. Από εκεί και πέρα στην άκρη του μυαλού μας υπήρχε το ματς με τον Αχαρναϊκό, αλλά δεν μας βγήκε το παιχνίδι.
Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό πολλές φορές και το είδαμε. Εμείς συνεχίζουμε όμως. Δεν είμαστε ομάδα που τα παρατάμε και μέσα από δουλειά και αυτοκριτική θα είμαστε έτοιμη για την πρεμιέρα κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα όπως ο Αχαρναϊκός».
-Γιατί επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει παίκτες «κλειδιά»: «Δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Όσο είμαι εγώ σε μία ομάδα, δεν υπάρχουν παίκτες «κλειδιά». Δεν υπάρχουν παίκτες βαρόμετρα. Στις ομάδες μου υπάρχει ομαδικότητα. Σήμερα απέναντί μας είχαμε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη Super League και είναι η ΑΕΚ που παίζει στην Ευρώπη.
Το κίνητρο για τους παίκτες ήταν υψηλό. Δυστυχώς όμως υπάρχει η πραγματικότητα. Δεν μας βγήκε το παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό του αντιπάλου. Δεχτήκαμε και τρία γκολ από στατικές φάσεις κι αυτό επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα και ειδικά των παιδιών που είδαν τα πόδια τους να βαραίνουν.
Είμαστε μία ομάδα που στηρίζεται στην ομαδικότητα. Εγώ όλα τα παιδιά τα βλέπω το ίδιο. Και οι 25 είναι έτοιμοι όποτε τους ζητηθεί να δώσουν τα πάντα για την ομάδα».

 

*Ο τεχνικός της ΑΕΚ Μανόλο Χιμένεθ που μίλησε πρώτος, τόνισε: «Ήταν σημαντικό το παιχνίδι. Θέλαμε να το κερδίσουμε για να είμαστε πρώτοι στο Κύπελλο και γιατί είχαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας.
Το αποτέλεσμα έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να πάρουν χρόνο συμμετοχής όπως ο Γιακουμάκης και ο Βινίσιους. Τα γκολ τα βάζουν οι ομάδες που κάνουν ευκαιρίες. Η ΑΕΚ δημιουργεί πολλές ευκαιρίες, όμως είναι σίγουρο ότι μας έλειπε το γκολ. Μην ξεχνάμε ότι παίξαμε σήμερα με ομάδα Β’ Εθνικής και νεαρούς παίκτες που δεν έχουν χρόνο συμμετοχής. Αυτά τα παιχνίδια μέχρι να βάλεις το πρώτο γκολ δεν είναι εύκολα. Επίσης ο αντίπαλος έχει κίνητρο. Και είναι δύσκολο να δώσεις κίνητρο στους δικούς σου ποδοσφαιριστές. Είναι μέχρι να μπει το πρώτο γκολ και μέχρι να μπει δεν ήταν όλα τόσα εύκολα. Αν δεν είχε μπει τόσο γρήγορα το πρώτο γκολ, τότε δεν θα ήταν όλα τόσο εύκολα, όπως εξελίχθηκαν μετά».

 

*Από την πλευρά του ο νεαρός κεντρικός αμυντικός Γιάννης Ανδρέου που έκανε επίσημο ντεμπούτο, τόνισε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που έδωσε την ευκαιρία σήμερα να κάνω το επίσημο ντεμπούτο. Είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα για εμάς, αλλά από σήμερα πρέπει να το ξεχάσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά βγάζοντας την αντίδραση που πρέπει από τη Δευτέρα. Είμαστε μία ομάδα και είμαστε όλοι μαζί».

 

 

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Τέλος ο Θεοδοσιάδης
• Και φήμες για Ράτκο Ντόστανιτς

Παρελθόν αποτελεί από τον Απόλλωνα Λάρισας ο τεχνικός της Σάκης Θεοδοσιάδης και σύμφωνα με πληροφορίες «πλήρωσε» τη δυσαρέσκεια που υπήρξε σε διοικητικό επίπεδο για τις επιλογές του στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της λαρισινής ομάδας :
«Η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της με τον κ. Θεοδοσιάδη. Τον ευχαριστούμε για τα όσα προσέφερε στην ομάδα μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία σε ό,τι και αν κάνει».
Σχετικά με τον διάδοχο του Θεοδοσιάδη υψηλόβαθμο στέλεχος έλεγε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τον διάδοχό του αλλά χθεσινοβραδινές πληροφορίες που μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη θέλουν επιλογή της λαρισινής ομάδας να είναι ο Σέρβος Ράτκο Ντόστανιτς γνώριμος στο λαρισινό κοινό από τη θητεία του στην ΑΕΛ που επί των ημερών του η λαρισινή ομάδα είχε βάλει τα «θεμέλια» της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Πέρυσι δούλεψε σε Λεβαδειακό και Βέροια.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass